050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De Lycische kust, de mooiste kust van Turkije

Reisleidster Güldal:
‘U waant zich in de Griekse en Romeinse oudheid bij het zien van zoveel goed bewaarde monumenten! Schitterende theaters waar de akoestiek fenomenaal is en u een speld kunt horen vallen, terwijl u hoog op de tribune zit. Maar ook gebouwen als de bibliotheek van Celsus, waar Schriftgeleerden, schrijvers en filosofen boekwerken en documenten raadpleegden, spreken tot de verbeelding. En in de aan de Griekse godin van de liefde gewijde stad Aphrodisias vinden we het best bewaarde stadion voor de wagenrennen van het Romeinse Rijk. Al deze overblijfselen getuigen van de enorme rijkdom van deze antieke steden.

Al dit moois vindt u aan de mooiste kust van Turkije. De natuur aan de Lycische kust is oogverblindend met haar azuurblauwe baaien en groene uitlopers van het Taurusgebergte. Er worden in dit vruchtbare gebied overheerlijke fruitige wijnen verbouwd en in Sirince kunt u deze natuurlijk ook proeven. Ook bezoeken we Pammukale met de oogverblindende witte kalkterrassen, een uniek natuurfenomeen. In Dalyan maken we een tocht door de rivierdelta en met een beetje geluk ziet u grote rivierschildpadden langs de boot zwemmen.

Natuurlijk is er ook tijd te genieten van de overheerlijke Turkse keuken in een van de vele visrestaurants in Fethiye of van de traditionele raki, een alcoholisch anijsdrankje op een van de terrassen met uitzicht op de azuurblauwe zee in de badplaats Antalya. En vergeet u niet de Turkse mezes uit te proberen, heerlijke kleine voorgerechtjes. Kortom, u zult volop genieten van de antieke opgravingen, de adembenemende natuur en de heerlijke Turkse gastronomie tijdens deze bijzondere reis langs de Turkse West- en Zuidkust!’

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
goede middenklassehotels
7x ontbijt en 4x diner
wijnproeverij in Sirince
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Efeze, Aspendos en Perge
Pamukkale en Hiërapolis
Myra, Dalyan en Aphrodisias
Kusadasi, Antalya en Sirince
Dalyan, Kaunos en Fethiye
SRC-reisleidster Güldal
SRC-reisleidster sinds 2022
Ontdek het rijke Griekse en Romeinse verleden van Turkije langs de betoverende Lycische kust!
Ontmoet onze beste reisleiders in Turkije
SRC-reisleider Bülent
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Güldal
Reisleidster sinds 2022

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Izmir en naar het hotel in Kusadasi
+ lees meer
De Celsusbibliotheek in Efeze en wijnproeverij in Sirince
+ lees meer
Dalyan, Kaunos en naar Fethiye
+ lees meer
Myra en naar Antalya
+ lees meer
Romeinse theaters van Perge en Aspendos
+ lees meer
Via het Taurusgebergte naar Hiërapolis en Pamukkale
+ lees meer
Het antieke Aphrodisias en terug naar Kusadasi
+ lees meer
Terugvlucht Izmir – Amsterdam met een tussenstop in Istanbul
+ lees meer
Routekaart Hoogtepunten van Zuidwest-Turkije
1365 KM

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul11:30 - 15:50 uur
Istanbul - Izmir18:00 - 19:10 uur
Izmir - Istanbul16:00 - 17:25 uur
Istanbul - Amsterdam19:10 - 21:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.