050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

De Lycische kust, de mooiste kust van Turkije

Reisleidster Güldal:
‘U waant zich in de Griekse en Romeinse oudheid bij het zien van zoveel goed bewaarde monumenten! Schitterende theaters waar de akoestiek fenomenaal is en u een speld kunt horen vallen, terwijl u hoog op de tribune zit. Maar ook gebouwen als de bibliotheek van Celsus, waar Schriftgeleerden, schrijvers en filosofen boekwerken en documenten raadpleegden, spreken tot de verbeelding. En in de aan de Griekse godin van de liefde gewijde stad Aphrodisias vinden we het best bewaarde stadion voor de wagenrennen van het Romeinse Rijk. Al deze overblijfselen getuigen van de enorme rijkdom van deze antieke steden.

Al dit moois vindt u aan de mooiste kust van Turkije. De natuur aan de Lycische kust is oogverblindend met haar azuurblauwe baaien en groene uitlopers van het Taurusgebergte. Er worden in dit vruchtbare gebied overheerlijke fruitige wijnen verbouwd en in Sirince kunt u deze natuurlijk ook proeven. Ook bezoeken we Pammukale met de oogverblindende witte kalkterrassen, een uniek natuurfenomeen. In Dalyan maken we een tocht door de rivierdelta en met een beetje geluk ziet u grote rivierschildpadden langs de boot zwemmen.

Natuurlijk is er ook tijd te genieten van de overheerlijke Turkse keuken in een van de vele visrestaurants in Fethiye of van de traditionele raki, een alcoholisch anijsdrankje op een van de terrassen met uitzicht op de azuurblauwe zee in de badplaats Antalya. En vergeet u niet de Turkse mezes uit te proberen, heerlijke kleine voorgerechtjes. Kortom, u zult volop genieten van de antieke opgravingen, de adembenemende natuur en de heerlijke Turkse gastronomie tijdens deze bijzondere reis langs de Turkse West- en Zuidkust!’

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
goede middenklassehotels
7x ontbijt en 4x diner
wijnproeverij in Sirince
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Efeze, Aspendos en Perge
Pamukkale en Hiërapolis
Myra, Dalyan en Aphrodisias
Kusadasi, Antalya en Sirince
Dalyan, Kaunos en Fethiye
SRC-reisleidster Güldal
SRC-reisleidster sinds 2022
Ontdek het rijke Griekse en Romeinse verleden van Turkije langs de betoverende Lycische kust!
Ontmoet onze beste reisleiders in Turkije
SRC-reisleider Bülent
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Güldal
Reisleidster sinds 2022

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Izmir en naar het hotel in Kusadasi
De Celsusbibliotheek in Efeze en wijnproeverij in Sirince
Dalyan, Kaunos en naar Fethiye
Myra en naar Antalya
Romeinse theaters van Perge en Aspendos
Via het Taurusgebergte naar Hiërapolis en Pamukkale
Het antieke Aphrodisias en terug naar Kusadasi
Terugvlucht Izmir – Amsterdam met een tussenstop in Istanbul

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Izmir

We vliegen via Istanbul naar Izmir. Na aankomst op de luchthaven worden naar ons hotel in de omgeving van Kusadasi gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 70 km)

dag 2: Efeze en Sirince

In de ochtend brengen we een bezoek aan Efeze, een schitterende Romeinse opgraving met in het hart van de oude stad de beroemde Celsusbibliotheek. Een enorm prestigeobject dat vooral moest imponeren. De stad kwam tot bloei ten tijde van keizer Hadrianus. We bewonderen de aan hem gewijde tempel en de zogenaamde ‘hanghuizen’ die zich vlak bij de tempel bevinden. Deze luxueuze huizen van de rijke inwoners waren voorzien van stromend water, centrale verwarming en een badkamer met toilet: een unicum voor die tijd! Ook ziet u een van de best bewaarde Romeinse openbare toiletten. Efeze is ook nauw verbonden met het christelijk geloof, de maagd Maria zou hier haar laatste levensdagen hebben doorgebracht. Hierna brengen we een bezoek aan het sfeervolle dorpje Sirince, gelegen te midden van vijgen-, olijven-, walnoten- en appelbomen. Bovendien is Sirince beroemd om haar overheerlijke wijnen waarvan we tijdens een proeverij zullen genieten. (ca. 55 km)

dag 3: Dalyan, Kaunos en naar Fethiye

We rijden naar Dalyan, beroemd vanwege de caretta caretta-zeeschildpadden die op het strand van Dalyan in de zomermaanden hun eieren leggen. We zien de hooggelegen indrukwekkende rotsgraven liggen. Vanaf de bovenste rijen van het amfitheater en de ommuurde akropolis hebben we een schitterend uitzicht over de rivier, de verzande zeehaven van het oude Kaunos, de rietlanden in de delta en het Iztuzu-strand. In Dalyan stappen we aan boord voor een boottocht door de delta. Aan het einde van de dag komen we aan in ons hotel in de omgeving van Fethiye. Vanavond kunt u dineren in een van de heerlijke visrestaurants van deze Turkse badplaats. (ca. 280 km)

dag 4: Myra en naar Antalya

We vervolgen onze weg langs de mooie Lycische kust en genieten van bijzondere vergezichten. We bezoeken Myra, de stad van Sint Nicolaas, ooit bisschop van Demre, de huidige naam van het antieke Myra. We bezoeken de heilige grafkerk maar de stoffelijke resten van deze beroemde heilige kindervriend bevinden zich al eeuwen in Bari, waar ze op mysterieuze wijze terecht zijn gekomen. Aan het eind van de dag komen we aan in de badplaats Antalya, waar we twee nachten verblijven. (ca. 290 km)

dag 5: Theaters in Perge en Aspendos

Vandaag staan twee schitterende theaters op het programma. De antieke resten in Perge uit de 2e en 3e eeuw getuigen van een enorme bloeiperiode in de Romeinse tijd. We lopen over Romeinse straten, zien het theater waar ooit tragedies en komedies werden opgevoerd en de restanten van een badhuis. Een nog mooier theater zien we in Aspendos! Hier konden maar liefst 12.000 toeschouwers van de voorstellingen genieten. Er was zelfs de mogelijkheid het te bedekken met een zeil zodat men geen last had van de felle zon. Nog steeds is de akoestiek uitzonderlijk goed. In de zomer worden hier nog altijd opera- en balletvoorstellingen opgevoerd. In de middag keren we terug naar Antalya. Liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het archeologisch museum in Antalya of kiest u er voor te genieten op een van de vele terrassen met uitzicht op zee? (ca. 100 km)

dag 6: Taurusgebergte en naar Hiërapolis en Pamukkale

Via een mooie route langs het indrukwekkende Taurusgebergte, een breukvlakgebergte, rijden we naar Hiërapolis en Pammukale. In de antieke tijd stond Hiërapolis bekend als de ‘poort naar de onderwereld’: offerdieren bezweken aan de giftige helledampen die uit een grot omhoog dwarrelden. We bekijken de restanten van de oude stad die beroemd was door de vele heilzame warmwaterbronnen. We zien onder meer het prachtige theater en de tempel van Apollo. Een deel van de restanten liggen onder water. Liefhebbers kunnen tegen een kleine vergoeding zwemmen tussen deze Romeinse ruïnes van Hiëropolis, zoals ooit Cleopatra deed. Aan de voet van Hiërapolis liggen de beroemde kalkterrassen van Pammukale (letterlijk ‘kasteel van katoen’), een waar natuurwonder. De kalkstenenafzettingen van minerale bronnen vormen deze bijzondere spierwitte terrassen. We bewonderen deze surrealistische schoonheid en voelen de warme waterbronnen. We logeren in een hotel in Pamukkale. (ca. 240 km)

dag 7: Aphrodisias en naar Kusadasi

Op deze laatste echte vakantiedag maken we kennis met de antieke stad gewijd aan de Griekse godin van de liefde, Aphrodite! Sinds 2017 staat Aphrodisias op de werelderfgoedlijst van UNESCO. We bewonderen het odeion, (muziektheater), de thermen (badhuis), de aan Aphrodite gewijde tempel en het best bewaarde stadion uit de mediterrane wereld! De nabijgelegen marmergroeven zorgden voor een enorme rijkdom van de stad en haar beeldhouwers waren beroemd in het gehele Romeinse Rijk. Aan het eind van de dag komen we aan in de omgeving van Kusadasi voor de laatste overnachting. (ca. 260 km)

dag 8: Izmir – Amsterdam

In de ochtend is er vrije tijd in Kusadasi voordat we naar de luchthaven in Izmir worden gebracht. Met een tussenstop in Istanbul vliegen we terug naar Nederland. (ca. 70 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul11:30 - 15:50 uur
Istanbul - Izmir18:00 - 19:10 uur
Izmir - Istanbul15:55 - 17:15 uur
Istanbul - Amsterdam19:15 - 21:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Arora hotel in Kusadasi, Turkije
Hotel Arora - Kuşadası
Het goede middenklasse hotel Arora in Kusadasi beschikt over een klein privéstrand aan de Egeïsche Zee. Tevens beschikt het hotel over een lift, een restaurant, een bar, een zwembad en een sauna. De sfeervolle kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een TV, een minibar, een kluisje en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Arora
Hotel Perdikia Hill
Hotel Perdikia Hill - Fethiye
Hotel Perdikia Hill is circa 3 kilometer van het strand gelegen en heeft verschillende zwembaden. Het hotel beschikt over gratis wifi en is voorzien van een restaurant en verschillende bars. De sfeervolle kamers met houten meubels zijn voorzien van een balkon, airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Perdikia Hill
Hotel Ring Downtown, Antalya
Hotel Ring Downtown - Antalya
Het elegante hotel Ring Downtown is gelegen in het levendige centrum van de badplaats Antalya. Het hotel bevindt zich op loopafstand van de oude jachthaven en de beroemde Romeinse Hadrianuspoort. Het hotel beschikt over een lift, een bar en een restaurant. De luchthaven van Antalya is circa 15 kilometer van het hotel verwijderd. De sfeervol ingerichte kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi, een kluisje, airconditioning en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ring Downtown
Spa Hotel Colossae Thermal
Hotel Colossae Thermal - Pamukkale
Spa Hotel Colossae Thermal ligt op 4 kilometer van de historische stad Hierapolis en op 5 kilometer van Pamukkale. De dichtstbijzijnde luchthaven is Denizli Cardak, op 70 kilometer afstand. De accommodatie is voorzien van een buitenzwembad, een wellnesscentrum, een restaurant, een bar en gratis parkeergelegenheid. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een balkon en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Spa Hotel Colossae Thermal
Tripolis Hotel in Pamukkale, Turkije
Hotel Tripolis - Pamukkale
Vanaf het hotel Tripolis is het slechts 15 minuten lopen naar de beroemde warmwaterbronnen van Pamukkale. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, wellness faciliteiten en een zwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche met een toilet.

Bekijk de website van Hotel Tripolis

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.