050 - 3 123 123

Op zoek naar de big five

Reisleidster Astrid:
‘Zuid-Afrika is een schatkist die u moet ontdekken! Met haar 3.000 kilometer lange kustlijn, de majestueuze bergreeksen, de Drakensbergen met rotstekeningen van de Khoi en de San en natuurlijk het Krugerpark waar u wilde dieren kunt spotten, staat Zuid-Afrika bij menigeen hoog op het vakantielijstje. En terecht: wie verliest zijn hart niet aan deze regenboognatie met een grote verscheidenheid aan culturen? ’n Besoek aan Suid-Afrika sal nooit teleurstel nie!

In ruim drie weken ervaart u wat mijn schitterende land u te bieden heeft. U bekijkt de hoofdstad Pretoria en reist door de voormalige provincie Transvaal. Natuurlijk gaat u naar het wereldberoemde Kruger National Park, maakt u kennis met de Zulucultuur en verkent u het koninkrijk Swaziland en de Tuinroute. Ook staat het Kaapse wijngebied op het programma, waar u de beste wijnen ter wereld kunt proeven. Een hoogtepunt is uw bezoek aan een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad.

Alle ingrediënten voor een geslaagde ontdekkingstocht door mijn prachtige land zijn aanwezig. Ga mee op reis en deel in de rijkdom van onze natuur, geschiedenis en culturen. Geniet van onze gastvrijheid en klink met een glaasje rode vonkelwijn op al dit moois. Maak u gereed voor een spectaculaire vakantie! Ik verwelkom u graag!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Léonie Wisse-de Waal maakte met haar gasten de reis Hoogtepunten Zuid-Afrika en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Léonie tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Zuid-Afrika!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
middenklasse-accommodaties
22x ontbijt en 14x diner
lunch in Hillcrest Aids Centre
4-wheel game drive Hluhluwe N.P.
4-wheel game drive Kruger N.P.
ontmoeting met een journalist
inclusief entreegelden
kofferservice
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Kruger en Hluhluwe Imfolozi
Pretoria en Kaapstad
Kaapse wijnlanden
Stellenbosch en Tuinroute
struisvogelstad Oudtshoorn
Mlilwane National Park
koninkrijk Swaziland
Kaap de Goede Hoop
tocht Panoramaroute
Drakensbergen
meer van St Lucia
Graaff-Reinet
Hillcrest Aids Centre
Tsitsikamma-natuurreservaat
SRC-reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 2013
In Pretoria ontmoet u een Zuid-Afrikaanse journalist, die u tijdens een korte lezing bevlogen vertelt over zijn land, de apartheid en Nelson Mandela. Een boeiende ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Zuid-Afrika
SRC-reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Bennie
Reisleider sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Johannesburg en transfer naar hotel in Pretoria
Verkenning van Pretoria, mogelijkheid tot excursie naar Soweto en ontmoeting met lokale journalist
Door de provincie Mpumalanga naar Kruger National Park
Game drive in Kruger National Park
Panoramaroute: Blyde River Canyon, Three Rondavels en Potholes
Koninkrijk Swaziland en bezoek aan cultural village
Mlilwane National Park
De Zulu’s van KwaZulu-Natal
Game drive in Hluhluwe-wildreservaat en een boottocht over het meer van St Lucia
Naar Durban
In Vallei van Duizend Heuvels bezoek Hillcrest Aids Centre en lunch met de grannies, naar Drakensbergen
Vrije dag Drakensbergen
Oost-Kaap en naar Inkwenkwezi
Naar Graaff-Reinet
Stadswandeling en vrije tijd in Graaff-Reinet
De hangbruggen van Tsitsikamma
Vrije dag in Knysna, Plettenberg Bay of Wilderness
Struisvogelstad Oudtshoorn
Via Route 62 naar de Kaapse wijnlanden
Kaapse wijnland
Kaap de Goede Hoop, Simonstown en Tafelberg
Bezoek aan botanische tuinen van Kirstenbosch en vrije middag
Vrije dag en Kaapstad – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Johannesburg

We vliegen naar Zuid-Afrika. Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg worden we naar ons hotel in Pretoria gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Verkenning van Pretoria en mogelijkheid tot excursie naar Soweto

We verkennen Pretoria en zien de Uniegebouwen, waar onder meer de president zetelt, en het Voortrekkermonument, hét symbool van de apartheid. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Krugerhuismuseum. U kunt ook een optionele excursie maken naar Soweto, de bekendste township van Zuid-Afrika (kosten niet inbegrepen). Deze avond ontmoeten we in ons hotel een Zuid-Afrikaanse journalist, die ons tijdens een korte lezing bevlogen vertelt over zijn land, de apartheid en Nelson Mandela. Een boeiende ervaring! (ca. 170 km)

dag 3: Door de provincie Mpumalanga naar Kruger National Park

We verlaten het hart van Zuid-Afrika en reizen door de provincie Mpumalanga. Over glooiende wegen en langs mooie passen, waar eens de huifkarren van de voortrekkers reden, rijden we naar het Krugerpark. In de loop van de middag komen we aan bij onze lodge nabij het beroemdste wildpark van Zuid-Afrika, waar we drie nachten verblijven. Het Krugerpark is een van de grootste natuurreservaten van Afrika en een absolute must see tijdens uw reis door Zuid-Afrika! Hier vindt u een afwisselend landschap en een spectaculaire verscheidenheid aan diersoorten. Morgen maken we een uitgebreide safari, maar u kunt op deze (na)middag al een eerste game drive maken (kosten niet inbegrepen). (ca. 450 km)

dag 4: Game drive in Kruger National Park

We bezoeken het Kruger National Park. In dit reservaat, dat bijna net zo groot is als Nederland, maken we per 4-wheel drive een game drive. In het park leven ongeveer 150 verschillende zoogdieren en ruim 500 vogelsoorten! Zebra’s, giraffen en impala’s zijn volop in het park aanwezig en natuurlijk hopen we de big five te zien: de leeuw, het luipaard, de buffel, de neushoorn en de olifant. Het is een geweldige ervaring om de dieren in hun natuurlijke omgeving van dichtbij te kunnen bewonderen. (ca. 200 km)

dag 5: Panoramaroute: Blyde River Canyon, Three Rondavels en Potholes

We maken een rit over de mooie Panoramaroute om de ruig geërodeerde uitlopers van de Drakensbergen te bezichtigen. We genieten van de schitterende natuur van Blyde River Canyon, Three Rondavels en van de unieke Potholes. Deze cilindervormige uithollingen in de rotsen zijn door kolkend water gevormd. Vanaf God’s Window genieten we bij helder weer van een spectaculair uitzicht! (ca. 350 km)

dag 6: Koninkrijk Swaziland en bezoek aan cultural village

We reizen naar Swaziland, waar we de komende twee nachten verblijven. Dit koninkrijk is er, ondanks de woelige recente geschiedenis, in geslaagd onafhankelijk te blijven. Ook de invloed van het Westen is beperkt gebleven. Het land wordt omsloten door Zuid-Afrika en Mozambique, en is vooral bekend vanwege koning Mswati III en zijn vele vrouwen. Onderweg bezoeken we een cultural village, waar we uitleg krijgen over de traditionele leefwijze van de Swazi. Dans en zang mogen hier niet bij ontbreken, en de Afrikaanse klanken van het Swazi-koor ontroeren velen. (ca. 325 km)

dag 7: Mlilwane National Park

In het bergachtige landschap van Swaziland liggen gemoedelijke, pittoreske dorpjes. Nabij de hoofdstad Mbabane stoppen we bij een kunstnijverheidsmarkt en Swazi-kaarsenfabriek, waar u de big five in een wel heel bijzondere vorm ziet! Ook bezoeken we het Mlilwane National Park, waar we tijdens een wandeling diverse soorten wild hopen te spotten, zoals nijlpaarden, wrattenzwijnen en nyala’s. (ca. 200 km)

dag 8: De Zulu’s van KwaZulu-Natal

Langs wuivende suikerrietvelden rijden we naar de provincie KwaZulu-Natal. Onderweg bezoeken we een traditional village, waar we meer horen over de Zulu-cultuur. We verblijven twee nachten in de omgeving van St Lucia en het Hluhluwe Imfolozipark. Dit wildpark onderscheidt zich van andere parken doordat het erin geslaagd is om de witte neushoorn te beschermen. (ca. 325 km)

dag 9: Hluhluwe en boottocht meer St Lucia

In de ochtend maken we in een 4-wheel-drive een game drive in het Hluhluwe-wildreservaat. Dit park is weliswaar onbekender dan het Krugerpark, maar door velen wordt het als het mooiste reservaat van het land gezien. Kenmerkend voor het park zijn de relatief grote aantallen zwarte en witte neushoorns die hier voorkomen. We hopen de big five te spotten! In de loop van de middag verkennen we in een boot het meer van St Lucia, dat bekend is om de seekoeie (nijlpaarden), krokodillen en de meer dan 500 bijzondere vogelsoorten. Hopelijk spotten we de vliegensvlugge King Fisher en zien én horen we de majestueuze Afrikaanse zeearend! (ca. 275 km)

dag 10: Naar Durban

We reizen naar Durban, dat na Johannesburg en Kaapstad de grootste stad van het land is. Met maar liefst driehonderd dagen zon per jaar is Durban één van de zonnigste steden van Zuid-Afrika. De stad ligt prachtig aan de Indische Oceaan. Na aankomst maken we een korte stadsrondrit. We stoppen onder andere bij de Indian Market, waar veel oosterse kruiden en specerijen verkrijgbaar zijn. Hier wordt duidelijk dat de stad een smeltkroes van culturen is. Ons hotel staat aan de Golden Mile of in Umhlanga. (ca. 240 km)

dag 11: Lunch met de grannies en naar de Drakensbergen

We rijden naar de Drakensbergen, een indrukwekkende bergketen op de grens met Lesotho. Het landschap is hier werkelijk prachtig! Onderweg bezoeken we in de Vallei van Duizend Heuvels het Hillcrest Aids Centre. Hier horen we meer over deze organisatie en hoe de verschillende lokale projecten worden ondersteund. We genieten van een heerlijke lunch, verzorgd door enkele grannies. Deze oma’s uit de plaatselijke gemeenschap worden door de stichting geholpen met de opbouw van een zelfvoorzienend bestaan. Na dit hartverwarmende bezoek reizen we naar de Drakensbergen, waar we twee nachten verblijven. (ca. 225 km)

dag 12: Vrije dag in de Drakensbergen

De dag is ter vrije besteding. U kunt op eigen gelegenheid een wandeling maken in de schitterende omgeving van het hotel, waar wandelroutes van verschillende zwaarte uitgezet zijn. Ook kunt u met 4-wheel drives de Sani Pass op de grens met Lesotho bezoeken (kosten niet inbegrepen). De steile Sani Pass is met 2.873 meter boven zeeniveau een van de spectaculairste bergpassen van Zuid-Afrika.

dag 13: Oost-Kaap en naar Inkwenkwezi

We vertrekken vroeg voor een lange reisdag door de provincie Oost-Kaap, de voormalige thuislanden Transkei en Ciskei. Dit is de geboortestreek van Nelson Mandela. Aan het einde van de middag komen we aan in ons hotel in het Inkwenkwezi-reservaat of in East London, waar we een nacht verblijven. (ca. 500 km)

dag 14: Naar Graaff-Reinet

In de ochtend kunt u in het weelderige Inkwenkwezi-reservaat tijdens een optionele game drive op zoek naar de big five (kosten niet inbegrepen). In de loop van de ochtend vervolgen we onze weg naar Graaff-Reinet, ook wel de parel van de Karoo genoemd. In dit fraaie 18e-eeuwse stadje staan veel goed onderhouden Kaaps-Hollandse gebouwen, die omringd worden door keurig aangelegde tuinen. De schoonheid van Graaff-Reinet staat in schril contrast met de droge vlaktes van de halfwoestijn van de Karoo. We verblijven twee nachten in Graaff-Reinet. (ca. 410 km)

dag 15: Stadswandeling en vrije tijd in Graaff-Reinet

We beginnen de dag met een stadswandeling door Graaff-Reinet. Ook heeft u tijd om op eigen gelegenheid heerlijk te struinen door het knusse centrum van Graaff-Reinet. Deze middag bieden we verschillende optionele excursies aan (kosten niet inbegrepen). U kunt bijvoorbeeld een game drive door Camdeboo National Park combineren met een excursie naar de ruige Vallei der Verlatenheid: een geologisch natuurfenomeen. De rotsformaties, die boven de vlakte uittorenen, zijn vooral bij zonsondergang erg fotogeniek.

dag 16: De Tuinroute en de hangbruggen van Tsitsikamma

We vertrekken vroeg en reizen via een mooie route door de Karoo naar de kust. Hier bereiken we de wereldberoemde Tuinroute, bekend vanwege de rijke flora, ruige kustlijn en ongerepte zandstranden. We maken kennis met de schoonheid van het Tsitsikamma-natuurreservaat met zijn diepe ravijnen, bossen, rivieren en vele vogelsoorten. We maken in het reservaat een korte wandeling naar de beroemde hangbruggen. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in het pittoreske dorp Knysna of Plettenberg Bay. (ca. 490 km)

dag 17: Vrije dag in Knysna, Plettenberg Bay of Wilderness

U kunt genieten van een vrije dag in het gezellige Knysna, Plettenberg Bay of Wilderness. Gaat u winkelen of ontspannen bij het zwembad? Ook kunt u een optionele walvisexcursie maken, of een uitstapje naar het Featherbed Nature Reserve. Tijdens een wandeling door dit schitterende natuurreservaat, dat door UNESCO wordt beschermd, kunt u genieten van adembenemende vergezichten (kosten niet inbegrepen).

NB
Door de bosbranden, die in 2017 in de omgeving van Knysna woedden, is het Featherbed Nature Reserve grotendeels verwoest. Daarom kan deze optionele excursie voorlopig niet uitgevoerd worden.

dag 18: Struisvogelstad Oudtshoorn

We reizen naar Oudtshoorn, een stad die ook wel de struisvogelstad wordt genoemd vanwege de omvangrijke struisvogelindustrie. ’s Middags gaan we naar een struisvogelboerderij. U kunt ook een optionele tocht maken over de overweldigende Swartbergpas (kosten niet inbegrepen). U stopt dan bij enkele uitzichtspunten, waar u kunt genieten van de prachtige omgeving en een korte wandeling kunt maken. We overnachten in Oudtshoorn. (ca. 150 km)

dag 19: Via Route 62 naar de Kaapse wijnlanden

Via de indrukwekkende Route 62 rijden we richting de glooiende wijnlanden. Schitterende vergezichten, ruige bergen en oude wijnboerderijen wisselen elkaar hier af. Aan het einde van de middag komen we aan in de wijngebieden rondom Stellenbosch/Paarl, waar we twee nachten verblijven. (ca. 465 km)

dag 20: Het Kaapse wijnland

Het Kaapse wijnland is een prachtige streek met beboste bergen en vruchtbare hellingen, die zijn bedekt met boom- en wijngaarden. We gaan naar het hart van het gebied, naar het levendige Stellenbosch, dat in 1679 werd gesticht door Simon van der Stel. Er staan huizen in Kaaps-Hollandse, Georgian, regency en Victorian stijl. U kunt op een oer-Hollandse manier Stellenbosch en haar karakteristieke omgeving verkennen; namelijk per fiets (kosten niet inbegrepen)! Met een gids fietst u langs verschillende wijnlandgoederen, waar u de bijzondere smaak van de Zuid-Afrikaanse wijnen kunt ontdekken. Als een fietstour niets voor u is, behoort een gewone wijnproeverij natuurlijk ook tot de mogelijkheden (kosten niet inbegrepen). In de loop van de middag keren we terug naar ons hotel. (ca. 40 km)

dag 21: Kaap de Goede Hoop, Simonstown en Tafelberg

Als het weer het toelaat, beginnen we de dag met een bezoek aan de Tafelberg. Hier kunt u met de kabelbaan naar de top gaan (kosten niet inbegrepen). We rijden daarna langs de kust van False Bay en zien de Afrika-pinguïns bij het marinestadje Simon’s Town. Vervolgens gaan we naar het natuurpark van Kaap de Goede Hoop, met het bekende Cape Point, het zuidelijkste punt van het schiereiland. We zien het gezellige vissersplaatsje Hout Bay en rijden langs de kustweg naar Kaapstad voor de laatste twee overnachtingen. Deze avond kunt u op eigen gelegenheid dineren in een van de vele restaurantjes, bijvoorbeeld aan het sfeervolle Waterfront. (ca. 100 km)

dag 22: Botanische tuinen van Kirstenbosch en vrije middag

We bezichtigen de botanische tuinen van Kirstenbosch, die bekend zijn om de prachtige ligging en grote variëteit aan bloemen, planten en bomen. De boomslang is hier een van de nieuwste attracties. Dit meer dan 10 meter hoge en 130 meter lange wandelpad kronkelt zich tussen de boomtoppen door. Vanaf deze hoogte bewondert u de tuinen op een unieke manier! De middag is ter vrije besteding. De avond wordt afgesloten met een gezamenlijk afscheidsdiner. (ca. 50 km)

dag 23: Vrije dag en Kaapstad – Amsterdam

Op deze vrije dag kunt alle indrukken van deze reis rustig verwerken. Verkent u het Waterfront en geniet u van de mooie oude architectuur, gezellige marktjes en winkeltjes? Of maakt u een optionele excursie naar Robbeneiland (kosten niet inbegrepen)? In de loop van de avond gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 30 km)

dag 24: Aankomst in Nederland

In de loop van de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Soweto Tour
Soweto Tour
Bezoek township Soweto
Duur: ca. 4 uur
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: circa ZAR 475,- per persoon
Bezoek Soweto (South Western Township), de zwarte voorstad van Johannesburg. Soweto bestaat uit verschillende townships, die zijn samengesmolten tot de grootste en beruchtste township van Zuid-Afrika. Soweto is immens: er wonen zo’n 4,5 miljoen mensen. De contrasten zijn er verrassend groot. We zien villa’s, kleine eengezinswoningen en krottenwijken. Ten tijde van de apartheid was Soweto een broednest van verzet tegen het racistische en onrechtvaardige regime. 16 juni 1976 is een zwarte dag in de geschiedenis van Zuid-Afrika: een vreedzame protestbetoging van scholieren in Soweto ontaardt in een bloedbad waarbij naar schatting duizend doden vallen. De scholieren, geïnspireerd door Steve Biko en zijn ‘Black Conscious Movement’, reageerden tegen het besluit van de regering om het Afrikaans, voor hen de taal van de bezetter, als verplicht vak in te voeren.

NB
Als de veiligheidssituatie in Soweto niet stabiel is, kan het zijn dat uw reisleider besluit de excursie niet aan te bieden. In dat geval kan een optioneel bezoek gebracht worden aan het indrukwekkende Apartheidsmuseum.
Game drive Krugerpark
Game drive Krugerpark
Maak een game drive door het beroemdste wildpark
Duur: circa 3 uur
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: ca. ZAR 820,- per persoon
Na aankomst bij de lodge nabij Krugerpark kunt u in de (na)middag al een eerste game drive maken. Het beroemdste wildpark van Zuid-Afrika, dat bijna net zo groot is als Nederland, is een van de grootste natuurreservaten van Afrika en een absolute must see tijdens uw reis door Zuid-Afrika! Hier vindt u een afwisselend landschap en een spectaculaire verscheidenheid aan diersoorten. Er leven ongeveer 150 verschillende zoogdieren en ruim 500 vogelsoorten!
Drakensbergen
Drakensbergen / Sani Pass
Rijd met een 4-wheel drive door de Drakensbergen
Duur: ca. 8 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 890,- per persoon
U kunt met een 4-wheel drive de Sani Pass bewonderen. De Drakensbergen is een van de gebieden op aarde waar u geweest moet zijn! De oorspronkelijke bewoners, de Zulu’s, noemen de keten ‘quathlamba’, wat barrière van speren betekent. De naam Drakensbergen komt van de blanke voortrekkers, die de bergketen vergeleken met de getande rug van een draak. De 35.000 rotsschilderingen zijn het bewijs dat hier al in de verre prehistorie mensen hebben geleefd. Er lopen heel veel rivieren door het gebied. Dat zorgt voor veel groen, veel water en veel watervallen. De steile Sani Pass is met 2.873 meter boven zeeniveau een van de spectaculairste bergpassen van Zuid-Afrika. De pas is alleen via een avontuurlijke rit per 4-wheel drive te trotseren en vormt de grensovergang tussen Zuid-Afrika en Lesotho, waar de traditionele, vriendelijke Basotho-bevolking een eenvoudig bestaan leeft.
Inkwenkwezi Game Reserve
Inkwenkwezi Game Reserve
Spot de big five!
Duur: ca. 3 uur
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: circa ZAR 895,- per persoon
U kunt een game drive maken in het weelderige Inkwenkwezi Game Reserve. Dit schitterende, groene reservaat ligt aan de kust van de Oostkaap-provincie, op ongeveer 30 kilometer van East London. Tijdens de safari kunt u onder andere giraffen, zebra’s én de big five spotten.
Graaff-Reinet
Graaff-Reinet
Genieten van indrukwekkend Afrikaans natuurschoon
Duur ochtend: ca. 2 uur (07.00 – 09.00 uur)
Duur middag: ca. 2,5 uur (17.00 – 19.30 uur)
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa ZAR 920,- per persoon
In de omgeving van Graaff-Reinet kunt u deelnemen aan een gecombineerde excursie. U vertrekt ’s morgens naar Camdeboo Nature Reserve. U maakt een game drive door dit schitterende gebied. Er komen 43 diersoorten (waaronder de Kaapse buffel), 336 plantsoorten en meer dan 225 vogelsoorten voor in dit deel van de Karoo. Aan het einde van de middag vertrekt u naar de Vallei der Verlatenheid. U krijgt natuurlijk uitleg over de flora en fauna en wellicht spot u dieren als koedoes, springbokjes en blesbokken. Tijdens een korte wandeling heeft u een fantastisch uitzicht over de uitgestrekte Camdeboo-vlaktes en geniet u van een drankje bij zonsondergang.
Township Graaff-Reinet
Township Graaff-Reinet
Maak kennis met de Xhosa-cultuur
Duur: ca. 2 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa ZAR 570,- per persoon (incl. lunch)
’s Middags kunt u een bezoek brengen aan de Xhosa-township van Graaff-Reinet; Umasizakhe. Met een gids wandelt u door de township en maakt u kennis met de Xhosa-cultuur. Er worden handgemaakte producten te koop aangeboden en u bezoekt een familie, waar u een kop thee en roosterbrood, een lokale specialiteit, aangeboden krijgt.
Featherbed Nature Reserve
Featherbed Nature Reserve
Schitterend natuurreservaat in Knysna
Duur: circa 4 uur
Geen minimum aantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 700,- per persoon
U kunt het Featherbed Nature Reserve bewonderen. Dit schitterende natuurreservaat kan alleen per ferry bereikt worden en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een rit in een 4-wheel drive komt u langs spectaculaire uitzichtpunten en geniet u van de schitterende omgeving. De deskundige gids vertelt u over de historie, flora en fauna. U kunt ook een wandeling door het gebied maken over de ruim twee kilometer lange Bushbuck Trail. Na de wandeling kunt u genieten van een heerlijke buffetlunch.

NB
Door de bosbranden, die in 2017 in de omgeving van Knysna woedden, is het Featherbed Nature Reserve grotendeels verwoest. Daarom kan deze optionele excursie voorlopig niet uitgevoerd worden.
Walvis spotten
Walvis spotten
Een bootexcursie vanuit het prachtige Plettenberg Bay
Duur: 2 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: ca. ZAR 825,- per persoon
Gedurende het walvisseizoen (juli – november) kunt u vanuit een van de mooiste badplaatsen aan de Tuinroute, Plettenberg Bay, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, een bootexcursie maken om walvissen te spotten. Het relatief warme water aan de kust in de baai maakt dat dit de uitgelezen plek is voor de walvissen om te spelen en te paren. Het gaat met name om de Southern Right Whales, maar ook de Humpback- en Brydes Whales komen in deze wateren voor. Als u geluk heeft, kunt u vanaf het vaste land de walvissen al voorbij zien zwemmen, maar veel leuker is het natuurlijk om per boot het water op te gaan. Een ‘close encounter’ met een walvis is een van de meest onvergetelijke ervaringen!

NB
Houdt u er rekening mee dat deze excursie altijd afhankelijk is van de weersomstandigheden. Buiten het walvisseizoen om kunt u nog steeds een bootexcursie boeken in Plettenberg Bay. U zult dan op zoek gaan naar de verschillende dolfijnsoorten die hier voorkomen. Ook ziet u waarschijnlijk veel watervogels en de kolonie Kaapse pelsrobben.
De Swartberge
De Swartberge
Geniet van een van de mooiste bergpassen van Afrika
Duur: ca. 3 uur (inclusief lunch)
Minimaal 7 deelnemers
Prijs: circa ZAR 910,- per persoon
Het gebied Kleine Karoo wordt omgeven door imposante bergmassieven. Aan de noordkant vindt u de Swartberge. De pas is de mooiste van het gebied en een bezoek meer dan waard! Tijdens deze excursie eet u eerst een traditionele Zuid-Afrikaanse lunch in ‘Kobus se gat’, een idyllisch gelegen restaurant aan de voet van het gebergte. Tijdens de aansluitende tocht over de pas geniet u van prachtige natuur, schitterende vergezichten en indrukwekkende rotsformaties. Een onvergetelijke ervaring!
Fietsen door de wijnlanden
Fietsen door de wijnlanden
Ontdek de wijnlanden van Stellenbosch op de fiets
Duur: 4-5 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa ZAR 830,- per persoon
(incl. fietshuur, helm, twee wijnproeverijen en een ‘snack pack & drink’)
U kunt op een oer-Hollandse manier Stellenbosch en haar karakteristieke omgeving verkennen, namelijk per fiets! Tijdens deze excursie worden het schitterende landschap, historisch Stellenbosch, excellente wijn en wat gezonde lichaamsbeweging met elkaar gecombineerd. Nadat u enkele bezienswaardigheden in Stellenbosch bezichtigd heeft, fietst u met een gids langs verschillende wijnlandgoederen, waar u de bijzondere smaak van de Zuid-Afrikaanse wijnen kunt ontdekken.
Wijnproeverij
Wijnproeverij
Proef de heerlijke wijnen van de Westkaap
Duur: ca. 1,5 uur
Minimumaantal deelnemers: geen
Prijs: ca. ZAR 65,- tot ZAR 80,- per persoon
U heeft bij Stellenbosch de mogelijkheid om heerlijke wijnen te proeven op een prachtig Kaaps wijnlandgoed.
De Tafelberg in Kaapstad
De Tafelberg in Kaapstad
Spectaculaire vergezichten
Duur: ca. 2,5 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: circa ZAR 330,- per persoon
De Tafelberg is onlosmakelijk verbonden met Kaapstad. Vanuit deze stad kunt u, afhankelijk van de weersomstandigheden, met de kabelbaan de Tafelberg bestijgen. De berg ziet er elke weer anders uit. Dat komt door het zogenaamde tafelkleed, de bijnaam voor de deken van wolken die soms op de Tafelberg ligt. Soms ligt er een heel dun kleedje om de berg en soms trakteert Moeder Natuur de stad op een schuimbad. De wolk lijkt dan haast van de berg af te glijden.

NB
In de Zuid-Afrikaanse winter, vaak vanaf het einde van juli tot halverwege augustus, is de kabelbaan enkele weken gesloten vanwege jaarlijks onderhoud. Als u de reis in deze periode boekt, kan het zijn dat het geplande bezoek aan de Tafelberg in deze onderhoudsperiode valt en daarom komt te vervallen. In 2019 is de kabelbaan gesloten van 8 juli t/m 18 augustus.
Robbeneiland
Robbeneiland
Turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika
Duur: ca. 4 uur
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: ca. ZAR 550,- per persoon
Vanuit Kaapstad kunt u Robbeneiland bezoeken. Dit eiland is wellicht het bekendste eiland ter wereld. Inmiddels is de voormalige leprakolonie uitgeroepen tot nationaal monument. 's Werelds meest vermaarde gevangene, Nelson Mandela, bracht er meer dan twintig jaar door. Bij Waterfront kunt u boottochten naar Robbeneiland boeken. U vaart naar het eiland en wordt er rondgeleid door voormalige gevangenen. Als u meer wilt weten over de turbulente geschiedenis van Zuid-Afrika, dan is deze excursie een absolute aanrader.

NB
Houd er rekening mee dat deze excursie erg populair is! Als u er zeker van wilt zijn dat er plaats is, dan is het aan te raden de excursie voor aanvang van uw reis zelf via de website van het excursiebureau te boeken. De uitvoer van de excursie is afhankelijk van het weer. Daarnaast worden de boottochten soms om onduidelijke redenen geannuleerd. U moet de excursie dan ook met uw eigen creditcard betalen, aangezien bij annulering de terugbetaling alleen wordt gedaan op de creditcard waarmee betaald is. Uiteraard kan uw reisleider u tijdens de reis ook verder informeren en eventueel assisteren bij het maken van de reservering. Houdt u er alleen wel rekening mee dat er een grote kans is dat de excursie op dat moment niet meer beschikbaar is. Tijdens het maken van de excursie dient u uw paspoort mee te nemen.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Johannesburg10:15 - 22:05 uur
Kaapstad - Amsterdam00:30 - 11:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

U verblijft in middenklasse-accommodaties. Niet alle accommodaties beschikken over een lift. De kamers hebben een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Holiday Inn Expresss
Hotel Holiday Inn Express Sunnyside - Pretoria
Dit centraal gelegen hotel bevindt zich boven het Sunnypark winkelcentrum en beschikt onder andere over een buitenzwembad. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende bergen. Er is wifi aanwezig op de kamers. Bekijk de website van HI Express Pretoria.


Bekijk de website van HI Express Pretoria
Sanbonani Resort
Resort Sanbonani - Hazyview
Het Sanbonani Resort wordt omgeven door de rivieren Sabie en Sand. Dit resort biedt u een oase van rust, met een buitenzwembad en het nabij gelegen wellness centre. Ook heeft u de mogelijkheid een balletje te slaan op de golf- of tennisbaan.

Bekijk de website van Sanbonani Resort
The George in Swaziland, Zuid-Afrika
Hotel The George - Manzini
Dit eenvoudige gastvrije hotel ligt in Manzini, in het hart van Swaziland. Het beschikt over gratis wifi, een restaurant en een zwembad met bar, waar u een lokaal biertje kunt drinken.

Bekijk de website van The George Hotel
Lalapanzi Camp, Zuid-Afrika
Lodge Lalapanzi - Hluhluwe
Lalapanzi Camp ligt in het Bonamanzi Game Reserve. Op het terrein liggen verschillende comfortabele chalets, die zich op loopafstand van het hoofdgebouw en het zwembad bevinden. Kuddes impala's en wrattenzwijnen houden zich graag op in de omgeving van de chalets.

Bekijk de website van Lalapanzi Camp
Holiday Inn Express Durban-Umhlanga, Zuid-Afrika
Hotel Holiday Inn Express Umhlanga - Umhlanga
Het Holiday Inn Express Durban in Umhlanga beschikt over een buitenzwembad en kijkt uit over de Indische Oceaan. Het hotel ligt vlak bij de mooie stranden van Umhlanga en een populair winkelcentrum. Tip: sta tijdens uw verblijf vroeg op om de spectaculaire zonsopkomst te bewonderen!

Bekijk de website van Holiday Inn Express Durban
Drakensberg Garden
Resort Drakensberg Gardens Golf & Spa - Underberg
Dit resort is prachtig gelegen in de Drakensbergen. Bij het hotel vindt u zwembaden, een spa en een golfbaan. Ook heeft u de mogelijkheid om een fiets te huren en het 860 hectare groot gebied per fiets te verkennen.

Bekijk de website van Drakensberg Gardens
Umnenga Lodge
Lodge Umnenga - East London
Umnenga Lodge ligt nabij het Inkwenkwezi-reservaat en dichtbij de kust. U verblijft in comfortabele kamers.

Bekijk de website van Umnenga Lodge
Karoopark Guest House
Guesthouse Karoopark - Graaf Reinet
In het historische hart van Graaff-Reinet ligt het Karoopark Guest House. In het restaurant van het hotel kunt u à la carte traditionele gerechten eten. Aanrader is het ‘lamb potjie’, een heerlijk lamsstoofpotje, bereid in een Zuid-Afrikaanse gietijzeren pot.

Bekijk de website van Karoopark Guest House
The Graywood
Hotel The Graywood - Knysna
Dit uit hout opgetrokken hotel bevindt zich op loopafstand van het Waterfront, waar u een kijkje kunt nemen in de haven en souvenirs kunt kopen bij een van de kleine winkeltjes.

Bekijk de website van The Graywood
Oudtshoorn Inn
Hotel Oudtshoorn Inn - Oudtshoorn
In 'de struisvogelhoofdstad' Oudtshoorn staat het moderne hotel The Pearl of Oudtshoorn. De kamers zijn voorzien van een balkon. Het hotel beschikt over een tuin met een zwembad. Eveneens is het mogelijk een bezoek te brengen aan de spa van het hotel.

Bekijk de website van Hotel Oudtshoorn Inn
NH lord Charles
Hotel NH The Lord Charles - Somerset West
In deze prachtige accommodatie verbleef onze eigen prins Bernhard vaak tijdens zijn reizen naar Zuid-Afrika. Drinkt u een drankje in de pub of neemt u een duik in een van de zwembaden? Er is in de ruime en comfortabele kamers wifi aanwezig.

Bekijk de website van NH Lord Charles
Stay Easy Town City, Zuid-Afrika
Hotel Stay Easy Cape Town City Bowl - Kaapstad
Deze accommodatie is gesitueerd op de levendige hoek van Bree Street en Strand Street. De kamers beschikken over air-conditioning en een safety box. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten van het Sunsquare Hotel dat zich in hetzelfde gebouw bevindt, zoals het zwembad, de bar en het restaurant.

Bekijk de website van Stay Easy Cape Town City Bowl

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Reisleidster Astrid en chauffeur Elvis waren een gouden koppel! Houd ze in ere!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. A. Broerse
Onze reis naar Zuid-Afrika was werkelijk waar een aaneenschakeling van hoogtepunten! We begonnen onze vakantie in Pretoria: een stad die als geen ander de Zuid-Afrikaanse geschiedenis vertegenwoordigt. Daarna de natuur in: wat is dat prachtig! Wat echt indruk op ons heeft gemaakt, is hoe dichtbij de dieren je naderen: echt fantastisch om dat mee te maken. Ook andere natuurwonderen, zoals de Potholes en de Vallei der Verlatenheid, waren zeer bijzonder. De culturele hoogtepunten als ons bezoek aan een Swasi-dorp en stadjes als Graaff-Reinet zullen ons altijd bijblijven. Voor een onvergetelijk avontuur is deze reis naar Zuid-Afrika een absolute must! Wilt u zien hoe wij de reis ervaren hebben? Bekijk ons Albelli-fotoalbum!
Joop en Gerda van Toorn
Zeer geweldige reis. Voor herhaling vatbaar. Onze reisleidster Astrid was zeer kundig en behulpzaam en zeer sociaal. Houd ze in ere! Een dikke tien! Patrick, onze chauffeur, was zeer bekwaam en kundig en had altijd goede zin. Ook een dikke tien. Samenwerking tussen beide was uitmuntend.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wat hebben wij geboft met zo’n enthousiaste en kundige reisleidster: Astrid Agulhas! We hebben zo veel moois gezien en zo veel geleerd over de Zuid-Afrikaanse geschiedenis. We hebben heerlijk gegeten en daarbij veel goede wijnen gedronken. Het is een intensieve reis met veel indrukken, maar wel eentje die je absoluut moet maken! Nieuwsgierig? Bekijk ons prachtige fotoalbum op Facebook!
Arnoud Moraal en Yvonne Dubbeldam
Fantastische reis. We waren met 15 personen.de saamhorigheid was groot en onze reisleider, Dawid, was super! Zoveel kennis en zo betrokken! Anton onze chauffeur was zeer kundig en de rust zelve. Houd ze in ere!!!!!!!!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Zuid-Afrika zul je beleven als een heel prachtig reisdoel zonder SRC-reisleider Dawid, maar met hém wordt het een unieke belevenis. Nooit meegemaakt: zo attent, deskundig en voortreffelijk organiserend zoals door een goede vriend. Heel veel gezien, geleerd en gelachen in één groot 24-daags feest!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was een prachtige 24-daagse reis waar wij Zuid-Afrika hebben leren kennen. Mede te danken aan de super super reisleidster Astrid Agulhas (die zoveel verteld heeft over de cultuur en altijd klaar stond voor de groep) en de chauffeur Andries. En de zeer enthousiaste medereizigers.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis van ons leven. We hebben genoten van dag 2 tot de laatste dag. Door de prachtige natuur en de fantastische begeleiding van de gids Astrid zijn we van Zuid-Afrika gaan houden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Astrid Agulhas is een deskundige, warme, humoristische reisleidster. Top! Weet veel te vertellen over haar eigen land, de geschiedenis, flora en fauna. Plus een kleine groep (12p) praktisch en gezellig.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Wat een fantastische reis hebben wij gehad! Het was een droomvakantie! De accommodaties en de verzorging waren uitstekend en we hebben veel gezien en beleefd van het mooie Zuid-Afrika! Dat de reis zo geslaagd was, is mede de danken aan onze geweldig reisleidster Astrid! Wat weet ze veel te vertellen over de geschiedenis, de cultuur, de mensen en vooral ook de dieren en de planten en bomen! Elke provincie weer nieuwe wetenswaardigheden. Ze weet het allemaal uit haar hoofd! Ondertussen houdt ze het overzicht en de controle en heeft heel veel humor! Ze heeft een hele positieve uitstraling! Mijn man had een dokter nodig en dat heeft ze ook weer mooi geregeld, ging ook met ons mee! Ook is ze waakzaam op de veiligheid, gaat mee als mensen willen pinnen. Met de uitstekende chauffeur John was ze een goed team! Ook onze groep was heel sociaal en we hebben het goed gehad met elkaar! Kortom, een fantastische beleving! Zo'n reis gun ik iedereen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis individueel met drie nachten verlengen in Kaapstad. U kunt kiezen uit een verblijf in het laatste hotel van de rondreis of in Leeuwenzee Guest House. Tijdens de reis is het laatste hotel Stay Easy City Bowl. Tijdens uw verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is altijd op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen.

Aan de voet van de beroemde Tafelberg ligt een van de mooiste steden ter wereld: Kaapstad. Door de Nederlandse, Britse en Kaaps-Maleise invloeden heerst er een kosmopolitische sfeer. U kunt genieten van mooie oude architectuur en gezellige marktjes en winkeltjes. Ook kunt u een bezoek brengen aan de majestueuze Tafelberg en een uitgebreide wandeling maken in deze schitterende omgeving. Of verkent u de stad liever per hop on/hop off-bus? Dit is een bus die bij diverse bezienswaardigheden, interessante musea en prachtige stranden als Camps Bay stopt. Ook een bezoek aan de township is indrukwekkend. Kortom: deze prachtige stad is een langer verblijf meer dan waard!

Stay Easy Town City, Zuid-Afrika
Hotel Stay Easy Cape Town City Bowl - Kaapstad
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 210 p.p.
Deze accommodatie is gesitueerd op de levendige hoek van Bree Street en Strand Street. De kamers beschikken over air-conditioning en een safety box. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten van het Sunsquare Hotel dat zich in hetzelfde gebouw bevindt, zoals het zwembad, de bar en het restaurant.

Bekijk de website van Stay Easy Cape Town City Bowl
Leeuwenzee Guest House
Guesthouse Leeuwenzee - Kaapstad
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 240 p.p.
Leeuwenzee Guest House is een kleinschalige guesthouse in de wijk Sea Point, waar gastvrijheid voorop staat. Het guesthouse ligt aan de voet van de ‘Leeukop’-berg, op loopafstand van de Sea Point Boulevard en op circa 3 kilometer van het V&A Waterfront en het centrum van Kaapstad. Het beschikt over een ontbijtruimte, gratis wifi, wasfaciliteiten en een dakterras met een klein zwembad (jacuzzi-stijl), vanwaar u de fraaie zonsondergang boven de Atlantische Oceaan kunt bewonderen. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv, een koelkastje, een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Bekijk de website van Leeuwenzee Guest House
Stay Easy Town City, Zuid-Afrika
Hotel Stay Easy Cape Town City Bowl - Kaapstad
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 210 p.p.
Deze accommodatie is gesitueerd op de levendige hoek van Bree Street en Strand Street. De kamers beschikken over air-conditioning en een safety box. U kunt gebruikmaken van de faciliteiten van het Sunsquare Hotel dat zich in hetzelfde gebouw bevindt, zoals het zwembad, de bar en het restaurant.

Bekijk de website van Stay Easy Cape Town City Bowl
Leeuwenzee Guest House
Guesthouse Leeuwenzee - Kaapstad
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 240 p.p.
Leeuwenzee Guest House is een kleinschalige guesthouse in de wijk Sea Point, waar gastvrijheid voorop staat. Het guesthouse ligt aan de voet van de ‘Leeukop’-berg, op loopafstand van de Sea Point Boulevard en op circa 3 kilometer van het V&A Waterfront en het centrum van Kaapstad. Het beschikt over een ontbijtruimte, gratis wifi, wasfaciliteiten en een dakterras met een klein zwembad (jacuzzi-stijl), vanwaar u de fraaie zonsondergang boven de Atlantische Oceaan kunt bewonderen. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv, een koelkastje, een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten, airconditioning en een badkamer met douche, toilet en föhn.

Bekijk de website van Leeuwenzee Guest House