050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Bonn, Baden, Wenen en Teplice

Reisleider Bart:
‘In 2020 was het 250 jaar geleden dat in Bonn een van de grootste componisten ter wereld werd geboren: Ludwig van Beethoven. Tot op de dag van vandaag zijn zijn werken zoals de 5e en 9e symfonie populair. Beethoven, die een groot deel van zijn leven werd geplaagd door een toenemende doofheid, bracht zijn muzikale carrière voornamelijk door in Wenen. Hier, maar ook in Bonn en de kuuroorden Baden en Teplice kunt u in de voetsporen treden van het muzikale genie Beethoven. Zo ontdekt u meer over deze componist, musicus, virtuoos en dirigent die zo’n overheersende invloed heeft gehad op de 19e-eeuwse muziek!

Uw muzikale reis start in Bonn, de geboortestad van Beethoven, waar u natuurlijk zijn geboortehuis bezoekt. In het Beethovenhaus leert u over het kleurrijke leven en werk van de componist, maar geniet u ook tijdens een privéconcert van zijn werk. Via het kuurstadje Baden, waar Beethoven grote delen van de 9e symfonie schreef, bereikt u Wenen, de muziekstad bij uitstek, die onlosmakelijk is verbonden met de grote componist. Hier volgt u de sporen van Beethoven in het Haus der Musik, het Pasqualatihaus en de nationale bibliotheek. Natuurlijk bekijkt u hier ook zijn laatste rustplaats op het Zentralfriedhof. Daarnaast bezoekt u de kuurstadjes Heiligenstadt en Teplice in Tsjechië, waar Beethoven probeerde te genezen van verschillende lichamelijke kwalen, maar ook grootse muziek componeerde.

Kortom, tijdens deze muzikale ontdekkingsreis kunt u zich helemaal onderdompelen in het roerige leven en de muziek van Ludwig van Beethoven! Mag ik u op deze reis begroeten?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
uitstekende middenklassehotels
8x ontbijt en 6x diner
Beethovendiner in Heiligenstadt
diner in Beethovenrestaurant in Teplice
privéconcert in Beethovenhaus in Bonn
entree en rondleiding Beethovenhaus in Bonn
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bonn, Wenen en Baden
Teplice en Heiligenstadt
Beethovenhaus in Bonn
Beethovenhaus in Baden
Beethovenhaus in Heiligenstadt
Pasqualatihaus in Wenen
Haus der Musik in Wenen
nationale bibliotheek in Wenen
Zentralfriedhof in Wenen
SRC -reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
In het geboortehuis van Beethoven wonen we in de muziekkamer een privéconcert bij: op een fortepiano uit 1824 van de beroemde Weense pianobouwer Conrad Graf zal muziek van de meester gespeeld worden!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Naar Bonn en stadswandeling in de voetsporen van Beethoven
Rondleiding en privéconcert in Beethovenhaus en vrije middag
Naar Oostenrijk
Kuuroord Baden en naar Wenen
Wenen van Beethoven en bezoek Beethovenhuis in Heiligenstadt, diner in Heuriger-restaurant
Vrije dag Wenen
Zentralfriedhof en naar Teplice, diner in restaurant Beethoven
Kuurstadje Teplice en naar Duitsland
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Beethovens Bonn

Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar rijden we naar Bonn, de geboortestad van Ludwig van Beethoven. De muzikale gigant werd in 1770 geboren in dit kleine, toen nog ommuurde, stadje aan de Rijn, waar hij de eerste 22 jaar van zijn leven doorbracht voordat hij naar Wenen verhuisde. Tijdens een stadswandeling gaan we op zoek naar het Bonn van Beethovens jeugd. Zo zien we het Altes Rathaus en de middeleeuwse Bonner Münster met zijn zwierige met leien bedekte torentjes. De basiliek kijkt uit over de Münsterplatz, een geplaveid plein verankerd door 's werelds eerste openbare Beethoven-monument, dat onthuld werd op zijn 75e verjaardag. Maar Beethoven is in de hele stad zichtbaar: op onze wandeling zien we verschillende beelden en monumenten voor de componist. Op deze avond genieten we van een diner in Em Höttche, het oudste Gasthaus van Bonn dat nog altijd in bedrijf is. De jonge Ludwig zou hier met zijn jeugdliefde gedanst hebben. (ca. 255 km)

dag 2: Beethovenhaus en privéconcert

Vandaag bezoeken we het geboortehuis van de componist, dat een schitterend museum huisvest met de grootste collectie over Beethoven ter wereld. Door manuscripten, instrumenten, bladmuziek en moderne media krijgen we een goed beeld van het leven en het werk van Beethoven. In dit Beethovenhaus genieten we ook van een privéconcert. In de muziekkamer zal op een fortepiano uit 1824 van de beroemde Weense pianobouwer Conrad Graf muziek van de meester gespeeld worden! De middag is vrij in Bonn. Brengt u een bezoek aan een van de exposities in de Bundeskunsthalle of dwaalt u door de gezellige straten van deze voormalige hoofdstad? U kunt deze avond op eigen gelegenheid in de stad dineren. (ca. 10 km)

dag 3: Naar Oostenrijk

We vertrekken richting Wenen, de stad van de muziek! Op deze lange reisdag zal de reisleider ons voorbereiden op ons bezoek aan de Oostenrijkse hoofdstad. Wenen is onlosmakelijk verbonden met het leven en het werk van Beethoven. Hier kreeg hij les van componist Joseph Haydn. Haydn had soms felle kritiek op het werk van Beethoven, die in Wenen grote bekendheid genoot en in de jaren dat hij hier verbleef zijn sporen in de stad heeft achtergelaten. Tegen de avond komen we aan bij de Oostenrijkse grens. We overnachten in de omgeving van Passau. (ca. 600 km)

dag 4: Kuuroord Baden en naar Wenen

We rijden vanuit Passau naar de kuurstad Baden, dat bij Beethoven erg geliefd was als vakantieoord. Vijftien jaar lang bracht hij hier zijn zomers door. In Baden probeerde hij talloze kwalen, waaronder zijn doofheid, met het heilzame water te genezen. Tijdens zijn verschillende verblijven schreef hij ook grote delen van zijn 9e symfonie. In het Beethovenhaus krijgen we een kijkje in het leven van de componist. Verschillende werken die in Baden zijn gemaakt worden op de begane grond en in het souterrain van het museum met digitale middelen gespeeld. Na de lunch en ons bezoek aan het Beethovenhaus vervolgen we onze weg naar de Oostenrijkse hoofdstad. We verblijven drie nachten in Wenen. (ca. 315 km)

dag 5: Het Wenen van Beethoven

In het centrum van Wenen maken we een wandeling in de voetsporen van de grote componist. We bezoeken het Pasqualatihaus, genoemd naar de familie Pasqualati. Beethoven verbleef een aantal jaren in het huis en werkte hier voornamelijk aan zijn enige opera Fidelio. We vervolgen onze wandeling door het bruisende stadshart van Wenen en zien onder andere het Haus der Musik en de nationale bibliotheek, waar authentieke manuscripten van Beethoven bewaard worden. De barokke pronkzaal is schitterend! In de middag rijden we naar de Weense wijk Heiligenstadt. In de 19e eeuw was dit een zelfstandig dorpje beroemd om zijn kuurbad, waar de Weense jetset en dus ook Beethoven graag verbleef. Ook hier probeerde de componist van zijn doofheid te genezen. Hij schreef hier het beroemde Heiligenstadt Testament, een nooit verzonden brief aan zijn broer waarin hij zijn zorgen uit over zijn toenemende doofheid. We sluiten deze heerlijke dag af in een typische Weense Heuriger-restaurant in Heiligenstadt. Deze gemütliche restaurants horen helemaal bij Wenen! Ze ontstonden in de 18e eeuw toen een wet het mogelijk maakte dat wijnboeren hun eigen wijn van dat jaar rechtstreeks aan de bevolking mochten verkopen. Naast hun eigen wijn gingen de boeren ook allerlei gerechten serveren: een traditie was geboren. (ca. 20 km)

dag 6: Vrije dag Wenen

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de hoofdstad van Oostenrijk ontdekken. Een bezoek aan een van de vele musea is een aanrader. Gaat u naar het Belvedere voor een blik op de 'De Kus' van Gustav Klimt? Of bezoekt u liever het Museumkwartier? Dit complex telt maar liefst 20 musea! Ook als u in muzikale sferen wilt blijven, wachten er genoeg andere musea op u zoals het Schuberthaus, het Haydnhaus of de Mozartwohnung. In een van de typisch Weense koffiehuizen kunt u terecht voor een heerlijke Sachertorte. Of struint u over de gezellige Naschmarkt? Het veelzijdige Wenen heeft een ieder wat te bieden! Als u in de muziekstad Wenen bent, mag een concertbezoek natuurlijk niet ontbreken! Als het programma en de beschikbaarheid van kaarten het toelaten, zullen we op deze avond een klassieke voorstelling bijwonen (kosten niet inbegrepen). Uw reisleider kan u hier meer over vertellen.

dag 7: Zentralfriedhof en naar Teplice

Voordat we op weg gaan naar het Tsjechische Teplice, bezoeken we het Weense Zentralfriedhof, een van de grootste begraafplaatsen van Europa. Hier ligt Ludwig van Beethoven samen met andere grote componisten als Franz Shubert, Johann Strauss en Johannes Brahms begraven. Om het kerkhof bij de bevolking van Wenen populair te maken, werden in veel gedeelten van het kerkhof eregraven aangelegd, die aan beroemde personen gewijd zijn. Hiervoor werden enkele reeds gestorven bekende Weners overgebracht naar het Zentralfriedhof, zoals Beethoven die na zijn overlijden in 1827 op het Währinger Friedhof begraven lag. Natuurlijk bewonderen we ook de schitterende jugendstilkerk op deze begraafplaats. We vervolgen onze weg naar het schilderachtige Teplice, aan de voet van het Ertsgebergte, waar we overnachten. Vanavond dineren we in restaurant Beethoven. (ca. 390 km)

dag 8: Kuurstadje Teplice en naar Duitsland

Het oudste kuuroord van Tsjechië was een belangrijke ontmoetingsplaats voor kunstenaars, politici en eminente wetenschappers uit die tijd. Zo waren Giacomo Casanova, Frédéric Chopin, Franz Liszt en vele anderen hier graag geziene gasten. Beethoven kuurde regelmatig in Teplice en bracht hier zijn tijd onder andere door met de dichter Johann Wolfgang Goethe. Tijdens onze wandeling door Teplice zien we het centrale plein en het theater in art nouveaustijl. Hierna rijden we naar ons hotel in het Duitse Kassel. Aan het begin van de 19e eeuw werd Kassel bijna de nieuwe werkplek van Beethoven. Eind 1808 deed Jérôme Bonaparte, koning van Westfalen, een serieuze poging om de componist als kapelmeester voor zijn hof te winnen en dit leek bijna te lukken. Beethovens beoogde verhuizing veroorzaakte echter zoveel opschudding in het Weense muziekleven, dat drie vertegenwoordigers van de hoge adel besloten hem een ​​levenslange lijfrente van 4.000 dukaten aan te bieden, uitsluitend om de componist voor Wenen te behouden. Hun aanbod was zo aantrekkelijk dat Beethoven, helaas voor Kassel, in Wenen bleef. (ca. 415 km)

dag 9: Terug naar Nederland

Er is een einde gekomen aan deze Beethovenreis. We keren terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 365 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 10.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels waar we tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

• Bij vertrek op 3 september 2022 verblijft u in Hotel Rennschuh in Göttingen. Op de andere data overnacht u in Hotel H4 in Kassel.

Hotel Intercity Bonn
Hotel Intercity Bonn - Bonn
Het Intercity Hotel Bonn ligt op zo’n 600 meter lopen van het centrum van de stad, tegen het centraal station aan. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een lift, een bar en een restaurant. Ook in de directe omgeving van het hotel vindt u een groot aanbod aan horecagelegenheden. De geluidsgeïsoleerde, airconditioned kamers (20 m²) hebben een kluisje, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet. Overal in het hotel is gratis wifi beschikbaar. Alle gasten van het hotel krijgen een gratis OV-kaart.

Bekijk de website van Intercity Hotel Bonn
Hotel Amedia Express Passau
Hotel Amedia Express - Passau
Hotel Amedia Express Passau bevindt zich in het Messezentrum Kohlbruck, op 4 kilometer van het historisch centrum van Passau. In 10 minuten rijden bereikt u het historische stadscentrum. Het hotel beschikt over gratis wifi, een terras, een koffiebar en een lift. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, geluidsisolatie, verwarming en een badkamer met een douche en/of een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Amedia Express Passau
H+ Hotel Wien
Hotel H+ Wien - Wenen
Het in 2018 geopende H+ Hotel Wien ligt net ten noordwesten van het centrum van Wenen op ongeveer 2,5 kilometer van de belangrijkste bezienswaardigheden. Vlak bij het hotel bevinden zich het Franz-Josefs-Bahnhof (treinstation), het metrostation Friedensbrücke en verschillende tramhaltes. Het hotel beschikt over gratis wifi, een 24-uursreceptie en een lift. De rookvrije kamers zijn voorzien van airconditioning, verwarming, een kluisje, een flatscreen-tv, een zithoek en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van H+ Hotel Wien
Hotel Prince de Ligne, Teplice, Tsjechië
Hotel Prince de Ligne - Teplice
Hotel Prince de Ligne ligt in het centrum van Teplice, aan het Zámecké námĕstí. Het hotel beschikt over een restaurant, waar Tsjechische heerlijkheden worden geserveerd, een lift en een bar. In het hotel is gratis wifi aanwezig. De rookvrije kamers zijn stijlvol ingericht en voorzien van een tv, kluisje en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Prince de Ligne
Hotel Rennschuh, Duitsland
Hotel Rennschuh - Göttingen
Het familiehotel Rennschuh ligt aan de rand van Göttingen. Alle bezienswaardigheden liggen op circa 4 kilometer afstand van het hotel. Het hotel heeft een restaurant, een bar, een terras en een kleine wellnessruimte, waar u ’s avonds gratis gebruik van kunt maken. Er is een lift aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. U kunt gratis gebruikmaken van de wifi.

Bekijk de website van Hotel Rennschuh

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een reis om aan te bevelen, werkelijk in de voetsporen van Beethoven. Een ervaring rijker! Zeker met een reisleider als Bart.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een zeer deskundige en vriendelijke reisleider!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien