050 - 3 123 123

Wandelen door het groene Umbrië

Reisleidster Wendy Fossen:
‘Franciscus van Assisi is een van de meest geliefde heiligen van de Rooms-katholieke Kerk. Een visioen veranderde deze zoon van een stoffenkoopman in een bedelende en predikende minderbroeder. Zijn boodschap was ontwapenend eenvoudig: een mens heeft in het leven slechts Gods liefde nodig en om deze te ontvangen, moet hij nederig, kuis en in eenvoud leven. Blootsvoets en gehuld in een opgelapte pij verkondigde Franciscus in heel Umbrië zijn idealen.

Zijn boodschap inspireert nog steeds velen. Niet voor niets besloot de huidige paus zich te vernoemen maar deze geliefde heilige. Tijdens deze bijzondere wandelreis kunt u in de ongerepte natuur van het groene Umbrië zelf ervaren waar Franciscus zijn inspiratie vond. U wandelt door de prachtige Umbrische heuvels, waar hij bad en mediteerde, en door verstilde middeleeuwse steden als Spoleto en Cortona.

U bezoekt enkele beroemde bedevaartsoorden en uiteraard ziet u zijn graf in de fraaie beschilderde Fransciscuskerk in Assisi. Ook vaart u naar het Isola Maggiore, prachtig gelegen in het meer van Trasimeno, om te wandelen naar de kleine intieme kerk van San Michele, waar de heilige graag kwam. Reist u met mij mee in de voetsporen van de heilige Franciscus?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Alitalia
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt en 6x diner
lunch in een lokale agriturismo
3 wandelingen
wijnproeverij
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
pelgrimsoord La Verna
Caprese, geboorteplaats van Michelangelo
meer van Trasimeno
Bevagna
Cortona
spiritueel Spoleto
San Francesco in Assisi
lezing Franciscus
Reisleidster Wendy Fossen
SRC-reisleidster sinds 2006
Favoriete plek: klooster van San Damiano
Umbrië is niet allen het groene hart, maar ook het spirituele hart van Italië: hier werd de geliefde heilige Franciscus geboren. Overal in de streek komt u zijn voetstappen tegen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Wendy Fossen
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Anne-Mieke Ripken
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Roeland Looman
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Amsterdam – Rome en naar hotel in Foligno
Monteluco en wandelen naar Spoleto, Franciscuslezing
Wandeling Montefalco en bezoek Bevagna, wijnproeverij
Uitgebreid bezoek aan het Assisi van Franciscus
Naar het meer van Trasimeno, bezoek Castiglione del Lago en wandeling Isola Maggiore
Bezoek Cortona en natuurwandeling
La Verna, lunch in een agriturismo en Caprese Michelangelo
Terugvlucht Rome – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Rome worden we naar ons hotel in Foligno gebracht. (ca. 200 km)

dag 2: Monteluco, wandelend naar Spoleto en Franciscuslezing

Het klooster van Monteluco is het spirituele thuis voor aanhangers van de franciscanenorde. Op deze serene plek trok Franciscus zich regelmatig terug om in totale afzondering te bidden en te mediteren. We bezoeken het kerkje, de grot (nu een oratorium) en de kloostercellen. Een inspirerende plek waar de tijd heeft stilgestaan. Na ons bezoek aan Monteluco kunt u kiezen of u te voet of met de touringcar naar een van de mooiste steden van Umbrië gaat: Spoleto. De beneden- en bovenstad van Spoleto liggen prachtig tegen de helling van de Monteluco. De wandeling cirkelt rondom de stad langs de hellingen van de berg. Eenmaal afgedaald naar de stad zien we de Arco di Druso, het Piazza del Mercato en de dom van Spoleto. Deze avond vertelt de reisleider u tijdens een inspirerende lezing alles over het leven en de nalatenschap van Franciscus. (ca. 180 km)

dag 3: Wandeling Montefalco en wijnproeverij

We maken een stevige wandeling in het prachtige heuvellandschap van Montefalco. We eindigen onze wandeling in het mooie Bevagna. Dit dorpje, dat rust op oude Romeinse fundamenten, is een van de mooiste dorpen van Italië! We wandelen door de sfeervolle straatjes en genieten van wat vrije tijd, waarbij u Bevagna op eigen gelegenheid verder kunt ontdekken. We eindigen de dag heerlijk ontspannen met een wijnproeverij. De rode wijn van deze streek is veel geprezen, maar u zult ook zeker genieten van de prachtige locatie. (ca. 50 km)

dag 4: Uitgebreid bezoek aan het Assisi van Franciscus

Uiteraard nemen we uitgebreid de tijd om Assisi te bezoeken, de stad van de heilige Franciscus. We beginnen de dag met een bezoek aan de Santa Maria degli Angeli. Deze monumentale basiliek uit de late renaissance is gebouwd over een kleine kapel, een van de meest heilige plaatsen voor de franciscanen. Het panorama van de stad Assisi, dat zeer fraai tegen de Monte Subasio ligt, wordt bepaald door de Basilica di San Francesco. We bezoeken de basiliek en het graf van de heilige Franciscus, en maken kennis met andere heilige plekken in de stad. We wandelen naar het klooster van San Damiano, dat tegen de hellingen van Assisi ligt. Hier ontving Franciscus zijn roeping. Vanavond kunt op eigen gelegenheid dineren in het gezellige Foligno.
(ca. 60 km)

dag 5: Het meer van Trasimeno en wandeling Isola Maggiore

We verlaten ons hotel in Foligno en rijden naar het meer van Trasimeno, waar we de laatste drie nachten verblijven. We bezichtigen het intieme stadje Castiglione, een verstild middeleeuws stadje dat goed verscholen ligt achter de hoge Middeleeuwse stadsmuren. U heeft hier tijd om te lunchen en rond te dwalen door de geplaveide straatjes. We nemen de ferry naar Isola Maggiore. Door het verstilde karakter en de wonderschone natuur was deze kleine parel een favoriete plaats voor Franciscus om te bidden en te mediteren. We bezoeken een charmant vissersdorpje, waar de kleine gemeenschap met trots haar oude tradities beschermt. Een wandeling van circa anderhalf uur leidt ons naar de kleine intieme kerk van San Michele, waar we enkele fresco’s uit de vroege renaissance bewonderen. (ca. 150 km)

dag 6: Cortona en natuurwandeling

Cortona, van oorsprong een Etruskische nederzetting, biedt een machtig uitzicht over de heuvels van Umbrië en het meer van Trasimeno. Cortona, van oorsprong een Etruskische nederzetting, biedt een machtig uitzicht over de heuvels van Umbrië en het meer van Trasimeno. Vlak bij Cortona staat de boerenwoning van de Amerikaanse schrijfster Frances Mayes die haar Toscaanse avonturen vastlegde in het boek Under the Tuscan Sun. Vanuit Cortona maken we onder leiding van een deskundige Engelssprekende gids een prachtige wandeling van ongeveer tweeënhalf uur rondom de heuvels van de stad. We bewandelen een stukje Romeinse weg (basolato) en via bospaden en oneffen terrein passeren we oude boerderijen, bossen en valleien. We zullen onderweg zeker betoverd worden door de prachtige vergezichten! Na ongeveer negen kilometer bereiken we het heiligdom van Margareta van Cortona. Vandaar wandelen we door pittoreske steegjes naar beneden, waarna u kunt genieten van een wijntje op het terras in het centrum van de stad. Als u liever niet deelneemt aan de wandeling, dan kunt u ervoor kiezen de hele dag in Cortona door te brengen. (ca. 50 km)

dag 7: La Verna en geboorteplaats Michelangelo

We bezoeken La Verna, een van de belangrijkste heiligdommen die verbonden is met het leven van Franciscus. Hier ontving hij in september 1224 de stigmata, de wondtekenen van Christus. Om deze reden is het heiligdom, prachtig gelegen aan de zuidkant van de berg La Verna, een populair bedevaartsoord. De schoonheid van het heiligdom in combinatie met de schoonheid van de omgeving maakt dit een van de meest mystieke plaatsen van Italië. We lunchen vanmiddag gezamenlijk in een sfeervol agriturismo. In 1475 zag de wereldberoemde beeldhouwer Michelangelo Buonarotti in Caprese het levenslicht. Het stadje herbergt een aantal prachtige oude kerken en een bibliotheek ter ere van haar meest beroemde inwoner. We bezoeken zijn geboortehuis waar mooie beelden en schilderijen Michelangelo's levensverhaal vertellen. Vanaf de beeldentuin hebben we een mooi uitzicht op het dal. (ca. 220 km)

dag 8: Rome – Amsterdam

We rijden naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 250 km)

Wandeltrajecten
Voor deze reis dient u over een goede conditie te beschikken. U moet gewend zijn om langere afstanden in een heuvelachtig landschap te lopen én over goede schoenen en een rugzak te beschikken. Wandelstokken zijn zeer aan te bevelen. Op dag 2 wandelt u grotendeels op onverharde paden, beginnend met een lichte stijging, maar verder zonder veel hoogteverschil. Aan het einde daalt u via een vrij steile en zeer oneffen weg af naar de stad. Op dag 3 maakt u een pittige en lange wandeling over onverharde en oneffen wegen met regelmatig hoogteverschillen. Op dag 4 is het S.Damiano-klooster uitsluitend te bereiken over een steile helling met een grindpad naar beneden en naar boven. De wandeling op dag 5 is grotendeels over grindpaden met korte steile stukken en ongelijke trappen. Dag 6 is opnieuw een pittige en lange wandeling over onverharde en oneffen wegen met regelmatig hoogteverschillen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
allitalia.png

Amsterdam - Rome 12:05 - 14:15 uur
Rome - Amsterdam14:10 - 16:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Holiday Inn Express
Hotel City Hotel - Foligno
Het goede toeristenklassehotel City Hotel Foligno ligt in Foligno, op een klein half uur wandelen van het historische centrum. Het keurige hotel beschikt over een ontbijtruimte, een eetzaal en een gezellige lobbybar.

Bekijk de website van City Hotel
Hotel Lidò
Hotel Lido - Passignano sul Trasimeno
Het hotel ligt prachtig, direct aan de oevers van het meer van Trasimeno. U heeft een prachtig uitzicht over het meer! Op een kwartiertje wandelen ligt het strand en op 10 minuten loopafstand bent u in het centrum van Passignano sul Trasimeno. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een restaurant en een bar.

Bekijk de website van Hotel Lidò

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.