050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Volg de zonnebloemschilder naar België en Frankrijk

Reisleidster Marjorie:
'Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen.

Deze bijzondere kunstreis neemt u mee in het voetspoor van deze wereldberoemde schilder langs de belangrijkste plaatsen uit zijn leven. Ook gaat u naar de musea, waar zijn topstukken te bewonderen zijn. De reis start natuurlijk in het Van Gogh Museum in Amsterdam, waar u een prachtig overzicht krijgt van zijn werk. Een aantal van de plaatsen en onderwerpen die door hem geschilderd zijn, ziet u met eigen ogen tijdens deze reis, zoals het kerkje in Nuenen dat Van Gogh meermaals vastlegde. Via zijn geboortedorp Zundert reist u zuidwaarts naar België, waar Vincent een aantal jaren in de armoedige mijnstreek de Borinage leefde. Hier werkte hij als lekenprediker: hij gaf les, bezocht zieken en las voor uit de Bijbel. In Petit-Wasmes en Cuesmes bezoekt u een tweetal huisjes waar Vincent toen woonde en waar hij ook tekende.

Vanuit België ging Vincent naar Parijs, waar hij zich in 1886 bij zijn broer Theo voegde. Hier kwam hij in aanraking met schilders als Monet, Gauguin en Pissarro. U wandelt in Parijs door Montmarte en bezoekt het prachtige Musée d’Orsay, waar u een aantal schilderijen van Vincent en zijn tijdgenoten kunt bewonderen. Net als de kunstenaar reist u vervolgens naar de Provence, het land van het fraaie licht, het aangename weer en de zonnebloemen. In Arles en omgeving ziet u veel plaatsen die hem inspireerden zoals de brug van Langlois en de abdij van Montmajour. Ook bezoekt u het hospitaal in Saint-Rémy-de-Provence, waar Vincent in het jaar dat hij hier was opgenomen enkele van zijn beroemdste werken schilderde.

Ten slotte reist u in de voetsporen van de schilder terug naar het noorden. In Auvers-sur-Oise, nabij Parijs, bracht Vincent de laatste maanden van zijn leven door. Ook schilderde hij hier nog veel werken. Hij overleed in Auvers-sur-Oise en werd hier begraven. U besluit deze mooie kunstreis in het Kröller-Müller Museum op de Veluwe, waar zijn grootste fan van het eerste uur een prachtige collectie bijeen heeft gebracht. Kortom, deze reis is een volledige Van Gogh-onderdompeling die u niet mag missen!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede toeristenklassehotels
9x ontbijt en 4x diner
ontvangst in Van Gogh Museum
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Nuenen, Zundert en Amsterdam
Arles en Saint-Rémy-de-Provence
Belgisch Borinage en Parijs
Auberge Ravoux in Auvers-sur-Oise
Van Gogh Museum in Amsterdam
museum Vincentre in Nuenen
geboortehuis en kerkje in Zundert
Petit-Wasmes en Cuesmes
Musée d’Orsay en Montmarte in Parijs
Avignon en Saintes-Maries-de-la-Mer
Kröller-Müller Museum
SRC-reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
Deze bijzondere kunstreis is een complete Van Gogh-onderdompeling: u volgt zijn hele leven, van zijn geboortedorp tot zijn graf!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Bezoek Van Gogh Museum Amsterdam, kerkje Nuenen en museum Vincentre, overnachting Breda
Geboortehuis in Zundert en naar Petit-Wasmes en Cuesmes in de Borinage, overnachting in Noord-Frankrijk
Van Gogh in Parijs; stadsrondrit en bezoek Musée d’Orsay
Montmarte, bruisend centrum van de kunst, en het Louvre
Naar Avignon in de Provence
Schilderijen en tekeningen in Arles en Saintes-Maries-de-la-Mer
Hospitaal Saint-Rémy-de-Provence en Avignon
Terug naar noorden
Uitgebreide verkenning van Auvers-sur-Oise en terug naar Nederland
Kröller-Müller Museum op de Veluwe en terug naar de opstapplaatsen

Reisbeschrijving

dag 1: Van Gogh in Amsterdam en Nuenen

Waar kunnen we deze bijzondere reis beter starten dan in het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hier vinden we de grootste collectie van Vincents schilderijen ter wereld. Tijdens een rondleiding zien we op de schilderijen diverse plaatsen die we tijdens deze reis ook met eigen ogen zullen zien! Hierna gaan we naar Nuenen, waar Vincent in december 1883 na enkele maanden in Drenthe te zijn geweest, terugkeerde naar zijn ouderlijk huis. Vincent was dol op Nuenen en hij legde in talloze studies de omgeving en de bevolking vast. We zien het kerkje dat hij meerdere keren heeft geschilderd en bezoeken het museum Vincentre, waar we op een interactieve manier ontdekken hoe Vincent in Nuenen leefde en hoe zijn eerste grote doeken tot stand kwamen. We overnachten in Breda. (ca. 245 km)

dag 2: Via Zundert naar de Borinage

Op 30 maart 1853 werd Vincent als oudste zoon van Anna Cornelia Carbentus en Theodorus van Gogh in Zundert geboren. Zijn vader werkte als predikant in dit Noord-Brabantse boerendorp en de pastorie met de mooie tuin vormde het hart van Vincents gemoedelijke jeugd. We bezoeken zijn geboortehuis en wandelen langs verschillende plekken in Zundert, zoals de begraafplaats en het kerkje, die een rol in zijn jeugd hebben gespeeld. Hierna rijden we naar de Belgische streek de Borinage, waar Vincent van 1878 tot 1880 woonde en werkte als lekenprediker. Hij gaf les, bezocht zieken en las voor uit de Bijbel. Vincent was getroffen door de armoede in deze mijnstreek. Hij leefde midden tussen de mijnwerkers, op dezelfde manier als zij: in armoede. Hij sliep op de vloer en gaf al zijn bezittingen weg. We bekijken in de Borinage enkele plaatsen waar Vincent toen leefde. In Petit-Wasmes bezoeken we het huis van de familie Denis, waar Van Gogh destijds woonde en de kinderen van het gezin onderwees. Ook zien we de Salon du Bebé, waar Vincent in een zaaltje een aantal keer preekte, en de restanten van de kolenmijn Marcasse, die hij in april 1879 bezocht. Nadat zijn contract als lekenprediker niet werd verlengd ging Vincent naar Cuesmes, waar hij bij de familie Decrucq woonde. Hier richtte hij zich, hoewel eerst nog weifelend, volledig op het tekenen. Na ons bezoek aan het Maison Van Gogh in Cuesmes rijden we naar ons hotel in Noord-Frankrijk. (ca. 220 km)

dag 3: Van Gogh in Parijs

In de laatste decennia van de 19e eeuw was de Franse hoofdstad het bruisende hart van de kunstwereld. Vincent woonde tussen 1873 en 1876 meerdere malen in Parijs, waar hij als medewerker van de kunsthandel Goupil & Cie emplooi vond. In die jaren bezocht hij in zijn vrije tijd het Louvre en Musée du Luxembourg. Tien jaar later, na omzwervingen in Engeland, Nederland en België, zou Vincent terugkeren naar Parijs, nu als kunstenaar. Hij wilde zich verder bekwamen in het modeltekenen en woonde bij zijn broer Theo in Montmarte. Hier raakte hij bekend met het werk van de impressionisten, sloot vriendschappen met diverse kunstenaars zoals Henri de Toulouse-Lautrec en Paul Signac en organiseerde tentoonstellingen. Net als Vincent reizen wij naar de Franse hoofdstad, waar we twee nachten in een hotel in het hart van de historische wijk Bastille verblijven. Onze kennismaking met Parijs start met een mooie stadsrondrit langs de bekende highlights. De rondrit eindigt bij het Musée d’Orsay, misschien wel het mooiste museum voor de schilderkunst uit de tweede helft van de 19e eeuw. In het voormalige treinstation bewonderen we een aantal werken van Van Gogh uit zijn periode in Arles en Auvers-sur-Oise. Ook zien we hier verschillende schilderijen van zijn tijdgenoten die hem hebben geïnspireerd. Na het bezoek kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Het diner is op deze avond niet inbegrepen. (ca. 250 km)

dag 4: Montmarte, bruisend centrum van de kunst

In juni 1886 gingen Vincent en Theo in een ruim appartement in Montmarte wonen. Vincent had hier een eigen atelier: een kamer met een klein raam aan de achterkant van het pand. Vanaf de vierde etage van het complex keek het appartement uit over de stad: een uitzicht dat Vincent meerdere malen vastlegde op doek. Maar het liefst stond hij buiten op straat in Montmartre, waar de onderwerpen zich voor hem aandienden: straatgezichten, de molens op Montmartre, cafés… Met het openbaar vervoer reizen we op deze ochtend naar de kunstenaarswijk Montmarte. Al dwalend door de kleine straatjes zien we verschillende plekken waar Vincent ook kwam. Het appartement aan de rue Lepic bestaat nog steeds, maar is helaas niet toegankelijk voor publiek. De wandeling voert ons via het 9e arrondissement, waar Theo en Vincent ook enige tijd woonde, naar het Louvre. Vincent bezocht in die periode zeer regelmatig het museum om de schildertechniek en het kleurgebruik van zijn favoriete kunstenaar Eugène Delacroix te bestuderen. Hij was bovendien een fervent bewonderaar van de Hollandse 17e-eeuwse schilderkunst. U kunt op eigen gelegenheid dit wereldberoemde museum bezoeken. Gaat uw aandacht ook uit naar de grootse collectie schilderkunst uit de 13e tot de 19 eeuw of kiest u voor de collectie antiquiteiten uit de Romeinse en Griekse oudheid? De rest van de dag heeft u voor u zelf om Parijs verder te verkennen. Dineert u vanavond in een gezellige bistro in Quartier Latin?

dag 5: Naar de Provence

In 1888 verhuisde Vincent van Parijs naar Arles; het drukke stadsleven viel hem zwaar en het zonnige Zuid-Franse platteland lonkte. Hij werkte 27 maanden in de Provence en maakte hier veel van zijn meesterwerken. Wij volgen hem naar het zuiden en rijden naar Avignon, waar we drie nachten in het centrum van de stad verblijven. Avignon, de stad van de pausen, ligt fraai aan de oevers van de Rhône. Natuurlijk zien we de veelbezongen Pont d’Avignon! Vanavond dineren we in het hotel. (ca. 690 km)

dag 6: Arles en Saintes-Maries-de-la-Mer

Vincent kwam op 20 februari 1888 aan in Arles, waar hij eerst alleen en later met zijn vriend Paul Gauguin woonde en werkte in het Gele Huis. Vincent was dol op Zuid-Frankrijk en maakte in de aantrekkelijke stad Arles en in haar directe omgeving maar liefst tweehonderd schilderijen en honderd tekeningen. Hij ontwikkelde een eigen, expressieve schilderstijl in krachtige kleuren en dynamische penseelstreken. Hoewel er veel is veranderd in de jaren die er sindsdien zijn verstreken, zijn het bijzondere licht en het aangename klimaat gebleven. Datzelfde geldt voor de zonnebloemen. In Arles maken we een uitgebreide wandeling langs de plekken die Van Gogh inspireerden en langs prachtige bezienswaardigheden als het Romeinse amfitheater en de fraaie kathedraal. In de middag rijden we via de beroemde ophaalbrug van Langlois naar Saintes-Maries-de-la-Mer. In juni 1888 verbleef Vincent enkele dagen in dit vissersdorpje aan de rand van het natuurgebied Camargue. Hij verlangde er naar de ''blaauwe zee en een blaauwe lucht'' te zien en tekende er lustig op los. Bij terugkomst in Arles werkte hij diverse tekeningen uit tot schilderijen. Op deze avond kunt u op eigen gelegenheid een hapje eten in het gezellige Avignon. (ca. 160 km)

De zonnebloemschilder
‘Ik heb een beetje de zonnebloem…’, schreef Van Gogh in een brief aan zijn broer. Toen Vincent van Gogh in 1888 naar Arles verhuisde, werd hij getroffen door het bijzondere licht en de kleuren van het landschap. In augustus stonden de zonnebloemen volop in bloei. De schilder raakte zo geïnspireerd door dit beeld, dat hij de gele bloemen op het doek vast begon te leggen. Hij schilderde verschillende stillevens, ook met uitgebloeide zonnebloemen. Vooral zijn vriend Paul Gauguin was zeer gecharmeerd van zijn ‘zonnebloemenwerk’. ‘De zonnebloemenschilder’, zo noemde hij Van Gogh. Hij vereeuwigde zijn vriend werkend aan zijn zonnebloemen. Dit schilderij kreeg deze toepasselijke naam.

dag 7: Hospitaal Saint-Rémy-de-Provence en Avignon

Na verschillende psychische crises en een opname in het ziekenhuis van Arles liet Vincent zich in mei 1889 vrijwillig opnemen in de psychiatrische inrichting Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy-de-Provence. Tussen zijn aanvallen door schilderde en tekende Vincent veel; in eerste instantie in de inrichting en de tuin, later ook daarbuiten tussen de olijfgaarden, de cipressen, in het omringende berglandschap van de Alpilles en in het dorp. Saint-Rémy vormt zo het decor van veel van zijn bekende kunstwerken. We bezoeken het hospitaal gevestigd in een klooster dat aan de rand van het charmante dorpje ligt. Ook wandelen we door de omgeving met prachtige cipressen en olijfbomen, die in verschillende werken terug zijn te vinden. Hierna rijden we terug naar onze thuisbasis Avignon, waar u op eigen gelegenheid op pad kunt gaan. Het Rome van Frankrijk, zo wordt Avignon ook wel genoemd. Want in de 14e eeuw tijdens het Pauselijke Schisma woonden er ruim een eeuw lang pausen in Avignon. Dat leverde ook meteen het belangrijkste bouwwerk van de stad op, het Palais des Papes. Het enorme gotische bouwwerk heeft helaas zwaar geleden onder de Franse revolutie, maar u kunt het nog altijd bezoeken. Ook het Musée Angladon, een prachtig museum met moderne kunst en met één werk van Van Gogh is een aanrader. Daarnaast is het heerlijk dwalen in de kleine straatjes en over de mooie pleinen, waar de terrassen uitnodigend op u staan te wachten. (ca. 45 km)

dag 8: Noordwaarts

In 1890 verliet Vincent, ondanks een nieuwe zenuwinzinking, de kliniek en de Provence. Hij besloot dat het tijd was om naar het noorden van Frankrijk te vertrekken om zo te ontsnappen aan het klimaat en de andere psychiatrische patiënten in Saint-Paul-de-Mausole. Hij werd genezen verklaard door dokter Peyron en op 16 mei vertrok hij naar Auvers-sur-Oise. Ook wij verlaten Zuid-Frankrijk en rijden naar het noorden, waar we ten zuiden van Parijs overnachten. (ca. 690 km)

dag 9: Het einde…

Vincent kwam op 20 mei 1890 aan in Auvers-sur-Oise, een dorpje vlak bij Parijs zodat zijn broer Theo hem regelmatig met de trein kon bezoeken. Hier huurde hij een kamer in Auberge Ravoux en bezocht hij regelmatig dokter Paul Gachet, met wie hij bevriend raakte. Vincent was zeer productief, trok veel de natuur in om buiten te werken en schilderde vele indrukwekkende landschappen. Het ging goed met hem. Toch besloot Vincent een einde aan zijn leven te maken: op 27 juli 1890 schoot hij in een veld zichzelf in zijn borst. Auvers-sur-Oise is verrassend weinig veranderd sinds de dagen van de kunstenaar. In het pittoreske dorpje zien we tal van plekken die belangrijk waren in die twee laatste maanden van zijn leven: het kerkje, het huis van dokter Gachet, de beroemde tuin van Daubigny en de korenvelden en boomwortels die Vincent schilderde. In de Auberge Ravoux bekijken we het kamertje waar Vincent in het bijzijn van zijn broer op 29 juli overleed. Tot slot zien we op de begraafplaats de graven van Vincent en Theo, die sinds 1914 naast elkaar begraven liggen. Hierna reizen we terug naar Nederland, waar we in Breda overnachten. (ca. 490 km)

dag 10: Kröller-Müller Museum op de Veluwe

We eindigen deze reis in stijl, in het Kröller-Müller Museum op de Veluwe. Helene Kröller-Müller was een van de eerste ‘fans’ van Vincent van Gogh. Zij beschouwde de schilder als een van de ‘grote geesten van de moderne kunst’. Tussen 1908 en 1929 legde ze samen met haar man Anton de bijzondere collectie aan die nu wordt bewaard in het museum. De grote aandacht van het echtpaar Kröller-Müller voor Van Gogh heeft sterk bijgedragen aan de huidige waardering voor zijn werk. We genieten een laatste keer op deze reis van Vincents werken die in dit fraaie museum te bewonderen zijn. Een mooie afsluiting! Hierna rijden we naar de opstapplaatsen in Amersfoort en Zwolle. (ca. 165 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaats

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Zwolle| vertrek 08.30 uur Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
Amersfoort | vertrek 10.00 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Amsterdam | aankomst 11.00 uur
Bus- en tramhalte 'Museumplein' aan de Van Baerlestraat

Omdat deze reis start in Amsterdam bij het Van Gogh Museum kunt u ook hier uw vakantie beginnen. In dat geval kiest u voor de opstapplaats Amsterdam, Museumplein. U kunt voorafgaande aan het museumbezoek uw bagage in de touringcar achterlaten. Let op: op de terugreis wordt Amsterdam als uitstapplaats niet aangedaan!

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

hotel Apollo Breda City Centre in Nederland
Hotel Apollo Breda City Centre - Breda
Hotel Apollo Breda City Centre ligt, zoals de naam al zegt, in het centrum van Breda. Vanuit het hotel wandelt u in tien minuten naar de Grote Markt of het centraal station. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Ook is er een lift aanwezig en kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Tegen betaling kunt u bij het hotel parkeren. De kamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een tv, een kluisje en een badkamer met een toilet en een douche.

Bekijk de website van hotel Apollo Breda City Centre
Hotel Campanile Maubeuge
Hotel Campanile Maubeuge - Maubeuge
Dit toeristenklassehotel ligt aan de rand van het centrum van het stadje Maubeuge in Frankrijk, net over de grens met België. Het hotel beschikt over een restaurant en een terras. In het hele hotel is gratis wifi beschikbaar. Er is geen lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Campanile Maubeuge
Hotel Ibis Arras Centre Les Places in Frankrijk
Hotel B&B Arras Centre - Arras
Dit hotel ligt in het historische centrum van Arras, tussen de Grand Place en het belfort. In de buurt van het hotel zijn verschillende winkelstraten te vinden en het treinstation ligt op slechts 5 minuten lopen. Het hotel beschikt over een bar en een terras. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airco, een tv, een bureau en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Ibis Arras Centre Les Places
Ibis Paris Bastille Opera, Frankrijk
Hotel Ibis Paris Bastille Opéra 11ème - Parijs
Hotel Ibis Paris Bastille Opera 11ème heeft een centrale ligging in de wijk Bastille. Het hotel ligt op 700 meter van het fraaie Place des Vosges, het oudste en een van de mooiste pleinen van Parijs in de sfeervolle wijk Le Marais. In de buurt van het hotel vindt u unieke winkeltjes, gezellige restaurantjes en levendige cafés. Ook zijn er meerdere metrostations nabij het hotel, zodat u ook snel in andere delen van de stad bent. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant en een bar. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Paris Bastille Opera
Hotel Mercure Pont D'Avignon Centre in Frankrijk
Hotel Mercure Pont D'Avignon Centre - Avignon
Dit hotel ligt naast het Palais des Papes in het centrum van Avignon. Op loopafstand vindt u ook de Pont d'Avignon en verschillende winkels. Het hotel beschikt over een bar, een lounge, een terras en een fitnessruimte. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airco, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mercure Pont D'Avignon Centre
Hotel Mercure Avignon Centre Palais des Papes in Frankrijk
Hotel Mercure Avignon Centre Palais des Papes - Avignon
Dit hotel ligt in het hart van Avignon, aan het Place de l'Horloge, op 50 meter van het Palais des Papes en op 500 meter van de Pont d'Avignon. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamers zijn voorzien van airco, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mercure Avignon Centre Palais des Papes
Hotel Campanile Paris Sud, Frankrijk
Hotel Campanile Paris Sud - Saclay
In een buitenstad van Parijs ligt dit mooie hotel, dat beschikt over een restaurant, een bar en een lift. Er is gratis wifi voor u beschikbaar in alle kamers. De kamers zijn modern en ruim ingericht en beschikken over airconditioning, koffie-en theefaciliteiten, een flatscreen-tv en een badkamer met een douche en toilet.

Bekijk de website van Hootel Campanile Paris Sud

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes - Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes is gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning, op slechts 250 meter van het station en op loopafstand van het historische centrum van Zwolle. Tegen betaling kunt u parkeren op het terrein van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eigen restaurant, restaurant W. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, een tv, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, badproducten en een föhn.

Bekijk de website van Bilderberg Grand Hotel Wientjes

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.