Een alles omvattende levenshouding

Reisleidster Domitilla Nijenhuis:
‘Gaat u met mij mee naar India, het land van de yoga? Yoga is de laatste jaren vrij populair en wordt in vele yogaklasjes beoefend. Naar Westerse ideeën draait het vooral om het aannemen van moeilijke lichaamshoudingen (asana’s), maar in India denken ze daar heel anders over. Yoga is hier een grotere allesomvattende levenshouding, waarvan de lichaamsoefeningen slechts een klein onderdeel zijn. Op deze unieke reis naar de bakermat van de yoga laat ik u graag kennismaken met verschillende soorten yoga en belangrijke religies, zoals het hindoeïsme en het boeddhisme, en leert u hoe de yoga tot stand is gekomen en hoe de Indiërs yoga beoefenen.

Natuurlijk neem ik u ook mee naar andere hoogtepunten van India: laat u de adem benemen door de overweldigende geuren op de bazaar Chandni Chowk in Delhi, geniet van de serene aanblik van de Taj Mahal in Agra, verwonder u over het prachtige Himalaya-gebergte en laat u betoveren door de bijzondere Aarti-ceremonie van de hindoepelgrims in Haridwar. In de yoga-hoofdstad Rishikesh verbijft u een nacht in een ashram. Hier ontmoet u yogi’s die vanuit de hele wereld hier naar toe komen om deel uit te maken van de yoga-cultuur van India. Tot slot vliegt u naar Varanasi, de stad van het leven, waar hindoepelgrims hun zonden af spoelen in het heilige water van de Ganges.

En na een dag boordevol cultuur geniet u elke avond van het heerlijke vegetarisch eten, zoals veel Indiërs dat doen: 30% van de Indische bevolking is namelijk vegetariër. Liefhebbers van vlees hoeven niet bang te zijn, op bijna alle plaatsen is het ook mogelijk om vleesgerechten te bestellen. Uiteraard kunnen yoga-liefhebbers in het land van de yoga deelnemen aan verschillende lessen. De yogalessen worden gegeven door mij of een Indiase yogaleraar en behandelen diverse aspecten van de yoga: ademhaling, meditatie en de asana’s. Als leuk extraatje ontvangt u in India een yogamat die u na de reis mee naar huis mag nemen. Neemt u een flexibele houding aan en ontdekt u met mij yoga in India?’

Over reisleidster Domitilla Nieuwenhuis
Sinds 2005 is Domitilla een enthousiast beoefenaar van yoga. Vanuit haar passie heeft ze de yogalerarenopleiding voor beginners en voor gevorderden gevolgd bij Integrale (hatha) Yoga Nederland. Sindsdien geeft ze regelmatig les. Voor verdere verdieping van de integrale yoga heeft Domitilla enige tijd in Auroville bij Pondicherry (Zuid-India) doorgebracht, waar de Sri Aurobindo ashram staat. Op deze mede door haar ontwikkelde reis vertelt Domitilla haar gasten over verschillende soorten yoga. Ook laat ze zien hoe yoga nog altijd verweven is in het dagelijks leven van India. Dit doet ze door de verbinding te leggen met de oude teksten als de Veda's en de Bhagavad Gita en religies als het hindoeïsme en boeddhisme. Ervaart u samen met Domitilla de spiritualiteit van India?

De yogaklassen van Domitilla zijn geheel vrijblijvend en toegankelijk voor iedereen: wat voor yogabeoefenaar u ook bent, beginner of gevorderde, mijn lessen zijn voor elk niveau geschikt. Als u geen behoefte heeft aan de yogalessen, kunt u ze gemakkelijk overslaan en de rest van het programma evengoed meemaken. Deze reis is namelijk voor iedereen zeer toegankelijk, gevarieerd en boeiend om mee te maken!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
2 binnenlandse vluchten
ruimbagage
goede toeristenklassehotels
overnachting in een ashram in Rishikesh
15x ontbijt en 15x diner
vegetarische maaltijden
2 jeepsafari’s in Jim Corbett National Park
kabelbaanrit naar tempel in Haridwar
boottocht over de Ganges in Varanasi
Indiase yogamat
2 yogalessen door Indiase docent
meerdere yogalessen door SRC-reisleider
audiosysteem
gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
wereldstad Delhi
tempelcomplex van Akshardham
Lodhi Gardens, Jama Mashid en Rode Fort
yogahoofdstad Rishikesh
de Beatles ashram
hill station Mussoorie
bezoek huis van Sir George Everest
Tibetaanse nederzetting Happy Valley
Aarti-ceremonie in Haridwar
de tempel van Chandi Devi in Haridwar
Jim Corbett National Park
Taj Mahal en fort van Agra
Varanasi
boeddhistisch Sarnath
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
SRC-reisleidster sinds 2013
Favoriete plek: Rishikesh
Tijdens deze reis laat ik u graag zien hoe yoga nog steeds is verweven in het dagelijks leven van de Indiase bevolking!
Ontmoet onze beste reisleiders in India
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Delhi
Stadstour met Rode Fort, Jama Mashid en bezoek tempel van Akshardham
Yoga in Delhi’s beroemdste park, bezoek aan tombe van Humayun, tempels en de Indiapoort
Naar Rishikesh met verblijf in een ashram
Yoga in de ashram en stadsbezoek Rishikesh
Vrije dag of trekking bij Kunjapuri
Naar Hillstation Mussoorie
Kabelbaan en Aarti-ceremonie in Haridwar
Middagsafari in Jim Corbett National Park
Ochtendsafari in Jim Corbett National Park, natuurwandeling of vrije tijd
Naar Unchagaon
Bezoek Fort van Agra
Wereldwonder Taj Mahal in Agra
Vlucht Delhi – Varanasi en boottocht over de Ganges
De tempels van Varanasi en bezoek aan de boeddhistische pelgrimsplaats Sarnath
Vlucht Varanasi – Delhi en Delhi – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – Delhi

We vliegen vanaf Schiphol met KLM naar Delhi.

dag 2: Overweldigend Delhi

Vroeg in de ochtend komen we aan in de hoofdstad van India. We gaan naar ons hotel, waar we kort kunnen uitrusten op onze kamer. Na het ontbijt begeven we ons tussen de plaatselijke bevolking, om zo de eerste indrukken van dit bijzondere land op te doen. Tijdens de stadsrondrit zien we het imposante Rode Fort, bezoeken we het grafmonument van Mahatma Gandhi en gaan we naar de grootste moskee van India: de Jama Masjid. Op de kleurrijke bazaar Chandni Chowk wandelen we tussen alle geuren en kleuren van het overweldigende India! Hierna bezoeken we het hindoeïstische tempelcomplex van Akshardham. Hoewel het een eeuwenoud complex lijkt, is deze hindoetempel uit 2005 een van de meest recent gebouwde tempels van Delhi. (ca. 60 km)

dag 3: Lodhi Gardens en tempels in Delhi

We beginnen de dag met een bezoek aan de Lodhi Gardens. Vroeg in de ochtend komen de inwoners van Delhi naar dit prachtige historische park om te ontspannen, te wandelen of om yoga te beoefenen. Liefhebbers kunnen hier heerlijk wandelen of hardlopen, of samen met de reisleider de yogamat uitspreiden voor een yogales. Na een welverdiend ontbijt in het hotel vervolgen we onze verkenning van Delhi. We bezoeken de uit rood zandsteen opgetrokken tombe van Humayun, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, en zien de Indiapoort. Ook bekijken we de mythologische scènes op de tempel van Lakshmi Narayan. Deze tempel is gewijd aan de goden Vishnu en Lakshmi. Het laatste hoogtepunt van deze dag is de Gurdwara Bangla Sahib: een grote Sikh-tempel met een gouden dak. (ca. 40 km)

dag 4: Naar de yogahoofdstad van de wereld

Door het vruchtbare Indiase laagland rijden we naar de groene bergen van de Himalaya. Omdat de wegen hier smaller zijn, verruilen we in dit gebied onze (mini)bus voor auto’s. De reisleider rouleert regelmatig tussen de auto’s en ook van u wordt een flexibele houding verwacht. Aan het einde van de middag bereiken we Rishikesh, ook wel de yoga capital of the world genoemd. Voor veel hindoes is deze stad aan de Ganges een heilige plaats. We verblijven, net als de vele pelgrims, een nacht in een zeer eenvoudige ashram. Op deze ontmoetingsplaats kunnen liefhebbers deelnemen aan diverse vormen van yoga en meditatie. ’s Avonds zijn we getuige van de Aarti-ceremonie aan de heilige rivier. (ca. 230 km)

dag 5: Rishikesh

Yogaliefhebbers kunnen deze dag beginnen met een yogasessie in de ashram. Na het ontbijt maken we beter kennis met de stad aan de voet van de Himalaya. Vanuit de ashram wandelen we naar de oudste, heiligste en beroemdste tempel van de stad: de Bharat Mandir-tempel. Vervolgens bezoeken we de religieuze Sivananda ashram en ook gaan we naar de Maharishi ashram, de Beatles ashram. Neem plaats in de centrale hal, sluit uw ogen en droom weg op de muziek van deze wereldberoemde band. We rijden verder om de markt van Lakhsman te bezoeken en maken een wandeling over de ijzeren hangbruggen Lakhsman Jhula en Ram Jhula. We verruilen de ashram voor een luxer verblijf nabij de Ganges waar we twee nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 6: Vrije dag of trekking bij Kunjapuri

Vandaag kunt u ontspannen in Rishikesh. Sportievelingen kunnen deelnemen aan de optionele downhill trekking van ongeveer 9 kilometer bij Kunjapuri.

dag 7: Hill station Mussoorie

Vandaag gaan we naar Mussoorie, een hill station op bijna 2.000 meter hoogte, gebouwd in de tijd van de Britse raj. Hier kwam en komt men om aan de hitte te ontsnappen en te genieten van de prachtige uitzichten over het Himalayagebergte. In de middag gaan we naar de Tibetaanse nederzetting Happy Valley. Hier vestigde de Dalai Lama zijn regering nadat hij Tibet ontvluchtte in 1959. Hier kunt u ook de Shedup Choepelling-tempel bewonderen. Bij Cloud’s End kijken we uit over de omgeving. Ook bezoeken we het huis en laboratorium van Sir George Everest, die van 1830 tot 1843 in India werkte als onderzoeker en geograaf. Inmiddels is dit huis niet meer dan een ruïne. In het SOHAM Heritage & Art Centre zien we prachtige kunstwerken. Ook heeft u tijd om door de autovrije hoofdstraat The Mall te wandelen, waar volop winkeltjes zijn. We verblijven een nacht in Mussoorie. (ca. 90 km)

dag 8: Haridwar, de deur naar de goden

Haridwar is een van de heiligste steden in India. Haridwar betekent ‘deur naar de Goden’ en hindoepelgrims uit de hele wereld bezoeken de stad om in de rivier te baden en te bidden. Iedere avond rond zonsondergang verzamelen de gelovigen zich bij de ghats van Har Ki Pauri, de beroemde trappen aan de oever van de Ganges. Bij de torens van Har Ki Pauri roepen de priesters op tot gebed en worden er rituelen uitgevoerd. In de avondschemering offeren de gelovigen kleine bootjes met bloemen. Het is een prachtig gezicht om op de donkere rivier de bootjes voorbij te zien komen!
Op deze ochtend rijden we van Mussoorie naar Haridwar, waar we overnachten. ’s Middags gaan we, net als de vele pelgrims, met de kabelbaan naar de tempel van Chandi Devi. Een bijzondere ervaring. ’s Avonds wonen we de Aarti-ceremonie bij aan de oever van de Ganges. (ca. 90 km)

dag 9: Safari in Jim Corbett National Park

Deze ochtend verzorgt een Indiase leraar voor de liefhebbers onder ons een yogales. Hierna vertrekken we ontspannen naar het Jim Corbett National Park. Dit park in de uitlopers van de Himalaya is sinds 1936 een van de belangrijkste wildparken van India. Het 1.288 vierkante kilometer grote reservaat is vooral beroemd om zijn grote katten, met name tijgers. Verder leven er olifanten, krokodillen, jakhalzen en wilde zwijnen, vele soorten herten, aapjes en vogels. Tijdens een jeepsafari zien we hopelijk een paar van deze dieren. We verblijven twee nachten in de omgeving van het nationale park. (ca. 210 km)

dag 10: Ochtendsafari Jim Corbett National Park en vrije tijd

Vroeg in de ochtend gaan we nogmaals naar het Jim Corbett National Park. Per jeep rijden we door het park op zoek naar bijzondere dieren. Hierna keren we terug naar ons hotel, waar u de rest van de dag kunt ontspannen. Het is ook mogelijk om vanuit het hotel een optionele wandelexcursie te maken en zo nog meer te ontdekken van de flora en de fauna in de omgeving. (ca. 200 km)

dag 11: Naar het zuiden

We laten de jungle achter ons en rijden zuidwaarts. Onderweg zien we het dagelijkse Indiase leven aan ons voorbij trekken. Uiteraard stoppen we af en toe om van de omgeving te genieten. We overnachten in Unchagaon. (ca. 200 km)

dag 12: Fort van Agra

Vandaag gaan we naar Agra, de stad die enkele van ‘s werelds bekendste en mooiste monumenten bezit! We bezoeken het Fort van Agra, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Dit machtige fort werd van 1565 tot 1571 in opdracht van de Mogol keizer Akbar gebouwd. Het is opgetrokken uit rood zandsteen en wordt daarom ook wel het Rode Fort genoemd. Een tweeënhalve kilometer lange vestingmuur omsluit het imposante bouwwerk. We verblijven een nacht in Agra. (ca. 180 km)

dag 13: De Taj Mahal

De Taj Mahal staat bekend als een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Het aanschouwen van dit meesterwerk is een onvergetelijke ervaring! Door de perfecte architectuur en harmonieuze omgeving straalt het gebouw een ongekende sereniteit uit. Aan de bouw van dit symbool van verloren liefde werkten duizenden mensen en honderden olifanten mee. Yogaliefhebbers kunnen nog vóór het bezoek aan dit monument een onvergetelijke optionele yogales met uitzicht op de Taj Mahal bijwonen. Na ons gezamenlijke bezoek aan dit wereldwonder rijden we naar Delhi voor een overnachting vlakbij de luchthaven. Morgen vliegen we naar Varanasi. Na ons bezoek aan Varanasi vliegen we terug naar Delhi. U kunt daarom, op eigen risico, een deel van uw bagage in bewaring geven bij de hotelreceptie in Delhi. Op de binnenlandse vlucht van Varanasi naar Delhi mag u slechts 15 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage meenemen. (ca. 220 km)

dag 14: Vlucht Delhi – Varanasi en boottocht Ganges

We vliegen naar Varanasi, voor hindoes de heiligste stad ter wereld. Pelgrims komen van ver om zich hier te wassen in het heilige water van de Ganges. De bezoekers hebben allemaal een persoonlijke reden: velen komen er om te bidden, maar er komen ook mensen om te sterven. Na aankomst rijden we naar het hotel in Varanasi waar we twee nachten verblijven. In de middag maken we een stadswandeling, gevolgd door een boottocht over de Ganges. U bent getuige van de rituele baden van de hindoepelgrims en van de crematies die hier plaatsvinden. (ca. 30 km)

dag 15: Varanasi en pelgrimsplaats Sarnath

Liefhebbers kunnen vroeg in de ochtend deelnemen aan een yogales van een Indiase docent. Daarna verkennen we samen met een gids de mooiste gebouwen en tempels van Varanasi. We bezoeken de Banaras Hindu-universiteit, de Tulsi Manas-tempel en de Bharat Mata-tempel, die aan Moeder India is gewijd. Daarna bezoeken we Sarnath, dat circa 10 kilometer buiten Varanasi ligt. Dit is de belangrijke pelgrimsplaats waar Boeddha voor het eerst de dharma onderwees en waar de boeddhistische gemeenschap van monniken ontstond. (ca. 30 km)

dag 16: Vlucht Varanasi – Delhi – Nederland

We vliegen van Varanasi terug naar Delhi, waar in de nacht onze vlucht naar Nederland vertrekt. U heeft tussen beide vluchten de beschikking over een eigen hotelkamer vlakbij de luchthaven van Delhi. Doet u nog een laatste yogaoefening op het matje dat u als souvenir mee naar huis mag nemen? Uiteraard kunt u in de tussentijd ook nog naar een van de gezellige markten van Delhi gaan om de laatste mooie en tastbare herinneringen aan dit bijzondere land aan te schaffen. (ca. 30 km)

dag 17: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Kunjapuri trekking, India
Trekking bij Kunjapuri
Prachtige vergezichten in de Himalaya
Duur: circa 6-7 uur
Minimaal 4 deelnemers
Kosten: € 45,- per persoon inclusief transfers en lunchpakket
Aan de voet van de Himalaya kunt u samen met een lokale Engelssprekende gids een spectaculaire wandeling maken! Voor zonsopgang wordt u opgehaald in Rishikesh en naar het 25 kilometer verderop gelegen Kunjapuri gereden. Na het beklimmen van 300 treden komt u bij de 1.670 meter hoog gelegen tempel uit. Afhankelijk van de weersomstandigheden heeft u een geweldig uitzicht over de Himalaya. De tempel is het startpunt van de 9 kilometer die u naar beneden loopt. Wandelend door de bergen kunt u genieten van prachtige vergezichten. In de pauze kunt u even ontspannen met warme thee en een lunchpakket. De wandeling eindigt bij de prachtige Neergaddu-waterval. Vanaf hier wordt u weer naar Rishikesh gebracht.
Natuuwandeling Corbett, India
Natuurwandeling nabij Jim Corbett N.P.
Te voet de natuur verkennen
Duur: circa 3 uur
Minimaal 6 deelnemers
Kosten: € 26,- per persoon inclusief transfer
Vanuit het hotel maakt u samen met een lokale gids een mooie wandeling van ongeveer 7 tot 9 kilometer. U wandelt deels langs een rivieroever, genietend van de plaatselijke flora en fauna, en komt uit bij de Garijiya-tempel. Vanaf hier wordt u per auto(bus) teruggebracht naar het hotel.
Taj Mahal, India
Yoga in Agra
Zonsopkomst bij de Taj Mahal
Duur: circa 1,5 uur
Minimaal 4 deelnemers
Kosten: € 50,- per persoon inclusief transfers
Tijdens uw yogales de zon zien opkomen boven de Taj Mahal? Dat kan tijdens uw verblijf in Agra! Met de bus gaat u naar een park in de buurt van dit wereldwonder. Een uur lang volgt u een yogales van een Indiase docent op een prachtige locatie, daarna wordt u teruggebracht naar het hotel voor het ontbijt.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Delhi12:35 - 01:00 uur
Delhi - Amsterdam03:15 - 07:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Enkele van deze hotels zijn een paleis, een fort of een kasteel geweest en liggen soms in een rustieke omgeving, buiten de drukke steden. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. In Rishikesh verblijft u een nacht in een zeer eenvoudige ashram. Dit is een leefgemeenschap of ontmoetingsplaats voor aanhangers van diverse religies in India.

Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve gegevens.

Hotel Crown Plaza, India
Hotel Crowne Plaza Okhla - New Delhi
Het Delhi Crown Plaza ligt in het hart van Zuid-Delhi en kijkt uit over de Green Ridge. Het hotel ligt op 30 minuten rijden van grote bezienswaardigheden, zoals het Rode Fort en het Tughlakabad Fort. De ruime hotelkamers zijn modern ingericht en beschikken over een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche. In uw vrije tijd kunt u een duik nemen in het buitenzwembad of een drankje drinken aan de bar.

Bekijk de website van Crowne Plaza New Delhi
Parmarth Niketan Ashram, India
Hotel Parmarth Niketan Ashram - Rishikesh
Een overnachting in de Parmarth Niketan Ashram is een bijzondere ervaring. Aan de rand van de Ganges dompelt u zich onder in de spiritualiteit van India. U kunt hier deelnemen aan yogaklassen en meditaties bijwonen. De kamers zijn een mix van de nodige moderniteit en eenvoud.

Bekijk de website van Parmarth Niketan Ashram
Divine Resort, India
Hotel Divine Resort - Rishikesh
Laxman Jhula Divine Resort ligt aan de voet van de Himalaya en biedt vanuit alle kamers een prachtig uitzicht over de Ganges. Het verblijf in deze natuurrijke omgeving geeft u de kans om bijzondere vogels, vlinders en bloemen te ontdekken.

Bekijk de website van Divine Resort
Country Inn & Suites Mussoorie, India
Hotel Country Inn & Suites Mussoorie - Mussoorie
Country Inn & Suites ligt middenin het zuidelijke Himalayagebergte, een spectaculairdere omgeving kunt u zich niet wensen! De stijlvol ingerichte kamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een minibar. U kunt in het gehele hotel gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Country Inn & Suites Mussoorie
Haveli Hari Ganga, India
Hotel Haveli Hari Ganga - Haridwar
Haveli Hari Ganga ligt aan de rand van de Ganges en is gevestigd in een monumentaal pand. Dit boetiekhotel heeft stijlvol ingerichte kamers die beschikken over een tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een douche. U kunt in het gehele hotel gebruikmaken van gratis wifi. In uw vrije tijd kunt u deelnemen aan yogalessen of genieten van het prachtige uitzicht vanaf het dakterras.

Bekijk de website van Haveli Hari Ganga
Infinity Corbet Wilderniss, India
Hotel Infinity Corbett Wilderness - Ramnagar
Deze accommodatie ligt aan de rand van Corbet National Park, het eerste tijgerreservaat van India. De omgeving van het hotel is werkelijk adembenemend. Het hotel is een perfecte uitvalsbasis voor excursies in het park. Uw kamer kijkt uit over de tuin van het hotel of de Kosi-rivier en beschikt over een privébalkon.

Bekijk de website van Infinity Corbet Wilderniss
Fort Unchagaon, India
Hotel Fort Unchagaon - Utter Pradesh
Fort Unchagaon is gevestigd in een monumentaal pand en ligt in een prachtig groene omgeving, op 1,5 uur rijden van New Delhi. Vanuit het hotel worden verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een bezoek aan de mangoplantages in de buurt.

Bekijk de website van Fort Unchagaon
Mansingh Palace in Agra
Hotel Mansingh Palace - Utter Pradesh
Mansingh Palace ligt centraal in Agra en bevindt zich nabij de Taj Mahal. De klassiek ingerichte kamers beschikken over een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een douche. U kunt in het gehele hotel gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Mansingh Palace
Ibis Aerocity, India
Hotel Ibis New Delhi Aerocity - New Delhi
Ibis Aerocity ligt op tien minuten rijden van de luchthaven van New Delhi. De modern ingerichte kamers beschikken over een tv, airconditioning en een badkamer met een toilet en een douche. U kunt gratis gebruikmaken van het wifi-netwerk.

Bekijk de website van Ibis Aerocity
Ramada Plaza JHV, India
Hotel Ramada Plaza JHV - Varanasi
Het klassieke Ramada Plaza ligt aan de rand van Varanasi. De modern ingerichte kamers beschikken over een tv en een badkamer met een toilet, een bad en een föhn. U kunt in het gehele hotel gratis gebruikmaken van de wifi. Het hotel biedt verschillende faciliteiten, zoals diverse eetgelegenheden, een zwembad, een spa en een fitnessruimte.

Bekijk de website van Ramada Plaza JHV

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!