050 - 3 123 123

Ervaar de kracht van de natuur

Reisleidster Léonie:
'U ontdekt op deze groene cultuurvakantie dat nergens ter wereld water en vuur zo dicht bij elkaar liggen als op IJsland. U vindt er kokende modderpoelen, diepe kraters, uitgestrekte lavavelden, spuitende geisers, kolkende watermassa’s, gletsjers en ijsschotsen.

Behalve adembenemende uitzichten en karakteristieke landschappen vindt u op IJsland heel veel rust. De stilte is er soms zelfs “oorverdovend”. De IJslanders zelf zijn ook een combinatie van warmte en kou. Aan de buitenkant lijken ze koel, maar u zult merken dat ze vanbinnen warmbloedig zijn.

Ook de historie van IJsland is nog springlevend: u geniet van de saga’s van de Vikingen en hun ontdekkingsreizen, en de verhalen van de pioniers en de eeuwige strijd met de harde, maar geliefde natuur. Maar er is meer dan natuur: Reykjavik is een bruisende stad met gezellige uitgaansgelegenheden, designwinkels en moderne musea. Laat u zich verrassen door de ongekende schoonheid van dit land van vuur en ijs?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Icelandair
ruimbagage
toeristenklassehotels
8x ontbijt en 5x diner
boottocht gletsjermeer Jökulsárlón
demonstratie IJslandse paarden
vrije middag in Reykjavík
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Geysir en waterval Gullfoss
Hallgrimskerk in Reykjavik
nationaal park Thingvellir
gletsjermeer Jökulsárlón
wandeling bij Dimmuborgir
Reykjavík
watervallen Godafoss en Dettifoss
IJslandse paardenfarm
Landmannalaugar
gletsjermeer Jökulsárlon
nationaal park Skaftafell
gletsjer Vatnajökull
optioneel warmwaterbaden Blue Lagoon
Reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
IJsland is met geen ander land te vergelijken. Uniek en ongerept. Beleef het land van water, vuur en ijs!
Ontmoet onze beste reisleiders in IJsland
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Reykjavik
Nationaal park Thingvellir, Geysir en gouden waterval
Kleurrijke vallei van Landmannalaugar
Bergen en gletsjers en boottocht over gletsjermeer
Tocht langs fjorden van Oost-IJsland
Kokende modderpoelen en grillige lavaformaties
IJslandse paarden en naar Reykjavík
Terug naar Reykjavik, stadswandeling en vrije middag
Vlucht Reykjavik – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Reykjavik

We vliegen naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Deze vriendelijke moderne stad ligt ingesloten tussen de indrukwekkende berg Esja en de Faxaflói baai. Ons hotel voor de komende nacht staat in Reykjavik. (ca. 55 km)

dag 2: Geysir en de gouden waterval

We bereiken het geothermische gebied van Nesjavellir, dat aan de voet van het Hengillgebergte ligt. Hier profiteert een krachtcentrale van de geothermische activiteit. We vervolgen onze weg naar het nationale park Thingvellir, waar tussen 930 en 1798 het parlement jaarlijks in de openlucht bijeenkwam. In het park is de geologische grens tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent, de Midden-Atlantische Rug, goed te zien. Vlakbij is de wereldberoemde springbron Geysir. We bekijken dit geothermische gebied met geisers en warme bronnen uitgebreid. Ten slotte bezoeken we de gouden waterval Gullfoss. Ons hotel staat in de omgeving van Selfoss. (ca. 195 km)

dag 3: Spectaculair Landmannalaugar

Landmannalaugar is een van de spectaculairste en kleurrijkste gebieden van IJsland. Het dal is met lava bedekt en de ryolietbergen variëren in kleur: van geel, bruin, rood en groen tot grijsblauw. In dit gebied liggen veel warme bronnen. Wie dat wil, kan een bad nemen. Door de gletsjervalleien rijden we een mooie route naar de indrukwekkende vulkanische vuurkloof Eldgjá. Bij slecht weer nemen we de alternatieve route langs de zuidkust. We overnachten nabij Kirkjubæjarklaustur. (ca. 250 km)

dag 4: Bergen en gletsjers

Het nationale park Skaftafell ligt op een bergrug tussen twee grote gletsjers. De uitzichten op Europa’s grootste gletsjer Vatnajökull, die met 2.119 meter de hoogste bergtop van IJsland is, zijn adembenemend. We wandelen naar de Svartifosswaterval. Later op de dag maken we een spectaculaire boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón, waarbij we tussen prachtige ijsbergen varen. Ons hotel staat in Höfn of Hnappavelir. (ca. 200 km)

dag 5: Fjorden van Oost-IJsland

Tijdens een mooie tocht langs fjorden zien we vissersdorpjes, waarin aan het begin van de 20e eeuw voornamelijk Franse vissers woonden. In de middag bewonderen we een interessante privécollectie van stenen en mineralen in Stödvarfjördur. We overnachten in de omgeving van Egilsstadir. (ca. 285 km)

dag 6: Kokende modderpoelen en grillige lavaformaties

Op onze route door het brede Jökuldalur-dal richting Myvatn bezoeken we de imposante waterval Dettifoss. In Námaskard bekijken we een prachtig gekleurd landschap met kokende modderpoelen en zwavelbronnen. Ook zien we de fantastische grillige lavaformaties van Dimmuborgir. Voordat we naar ons hotel voor de komende nacht in Akureyri rijden, zien we een van de meest spectaculaire watervallen van IJsland; Goðafoss. Deze godenwaterval is met een breedte van 30 meter en een hoogte van 12 meter zeer indrukwekkend! Deze avond kunt u op eigen gelegenheid dineren in het gezellige Akureyri. (ca. 425 km)

dag 7: IJslandse paarden en naar Reykjavík

Op weg naar de hoofdstad bezoeken we een typische IJslandse paardenfarm, waar we kennismaken met het IJslandse paardenras. Deze speciale gangenpaarden worden al zo'n 1.000 jaar raszuiver gefokt. Tijdens een demonstratie zien we de speciale gangen van de paarden en horen we hoe ze leven in de natuur. De komende twee nachten verblijven we in Reykjavík. Deze avond kunt u op eigen gelegenheid dineren in de stad. (ca. 415 km)

dag 8: Bruisend Reykjavik

Op deze dag verkennen we de vriendelijke, moderne hoofdstad van IJsland te voet. Eind 9e eeuw vestigden zich hier de eerste, permanente bewoners van IJsland: de Noorse Viking Ingólfur Arnarson met zijn vrouw en slaven. Tijdens onze wandeling door Reykjavik zien we onder andere de Hallgrimskerk en het moderne stadhuis, dat aan het Tjörninmeer ligt. De middag kunt u vrij besteden in deze bruisende stad. Brengt u een bezoek aan het nationaal museum van IJsland? In dit museum maakt u aan de hand van allerlei objecten die op het eiland zijn gevonden een reis door de geschiedenis van het land. U kunt ook een bezoek brengen aan de Blue Lagoon (kosten niet inbegrepen). In het geneeskrachtige en mineraalrijke water met een constante temperatuur tussen de 37 en 39 graden is altijd aangenaam baden. Een warmere afsluiting van de reis is niet mogelijk! Het diner is vanavond op eigen gelegenheid.

NB Wilt u een optionele excursie naar de Blue Lagoon boeken? Dit dient u zelf voorafgaand aan de reis te reserveren. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het tabblad 'optionele excursies.'

dag 9: Reykjavik – Amsterdam

We gaan naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 55 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Blue Lagoon, IJsland
Blue Lagoon
Warmwaterbron in de lavavelden
Prijs: vanaf ca. €75,- exclusief transfers, inclusief gebruik handdoek, te voldoen in lokale valuta.
Tijdens de vrije middag in Reykjavík kunt u een bezoek brengen aan de Blue Lagoon. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de Blue Lagoon geen natuurverschijnsel: het warme water is afkomstig van een nabijgelegen geothermische centrale. Het water heeft een aangename temperatuur van circa 38 graden. De IJslanders geloven dat het water een heilzame werking heeft. Een ontspannender afsluiting van uw reis naar IJsland is niet mogelijk!

Wilt u tijdens uw reis naar IJsland de Blue Lagoon bezoeken, dan dient u dit zelf voorafgaand aan de reis te reserveren via Reykjavík Excursions. In verband met de populariteit van de Blue Lagoon raden wij u aan uw bezoek ruim van te voren te boeken.

Vanaf de BSÍ Bus Terminal in Reykjavík (nabij uw hotel in Reykjavík) vertrekken er gedurende de dag verschillende bussen van Reykjavïk Excursions naar de Blue Lagoon, die u na uw bezoek weer naar de Bus Terminal brengen. Op de website van Reykjavík Excursions kunt u aangeven dat u transfers van en naar de Blue Lagoon wilt bijboeken, waarbij u dan een vertrek- en terugkomsttijd moet aanvinken. De bussen vertrekken ieder uur, met daarbij wel de voorwaarde dat er minimaal 10 personen in de bus zitten.

Vluchtschema
icelandair.png

Amsterdam - Reykjavik14:00 - 15:10 uur
Reykjavik - Amsterdam11:10 - 16:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels. Niet alle hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet alle hotels beschikken over goedwerkende wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Klettur, IJsland
Hotel Klettur - Reykjavik
Het moderne en mooie Hotel Klettur bevindt zich in het centrum van Reykjavik op circa 5 minuten lopen van de belangrijkste winkelstraat. Klettur is op een unieke wijze ingericht en beschikt over een lounge en een sfeervolle bar.

Bekijk de website van Hotel Klettur
Hotel Selfoss
Hotel Selfoss - Selfoss
Dit moderne hotel ligt prachtig aan de Olfus-rivier. Vanuit het restaurant heeft u een mooi uitzicht over het zuiden van IJsland. Het hotel beschikt over een spa en een lounge/bar met open haard, waar het heerlijk nagenieten is na een dag in de IJslandse natuur.

Bekijk de website van Hotel Selfoss
Hotel Kria in Vik, IJsland
Hotel Kria - Vík
Hotel Kria ligt op 5 minuten wandelen van de zwarte zandstranden van Vík. De grote ramen van het hotel bieden een panoramisch uitzicht op de schitterende omgeving.

Bekijk de website van Hotel Kria
Fosshotel
Fosshotel Vatnajökull - Höfn í Hornafirði
Het fraai gelegen hotel heeft een prachtig uitzicht op Europa’s grootste gletsjer, de Vatnajökull. Het hotel is eenvoudig maar netjes en het uitzicht vanuit het restaurant is prachtig.

Bekijk de website van Fosshotel Vatnajökull
Hotel Eyvindará, IJsland
Hotel Eyvindará - Egilsstaðir
Dit familiehotel ligt op het bosrijke platteland van IJsland en kijkt uit op het centrum van Egilsstaðir. In de omgeving van het hotel kunt u genieten van het openbare geothermische bad van Egilsstaðir.

Bekijk de website van Hotel Eyvindará
Hotel Norðurland, IJsland
Hotel Norðurland - Akureyri
Hotel Norðurland ligt in het centrum van Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. In het gezellige centrum vindt u restaurants, winkels, cafés en verschillende bezienswaardigheden. De hotelkamers beschikken over een koffie- en theefaciliteiten, een radio, een satelliet-tv en een föhn. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel Norðurland

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Buitengewoon mooie reis, geweldige reisleidster en heel veel geluk gehad met het weer. De vele wandelingen naar de diverse watervallen vond ik echt te gek.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw A. Vos
Hele fijne reis. Veel afwisseling in het programma. Leuke kleine groep. Fijne reisleidster en chauffeur. IJsland is heel mooi en afwisselend, geen minuut verveeld. Veel geluk gehad met het weer, bijna zomers warm. Een hele mooie vakantie geweest.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw J. Platteel
Deze IJsland reis krijgt van mij een 9 als cijfer! Goede informatie vooraf, Edith was een uitstekende reisleidster. Ook hadden we een geweldige chauffeuse, Helga. Prima reisprogramma, mooi excursies. Erg veel gezien op een relaxte wijze. Bus kon beter. Hele goede hotels in hun genre. Heerlijk eten en een sympathiek reisgezelschap. Ik heb genoten van de 1e tot de laatste minuut. SRC, heel erg bedankt!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
mevrouw Jenny Smith
De medewerkers op het kantoor in Groningen zijn zeer behulpzaam. Reisleidster Edith is een enthousiaste vrouw met de gave van het woord; had een uitstekende voorbereiding gedaan. Ze ging respectvol met de deelnemers om, mede daardoor ontstond een prettige groepssfeer. Edith had alternatieven voor de wandelingen in de reis die niet iedereen wilde maken. Elke morgen wist ze de deelnemers weer te enthousiasmeren. Edith heeft een groot organisatorisch talent. Kortom: Edith verdient de 10 die we haar geven volkomen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Wim en Helda Dimmendaal
We hebben een hele mooie reis gehad. De weergoden waren ons goed gezind. Misschien vooraf iets meer specifieke informatie over het land zelf. Prima reisleiding. SRC Reizen is niet de goedkoopste maar je krijgt daar wel een goede kwaliteit voor terug.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Wim en Truus Kamphuis
De hotels waren over het algemeen goed tot zeer goed. Het was een hele mooie vakantie.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
J. Boitink
We hebben een prachtige reis gehad, met alle soorten weer wat je kan bedenken. We hadden een kleine, maar erg gezellige groep! Als we nog eens op vakantie gaan boeken we zeker weer bij SRC.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Koos en Etty de Jong-StenekerReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.