Ervaar de kracht van de natuur

Reisleidster Léonie Wisse-de Waal:
'U ontdekt op deze groene cultuurvakantie dat nergens ter wereld water en vuur zo dicht bij elkaar liggen als op IJsland. U vindt er kokende modderpoelen, diepe kraters, uitgestrekte lavavelden, spuitende geisers, kolkende watermassa’s, gletsjers en ijsschotsen.

Voor de ontspanning van het lichaam en de geest zijn er natuurlijke buitenbaden met warm water. Behalve adembenemende uitzichten en karakteristieke landschappen vindt u op IJsland heel veel rust. De stilte is er soms zelfs “oorverdovend”. De IJslanders zelf zijn ook een combinatie van warmte en kou. Aan de buitenkant lijken ze koel, maar u zult merken dat ze vanbinnen warmbloedig zijn.

Ook de historie van IJsland is nog springlevend: u geniet van de saga’s van de Vikingen en hun ontdekkingsreizen, en de verhalen van de pioniers en de eeuwige strijd met de harde, maar geliefde natuur. Maar er is meer dan natuur: Reykjavik is een bruisende stad met gezellige uitgaansgelegenheden, designwinkels en moderne musea. Geniet van de geneeskrachtige en mineraalrijke warmwaterbaden van Myvatn. Laat u zich verrassen door de ongekende schoonheid van dit land van vuur en ijs?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Icelandair
ruimbagage
toeristenklassehotels
9x ontbijt en 8x diner
boottocht gletsjermeer Jökulsárlón
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Geysir en waterval Gullfoss
Hallgrimskerk in Reykjavik
nationaal park Thingvellir
gletsjermeer Jökulsárlón
wandeling bij Dimmuborgir
schiereiland Snæfellsnes
Landmannalaugar
gletsjermeer Jökulsárlon
wandeling Hallnar – Arnarstapi
nationaal park Skaftafell
gletsjer Vatnajökull
optioneel warmwaterbaden Myvatn
Reisleidster Léonie Wisse-De Waal
SRC-reisleidster sinds 2002
Favoriete plek: gletsjermeer Jökulsárlón
IJsland heeft een bijzonder plekje in mijn hart! Nergens ter wereld ben je zo dicht bij de krachten van de aarde. Water, vuur en ijs liggen hier dicht bij elkaar! Werkelijk prachtig!
Ontmoet onze beste reisleiders in IJsland
Reisleidster Ashild Goutbeek-Paulsen
Reisleidster sinds 2000
Reisleider Cees de Kam
Reisleider sinds 1999
Reisleidster Edith Lindenburg
Reisleidster sinds 2006
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Reykjavik
Nationaal park Thingvellir, Geysir en gouden waterval
Kleurrijke vallei van Landmannalaugar
Bergen en gletsjers en boottocht over gletsjermeer
Tocht langs fjorden van Oost-IJsland
Hetebronnengebied van Myvatn en optioneel bezoek warmwaterbaden
Vrije ochtend, bezoek aan waterval Godafoss en naar Akureyri
Naar Snæfellsnes en bezoek paardenfarm
Terug naar Reykjavik, kennismakeing met de stad
Vrije ochtend Reykjavik en vlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Reykjavik

We vliegen naar Reykjavik, de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Deze vriendelijke, moderne stad ligt ingesloten tussen de indrukwekkende berg Esja en de Faxaflói baai. Ons hotel voor de komende nacht staat in Reykjavik of Sellfoss. (ca. 55 km)

dag 2: Geysir en de gouden waterval

We bereiken het geothermische gebied van Nesjavellir, dat aan de voet van het Hengillgebergte ligt. Hier profiteert een krachtcentrale van de geothermische activiteit. We vervolgen onze weg naar het nationale park Thingvellir, waar tussen 930 en 1798 het parlement jaarlijks in de openlucht bijeenkwam. In het park is de geologische grens tussen het Europese en het Noord-Amerikaanse continent, de Midden-Atlantische Rug, goed te zien. Vlakbij is de wereldberoemde springbron Geysir. We bekijken dit geothermische gebied met geisers en warme bronnen uitgebreid. Ten slotte bezoeken we de gouden waterval Gullfoss. Ons hotel staat in de omgeving van Sellfoss. (ca. 195 km)

dag 3: Spectaculair Landmannalaugar

Landmannalaugar is een van de spectaculairste en kleurrijkste gebieden van IJsland. Het dal is met lava bedekt en de ryolietbergen variëren in kleur: van geel, bruin, rood en groen tot grijsblauw. In dit gebied liggen veel warme bronnen. Wie dat wil, kan een bad nemen. Door de gletsjervalleien rijden we een mooie route naar de indrukwekkende vulkanische vuurkloof Eldgjá. Bij slecht weer nemen we de alternatieve route langs de zuidkust. We overnachten nabij Vík of Kirkjubæjarklaustur. (ca. 250 km)

dag 4: Bergen en gletsjers

Het nationale park Skaftafell ligt op een bergrug tussen twee grote gletsjers. De uitzichten op Europa’s grootste gletsjer Vatnajökull, die met 2.119 meter de hoogste bergtop van IJsland is, zijn adembenemend. We wandelen naar de Svartifosswaterval. Later op de dag maken we een spectaculaire boottocht over het gletsjermeer Jökulsárlón, waarbij we tussen prachtige ijsbergen varen. Ons hotel staat in Höfn of Hnappavelir. (ca. 200 km)

dag 5: Fjorden van Oost-IJsland

Tijdens een mooie tocht langs fjorden zien we vissersdorpjes, waarin aan het begin van de 20e eeuw voornamelijk Franse vissers woonden. In de middag bewonderen we een interessante privécollectie van stenen en mineralen in Stödvarfjördur. We overnachten in de omgeving van Egilsstadir. (ca. 285 km)

dag 6: Hete bronnengebied van Myvatn

Op onze route door het brede Jökuldalur-dal richting Myvatn bezoeken we de imposante waterval Dettifoss. In Námaskard bekijken we een prachtig gekleurd landschap met kokende modderpoelen en zwavelbronnen. We zien de fantastische, grillige lavaformaties van Dimmuborgir. In de middag kunt u zich onderdompelen in de geneeskrachtige en mineraalrijke warmwaterbaden van Myvatn (kosten niet inbegrepen). De baden van Myvatn liggen fraai, zijn nog niet door de toeristen ontdekt en hebben een intieme sfeer! Vanuit het weldadige water heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. Ons hotel staat in Húsavík. (ca. 225 km)

dag 7: Vrije ochtend of walvisvaart

In de ochtend kunt u aan boord gaan voor een walvisexcursie (kosten niet inbegrepen). In de wateren rond Húsavík komen diverse walvissoorten voor, zoals bultruggen, bruinvissen en dwergvinvissen. Ook zwemmen er dolfijnen en orka’s. Hierna bezoeken we de legendarische waterval Godafoss. Ons hotel staat in Akureyri, de grootste stad van noordelijk IJsland. Het diner is deze avond op eigen gelegenheid. (ca. 265 km)

dag 8: Het schiereiland Snæfellsnes

Door een agrarisch heuvelachtig landschap en langs de noordwestelijke fjorden rijden we naar het plaatsje Grundarfjördur op het schiereiland Snæfellsnes. Dit prachtige gebied met de oude vulkaan Snæfellsjökull werd bekend door het boek ‘Naar het middelpunt der aarde’ van Jules Verne. Onderweg bezoeken we een paardenfarm. Tijdens een demonstratie zien we de speciale gangen van de IJslandse paarden en horen we hoe ze leven in de natuur. We overnachten in Grundarfjördur. (ca. 415 km)

dag 9: Bruisend Reykjavik

Na een wandeling van Hallnar naar Arnarstapi, de Adelaarsklif, rijden we naar Reykjavik, waar we overnachten. In de haven liggen nog altijd de schepen die voor de walvisvaart werden gebruikt. Tijdens een korte stadsrondrit zien we de Hallgrimskerk en het moderne stadhuis, dat aan het Tjörninmeer ligt. (ca. 255 km)

dag 10: Vrije ochtend en Reykjavik – Nederland

In de ochtend heeft u nog wat vrije tijd in het bruisende Reykjavik. Brengt u een bezoek aan het nationaal museum van IJsland? In dit museum maakt u aan de hand van allerlei objecten die op het eiland zijn gevonden een reis door de geschiedenis van het land. ’s Middags gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 55 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Walvisexcursie
Walvisexcursie
Walvissen spotten in IJslandse wateren
Duur: circa 3 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa € 78,-, te betalen in euro’s
U kunt ’s ochtends aan boord gaan voor een walvisexcursie. In de wateren rond Húsavik komen diverse walvissoorten voor, zoals bultruggen, bruinvissen en dwergvinvissen. Ook zijn er dolfijnen en orka’s. Bij erg slecht weer gaat deze excursie mogelijk niet door.

Vluchtschema
icelandair.png

Amsterdam - Reykjavik - Keflavik Intl.14:00 - 15:10 uur
Reykjavik - Keflavik Intl. - Amsterdam16:15 - 21:15 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels. Niet alle hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet alle hotels beschikken over goedwerkende wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Island Reykjavik
Hotel Island - Reykjavik
Het hotel ligt op circa 3 kilometer van het centrum van Reykjavik. Het hotel beschikt over een gezellige lobbybar.

Bekijk de website van Hotel Island
Hotel Klettur, IJsland
Hotel Klettur - Reykjavik
Het moderne en mooie Hotel Klettur bevindt zich in het centrum van Reykjavik op circa 5 minuten lopen van de belangrijkste winkelstraat. Klettur is op een unieke wijze ingericht en beschikt over een lounge en een sfeervolle bar.

Bekijk de website van Hotel Klettur
Hotel Selfoss
Hotel Selfoss - Selfoss
Dit moderne hotel ligt prachtig aan de Olfus-rivier. Vanuit het restaurant heeft u een mooi uitzicht over het zuiden van IJsland. Het hotel beschikt over een spa en een lounge/bar met open haard, waar het heerlijk nagenieten is na een dag in de IJslandse natuur.

Bekijk de website van Hotel Selfoss
Hotel Geirland, IJsland
Hotel Geirland - Geirland
Geirland is een net en warm hotel midden in het typische landschap van Zuid-IJsland. Het hotel ligt op ongeveer 3 minuten rijden van Kirkjubæjarklaustur waar u onder andere de prachtige Kirkjugólf (kerkvloer) kunt bekijken.

Bekijk de website van Hotel Geirland
Icelandair Hotel Klaustur
Hotel Icelandair Klaustur - Kirkjubæjarklaustur
Het Icelandair Hotel Klaustur is eenvouding maar modern van opzet en ligt in een bergachtige omgeving in het dorp Kirkjubæjarklaustur. Met wat geluk kunt u in deze omgeving genieten van het noorderlicht

Bekijk de website van Icelandair Hotel Klaustur
Fosshotel
Hotel Foss Vatnajökull - Höfn í Hornafirði
Het fraai gelegen hotel heeft een prachtig uitzicht op Europa’s grootste gletsjer, de Vatnajökull. Het hotel is eenvoudig maar netjes en het uitzicht vanuit het restaurant is prachtig.

Bekijk de website van Fosshotel Vatnajökull
Hote Jokull, IJsland
Hotel Jökull - Nesjum
Hotel Jökull is rustig gelegen op 5 minuten rijden van het plaatsje Höfn dicht bij de grootste gletsjer van IJsland, de Vatnajökull.

Bekijk de website van Hotel Jökull
Hotel Eyvindará, IJsland
Hotel Eyvindará - Egilsstaðir
Dit familiehotel ligt op het bosrijke platteland van IJsland en kijkt uit op het centrum van Egilsstaðir. In de omgeving van het hotel kunt u genieten van het openbare geothermische bad van Egilsstaðir.

Bekijk de website van Hotel Eyvindará
Hotel Edda
Hotel Edda - Egilsstaðir
Ook dit hotel trakteert u op een mooi uitzicht over de omgeving. Het dorpje Egilsstadir ligt op loopafstand van het hotel. In de ochtend wordt u getrakteerd op een heerlijk ontbijtbuffet.

Bekijk de website van Hotel Edda
Hotel Laxa
Hotel Laxa - Myvatn
Vanuit dit nieuwe designhotel heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant met terras.

Bekijk de website van Hotel Laxa Myvatn
Hotel Norðurland, IJsland
Hotel Norðurland - Akureyri
Hotel Norðurland ligt in het centrum van Akureyri, de hoofdstad van Noord-IJsland. In het gezellige centrum vindt u restaurants, winkels, cafés en verschillende bezienswaardigheden. De hotelkamers beschikken over een koffie- en theefaciliteiten, een radio, een satelliet-tv en een föhn. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel Norðurland
Hotel Framnes
Hotel Framnes - GrundafjörĐur
Het hotel ligt aan zee en biedt vanuit de kamers prachtig uitzicht op zee of de bergen. Het kan ook zijn dat we gebruik maken van het vergelijkbare hotel Hellissandur, dat niet aan zee ligt.

Bekijk de website van Hotel Framnes

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Deze IJsland reis krijgt van mij een 9 als cijfer! Goede informatie vooraf, Edith was een uitstekende reisleidster. Ook hadden we een geweldige chauffeuse, Helga. Prima reisprogramma, mooi excursies. Erg veel gezien op een relaxte wijze. Bus kon beter. Hele goede hotels in hun genre. Heerlijk eten en een sympathiek reisgezelschap. Ik heb genoten van de 1e tot de laatste minuut. SRC, heel erg bedankt!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
mevrouw Jenny Smith
De medewerkers op het kantoor in Groningen zijn zeer behulpzaam. Reisleidster Edith is een enthousiaste vrouw met de gave van het woord; had een uitstekende voorbereiding gedaan. Ze ging respectvol met de deelnemers om, mede daardoor ontstond een prettige groepssfeer. Edith had alternatieven voor de wandelingen in de reis die niet iedereen wilde maken. Elke morgen wist ze de deelnemers weer te enthousiasmeren. Edith heeft een groot organisatorisch talent. Kortom: edith verdiendt de 10 die we haar geven volkomen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Wim en Helda Dimmendaal
We hebben een prachtige reis gehad, met alle soorten weer wat je kan bedenken. We hadden een kleine, maar erg gezellige groep! Als we nog eens op vakantie gaan boeken we zeker weer bij SRC.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Koos en Etty de Jong-Steneker
We hebben een hele mooie reis gehad. De weergoden waren ons goed gezind. Misschien vooraf iets meer specifieke informatie over het land zelf. Prima reisleiding. SRC Reizen is niet de goedkoopste maar je krijgt daar wel een goede kwaliteit voor terug.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Wim en Truus Kamphuis
De hotels waren over het algemeen goed tot zeer goed. Het was een hele mooie vakantie.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
J. Boitink
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.