050 - 3 123 123

Onontdekt en hartverwarmend

Ontdek de sprookjesachtige schoonheid van één van de oudste landen van de wereld: Iran! Wellicht is dit niet een van de meest voor de hand liggende vakantiebestemmingen, maar Iran is zeker wel een van de mooiste. Dit mysterieuze land heeft de cultuurgeïnteresseerde reiziger erg veel te bieden: betoverend mooie, middeleeuwse steden met geurige bazaars, resten van het oude Perzische rijk en prachtige moskeeën met rijkversierde toegangspoorten. De bewogen en lange geschiedenis van Iran vindt u overal terug.

In Persepolis, de ceremoniële hoofdstad van het Perzische rijk, herleven oude tijden wanneer u door de Poort der Naties loopt. En in het straatbeeld ziet u de sporen van de islamitische revolutie van 1979: gesluierde vrouwen, gescheiden openbaar vervoer en afbeeldingen van de ayatollahs Khomeini en Khamenei. U zult merken dat Iran een prachtig land is, ondanks de soms negatieve berichten in het nieuws. Overal wordt u als westerling gastvrij onthaald en willen mensen graag een gesprek met u aanknopen. De hartverwarmende bevolking zorgt er voor dat u zich snel thuis zult voelen!

Tijdens deze privéreis door Iran kunt u dit bijzondere land zorgeloos verkennen. Uw reis start in Teheran, waar het archeologisch museum, de beroemde Perzische kroonjuwelen en de paleizen van de laatste sjah om uw aandacht vechten. Vervolgens neemt uw privéchauffeur u mee: van de oudste bewoonde stad ter wereld, Yazd, door woestijnen en over bergen naar de provincie Kerman in het oosten van het land. Hier bezoekt u de aarden citadel van Rayen en bewondert vogelrijke zoutmeren. U dwaalt door het oasestadje Kashan en bezoekt de heilige stad Qom, waar de imam Khomeini veertig jaar geleden de islamitische revolutie begon. De betoverende schoonheid van Shiraz en Isfahan met de mooiste islamitische architectuur, en de historierijke opgravingen van Persepolis en Bishapur: u gaat het allemaal ontdekken. Deze highlights én meer combineert u met een bezoek aan het noorden van Iran en de Kaspische Zee. In plaatsjes als Bandar Anzali, Ardebil en Tabriz ontdekt u een ander Iran, dat van de Zijderoute, warmwaterbronnen en kaviaar!

Kortom, u leert Iran in bijna drie weken écht kennen tijdens deze zeer complete privéreis! En dat doet u zonder zorgen: alle logistieke zaken, zoals het verblijf en het vervoer, zijn voor u geregeld. We hebben een route uitgestippeld waarmee u het mooiste van dit bijzondere land ontdekt. Omdat Iran nog niet is overspoeld door het massatoerisme, ontdekt u tijdens deze avontuurlijke reis echt een andere cultuur. De vriendelijke Iraniërs ontvangen u hartelijk! Gaat u mee?

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
17 dagen auto met privéchauffeur/gids
diverse transfers
treinreis Teheran – Yazd
middenklassehotels
18x ontbijt
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Teheran
heilige stad Qom
Yazd en Kashan
ruïnes van Persepolis
tuinen Bâgh-e Fin
betoverend Shiraz
sprookjesachtig Isfahan
Kerman
citadel van Rayen
zoutmeer van Maharlou
zoutmeer van Bakhtegan
Bishapur en Chogan-kloof
Kaspische Zee
Ardebil en Tabriz
Jessica Bos, SRC Reizen
Jessica Bos
SRC-reisexpert sinds 2009
Bijzonder aan deze reis: Shah e-Cheragh
Met de duizenden spiegeltjes aan de muur is een bezoek aan de Shah e-Cheragh letterlijk en figuurlijk oogverblindend!

De reis in het kort

Amsterdam – Istanbul – Teheran
Schatten van Teheran
Met de trein van Teheran naar Yazd
Yazd
Yazd – Kerman
Rayen
Kerman – Shiraz
Shiraz, ‘de stad van rozen en nachtegalen’
Bishapur en de Chogan-kloof
Persepolis
Naar Isfahan
Isfahan: de culturele hoofdstad van Iran
Via Kashan en Qom naar Teheran
Naar het noorden
Bandar Anzali
Ardebil
Tabriz
Tabriz – Istanbul – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Istanbul – Teheran

U vliegt met een tussenstop in Istanbul naar Teheran. Na aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het agentschap ter plaatse, die u naar uw hotel in Teheran brengt. U verblijft hier twee nachten. (reisafstand ca. 30 km)

dag 2: Schatten van Teheran

Deze ochtend maakt u kennis met uw chauffeur. Samen met hem begint u aan uw kennismaking met Iran. Tijdens een rondrit door de hoofdstad van het land bezoekt u onder andere het archeologisch museum. Een goed begin van uw reis, want hier krijgt u een beeld van de lange en rijke historie van het land. U ziet hier veel interessante kunstschatten, zoals een basreliëf en spijkerschrifttabletten uit Persepolis. Ook kunt u de Perzische kroonjuwelen bezichtigen, die veilig zijn ondergebracht in een beveiligd bankgebouw. Veel Iraniërs verdringen zich hier om de pauwentroon. U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan het Golestan-paleis en de bijbehorende tuinen. Ook kunt u er voor kiezen om in het noorden van Teheran de prachtige tapijten in het Muze-ye Farsh te bezichtigen. In de bossen aan de voet van het Al Borg-gebergte staan de paleizen van de laatste sjah. De inrichting van het Groene en het Witte Paleis is authentiek, maar met ‘moderne’ snufjes uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. (reisafstand ca. 20 km)

dag 3: Met de trein van Teheran naar Yazd

U brengt op deze ochtend in het noorden van Teheran een bezoek aan het Muze-ye Farsh, waar u prachtige Perzische tapijten kunt bewonderen. In de bossen aan de voet van het Al Borg-gebergte staan de paleizen van de laatste sjah. De inrichting van het Groene en het Witte Paleis is authentiek, maar met ‘moderne’ snufjes uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. In de middag brengt uw chauffeur u naar het treinstation van Teheran voor uw treinreis naar de woestijnstad Yazd, waar u laat in de avond aankomt. Uw chauffeur legt het traject per auto af en neemt uw bagage mee. Op het station in Yazd wordt u weer verwelkomd door uw chauffeur die u naar uw hotel in deze stad brengt. U verblijft twee nachten in Yazd. (reisafstand ca. 630 km)

dag 4: Yazd

Yazd is volgens velen de oudste aan één stuk bewoonde stad ter wereld. Het is de stad van het zoroastrisme. De profeet Zarathustra was de grondlegger van deze zeer oude religie. Met uw chauffeur bezoekt u de vuurtempel en ziet u de stiltetorens: getuigen van dit bijzondere geloof. Op deze torens werden de overledenen voor de gieren gelegd. Zo werden de aarde, het vuur, de lucht en het water niet vervuild. In Yazd is voornamelijk laagbouw te vinden, waardoor het uitzicht vanaf de daken adembenemend is, vooral bij het vallen van de avond en bij het rijzen van de zon. Een wandeling door het labyrint van kleine straatjes en steegjes is een bijzondere ervaring. Let op: verdwalen in de binnenstad is niet moeilijk! Tijdens uw wandeling ziet u ongetwijfeld de hoge minaretten van de Jome-moskee en veel traditionele huizen. Vergeet zeker niet om ook een kijkje te nemen op de bazaar. Enkele van de andere bezienswaardigheden van Yazd zijn de Dowlat abd Perian-tuin, het Qanat-watermuseum, het centrale Amir Chaqmaq-complex, de bazaar, de hammam en de vele traditionele huizen. Kortom: u zult zich hier niet vervelen. (reisafstand ca. 10 km)

dag 5: Yazd – Kerman

Uw chauffeur brengt u verder naar het oosten van Iran, naar Kerman. Door haar ligging, op 1.750 meter, heeft Kerman een aangenaam koel klimaat. De stad is omgeven door de woestijn en de bergen. Dankzij het water uit de 4.000 meter hoge bergen zorgen de oases van Kerman voor grote hoeveelheden granen, dadels, sinaasappels, granaatappels en pistachenoten. In deze prettige stad met een mooi centraal plein, kunt u gemakkelijk zelf op ontdekkingstocht gaan. Er zijn prachtige moskeeën te vinden en de 17e-eeuwse hammam herbergt nu een museum. Bezoek ook zeker een van de meest traditionele bazaars van Iran. In deze overdekte straat zijn talloze winkeltjes te vinden, de een nog kleurrijker dan de andere. U verblijft twee nachten in Kerman. (reisafstand ca. 370 km)

dag 6: Rayen

Vanuit Kerman maakt u een dagexcursie naar Rayen. Deze middeleeuwse stad lijkt op de stad Bam, die tijdens een aardbeving in 2003 werd verwoest. De citadel van Rayen is een kleinere versie van de citadel die ooit in Bam stond. Dit bouwwerk is wel bijna intact, wat een wonder is: veel andere gebouwen in de buurt zijn door natuurrampen geheel of vrijwel geheel verwoest. Daardoor is dit één van de interessantste plekken van Iran. De citadel is geheel opgetrokken uit adobe, een soort aarde. Tot zo’n 150 jaar geleden werd het kasteel nog bewoond. Aan het einde van de dag keert u weer terug naar Kerman. (reisafstand ca. 210 km)

dag 7: Kerman – Shiraz

U heeft een interessante, maar wel lange reisdag voor de boeg. Op uw route naar Shiraz passeert u de zoutmeren van Maharlou en Bakhtegan, de leefomgeving van vele flamingo’s en pelikanen. Het zoutmeer van Maharlou wordt gevoed door drie rivieren, maar er is geen of beperkte uitstroom, zodat het water snel verdampt. Het zoutgehalte verandert voortdurend, waardoor het water ook van kleur verandert: van groen tot rood. Ook passeert u het indrukwekkende Zargos-gebergte. Aan het einde van de dag komt u aan in ‘de stad van rozen en nachtegalen’, waar u vier nachten verblijft. (reisafstand ca. 600 km)

dag 8: Shiraz, ‘de stad van rozen en nachtegalen’

De prachtige stad Shiraz, ligt aan de voet van het Zagrosgebergte en in het hart van het antieke Perzische rijk. De inwoners van Shiraz staan bekend om hun relaxte manier van leven. Shiraz heeft niet voor niets veel prachtige parken en paradijselijke tuinen! Het woord ‘paradijs’ komt zelfs uit het Perzisch. Het heerlijke klimaat zorgt er ook voor dat het hier goed toeven is. U maakt met uw chauffeur een rondrit door ‘de stad van rozen en nachtegalen’. U komt onder andere langs de imposante burcht van Karim Zand, het nabijgelegen Vakil-complex, een traditionele bazaar, een moskee en een hammam. U kunt uw chauffeur vragen om te stoppen als u een bezienswaardigheid wilt bezoeken. Het heiligdom van Shiraz, Shah e-Cheragh, verwelkomt vaak niet-moslims, maar wel onder begeleiding. Als u hier binnenkomt, wordt u omringd door een enorme hoeveelheid spiegeltjes: een oogverblindend bezoek! Ook het mausoleum van de 14e-eeuwse dichter Hafez, dat in een drukbezocht park ligt, is een bezoek zeker waard. (reisafstand ca. 10 km)

dag 9: Bishapur en de Chogan-kloof

Vanuit Shiraz maakt u een dagexcursie naar Bishapur en de Chogan-kloof, gelegen aan een oude handelsweg. Hier bezoekt u de resten van een Sassanidische stad die gewijd was aan Anahita, de godin van water en vruchtbaarheid. U kunt hier prachtige reliëfs over de overwinning van Shapur I op de Romeinen bewonderen. Vroeger was de stad alleen bereikbaar via de Shapur-rivier die door de steile Chogan-kloof liep. Nu is de rivier drooggevallen. Vanuit Bishapur is het een klein stukje lopen naar zes hoge, uit het kalksteen gehouwen, reliëfs. Ze beelden, naast belangrijke momenten uit het leven van Shapur, ook de overwinning op de Romeinse aanvallers uit. Op zo’n 4 kilometer in de kloof bevindt zich het zeven meter hoge beeld van Shapur I. (reisafstand ca. 330 km)

dag 10: Persepolis

Een van de hoogtepunten van deze reis is uw bezoek aan de archeologische vindplaats van Persepolis. Hier kunt u dwalen door de ruïnes van deze oude Perzische paleisstad, die in 330 v.Chr. in brand werd gestoken door Alexander de Grote. In Naqsh-e-Rostam bewondert u de koningsgraven, die uit de rotsen zijn gehouwen. Aan het einde van de middag bent u weer terug in Shiraz en kunt u de rest van de dag gebruiken om deze betoverende stad op eigen gelegenheid te verkennen. (reisafstand ca. 140 km)

dag 11: Naar Isfahan

Via Pasargadae, waar u een bezoek kunt brengen aan de tombe van Cyrus de Grote, brengt uw chauffeur u naar de laatste stad die u in Iran bezoekt: het sprookjesachtige Isfahan. U verblijft hier drie nachten. (reisafstand ca. 500 km)

dag 12 en 13: Isfahan: de culturele hoofdstad van Iran

In Isfahan waant u zich in een andere wereld! In de culturele hoofdstad van Iran zijn de bezienswaardigheden goed te voet te bereiken. Begin uw bezoek aan Isfahan met een kijkje op het enorme Naqshe Jahan-plein. Het centrale plein wordt omringd door de bogen van de bazaar, het Ali Qapu-paleis en de prachtige moskeeën Lutfollah en Shah. De bruggen over de Zayandeh rud-rivier zijn ook aanraders. Een wandeling over de Si-o se Pol- en de Pol-e Khaju-brug is vooral ’s avonds een bijzondere belevenis. Met een beetje geluk hoort u de magische klanken van een tar, een langhalsfluit, onder de gewelfde bogen. Andere bezienswaardigheden zijn de Vanck-kerk in de Armeens-christelijke wijk Jolfa, de vuurtempelberg Atesgah, de Minar Janban en de paleizen Chehel Sotoun en Hasht Behesht. U heeft twee dagen de tijd om te genieten van deze heerlijke stad.

dag 14: Via Kashan en Qom naar Teheran

Op uw reis terug naar de Iraanse hoofdstad brengt u een bezoek aan Kashan. Dit charmante oasestadje in de woestijn dankt zijn naam aan het Perzische woord ‘kashi’, wat ‘tegel’ betekent. De lemen koopmanshuizen in deze stad zijn voorzien van mooi keramiek. Ook hebben ze luchtkokers en windtorens tegen de zomerhitte. U kunt in Kashan onder andere een bezoek brengen aan de Agajh Bozorg-moskee, een belangrijke school voor islamitische geestelijken. Ook de koninklijke tuinen Bâgh-e Fin, die op de kenmerkende Perzische manier zijn aangelegd, zijn een bezoek absoluut waard! Uw tweede bezoek vandaag is aan de heilige stad Qom. Dit is het islamitische centrum van het land en de stad waar Khomeini leefde en werkte. Na deze prachtige dag keert u terug in Teheran, waar u een nacht verblijft. (reisafstand ca. 475 km)

dag 15: Naar het noorden

U verlaat vandaag de hoofdstad van Iran voor de tweede keer, dit keer om in noordelijke richting naar de kust te reizen. Via Qazvin, de voormalige hoofdstad van Iran, bereikt u Bandar Anzali. Deze plaats, ook wel bekend als Bandar e-Pahlavi, is een belangrijke havenstad. De stad bestaat uit een eiland, Mianposhteh, waarop rijstvelden liggen. U heeft in Bandar Anzali ruimschoots de tijd om de bazaar te ontdekken. Ook een bezoek aan de Manareh-klokkentoren is zeer de moeite waard. U verblijft twee nachten in deze leuke plaats. (reisafstand ca. 360 km)

dag 16: Bandar Anzali

U heeft de volledige dag ter vrije besteding in Bandar. Zo kunt u een boottocht maken over het binnenmeer van Bandar Anzali. Tijdens deze ontspannen tocht ziet u de vele vogels die hier leven. Ook ziet u hoe kaviaar ‘gevangen’ wordt. Een bezoek aan de vismarkt is zeker een aanrader. Hier kunt u zien hoe de net gevangen vis wordt verhandeld in een levendig spel van vraag en aanbod.

dag 17: Ardebil

U reist naar Ardebil, de meest noordelijke stad die u tijdens deze reis aandoet. Ardebil was ooit het religieuze centrum van de Safadische broedergemeenschap. U ziet hier het hoge koepelvormige mausoleum van Sheikh Safi, de stichter van deze van oorsprong soennitische soefi-orde. U overnacht in Sarein, een stad die op een kleine 30 kilometer van Ardebil ligt. In de buurt van Sarein ligt een vulkaan, de berg Sabalan. Door de vulkanische activiteit zijn er veel warmwaterbronnen in en nabij Sarein. (reisafstand ca. 265 km)

dag 18: Tabriz

U reist verder naar Tabriz, een stad die in de oudheid Tauris werd genoemd. Tabriz is de op drie na grootste stad van Iran en de hoofdstad van de provincie Oost-Azerbeidzjan. De stad ligt in het uiterste noordwesten van het land. Door haar ligging, aan de oude Zijderoute, heeft Tabriz een rijke geschiedenis. U vindt hier verschillende bouwwerken van de Perzen, Arabieren, Turken en Mongolen. Breng zeker een bezoek aan de Blauwe Moskee uit 1465, een van de mooiste heiligdommen van Iran. De moskee dankt haar naam aan de blauwe tegeltjes waarmee dit monument is bekleed. Tijdens een aardbeving raakte de moskee beschadigd. Gelukkig is het bouwwerk prachtig gerestaureerd, waardoor u de indrukwekkende schoonheid ervan kunt ervaren. Ook de bazaar van Tabriz, de oudste en grootste bazaar van Iran, is een aanrader. U verblijft een nacht in Tabriz. (reisafstand ca. 210 km)

dag 19: Tabriz – Istanbul – Amsterdam

Helaas komt er een einde aan uw bezoek aan het fascinerende Iran. Uw chauffeur brengt u naar de luchthaven van Tabriz. Via Istanbul vliegt u weer terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Turkish Airlines. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de vaakst voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
turkish_airlines.png

Amsterdam - Istanbul12:30 - 16:50 uur
Istanbul - Teheran 19:15 - 23:45 uur
Tabriz - Istanbul02:15 - 04:25 uur
Istanbul - Amsterdam07:05 - 09:40 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Treinreis

Iran beschikt over een redelijk uitgebreid netwerk van treinverbindingen die vooral de grote steden met elkaar verbindt. De Iraniërs zelf maken veel gebruik van de trein. Op dag 3 reist u met de trein. U maakt gebruik van de route Kashan – Yazd. De treinen zijn comfortabel.

Hotels

We hebben voor u middenklassehotels geselecteerd (drie- tot viersterren). Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. De hotels beschikken over een lift, een restaurant, een bar en een 24-uursreceptie. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet in alle hotels is (goed werkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Hotel Mashad in Teheran, Iran
Hotel Mashad - Teheran
Dit driesterren familiehotel ligt in het centrum van Teheran. Het Golestanpaleis, het Juwelenmuseum en de Grote Bazaar bevinden zich in de nabije omgeving van het hotel. Alle 120 kamers zijn in een klassieke en comfortabele stijl ingericht en voorzien van airconditioning, verwarming en een flatscreen-tv.
Fahadan Museum, Iran
Hotel Fahadan Museum - Yazd
Het Fahadan Hotel is gevestigd in een oud familiehuis van de Qajar-era-familie, die zo’n 250 jaar geleden handelde in tapijten. Het hotel is eigenlijk een waar museum! Het gebouw is in originele staat gehouden en ook de inrichting is authentiek. Doordat het hotel slechts over een beperkt aantal kamers beschikt, kunnen we niet garanderen dat u hier ook daadwerkelijk verblijft. Maar mocht dit wel lukken, dan is uw verblijf onvergetelijk!

Bekijk de website van Fahadan Museum Hotel (Mehr Chain Hotel)
Hotel Hezar in Kerman, Iran
Hotel Hezar Hotel - Kerman
Het moderne, ruime Hezar hotel in Kerman is rustig gelegen op slechts 15 minuten lopen van de plaatselijke bazaar. Het hotel beschikt over een receptie en een restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met een bad of een douche.


Bekijk de website van Hezar
Hotel Park Saadi in Shiraz, Iran
Park Saadi - Shiraz
Hotel Park Saadi ligt midden in een gezellige buurt in Shiraz, tegenover de tuinen van Jahan Nama, naast de Koranpoort en vlak bij de tombe van Hafez. De kamers zijn comfortabel en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant, waar u lekker kan eten.

Bekijk de website van Park Saadi
Hotel Piroozy in Isfahan, Iran
Hotel Piroozy - Isfahan
Dit viersterrenhotel ligt in het centrum van Isfahan. Op loopafstand van hotel bevinden zich het Imam Khomeini-plein en de Chehelstone-tuinen. Het hotel beschikt onder andere over een restaurant, een koffiebar en een fitnessruimte.

Bekijk de website van Piroozy Hotel
Sefid Kenar, Bandar Anzali
Hotel Sefid Kenar - Bandar Anzali
Dit eenvoudige hotel ligt in de (zee)havenstad Anzali en ligt nabij de zee. Hier vindt u de beroemde klokkentoren van Manareh en een lange promenade langs de haven en het strand.
Laleh Sarein, Ardebil
Hotel Laleh Sarein - Ardabil
Het prachtige hotel Laleh ligt centraal in Ardebil. Het hotel heeft onder andere een restaurant, een café, een zwembad en een sauna. Vanaf het hotel heeft een spectaculair uitzicht op de bergen Demavand en Alborz. In de stad zijn de mausolea van diverse heersers te zien.

Bekijk de website van Hotel Laleh
Gostaresh, Iran
Hotel Gostaresh - Tabriz
Het Gostaresh Hotel ligt net buiten het centrum van Tabriz, maar wel in de omgeving van de mooie bouwwerken die zich in deze stad bevinden, zoals de tombe van Shariar, de Kbood-moskee en het museum van Tabriz.

Bekijk de website van dit hotel heeft geen website

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Onze gids Mansour heeft er echt een vakantie van gemaakt. Hij had snel door wat ons interesseerde en speelde daar goed op in. De reis was daardoor nog verder op onze wensen afgestemd. Los van dit klikte het ook gewoon erg goed tussen hem en ons. Enthousiast? Bekijk mijn reisverhaal over onze privéreis betoverend Iran!
meneer en mevrouw Van der MolenReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Teheran en Tabriz – Amsterdam met Turkisch Airlins (in de laagste boekingsklasse), met op de heen- en terugreis een overstap in Istanbul.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
17 dagen vervoer in auto met privéchauffeur/gids*.
Transfer luchthaven Teheran – hotel Teheran.
Transfer hotel Tabriz – luchthaven Tabriz.
Treinreis Teheran – Yazd.
Verblijf in middenklasse hotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Route langs de bezienswaardigheden: Teheran, de heilige stad Qom, Yazd, Kashan, Shiraz, Persepolis, Isfahan, Kerman, de citadel van Rayen, zoutmeren van Maharlou en Bakhtegan, Kaspische Zee Ardebil, Tabriz, Bishapur en de Chogan-kloof.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

*Bij een reisgezelschap tot en met 3 personen is uw chauffeur ook uw Engelssprekende gids. Wanneer u reist met een reisgezelschap van 4 personen of meer is de chauffeur alleen uw chauffeur. U kunt dan eventueel ter plaatste Engelssprekende gidsen inhuren. Bij een reisgezelschap tot en met 3 personen is het vervoersmiddel een auto. Vanaf 4 personen reist u, afhankelijk van het aantal personen, in een minivan of een minibus.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.