050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Word betoverd door Iran tijdens deze privéreis

Iran is een sprookjesachtige vakantiebestemming! In dit bijzondere land ervaart u de Oosterse wereld van Duizend-en-één nacht. Met een geschiedenis die teruggaat tot de 6e eeuw voor Christus, mag Iran met recht een van de bakermatten van onze beschaving worden genoemd. Dit is het land van de grote koningen Cyrus, Darius en Xerxes, die genoemd worden in de Bijbel. U kunt hun aanwezigheid bijna voelen in legendarische steden als Persepolis, de ceremoniële hoofdstad van het eens zo machtige Perzische rijk. Het land is dan ook een ware archeologische schatkamer en herbergt daarnaast enkele van de mooiste monumenten van de islamitische wereld. Het is dan ook niet vreemd dat reizigers met enthousiaste verhalen terugkomen. Vooral de hartverwarmende bevolking zorgt ervoor dat iedereen zich snel thuis voelt in dit prachtige land!

U bewondert alle highlights van Iran tijdens deze privéreis! En dat doet u zonder zorgen: alle logistieke zaken, zoals het verblijf en het vervoer, zijn voor u geregeld. We hebben een route uitgestippeld waarmee u het mooiste van dit bijzondere land ontdekt. Uw privéchauffeur brengt u naar al deze prachtige plekken. Omdat Iran nog niet is overspoeld door het massatoerisme, ontdekt u tijdens deze avontuurlijke reis echt een andere cultuur. De vriendelijke Iraniërs ontvangen u hartelijk! Gaat u mee?

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
8 dagen auto met privéchauffeur/gids
diverse transfers
treinreis Kashan – Yazd
middenklassehotels
9x ontbijt
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Teheran
ruïnes van Persepolis
sprookjesachtig Isfahan
heilige stad Qom
Yazd en Kashan
tuinen Bâgh-e Fin
betoverend Shiraz
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: De hartverwarmende bevolking
U zult versteld staan van de hartverwarmende bevolking van Iran, zij laten u welkom voelen in het land van de grote koningen!

De reis in het kort

Amsterdam – Istanbul – Teheran
Schatten van Teheran
De heilige stad Qom, Kashan en met de trein naar Yazd
Yazd
Naar Shiraz
Shiraz, ‘de stad van rozen en nachtegalen’
Via Persepolis naar Isfahan
Isfahan: de culturele hoofdstad van Iran
Isfahan – Istanbul – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Istanbul – Teheran

U vliegt met een tussenstop in Istanbul naar Teheran. Na aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van het agentschap ter plaatse, die u naar uw hotel in Teheran brengt. U verblijft hier twee nachten. (reisafstand ca. 30 km)

dag 2: Schatten van Teheran

Deze ochtend maakt u kennis met uw chauffeur. Samen met hem begint u aan uw kennismaking met Iran. Tijdens een rondrit door de hoofdstad van het land bezoekt u onder andere het archeologisch museum. Een goed begin van uw reis, want hier krijgt u een beeld van de lange en rijke historie van het land. U ziet hier veel interessante kunstschatten, zoals een basreliëf en spijkerschrifttabletten uit Persepolis. Ook kunt u de Perzische kroonjuwelen bezichtigen, die veilig zijn ondergebracht in een beveiligd bankgebouw. Veel Iraniërs verdringen zich hier om de pauwentroon. U kunt de dag afsluiten met een bezoek aan het Golestan-paleis en de bijbehorende tuinen. Ook kunt u ervoor kiezen om in het noorden van Teheran de prachtige tapijten in het Muze-ye Farsh te bezichtigen. In de bossen aan de voet van het Al Borg-gebergte staan de paleizen van de laatste sjah. De inrichting van het Groene en het Witte Paleis is authentiek, maar met ‘moderne’ snufjes uit de jaren zeventig van de vorige eeuw. (reisafstand ca. 20 km)

dag 3: De heilige stad Qom, Kashan en met de trein naar Yazd

U verlaat Teheran en rijdt naar de heilige stad Qom. Dit is het islamitische centrum van het land en de stad waar Khomeini leefde en werkte. Na uw bezoek rijdt u naar Kashan in de provincie Isfahan. Dit charmante oasestadje in de woestijn dankt zijn naam aan het Perzische woord ‘kashi’, dat ‘tegel’ betekent. De lemen koopmanshuizen in deze stad zijn voorzien van mooi keramiek. Ook hebben ze luchtkokers en windtorens tegen de zomerhitte. U kunt in Kashan onder andere een bezoek brengen aan de Agajh Bozorg-moskee, een belangrijke school voor islamitische geestelijken. Ook de koninklijke tuinen Bâgh-e Fin, die op de kenmerkende Perzische manier zijn aangelegd, zijn een bezoek absoluut waard! Op tijd brengt uw chauffeur u naar het treinstation van Kashan voor uw treinreis naar de woestijnstad Yazd, waar u laat in de avond aankomt. Uw chauffeur legt het traject per auto af en neemt uw bagage mee. Op het station in Yazd wordt u weer verwelkomd door uw chauffeur die u naar uw hotel in deze stad brengt. U verblijft twee nachten in Yazd. (reisafstand ca. 625 km)

dag 4: Yazd

Yazd is volgens velen de oudste aan één stuk bewoonde stad ter wereld. Het is de stad van het zoroastrisme. De profeet Zarathustra was de grondlegger van deze zeer oude religie. Met uw chauffeur bezoekt u de vuurtempel en ziet u de stiltetorens: getuigen van dit bijzondere geloof. Op deze torens werden de overledenen voor de gieren gelegd. Zo werden de aarde, het vuur, de lucht en het water niet vervuild. In Yazd is voornamelijk laagbouw te vinden, waardoor het uitzicht vanaf de daken adembenemend is, vooral bij het vallen van de avond en bij het rijzen van de zon. Een wandeling door het labyrint van kleine straatjes en steegjes is een bijzondere ervaring. Let op: verdwalen in de binnenstad is niet moeilijk! Tijdens uw wandeling ziet u ongetwijfeld de hoge minaretten van de Jome-moskee en veel traditionele huizen. Vergeet zeker niet om ook een kijkje te nemen op de bazaar. Enkele van de andere bezienswaardigheden van Yazd zijn de Dowlat abd Perian-tuin, het Qanat-watermuseum, het centrale Amir Chaqmaq-complex, de bazaar, de hammam en de vele traditionele huizen. Kortom: u zult zich hier niet vervelen. (reisafstand ca. 10 km)

dag 5: Naar Shiraz

Door een schitterend landschap rijdt u vandaag naar Shiraz. Onderweg passeert u de kleine woestijnplaats Abarkuh. Abarkuh ligt in het hart van Iran en is bekend om de meer dan 4.000 jaar oude Sarv-cipres. Deze Sarv e-Abarkuh is 25 meter hoog en 18 meter breed. De boom was ooit een heiligdom van het zoroastrisme. In Abarkuh kunt u kennismaken met de karakteristieke woestijnarchitectuur. U ziet hier veel traditionele koopmanshuizen, die windtorens hebben om de huizen koel te houden. Abarkuh heeft ook een ‘ijshuis’, waarin ijs opgeslagen kan worden. Hier blijft het ijs koud, zelfs in de hete zomer! Na Abarkuh gaat de route verder naar Passargarde, waar u de tombe van Cyrus de Grote kunt bezoeken. U verblijft twee nachten in Shiraz. (reisafstand ca. 455 km)

dag 6: Shiraz, ‘de stad van rozen en nachtegalen’

De prachtige stad Shiraz ligt aan de voet van het Zagrosgebergte en in het hart van het antieke Perzische rijk. De inwoners van Shiraz staan bekend om hun ontspannen manier van leven. Shiraz heeft niet voor niets veel prachtige parken en paradijselijke tuinen! Het woord ‘paradijs’ komt zelfs uit het Perzisch. Het heerlijke klimaat zorgt er ook voor dat het hier goed toeven is. U maakt met uw chauffeur een rondrit door ‘de stad van rozen en nachtegalen’. U komt onder andere langs de imposante burcht van Karim Zand, het nabijgelegen Vakil-complex, een traditionele bazaar, een moskee en een hammam. U kunt uw chauffeur vragen om te stoppen als u een bezienswaardigheid wilt bezoeken. Het heiligdom van Shiraz, Shah e-Cheragh, verwelkomt vaak niet-moslims, maar wel onder begeleiding. Als u hier binnenkomt, wordt u omringd door een enorme hoeveelheid spiegeltjes: een oogverblindend bezoek! Ook het mausoleum van de 14e-eeuwse dichter Hafez, dat in een drukbezocht park ligt, is een bezoek zeker waard. (reisafstand ca. 10 km)

dag 7: Via Persepolis naar Isfahan

U reist van Shiraz naar Isfahan. Onderweg brengt u een bezoek aan de archeologische vindplaats van Persepolis, die op circa 60 kilometer van Shiraz ligt. Hier kunt u dwalen door de ruïnes van deze oude Perzische paleisstad, die in 330 voor Christus in brand werd gestoken door Alexander de Grote. In Naqsh-e-Rostam bewondert u de koningsgraven, die uit de rotsen zijn gehouwen. Aan het einde van de middag arriveert u in het sprookjesachtige Isfahan, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 485 km)

dag 8 en 9: Isfahan: de culturele hoofdstad van Iran

In Isfahan waant u zich in een andere wereld! In de culturele hoofdstad van Iran zijn de bezienswaardigheden goed te voet te bereiken. Begin uw bezoek aan Isfahan met een kijkje op het enorme Naqshe Jahan-plein. Het centrale plein wordt omringd door de bogen van de bazaar, het Ali Qapu-paleis en de prachtige moskeeën Lotfollah en Shah. De bruggen over de Zayandeh rud-rivier zijn ook aanraders. Een wandeling over de Si-o se Pol- en de Pol-e Khaju-brug is vooral ’s avonds een bijzondere belevenis. Met een beetje geluk hoort u de magische klanken van een tar, een langhalsfluit, onder de gewelfde bogen. Andere bezienswaardigheden zijn de Vanck-kerk in de Armeens-christelijke wijk Jolfa, de vuurtempelberg Atesgah, de Minar Janban en de paleizen Chehel Sotoun en Hasht Behesht. U heeft twee dagen de tijd om te genieten van deze heerlijke stad.

dag 10: Isfahan – Istanbul – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan uw bezoek aan het fascinerende Iran. Uw chauffeur brengt u naar de luchthaven van Isfahan. Via Istanbul vliegt u weer terug naar Amsterdam. (reisafstand ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Turkish Airlines. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de vaakst voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul14:40 - 19:00 uur
Istanbul - Teheran21:00 - 00:40 uur
Isfahan - Istanbul03:00 - 06:05 uur
Istanbul - Amsterdam07:15 - 09:50 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Treinreis

Iran beschikt over een redelijk uitgebreid netwerk van treinverbindingen dat vooral de grote steden met elkaar verbindt. De Iraniërs zelf maken veel gebruik van de trein. Op dag 3 reist u met de trein. U maakt gebruik van de route Kashan – Yazd. De treinen zijn comfortabel.

Hotels

We hebben voor u middenklassehotels geselecteerd (drie- tot viersterren). Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. De hotels beschikken over een lift, een restaurant, een bar en een 24-uursreceptie. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet in alle hotels is (goed werkende) wifi. Tegen betaling kunt u upgraden naar uitstekende middenklassehotels. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Hotel Mashad in Teheran, Iran
Hotel Mashad - Teheran
Dit driesterren familiehotel ligt in het centrum van Teheran. Het Golestanpaleis, het Juwelenmuseum en de Grote Bazaar bevinden zich in de nabije omgeving van het hotel. Alle 120 kamers zijn in een klassieke en comfortabele stijl ingericht en voorzien van airconditioning, verwarming en een flatscreen-tv.

Bekijk de website van Mashad Hotel
Hotel Dad in Yazd, Iran
Hotel Dad - Yazd
Het Dad hotel is gevestigd in het hart van de historische stad Yazd. Het sfeervolle hotel is als een stadspaleis gebouwd rond een enorme binnenplaats, waar u heerlijk kunt dineren. Het hotel beschikt verder over een binnenzwembad met jacuzzi en een sauna.De moderne kamers zijn voorzien van tv, wifi, koelkast en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Dad
Hotel Park Saadi in Shiraz, Iran
Park Saadi - Shiraz
Hotel Park Saadi ligt midden in een gezellige buurt in Shiraz, tegenover de tuinen van Jahan Nama, naast de Koranpoort en vlak bij de tombe van Hafez. De kamers zijn comfortabel en beschikken over airconditioning en een eigen badkamer. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant, waar u lekker kan eten.

Bekijk de website van Park Saadi
Safir, Iran
Hotel Safir - Isfahan
Het Safir Hotel is een modern gebouw in het oude historische centrum van Isfahan. Het hotel ligt vlak bij Chahar Bagh avenue en het Jahan-plein. Al het personeel van het hotel spreekt goed Engels en het hotel beschikt een 24-uurs service.

Bekijk de website van Safir Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Tijdens deze uitgebreide individuele reis dwars door Iran, onder de hoede van een uiterst lieve en deskundige Iraanse gids. Hij reed ons door woestijnen, over en langs bergketens, van stad naar stad. Maar er was ook een tussenstuk per trein ingepland, zonder de gids, waarin we nóg meer de mogelijkheid kregen om gesprekken te voeren met Iraniërs, nieuwsgierige jongeren in ons geval. Dat werd een vrolijk gebeuren. Bent u nieuwsgierig naar het hele verhaal? Lees dan ons reisverhaal over Iran!Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
vluchten Amsterdam – Teheran en Isfahan – Amsterdam met Turkish Airlines, met op de heen- en terugreis een overstap in Istanbul.
luchthavenbelastingen en heffingen.
ruimbagage.
8 dagen vervoer in een auto met privéchauffeur/gids*.
transfer luchthaven Teheran – hotel Teheran.
transfer hotel Isfahan – luchthaven Isfahan.
treinreis Kashan – Yazd.
Verblijf in middenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
bezoek aan Teheran.
bezoek aan de heilige stad Qom.
bezoek aan de oudste aan een stuk bewoonde stad ter wereld: Yazd.
bezoek aan Kashan.
bezoek aan Shiraz.
bezoek aan de ruïnes van Persepolis.
bezoek aan sprookjesachtig Isfahan.
assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

* Bij een reisgezelschap tot en met 3 personen is uw chauffeur ook uw Engelssprekende gids. Wanneer u reist met een reisgezelschap van 4 personen of meer is er een chauffeur en een Engelssprekende gids. Bij een reisgezelschap tot en met 3 personen is het vervoersmiddel een auto. Vanaf 4 personen reist u, afhankelijk van het aantal personen, in een minivan of een minibus.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis uitbreiden met een bezoek aan de Kaspische Zee en het noordwesten van Iran. In plaatsjes als Bandar Anzali, Ardebil en Tabriz ontdekt u een ander Iran; dat van de Zijderoute, warmwaterbronnen en kaviaar! Het programma verandert dan licht: u bezoekt de heilige stad Qom dan niet op dag 3, maar op dag 10 als u van Isfahan terugreist naar Teheran om de Kaspische Zee en het noorden te bezoeken.

Uw reisprogramma is dan als volgt:
dag 1: Vlucht Amsterdam – Istanbul – Teheran
dag 2: Schatten van Teheran
dag 3: Met de trein van Teheran naar Yazd
dag 4: Yazd
dag 5: Naar Shiraz
dag 6: Shiraz, ‘de stad van rozen en nachtegalen’
dag 7: Via Persepolis naar Isfahan
dag 8 en 9: Isfahan: de culturele hoofdstad van Iran
dag 10: Via Kashan en Qom naar Teheran
dag 11: Naar het noorden
dag 12: Bandar Anzali
dag 13: Ardebil
dag 14: Tabriz
dag 15: Vlucht Tabriz – Istanbul – Amsterdam
Neem contact met ons op voor meer informatie over deze verlengingsmogelijkheid.