050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Indonesië | Java en Bali

Leer de twee bekendste eilanden van Indonesië kennen

Indonesië is een prachtig land dat bestaat uit honderden eilanden. Elk eiland is een wereld apart, met eigen gebruiken, kleding, architectuur en dialecten. Tijdens deze privéreis leert u de twee bekendste eilanden van Indonesië kennen: Java en Bali. Java herbergt eeuwenoude tempelcomplexen, zoals de indrukwekkende Borodudur, en schitterende terrasvormige rijstvelden in prachtige tinten groen. Ook vindt u op Java overblijfselen van de Nederlandse koloniale periode, zoals de prachtige Hollandse bouwwerken in Bogor en Bandung. Op Bali geven de hindoeïstische godsdienst en de tempels een andere kijk op de culturele verscheidenheid van Indonesië. Door de prachtige witte stranden, de kleurrijke hindoecultuur en de tropische regenwouden is dit een vakantieparadijs!

U ontdekt de mooiste plekken van deze twee eilanden: van de botanische tuin van Bogor, het oudste nationale park op Java tot vulkanen en kraters. En u kunt ook heerlijk ontspannen op het godeneiland Bali, waar, behalve het strand, veel interessante plekken zijn. Wat dacht u van het Baturmeer en de warmwaterbronnen? Of het apenbos in Ubud? Bij de kraterrand van de Bromovulkaan zit u eerste rang voor de meest spectaculaire zonsopgang die u ooit gezien heeft. Bij de Ijenvulkaan zijn de zwaveldragers hard aan het werk. En natuurlijk ziet u ook de wereldberoemde Borobudur en Prambanan!

Tijdens deze privéreis ontdekt u de pracht van Java en Bali volop! Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn voor u geregeld. We hebben een route voor u uitgestippeld waarmee u het mooiste van deze twee eilanden ontdekt. Een privéchauffeur brengt u naar de verschillende plekken. Ook reist u een aantal keer met de trein: een bijzondere ervaring! We hebben alvast een aantal mooie excursies met een gids in het programma opgenomen. Daarnaast kunt u verschillende optionele excursies doen, of op eigen gelegenheid de mooie plekken op de route ontdekken. Geniet van deze prachtige reis en beleef onvergetelijke ervaringen!

Pluspunten
vluchten Garuda of KLM
ruimbagage
14 dagen auto met privéchauffeur
treinrit Bandung – Yogyakarta
treinrit Yogyakarta – Jombang
ferry overtocht Java – Bali
diverse transfers
goede toeristenklassehotels
16x ontbijt en 1x lunch
1 nacht bij kraterrand Bromovulkaan
diverse excursies
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bromovulkaan
UNESCO-werelderfgoed Borobodur
rijstvelden bij Bogor
textielstad Bandung
vulkaan Tangkuban Perahu
Yogyakarta
badplaats Banyuwangi
Ijenvulkaan en Pemuteran
Ubud op Bali
Oost-Bali
Janine Pastoor, SRC Reizen
SRC-reisexpert sinds 2007
Bijzonder aan deze reis: Overnachting op de Bromovulkaan
Sta vroeg op na uw overnachting op de Bromovulkaan en bewonder de zonsopkomst: een indrukwekkende belevenis!

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Jakarta
Naar Bogor
Bogor
Pangrango en Bandung
Bandung – Tangkuban Perahu – Bandung
Treinrit naar Yogyakarta
Vrije ochtend, Kota Gede en Prambanan
Candirejo en Borobudur
Yogyakarta – Jombang – Malang
Malang en Bromovulkaan
Bromovulkaan en Kalibaru
Naar Banyuwangi
Ijenvulkaan en Pemuteran
vrije dag in Pemuteran
Vrije ochtend, Singaraja en Ubud
Ubud
Oost-Bali
Ubud – Denpasar – Amsterdam
Terug in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Vlucht Amsterdam – Jakarta

Vlucht Amsterdam – Jakarta

dag 2: Naar Bogor

Na aankomst op de luchthaven van Jakarta staat uw privéchauffeur op u te wachten. U wordt naar Bogor gebracht, waar u twee nachten in een gezellig hotel aan de rand van de stad verblijft. Bogor, dat tot 1945 Buitenzorg heette en de hoofdstad van Nederlands-Indië was, is voornamelijk bekend om de botanische tuin en het voormalige Buitenzorg-paleis. Vanuit uw hotel heeft u een prachtig uitzicht over de bergen en de omliggende rijstvelden: een oase van rust in een van de drukste gedeeltes van Java. De rest van de middag kunt u bijvoorbeeld ontspannen bij het zwembad, om bij te komen van de lange vlucht. (reisafstand ca. 85 km)

dag 3: Bogor

Met een gids maakt u een wandeling door de rijstvelden in de buurt van Bogor. Onderweg komt u van alles te weten over het leven van de mensen op het platteland. Ook ziet u de bevolking werken op het land. Het planten van de rijst, het oogsten en de verwerking tot eetbare rijst is een arbeidsintensief proces. ’s Middags kunt u een bezoek brengen aan de botanische tuin van Bogor. Deze ‘Kebun Raya Bogor’ (‘majestueuze tuin van Bogor’) is de oudste en meest vooraanstaande botanische tuin van Indonesië. Op 87 hectare groeien meer dan 15.000 verschillende soorten exotische bomen en planten.

dag 4: Pangrango en Bandung

Langs uitgestrekte theeplantages en over de Puncac-pas, die op 1.600 meter boven zeeniveau ligt, rijdt u richting ‘het Parijs van Java’, Bandung. Dit is een van de mooiste routes van West-Java. Onderweg kunt u een optionele excursie maken in het oudste nationale park van Java: Gunung Gede – Pangrango. Het park werd in 1889 beschermd natuurgebied, met het behoud van de tropische bergflora als doel. Het park staat bekend om het grote aantal vogelsoorten en bedreigde dieren, zoals de Aziatische wilde hond en de tijgerkat. U vervolgt uw weg en reist naar de op twee na grootste stad van Indonesië en dé textielstad van het land: Bandung. Bandung ligt op circa 750 meter hoogte. Door de ligging van de stad heerst er een aangenaam klimaat. U verblijft hier twee nachten. (reisafstand ca. 125 km)

¡ Extra
Maakt u een wandeling door het oudste nationale park van Java? Met een gids wandelt u naar de waterval van Cibeureum. De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur (kosten ca. € 37,- per gids).

dag 5: Bandung – Tangkuban Perahu – Bandung

Uw chauffeur brengt u ’s ochtends naar de actieve vulkaan Tangkuban Perahu, die niet ver van Bandung ligt. U maakt met een gids een wandeling naar de rand van de krater. Van hieruit kunt u van dichtbij de vulkanische activiteit zien! Na dit indrukwekkende bezoek brengt uw chauffeur u terug naar Bandung. De rest van de dag is vrij. U kunt op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Er is genoeg te zien! Bandung is de thuisbasis van tal van Nederlands-koloniale gebouwen. U kunt ook de Kebun Binatang Bandung Zoo bekijken, een van de bekendste dierentuinen van Zuidoost-Azië. Of maakt u een van onderstaande optionele excursies? (reisafstand ca. 40 km)

¡ Extra
Ontdekt u de gouden eeuw van Bandung (kosten ca. € 53,-)? Met een gids wandelt u dan een ‘klassieke route’ langs gebouwen uit de gouden eeuw van deze stad. Ook komt u te weten waarom Bandung ‘het Parijs van Java’ werd genoemd.

U kunt ook met een gids de ‘markt-route’ lopen (kosten ca. € 53,-). U bezoekt dan een van Bandungs oudste markten en Chinatown. Hier wordt u overweldigd door de bedrijvigheid, de kleuren en de geuren. Proeft u Indonesisch fruit en echte Bandung-snacks?

Houdt u van spanning? Maak dan een nachtwandeling (kosten ca. € 27,-)! Uw gids vertelt u de legendes en verhalen over de spoken van de regio. Een aantal koloniale gebouwen heeft zijn eigen geheimen en mysteries. Het is aan u of u die wilt geloven of niet…

dag 6: Treinrit naar Yogyakarta

U gaat met een taxi naar het station van Bandung. Uw chauffeur reist met de bagage naar uw volgende bestemming. In ongeveer 8 uur brengt de trein u van Bandung naar Yogyakarta. In een comfortabele stoel kijkt u uit over een klassiek Javaans landschap. Vooral de eerste uren zijn erg mooi, als de trein een imposant berglandschap doorsnijdt en door tunnels en over hoge bruggen gaat. In de ochtend zijn de vulkanen nog in nevel gehuld en worden de rijstvelden volgens eeuwenoude tradities bewerkt. Na aankomst in Yogyakarta wordt u door uw chauffeur naar uw hotel gebracht, dat in het leukste en gezelligste gedeelte van de stad staat. In de buurt zijn veel eettentjes te vinden. Yogyakarta, of ‘Yogya’, is een hofstad waarin oude tradities en het moderne leven hand in hand gaan. U kunt hier opgaan in het stadse leven of de charmante cafés, restaurants of winkelgelegenheden ontdekken, zoals de Jalan Malioboro. U verblijft drie nachten in Yogyakarta. (reisafstand ca. 400 km)

dag 7: Vrije ochtend, Kota Gede en Prambanan

Een leuke manier om de stad te ontdekken is met een becak. Zo'n fietstaxi, regelt u heel gemakkelijk zelf. Ze staan namelijk voor de hotels te wachten op nieuwe klanten. Met een becak kunt u gemakkelijk door de straatjes van de stad manoeuvreren en het stadse leven van dichtbij ervaren. U kunt zo bijvoorbeeld een stadstour maken met een stop bij het beroemde Kraton-paleis van de sultan. Wilt u meer te weten komen over de typische kunsten van Yogya? Bezoek dan een wayang kulit- en batikfabriek. In de loop van de middag gaat u naar de Prambanan. Onderweg bezoekt u Kota Gede, waar prachtig zilverwerk gemaakt wordt. De indrukwekkende Prambanan is het grootste hindoeïstisch tempelcomplex van Indonesië. U kunt dit complex zelf verkennen. De spectaculaire tempels zijn gebouwd tussen de 8e en 10e eeuw n.Chr. Door de rijke en gedetailleerde versiering is de Shiva-tempel het meest opvallende voorbeeld van hindoekunst. Sinds 1991 staat dit complex op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Vanaf een van de vele tempeltjes de zonsondergang zien: prachtig! Na dit indrukwekkende bezoek brengt uw chauffeur u terug naar Yogyakarta. (reisafstand ca. 40 km)

¡ Extra
's Avonds kunt u in een theater in Yogyakarta een dansvoorstelling bijwonen van het beroemde Ramayanaballet. Vóór de voorstelling kunt u genieten van de Indonesische keuken (kosten ca. € 30,-).

dag 8: Candirejo en Borobudur

Na het ontbijt brengt uw chauffeur u naar Candirejo, een typisch Javaans dorp niet ver van de Borobudur. De bewoners, die worden ondersteund door een ontwikkelingsorganisatie, zijn een project voor duurzaam toerisme gestart. Ze laten toeristen graag kennismaken met het Javaanse dorpsleven. U kunt rustig in het dorp rondkijken en zo een goed beeld krijgen van het dagelijkse leven. In een traditionele paardenkar, een angdong, maakt u een tocht over het platteland. U rijdt over plantages waar mensen aan het werk zijn. Er wordt regelmatig een stop gemaakt om de bezigheden van dichtbij te bekijken. De tocht wordt afgesloten met een echte Javaanse maaltijd bij een van de families thuis. Aansluitend brengt uw chauffeur u naar het grootste boeddhistische monument ter wereld: de Borobudur. Uiteraard staat de Borobudur ook op de lijst van UNESCO. U komt hier aan het eind van de middag aan, zodat de grote groepen toeristen weg zijn en u zo ongestoord mogelijk kunt genieten van dit prachtige bouwwerk. Als u dat wilt, regelt uw chauffeur een gids voor u (kosten niet inbegrepen). Als u de trappen beklimt, begrijpt u waarom het heiligdom symbool staat voor de ware kennis en de verlichting van Boeddha. Bij helder weer heeft u bovenop de Borobodur een prachtig uitzicht op de Merapivulkaan. De Borobodur ligt in een betoverend tropisch landschap, omzoomd door in nevel gehulde bergketens. Het immense tempelcomplex werd gebouwd door de koningen van de Shailendra-dynastie, die zeer rijk waren geworden door de rijstbouw. Het immense bouwwerk is een piramide die bestaat uit negen terrassen, die zijn versierd met 504 Boeddhabeelden, reliëfs en stoepa’s. Met een grondplan van 118 bij 118 meter, een hoogte van 34 meter, de vele Boeddha’s en 5 kilometer reliëf is de Borobodur het indrukwekkendste boeddhistische heiligdom van Indonesië! Tegen de avond bent u terug in Yogyakarta. (reisafstand ca. 80 km)

dag 9: Yogyakarta – Jombang – Malang

U wordt naar het station van Yogyakarta gebracht. Het eerste stuk van de reis, tot aan het stadje Jombang, legt u met de trein af. Op deze manier heeft u niet de lange reistijd die u over de weg wel zou hebben. Het treinkaartje is natuurlijk al geregeld! De chauffeur vertrekt eerder, om u op tijd op te kunnen halen op het station van Jombang. Daarna rijdt u door naar Malang, waar u een nacht verblijft. Malang was vroeger een populaire verblijfplaats voor gepensioneerde Nederlanders. Deze koloniale sfeer proeft u hier nog steeds. (reisafstand ca. 365 km)

dag 10: Malang en Bromovulkaan

In de ochtend kunt u op eigen gelegenheid Malang verkennen. Malang is een belangrijk toeristencentrum, onder andere vanwege het prettige klimaat, de art-decogebouwen en de traditionele dansen. Maakt u een wandeling door de brede lanen van de stad of struint u over de vogeltjesmarkt? Op het Alun Alun-plein kunt u op zoek gaan naar souvenirs. In de loop van de ochtend gaat u met de auto naar uw volgende bestemming: de Bromovulkaan. U rijdt door een 'zwarte woestijn' naar uw hotel bij de vulkaan, waar u een nacht verblijft. Vanuit uw hotel heeft u een adembenemend uitzicht op de vulkaan. U waant zich hier in een andere wereld! De Bromo is de bekendste vulkaan van Java. Met zijn 2.392 meter is dit niet de hoogste berg of vulkaan van de regio, maar de ligging is wel heel bijzonder: ‘Bromo’ ligt met twee andere vulkanen in een immense zandzee. Dit is een landschap van epische proporties en surrealistische schoonheid! (reisafstand ca. 55 km)

¡ Extra
Dit is een dag om van de gebaande paden af te wijken! In plaats van met de auto kunt u ook in open jeep naar de Bromovulkaan rijden (kosten € 55,- per jeep). U rijdt dan door een landbouwgebied en maakt een spectaculaire rit naar de noordkant van de vulkaan.

dag 11: Bromovulkaan en Kalibaru

De dag begint vroeg. Zo bent u op tijd bij de kraterrand van de Bromovulkaan, om hier de prachtige zonsopkomst te bekijken. In een jeep rijdt u door het zwarte vulkaanzand naar het uitzichtspunt. Als het zonlicht is doorgebroken, lijkt het net of u in een maanlandschap staat! Na dit natuurspektakel gaat u terug naar het hotel voor het ontbijt. Vervolgens rijdt u naar Kalibaru, waar u ook overnacht. Dit gemoedelijke dorpje op de zuidelijke hellingen van de Ijenvulkaan wordt omgeven door plantages. Hier wordt onder andere peper, kaneel, nootmuskaat, vanille, koffie en rijst verbouwd. (reisafstand ca. 185 km)

dag 12: Naar Banyuwangi

Na het ontbijt rijdt u door de bergen naar de badplaats Banyuwangi, waar u in een hotel aan zee verblijft. Hier kunt u ontspannen op het Plengkung-strand, dat bekendstaat als een surfparadijs. Houdt u van koloniale architectuur? In Banyuwangi staat het bijzondere Kampung Inggrisan. Als u een hotelupgrade heeft, dan overnacht u in een resort met een prachtig uitzicht op de Ijen-vulkaan. (reisafstand ca. 70 km)

dag 13: Ijenvulkaan en Pemuteran

Vroeg in de ochtend gaat u naar Pos Paltuding. Daarna beklimt u met een gids de Ijenvulkaan. Het is geen gemakkelijke klim, maar het uitzicht is overweldigend! U bent ongeveer 2,5 uur onderweg. In de krater van de Ijenvulkaan ligt een prachtig turquoise meer. Aan de oevers van het meer bevinden zich zwavelfumarolen. Dagelijks gaan de zwaveldragers de krater in om zwavel te hakken en in hun manden de berg af te dragen. Zo'n mand kan wel 100 kilo zwaar zijn! Nadat u bent afgedaald, vaart u met een ferry naar het andere eiland dat u tijdens deze reis bezoekt: Bali. U wordt naar Pemuteran gebracht, dat aan de noordkant van het eiland ligt. Hier verblijft u twee nachten. (reisafstand ca. 100 km)

dag 14: vrije dag in Pemuteran

Aan de baai van Pemuteran ligt het stadje Pemuteran in een prachtig landschap, omringd door bergen. Hier vindt u het grootste gebied van ondiepe koraalriffen van Bali en bent u ver weg van de drukte in het zuiden van het eiland. Een heerlijke plek voor een vrije dag, dus!

¡ Extra
U kunt deze dag een snorkeltrip maken naar het eiland Menjangan. De prijs bedraagt € 86,- per persoon en is inclusief lunch box en entreegelden.

Het is ook mogelijk om een wandeltocht te maken in Bali Barat National Park. De prijs bedraagt € 86,- per persoon en is inclusief gids, transfer van en naar Pemuteran en entreegelden.

dag 15: Vrije ochtend, Singaraja en Ubud

’s Ochtends kunt u nog even rustig aan doen. Later op de dag vertrekt u naar het midden van Bali. U rijdt door de plaats Singaraja, waar u een kleurrijke markt kunt bezoeken. Ook kunt u stoppen bij enkele tempels, zoals de rijsttempel Pura Beji, de monumentale Meduwe Krang-tempel en de tempel van Pura Ponjok Batu. Een secundair weggetje voert u door een prachtig landschap naar het kleine traditionele dorp Sembiran, waar u een korte stop maakt. Daarna rijdt u verder naar het Baturmeer, dat op ongeveer 1.200 meter hoogte ligt. Aan de oevers van het meer zijn warmwaterbronnen te vinden waarin u kunt ontspannen (kosten niet inbegrepen). Aan het einde van de middag gaat u naar uw hotel in het kunstenaarsdorp Ubud, waar u de laatste drie nachten verblijft. (reisafstand ca. 85 km)

dag 16: Ubud

Ubud is het culturele centrum van Bali. De plaats is internationaal bekend om haar kunstproductie, houtsnijwerk, sculpturen en schilderijen. U vindt er tal van winkels waar u allerlei soorten kunst kunt kopen. Voor een overheerlijke Balinese maaltijd kunt u terecht in een van de vele restaurantjes. U kunt deze dag zelf invullen. De meeste bezienswaardigheden in Ubud kunt u te voet bereiken. Gaat u op zoek naar kunst in een van de vele winkeltjes of galeries? Of zoekt u de rust op en wandelt u door de frisgroene rijstvelden die net buiten het dorp liggen? Via het apenbos komt u bij de tempel des doods, Pura Dalem Aging. Houdt uw spullen goed in de gaten: de apen zijn erg brutaal! U kunt natuurlijk ook ontspannen bij uw hotel!

¡ Extra
Heeft u zin om op deze dag in actie te komen? Maak dan een fietstocht over het platteland van Bali: een bijzondere belevenis (kosten ca. € 50,-)!

dag 17: Oost-Bali

Op deze dag maakt u met uw chauffeur een dagexcursie naar Oost-Bali. Het oosten van het eiland is nog redelijk onontdekt door toeristen. Geheel onterecht, want u vindt hier de mooiste rijstterrassen, tempels en traditionele dorpen. Hier bezoekt u onder andere het sierlijke waterpaleis in Tirtatgangga. Ook wandelt u door het traditionele Balinese Aga-dorp Tenganan, waar de bevolking de kostbare dubbel-ikat weeft. U maakt een stop bij Klungkung, een paleis met opvallende schilderingen, en geniet volop van de prachtige uitzichten over rijstterrassen en de Agung-vulkaan in het gebied bij Sidemen en Tirtagangga. In de namiddag gaat u terug naar Ubud. (reisafstand ca. 135 km)

dag 18: Ubud – Denpasar – Amsterdam

Uw vlucht vertrekt in de avond. Daardoor heeft u op deze laatste dag nog tijd om te ontspannen. Of maakt nog een wandeling door Ubud? Aan het einde van de middag wordt u naar de luchthaven gebracht. (reisafstand ca. 35 km)

dag 19: Terug in Nederland

In de loop van de ochtend komt u aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Wandeling Cibeureumwaterval Bandung, Indonesië
Cibeureum-waterval – Bandung
Een mooie wandeling naar de Cibeureum-waterval
Duur: circa 1,5 uur
Inclusief: Engelssprekende gids
Exclusief: entreegelden, circa € 5,- per persoon, ter plaatse te betalen
kosten: € 37,00 per persoon
U kunt een mooie en gemakkelijke wandeling van ongeveer 1,5 uur maken naar de Cibeureum-waterval. Uw chauffeur zorgt ervoor dat u bij de gids komt en wacht uiteraard tot u weer terug bent van de wandeling.
Wandeling Bandung, Indonesië
Wandeling – Bandung
Wandel door de gouden eeuw van Bandung
Duur: circa 2,5 uur
Inclusief: lokale gids
kosten: € 34,00 per persoon
In Bandung kunt u een van de volgende wandelingen met een Engelssprekende gids maken:

Ontdekt u de gouden eeuw van Bandung? Met een gids wandelt u dan een ‘klassieke route’ langs gebouwen uit de gouden eeuw van deze stad. Ook komt u te weten waarom Bandung ‘het Parijs van Java’ werd genoemd.

U kunt ook met een gids de ‘markt-route’ lopen. U bezoekt dan een van Bandungs oudste markten en Chinatown bezoekt. Hier wordt u overweldigd door de bedrijvigheid, de kleuren en de geuren. Proeft u Indonesisch fruit en echte Bandung-snacks?
Nachtwandeling Bandung, Indonesië
Nachtwandeling – Bandung
Ontdek mysterieën tijdens een spannende nachtwandeling

kosten: € 24,00 per persoon
Houdt u van spanning? Maak dan een nachtwandeling! Uw gids vertelt u de legendes en verhalen over de spoken van deze regio. Een aantal koloniale gebouwen heeft zijn eigen geheimen en mysteries. Het is aan u of u die wilt geloven of niet…
Ramayanaballet Yogyakarta, Indonesië
Ramayanaballet – Yogyakarta
Geniet van het beroemde Ramayanaballet
Duur: circa 2,5 uur
Inclusief: Indonesisch buffet en voorstelling
Exclusief: drankjes bij het buffet
kosten: € 27,00 per persoon
U kunt in een theater in Yogyakarta een avondvoorstelling bijwonen van het beroemde Ramayanaballet. Voor de voorstelling kunt genieten van de Indonesische keuken tijdens een heerlijk Indonesisch buffet. U wordt door uw chauffeur naar het buffet gebracht. Na de voorstelling brengt uw chauffeur u terug naar uw hotel.
Jeeptocht Bromovulkaan
Jeeptocht – Bromovulkaan
Een spectaculaire tocht naar de Bromovulkaan
Duur: circa 4 uur
Inclusief: tocht in open jeep met chauffeur
Exclusief: lunch en entreegeld Bromo, ca. € 13,- per persoon
kosten: € 38,00 per persoon
U kunt van de gebaande paden af gaan! U gaat naar een dorpje aan de zuidkant van de Bromovulkaan, waar u overstapt op een open jeep. De bagage gaat met uw chauffeur mee naar het hotel bij de Bromo. U rijdt door een prachtig landschap en via een waterval naar de ‘zandzee’ rond de Bromo. U daalt af en maakt een spectaculaire rit naar de noordkant van de vulkaan. Daarna gaat u weer omhoog en naar uw hotel. Er zijn onderweg geen restaurants. U kunt zelf een lunch meenemen uit Malang.
Fietstocht platteland Bali Kintanami, Indonesië
Fietstocht platteland Bali – Kintamani
Een fietstocht over het platteland van Bali
Duur: circa 6-7 uur
Inclusief: vervoer van en naar het hotel, fietshuur, Engelssprekende gids, ontbijt en lunch
kosten: € 50,00 per persoon
U kunt een excursie maken: een fietstocht over het platteland van Bali. Deze fietstocht is op join-in basis, wat betekent dat er ook andere mensen mee kunnen doen. U wordt ’s ochtends vroeg bij uw hotel opgehaald en naar Kintamani gebracht. Hier ontbijt u met uitzicht over het Baturmeer. Na het ontbijt stapt u op de fiets. Tijdens de fietstocht wordt u begeleid door een ervaren gids. De tocht voert u over kleine wegen en gaat voornamelijk bergafwaarts. Onderweg stapt u meerdere keren van de fiets. U kijkt rond op een plantage en brengt een bezoek aan een Balinese familie. Het laatste stuk van de tocht gaat bergopwaarts. Heeft u nog energie over? Of stapt u in de auto? De tocht eindigt bij een restaurant. Hier kunt u lunchen met een prachtig uitzicht op de rijstvelden. Vervolgens wordt u teruggebracht naar uw hotel.

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Garuda Indonesia en KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste klasse*. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema’s van KLM voor deze vlucht. U kunt ook vliegen met andere airlines, zoals Lufthansa en Singapore Airlines. Daarnaast kunt u vertrekken vanaf andere luchthavens. Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
garuda_indonesia.png

Amsterdam - Jakarta 12:05 - 06:45 uur
Denpasar - Jakarta 20:15 - 21:20 uur
Jakarta - Amsterdam22:45 - 08:20 uur
Amsterdam - Jakarta 20:50 - 17:25 uur
Denpasar - Amsterdam20:40 - 07:35 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle, kleinschalige toeristenklassehotels geselecteerd. Deze hotels hebben eenvoudige kamers met een eigen badkamer met een bad of douche en een toilet. Soms heeft een kamer een ventilator in plaats van airconditioning. Niet in alle hotels is (goed werkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

House Happy Valley, Indonesië
Guesthouse GG House Happy Valley - Bogor
Dit pension ligt op de top van een heuvel. Vanaf hier heeft u uitzicht op de prachtige rijstvelden en de berg Salak. GG House Happy Valley ligt in de buurt van de botanische tuin van Bogor, de safarituin van Cisarua en het Gunung Mas Tea Estate. Het pension heeft een mooi gelegen zwembad. Vanuit uw kamer hoort u rustgevende geluiden van de naastgelegen rivier. Uw ruime kamer heeft een prachtig uitzicht over de rijstvelden.

Bekijk de website van GG House Happy Valley
Bumi Asih Gedung in Bandung, Indonesië
Hotel Bumi Asih Gedung - Bandung
Dit hotel ligt op 10 minuten loopafstand van diverse bezienswaardigheden en restaurants. Het hotel is omringd door een heerlijke groene tuin waar u even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. De kamers zijn eenvoudig, maar comfortabel ingericht.
Duta, Indonesië
Guesthouse Duta Guesthouse - Yogyakarta
In de omgeving van dit hotel vindt bars en restaurants. U kunt heerlijk ontspannen in het zwembad van het hotel dat is omgeven door een prachtige tuin. De kamers zijn voorzien van een eigen terras

Bekijk de website van Duta
Merbabu, Indonesië
Guesthouse Merbabu - Malang
Dit prachtige guesthouse wordt omgeven door veel groen. Het ligt op slechts een paar minuten lopen van de historische bezienswaardigheden. De karakteristieke kamers zijn voorzien van airconditioning en een flatscreen-tv.

Bekijk de website van Merbabu Guesthouse
Lava View, Indonesië
Lodge Lava View - Sukapura
Dit eenvoudige hotel ligt naast de kraterrand van de Bromo-vulkaan. Vanaf het hotel kijkt u uit op de vulkaan en het indrukwekkende maanlandschap! In het restaurant is vaak livemuziek.

Bekijk de website van Lava View Lodge
Rumah Kita in Kalibaru, Indonesië
Guesthouse Rumah Kita - Kalibaru
Het Rumah Kita Guesthouse ligt op ongeveer 20 kilometer van de vulkaan Raung. Het Guesthouse beschikt over een buitenzwembad, een restaurant, een tuin en gratis Wifi. De kamers zijn authentiek ingericht en voorzien van een badkamer met bad of douche en een zithoek.

Bekijk de website van Rumah Kita
Ketapang Indah, Indonesië
Hotel Ketapang Indah - Banyuwangi
Dit hotel is gelegen vlakbij het prachtige Ketapang-strand, waar u een prachtig uitzicht heeft op de kustlijn van Bali. Hier zit u de mooiste zonsopkomst! In het hotel hangt een ontspannen sfeer: een ideale plek maakt om te relaxen. U overnacht in een deluxe garden view-kamer.

Bekijk de website van Ketapang Indah
Adi Assri in Pemuteran, Indonesië
Resort Adi Assri - Pemuteran
Dit resort ligt op loopafstand van het strand van Pemuteran. Het resort beschikt over drie restaurants, een spa en een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een bureau, een kluisje en een minibar.

Bekijk de website van Adi Assri
Nick's Pension, Indonesië
Hotel Nicks Pension - Ubud
Het hotel ligt rustig: te midden van de rijstvelden. Op circa 5 minuten loopafstand van hotel vindt u het apenbos en de markt van Ubud. De kamers zijn traditioneel ingericht en hebben een telefoon en airconditioning.

Bekijk de website van Nicks Pension

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Jakarta en Denpasar – Amsterdam met Garuda Indonesia in de laagste klasse óf
Rechtstreekse vlucht Amsterdam – Jakarta en Denpasar – Amsterdam met KLM in de laagste klasse.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
14 dagen auto/minibus met privéchauffeur.
Treinritten 2e klas Bandung – Yogyakarta en Yogyakarta – Jombang.
Ferry overtocht Java – Bali.
Taxirit hotel Bandung – station Bandung.
Privétransfer hotel Ubud – luchthaven Denpasar.
Verblijf in toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
Wandeling met gids door rijstvelden bij Bogor .
Wandeling met gids naar Tangkuban Perahu-vulkaan bij Bandung.
Bezoek aan tempelcomplex Prambanan.
Bezoek aan dorpje Candirejo en Borobudur.
Tocht over platteland met paardenkar en Javaanse maaltijd bij familie in Candirejo.
Jeeptocht naar uitzichtpunt Bromovulkaan.
Wandeling met gids bij Ijenvulkaan.
Bezoek tempels, markt en traditioneel dorp op Java.
Dagexcursie naar Oost-Bali, met bezoek aan onder andere waterpaleis in Tirtatgangga, traditionele Bali Aga-dorp Tenganan en Klungkung-paleis.
Nederlands/Engelssprekende gids volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen in een van de twee onderstaande hotels in Ubud. U kunt deze verlenging bij uw boeking doorgeven. Wilt u uw privéauto met chauffeur tijdens uw verlenging houden? Geef dit aan ons door, dan kunnen wij u een passend aanbod doen.

Ubud
Ubud ligt centraal op Bali en is daardoor een goede uitvalsbasis om het eiland te verkennen. De stad wordt omgeven door rijstvelden en ligt relatief hoog, waardoor het een wat koelere plaats is. Ubud is het culturele centrum van het eiland: u vindt hier verschillende (kunst)winkels, galeries, cafés en restaurants. U kunt ook naar de markt gaan en een bezoek brengen aan het bekende apenbos. Hier ziet u de makaak-apen. In de stad worden regelmatig traditionele dansen opgevoerd.