050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Kunst en architectuur in en om Wiesbaden

Reisleider Bart:
‘Deze korte kunstreis neemt u mee naar de Duitse deelstaat Hessen waar rond 1900 de jugendstil bloeide. Deze elegante kunststijl vol bloemmotieven en geometrische vormen werd enthousiast omarmd door groothertog Ernst Ludwig van Hessen die in Darmstadt en Bad Nauheim kunstenaars opdrachten verleende om in de nieuwe stijl prachtige kunstwerken te creëren.

In de chique weelderige badplaats Wiesbaden, gelegen aan de oevers van de Rijn, bewondert u in de prachtige historische binnenstad de sierlijke jugendstil. In navolging van de groothertog bouwden rijke inwoners van de stad hun huizen in de nieuwe moderne stijl. In het Museum Wiesbaden geniet u van een wondermooie expositie over de jugendstil en het fin de siècle. Meer dan 500 werken afkomstig uit de bijzondere collectie van Ferdinand Wolfgang Neess worden in het museum tentoongesteld. Fraaie kunstwerken van Gustave Moreau, Alphonse Mucha, Emile Gallé, Louis Majorelle, Les Frères Daum en Tiffany Studios kleuren de zalen.

Vanuit Wiesbaden rijden we naar het hoogtepunt van de Duitse jugendstil: de Mathildenhöhe in Darmstadt, zetel van de Darmstädter Kunstlerkolonie. Hier ziet u indrukwekkende jugendstilhuizen en opvallende bouwwerken, vervaardigd door een groep bekende jugendstilkunstenaars. Onze kunstreis door de regio wordt afgesloten met een bezoek aan het wonderlijke, in jugendstil opgetrokken kuuroord Bad Nauheim. Groothertog Ernst Ludwig liet hier aan het begin van de 20e eeuw de badhuizen vervangen door nieuwe bouwwerken in de door hem zo geliefde jugendstil. Gaat u met mij mee op deze verrassende jugendstil-reis?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
uitstekend middenklassehotel in Wiesbaden
3x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch centrum Wiesbaden
jugendstil-expositie in Museum Wiesbaden
jugendstilwandeling in Bad Nauheim
Mathildenhöhe in Darmstadt
Reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
In en rondom Wiesbaden bewondert u de sierlijke kunst en architectuur van de jugendstil die rond 1900 zo populair was.
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

De reis in het kort

Naar Wiesbaden in Duitsland
Bezoek Museum Wiesbaden en stadswandeling
Mathildenhöhe in Darmstadt
Bad Nauheim en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Wiesbaden in Duitsland

Vanuit de opstapplaatsen rijden we rechtstreeks naar ons hotel in Wiesbaden, waar we de komende drie nachten zullen verblijven. Vanavond genieten we van een welkomstdiner in een restaurant op loopafstand van het hotel. (ca. 450 km)

dag 2: Bezoek Museum Wiesbaden en stadswandeling

Deze ochtend wandelen we naar het Museum Wiesbaden. Hier kunt u een bijzondere expositie bewonderen over de jugendstil en het fin de siècle. In een vaste opstelling in de zuidvleugel van het museum worden de meer dan 500 werken afkomstig uit de bijzondere collectie van kunstverzamelaar Ferdinand Wolfgang Neess aan het publiek tentoongesteld. U geniet van zo'n 90 schilderijen en pastels van onder andere Gustave Moreau en Alphonse Mucha, prachtige meubels en toegepaste kunst van Emile Gallé en Louis Majorelle en glaswerk van Les Frères Daum en Tiffany Studios. Ons bezoek is een hoogtepunt van deze reis. In de middag neemt de reisleider ons mee op een stadwandeling door het prachtige Wiesbaden. We verkennen het Schlossplatz met het mooie stadskasteel van de hertogen van Nassau en het Altes Rathaus, daterend uit 1610. We bewonderen het Kurhaus met zijn schitterende architectuur en wandelen door omringende weelderige tuinen. Pal ernaast bevindt zich het Hessisch Staatstheater dat de langste zuilengalerij van Europa heeft. Al struinend over de gezellige straten kunnen we volop genieten van de flair van deze chique stad.

dag 3: Darmstädter Kunstlerkolonie in Mathildenhöhe

In de ochtend reizen we naar Darmstadt, waar we de Mathildenhöhe bezoeken: een absoluut hoogtepunt van de jugendstil in Duitsland. Hier zetelde de Darmstädter Kunstlerkolonie, die door Groothertog Ernst Ludwig was opgericht met als doel de kunst en het ambacht volledig te reorganiseren. De schitterende, op een heuvel gelegen jugendstilhuizen zijn nog altijd indrukwekkend om te zien. We bewonderen onder andere de roodgroene Hochzeitsturm, gebouwd in 1908 ter ere van het huwelijk van de groothertog, de Russische Kapelle met haar gouden uivormige koepels, het tentoonstellingsgebouw en een aantal woonhuizen. Bijzonder is het woonhuis van de bekende architect Joseph Maria Olbrich die wereldfaam kreeg met zijn Secessionsgebouw in Wenen. Tot zijn dood in 1908 verbleef Olbrich in het Grosses Haus Glückert. In het Museum Künstlerkolonie in het Ernst Ludwig Haus zien we wat Olbrich, Peter Behrens en 21 kunstenaars hier gedurende de 15 jaar dat de kolonie actief was, gerealiseerd hebben. (ca. 110 km)

dag 4: Bad Nauheim en terug naar Nederland

Voortdat we terugkeren naar Nederland bezoeken we eerst het kuuroord Bad Nauheim. Groothertog Ernst Ludwig von Hessen-Darmstadt, een groot liefhebber van de jugendstil, liet aan het begin van de 20e eeuw de badhuizen vervangen door nieuwe bouwwerken. We maken een wandeling langs de jugendstilpracht van Bad Nauheim. Na ons bezoek rijden we terug naar Nederland, waar we aan het einde van de middag aankomen. (ca. 450 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Star-Apart Hansa Hotel in Wiesbaden, Duitsland
Hotel Star-Apart Hansa - Wiesbaden
Het Star-Apart Hansa Hotel ligt in het centrum van Wiesbaden en is een ideale uitvalsbasis om de stad al wandelend te verkennen. In de omgeving van het hotel zijn diverse restaurants en cafés op loopafstand te vinden. Het hotel is gevestigd in een prachtige art nouveau-pand en beschikt over een lift die via enkele traptreden te bereiken is. De charmante kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv, een kluis, wifi en soms een balkon.

Bekijk de website van Star-Apart Hansa Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol