050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Een sierlijke reis naar de mooiste kunst rond 1900

Reisleider Frits:
‘Sierlijke lijnen, frisse pasteltinten en weelderige bloem- en vogelmotieven gecombineerd met slanke vrouwengestalten: de wondermooie kunststijl die rond 1900 in verschillende Europese steden furore maakte is een lust voor het oog. De kunstenaars vonden hun inspiratie in de natuur en gebruikten in hun ontwerpen origineel lijnenspel, bloemmotieven, heldere kleuren en strenge geometrie. Waar in Frankrijk en België de nieuw kunststijl bekend werd onder de naam art nouveau, kreeg deze in de Duitstalige landen de naam jugendstil, afgeleid van het tijdschrift ‘Die Jugend’, dat vanaf 1896 werd uitgegeven in München.

Tijdens deze bijzondere themareis kunt u in Praag, Boedapest en Wenen genieten van prachtige parels van de jugendstil. In ieder van de steden kreeg deze kunststijl zijn eigen vorm, maar overal was het een reactie op de inspiratieloze neostijlen van de 19e eeuw. Zo ook in Wenen waar onder het motto De tijd zijn kunst, de kunst zijn vrijheid negentien kunstenaars en architecten zich in 1897 afscheidden van de gevestigde Weense kunstenaarsvereniging, het burgerlijke Künstlerhaus. Onder aanvoering van grote namen als Gustav Klimt, Joseph Maria Olbrich en Otto Wagner ontwikkelden zij een eigen vernieuwende stijl. Hun verenigingsgebouw, de Wiener Secession met de spectaculaire koepel van gouden bladeren bij de Karlsplatz, is hier een prachtig voorbeeld van.

Ook in Praag en in de ‘nieuwe’ Hongaarse hoofdstad Boedapest sloot de jugendstil prachtig aan bij de lokale artistieke tradities en het verlangen om een eigen nationale kunst te scheppen. Hier gaven Alfons Mucha, die al in Parijs een grote kunstenaar was, en de architect Ödön Lechner invulling aan de nieuwe stijl. Het uitbundig gedecoreerde Praagse Representatiehuis en het kleurrijke, bijna oriëntaalse museum voor toegepaste kunst in het stadsdeel Pest zijn betoverende voorbeelden hiervan. Deze drie wondermooie Midden-Europese steden worden gecombineerd met de twee mooiste voorbeelden van de Duitse jugendstil: de Mathildehöhe in Darmstadt en het Sprudelhof in Bad Nauheim. Zo krijgt u een uitstekende indruk van de kunsthistorische ontwikkelingen rond 1900. Gaat u mee op deze sierlijke kunstreis? U zult genieten!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede centraal gelegen middenklassehotels
12x ontbijt en 5x diner
rondleiding met gids door Sprudelhof
rondleiding met gids door Obecní Dům
lokale gidsen in Praag en Boedapest
e-book 70 tips voor Wenen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Wiener secession en Karlsplatz in Wenen
Hotel Europa en Obecní Dům in Praag
Gutenberg-otthon in Boedapest
Mathildenhöhe in Darmstadt
Spudelhof in Bad Nauheim
villa van Klimt en Zentralfriedhof
Leopold Museum en Mak-museum
‘De Kus’ in Museum Belvedere
Praagse burcht met Sint Vituskathedraal
Vyšehrad en Villa Bílek
György Ráth Villa in Boedapest
Postspaarbank en Greshampaleis
Hongaars art nouveau-huis
Sint Elisabethkerk in Bratislava
Cifrapalota in Kecskemét
Reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
In drie wondermooie Midden-Europese steden krijgt u een uitstekende indruk van de kunsthistorische ontwikkelingen rond 1900!
Ontmoet onze beste reisleiders in Tsjechië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Jugendstil op de Mathildenhöhe in Darmstadt
Via het elegante kuuroord Karlovy Vary naar Praag
Jugendstil in Praag, Hotel Europa, bezoek Obecní Dům en Muchamuseum
Vyšehrad, Praagse burcht met Sint Vituskathedraal en jugendstil-villa Bílek
Via Bratislava naar Boedapest
Jugendstil in Boedapest met stadsrondrit langs jugendstilparels en bezoek György Ráth Villa
Meer jugendstil in Boedapest; stadswandeling en bezoek Hongaars art nouveau-huis
Jugendstil in Kecskemét en vrije middag in Boedapest
Stadsrondrit Wenen en ‘De Kus’ van Klimt in het Belvedere
Jugendstilwandeling met Wiener secession en Karlsplatz en bezoek MAK-museum
Zentralfriedhof, villa van Klimt en Leopold Museum
Naar Würzburg in Zuid-Duitsland
Het Sprudelhof in Bad Nauheim en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Jugendstil in Darmstadt

We starten deze kunstreis in stijl. Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar rijden we naar een absoluut hoogtepunt van de jugendstil in Duitsland: de Mathildenhöhe in Darmstadt. Hier zetelde de Darmstädter Kunstlerkolonie, die door Groothertog Ernst Ludwig was opgericht met als doel de kunst en het ambacht volledig te reorganiseren. De schitterende, op een heuvel gelegen jugendstilhuizen zijn nog altijd indrukwekkend om te zien. We bewonderen de roodgroene Hochzeitsturm, de Russische Kapelle met haar gouden uivormige koepels, het tentoonstellingsgebouw en een aantal woonhuizen. Bijzonder is het woonhuis van de bekende architect Joseph Maria Olbrich die wereldfaam kreeg met zijn Secessionsgebouw in Wenen. Tot zijn dood in 1908 verbleef Olbrich in het Grosses Haus Glückert. In het Museum Künstlerkolonie in het Ernst Ludwig Haus zien we wat Olbrich, Peter Behrens en 21 kunstenaars hier gedurende de 15 jaar dat de kolonie actief was, gerealiseerd hebben. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Darmstadt voor de overnachting. Vanavond genieten we van een welkomstdiner in een restaurant op loopafstand van het hotel. (ca. 420 km)

dag 2: Via Karlovy Vary naar Praag

Op onze route naar de Tsjechische hoofdstad stoppen we voor de lunch in Karlovy Vary, ook wel bekend onder de Duitse naam Karlsbad. Dit eens vermaarde kuuroord kende haar bloeitijd in de 18e en 19e eeuw toen de groten der aarde, waaronder beroemdheden als Mozart, Napoleon en Goethe, naar Karlovy Vary kwamen om zich te laten verwennen in de kuurcentra. Nog steeds kunt u bij tientallen warme bronnen verspreid over de stad het heilzame zwavelhoudend water proeven. Hoewel de bloei van Karlovy Vary rond 1900 al over haar hoogtepunt heen was, kunt u hier toch ook enkele voorbeelden van de jugendstil bewonderen. Aan het einde van de middag komen we aan in Praag, waar we drie nachten verblijven in een hotel in het centrum. Het diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 535 km)

dag 3: Jugendstil in Praag, Le style Mucha

De Tsjechische jugendstil heeft in Alfons Mucha haar bekendste vertegenwoordiger. Als jonge net afgestudeerde kunstenaar trok hij in 1887 naar het broeinest van de kunst: Parijs. Hier ontwierp Mucha zijn eerste affiche voor het toneelstuk Gismonda met Sarah Bernhardt in de hoofdrol. Het twee meter hoge affiche met verfijnde decoraties in pasteltinten maakte hem in één klap wereldberoemd: le style Mucha (de eerste naam voor de art nouveau) was een hit in Parijs. In 1910 keerde Mucha ondanks zijn enorme succes terug naar Praag, waar de nieuwe stroming goed bleek aan te sluiten bij de Tsjechische artistieke traditie. Vandaag ontdekken we tijdens een stadswandeling de Tsjechische jugendstil. Met de tram reizen we naar het historische centrum, waar we prachtige voorbeelden van jugendstilarchitectuur zien, zoals Hotel Europa, de fraaie hal van het Praagse hoofdstation en andere minder bekende bouwwerken. Natuurlijk brengen we ook een uitgebreid bezoek aan het Obecní Dům, het Representatiehuis, dat wel het laatste grote jugendstilbouwwerk van Europa wordt genoemd. Hier werkte Mucha samen met andere Tsjechische kunstenaars om het gemeentelijke gebouw van weelderige decoraties, beeldhouwwerken, glas-in-lood ramen en schilderingen te voorzien. Tijdens een rondleiding genieten we van dit prachtige gebouw, waarin nu onder meer een restaurant en een koffiehuis zijn gevestigd. De gezamenlijke stadswandeling eindigt bij het Muchamuseum, waar u een kleurrijke selectie van Mucha’s affiches, platen, pastels en schilderijen bewondert. De rest van de middag kunt u verder zelf indelen. Wandelt u nog even over de beroemde Karelsbrug, bezoekt u de Tynkerk of strijkt u neer op een van de gezellige terrasjes op het Oude Stadsplein. Hier vindt u genoeg mogelijkheden voor het diner van deze avond.

dag 4: Twee burchten en jugendstil-villa Bílek

We vervolgen onze kennismaking met de Tsjechische jugendstil in Vyšehrad, een 10e-eeuwse vesting die door de ligging boven op een helling naast de Moldau een fantastisch uitzicht biedt op Praag. We bekijken hier de neogotische Sint Petrus en Paulus-kerk die in 1903 een prachtig Slavische jugendstilinterieur heeft gekregen. We komen ook langs de nationale begraafplaats waar veel bekende Tsjechen begraven liggen, waaronder Alfons Mucha. Vervolgens gaan we naar die andere, zoveel bekendere burcht van Praag. Met een lokale gids bezoeken we de burchtwijk, waar gotiek en barok elkaar lijken te overtroeven. In de monumentale Sint Vituskathedraal ontdekken we een kleurrijk glas-in-loodraam van Mucha en van Frantisek Bílek bewonderen we een fraai houten altaar met kruisbeeld. Meer jugendstilwerk vol symboliek van deze beeldhouwer een architect zien we in zijn zelf ontworpen villa Bílek. In de woning uit 1911 met zijn bijzondere vorm, bekijken we diverse beelden en meubels van de hand van de kunstenaar. Na dit bezoek heeft u de rest van de middag vrij. Steekt u de Moldau over voor een bezoek aan de joodse wijk of gaat u in de winkelstraten op zoek naar een Tsjechisch souvenir? Ook op deze avond kunt u op eigen gelegenheid in de stad wat gaan eten. (ca. 20 km)

dag 5: Via Bratislava naar Boedapest

Op onze route naar Boedapest stoppen we kort in de gemoedelijke hoofdstad van Slowakije, Bratislava. Aan de rand van het oude stadscentrum zien we de sprookjesachtige Sint Elisabethkerk. Deze jugendstilkerk, gebouwd naar het ontwerp van Ödön Lechner, draagt de bijnaam Blauwe Kerk om overduidelijke redenen. De gevel, de mozaïeken, het majolica-aardewerk, alles, inclusief het lichtblauwe glazen dak, is blauw. Na wat tijd om te lunchen vervolgen we onze weg naar de Hongaarse hoofdstad, waar we aan het einde van de middag aankomen. Vanaf de 130 meter hoge Gellértberg genieten we van het adembenemende uitzicht op Boedapest en de bruggen over de Donau, waaronder de beroemde Kettingbrug. De komende vier nachten verblijven we on een hotel dat op loopafstand van het centrum van Pest en de Donau ligt. Het diner deze avond is in een restaurant nabij het hotel. (ca. 530 km)

dag 6: Jugendstil in Boedapest

Ook in de Hongaarse hoofdstad bloeide rond 1900 de jugendstil volop. Deze nieuwe stad – Boedapest was pas in 1873 gevormd uit Boeda, Pest en Obuda als hoofdstad van het net onafhankelijk geworden Hongarije – bruiste in de laatste decennia van de 19e eeuw, ook op kunstgebied. Veel kunstenaars werden bezield door het verlangen een eigen, nationale kunstvorm te creëren, geïnspireerd op de Magyaarse oorsprong van het Hongaarse volk. Het was de jugendstil die met een origineel lijnenspel, imponerende beelden ontleend uit de flora en fauna en soms strenge symmetrie het beste uitdrukking gaf aan hun verlangen naar moderniteit. Tijdens een rondrit door het stadsdeel Pest maken we kennis met de Hongaarse jugendstil. We verlaten de touringcar regelmatig om te voet de bezienswaardigheden beter te bekijken. Naast bekende highlights als het Heldenplein, de Sint Istvánbasiliek en het grootse parlementsgebouw, bekijken we fraaie voorbeelden van de jugendstil, zoals het Geologisch Instituut, de bijzondere ingang van de dierentuin en het voormalig Greshampaleis, dat nu een hotel is. Ook zien we het kleurrijke dak van het museum voor toegepaste kunst (helaas wegens renovatie gesloten) en het prachtige monumentale pand van de Hongaarse Vereniging van Boekdrukkers en Lettergieters, Gutenberg-otthon. In de middag bezoeken we de György Ráth Villa, waar in een permanente tentoonstelling de belangrijkste stukken uit de art nouveau-collectie van het museum voor toegepaste kunst worden getoond. Hierna heeft u nog wat vrije tijd. Wellicht neemt u een kijkje in de centrale markthal, waar de gedroogde paprika's aan strengen hangen. De markt is gevestigd in een prachtig gerestaureerd, op een treinstation lijkend jugendstilgebouw uit 1897, waarin u zonder moeite heerlijk kunt ronddwalen. Op deze avond kunt u op eigen gelegenheid in de stad dineren. (ca. 40 km)

dag 7: Meer jugendstil in Boedapest

We vervolgen onze verkenning van de jugendstil in Boedapest tijdens een stadswandeling. In de wijk rond het ‘Szabadság tér’, het Vrijheidsplein, vlak bij ons hotel, wandelen we langs enkele prachtige jugendstilgebouwen zoals de Franz Lizst Academie en de Postspaarbank van Ödön Lechner, de grondlegger van de Hongaarse jugendstil. Vervolgens brengen we een bezoek aan het Magyar Szecesszió Háza, het Hongaars art nouveau-huis. In dit huis van de familie Bedő, in 1903 gebouwd door Emil Vidor, geven de meubels, decoratieve objecten en schilderijen een prachtig beeld van het burgerlijke leven aan het begin van de 20e eeuw. De middag kunt u heerlijk op eigen gelegenheid doorbrengen in de Hongaarse hoofdstad. Wilt u geheel in stijl van deze reis ontspannen, dan raden we u aan een bezoek te brengen aan het Gellert badhuis. Dit schitterende art nouveau badhuis, geopend in 1918, heeft een eigen geneeskrachtige warmwaterbron die het complex van water voorziet. Na ontspannen badderen kunt u nog nagenieten in het Gellert café/brasserie.

dag 8: Een dagje buiten de stad, Kecskemét

In de Hongaarse laagvlakte ligt Kecskemét, een stad vol betoverend mooie kerktorens, oosters aandoende koepels en prachtige façades. Liefhebbers van jugendstil kunnen hun hart ophalen in het compacte centrum van Kecskemét: hier bewonderen we overal deze kleurrijke Hongaarse kunststijl. Een van de meest opvallende gebouwen is het Cifrapalota, het bonte paleis, dat met prachtige, kleurrijke tegelmotieven is versierd. Ook het stadhuis van de architect Ödön Lechner is met zijn geglazuurde bakstenen, majolicaversieringen en speelse gevel een parel van de jugendstil. Na een korte stadswandeling heeft u tijd om het gezellige centrum van Kecskemét zelf te verkennen. Aan het begin van de middag keren we terug naar de Hongaarse hoofdstad waar u kunt genieten van de levendige Váci Utca. Hier bevinden zich niet alleen vele winkeltjes, maar ook sfeervolle koffiehuizen, zoals het beroemde Gerbeaud. (ca. 180 km)

dag 9: Wenen en ‘De Kus’ van Klimt

We verlaten Boedapest en rijden naar Wenen waar we rond lunchtijd aankomen. Tijdens een stadsrondrit door de Oostenrijkse hoofdstad rijden we over de beroemde Ringstrasse, een pronkboulevard die aan het einde van de 19e eeuw, in de tijd van het Habsburgse keizerrijk, werd gebouwd. Vrijwel elk gebouw werd in een andere stijl opgetrokken. Men hergebruikte allerlei stijlen uit het verleden zoals de gotiek en de renaissance. Tegen deze neostijlen kwamen kunstenaars en architecten, zoals Gustav Klimt en Otto Wagner, in verzet. Zij zochten en vonden een eigen stijl, passend bij de nieuwe tijd. Voordat we hier morgen meer over horen, genieten we vandaag eerst van de indrukwekkende gebouwen, zoals het prachtige operahuis, het klassieke parlement en het sierlijke stadhuis. Ook bekijken we het merkwaardige kleurrijke Hundertwasserhaus. De rondrit eindigt bij het Belvedere, twee oogstrelende barokpaleizen tussen uitgestrekte tuinen. Het Obere Belvedere bezit met 24 schilderijen de grootste collectie van het werk van Gustav Klimt, waaronder zijn bekendste werk 'De Kus'. Daarnaast geniet u hier ook van werken uit de jugendstilperiode en kunt u schilderijen van Egon Schiele bekijken. De komende drie nachten verblijven we in een hotel in het centrum van Wenen. Het diner is vanavond inbegrepen. (ca. 250 km)

dag 10: Wiener secession en MAK

Vandaag dompelen we ons onder in de Weense jugendstil. Met het openbaar vervoer reizen we naar het centrum voor onze stadswandeling. Natuurlijk zien we het verenigingsgebouw van de Wiener secession ontworpen in 1898 door de architect Joseph Maria Olbricht. Opvallend is de gouden koepel die uit duizenden vergulde laurierbladeren en honderden laurierbessen bestaat. In de volksmond kreeg de koepel al gauw de bijnaam 'de vergulde kool'. Boven de ingang van het gebouw staat in gouden letters het motto van de secession: ‘De tijd zijn kunst, de kunst zijn vrijheid’. Van architect Otto Wagner zien we op de Karlsplatz twee beroemde jugendstilpaviljoens. Deze stations van de inmiddels door de metro vervangen Weense Stadtbahn werden eind 19e eeuw geopend en laten prachtig de symbiose tussen functie en decoratie zien. In de middag brengen we en bezoek aan het Museum für angewandte Kunst, ook wel bekend als MAK. In dit museum voor toegepaste kunst kunt u prachtige collecties bekijken rond de thema’s ‘Wenen rond 1900’ en ‘Art nouveau – 100 jaar Thonet meubels’. Na uw bezoek heeft u tijd om Wenen op eigen gelegenheid verder te verkennen. Het diner is vanavond niet inbegrepen, maar de Oostenrijkse hoofdstad biedt tal van mogelijkheden voor een aangename maaltijd. Met de Weense metro reist u eenvoudig terug naar het hotel.

dag 11: Zentralfriedhof, villa van Klimt en Leopold Museum

Op het Zentralfriedhof, met 2,5 km2 en ruim 300.000 graven en crypten een van de grootste begraafplaatsen van Europa, bezichtigen we de imposante Friedhofskirche zum Heiligen Karl Borromäus. In de koepelkerk, die werd ontworpen door Max Hegele, een leerling van Otto Wagner genieten we van de beeldschone jugendstildecoraties die onder andere de indrukwekkende koepel sieren. Vervolgens gaan we naar het lommerrijke Hietzing, een van de welvarendste wijken van Wenen. Hier woonde en werkte Gustav Klimt van 1911 tot aan zijn dood in 1918 aan enkele van zijn belangrijkste werken. We dwalen door de neo-barokke villa van twee verdiepingen, waar het atelier en de ontvangstkamer naar de tijd van Klimt zijn gereconstrueerd. In de middag gaan we naar het Leopold Museum in het zogenaamde MuseumsQuartier. Dit museum heeft een prachtige vaste collectie met werken van Gustav Klimt en Egon Schiele en besteedt daarnaast uitgebreid aandacht aan het thema ‘Wenen rond 1900’. Genoeg moois voor de jugendstil-liefhebber dus! De rest van de dag kunt u weer zelf op pad in Wenen. Dineert u op deze avond in een typisch 'Heuriger' restaurant? (ca. 40 km)

dag 12: Naar Zuid-Duitsland

We verlaten Wenen en rijden naar Zuid-Duitsland. Ons hotel voor deze avond staat in het centrum van de barokstad Würzburg dicht bij de oevers van de rivier de Main. Als de tijd het toelaat kunt u voor of na het diner nog even door het charmante centrum dwalen. De romantische Altstadt met de prachtige dom en het Rathaus ligt op ongeveer een halve kilometer lopen. (ca. 600 km)

dag 13: Bad Nauheim en terug naar Nederland

Voordat we terugkeren naar Nederland bezoeken we eerst het kuuroord Bad Nauheim. Groothertog Ernst Ludwig von Hessen-Darmstadt, een groot liefhebber van de jugendstil, liet aan het begin van de 20e eeuw de badhuizen vervangen door nieuwe bouwwerken. Het Sprudelhof behoort tot de grootste jugendstilcomplexen van Europa. We maken een wandeling langs de jugendstilpracht van Bad Nauheim en bezoeken met een gids het Sprudelhof. Na ons bezoek rijden we terug naar Nederland, waar we aan het einde van de middag aankomen. (ca. 530 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Arthotel ANA Victory in Darmstadt, Duitsland
Arthotel ANA Victory Darmstadt - Darmstadt
In het centrum van Darmstadt, op loopafstand van het centraal station, het Staatstheater en de wijk Mathildenhöhe ligt Arthotel ANA Victory. In de directe omgeving van het hotel vindt u tevens een groot aantal gezellige bars en restaurants: genoeg; er zijn genoeg mogelijkheden voor een hapje en een drankje. Het hotel zelf beschikt over 24-uursreceptie en gratis wifi. Ook is er een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een bureau, een tv en een badkamer met een toilet en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Arthotel ANA Victory
Hotel Theatrino in Praag
Hotel Theatrino - Praag
In de wijk Zizkov in Praag, op een steenworp afstand van restaurants en bars ligt hotel Theatrino. Dichtbij het hotel vindt u tevens de tv-toren en een tramhalte, waarvandaan het drie tramhaltes reizen is naar het historische centrum van de stad. Hotel Theatrino is gevestigd in een monumentaal pand en heeft een kunstzinnige sfeer door de combinatie van modern design en Praagse art nouveau. Het hotel beschikt over een bar en een spacentrum waar u tegen betaling kunt genieten van verschillende wellnessbehandelingen. In het hotel is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar, een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een bad of een douche.

Bekijk de website van hotel Theatrino
Star Inn Hotel, Hongarije
Hotel Star Inn - Boedapest
Hotel Star Inn ligt in het centrum van Boedapest op 400 meter van het beroemde operahuis. Het metrostation Oktogon bevindt zich op 5 minuten lopen van het hotel. Met de metro zijn alle bezienswaardigheden die Boedapest rijk is goed bereikbaar. Het hotel beschikt over een bar en een ruim buitenterras. Ook is er een lift aanwezig en kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De kamers zijn voorzien van een bureau, een tv en een badkamer met een toilet en een bad of een douche.

Bekijk de website van Hotel Star Inn
Simm's Hotel Wien in Wenen, Oostenrijk
Hotel Simm's Vienna - Wenen
Het moderne, met een architectuurprijs bekroonde, Simm’s Hotel Wien ligt op 4.800 meter van de Stephansdom. Op 80 meter van het hotel is een metrostation vanwaar u in 12 minuten, zonder overstap, de Stephansplatz in het centrum bereikt. Met de tram die tegenover het hotel stopt, reist u in 15 minuten naar het Belvedere-paleis. In de directe omgeving van het hotel vindt u een aantal bars, restaurants en winkels. Het hotel zelf beschikt over een bar, een 24-uurs receptie en een lift. In het hele hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De comfortabele airconditioned kamers hebben een kluisje, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een bad of een douche.

Bekijk de website van Simm's Hotel Wien
City Hotel Strauss in Würzburg, Duitsland
Hotel City Strauss - Würzburg
Dit hotel ligt in het gezellige centrum van Würzburg. De locatie leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeling door het pittoreske stadje. Het hotel beschikt over een lift en een restaurant waar u kunt genieten van lokale specialiteiten uit Würzburg. In het hotel is gratis wifi beschikbaar. De eenvoudig ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van City Hotel Strauss

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol