050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Kenia | Kenia en Tanzania

Ongerept Oost-Afrika

In het ongerepte Kenia en Tanzania worden de meest spectaculaire natuurdocumentaires werkelijkheid! Voor schitterende safari’s door de gebieden met veel wild bent u in Oost-Afrika namelijk aan het juiste adres! Er leven grote kuddes gnoes, vergezeld door zebra’s en gazelles. Leeuwen, hyena’s en luipaarden liggen dus altijd op de loer. Elk park heeft een eigen, unieke flora en fauna. Spot de big five in Masai Mara en zie olifanten kuieren aan de voet van de Kilimanjaro in Amboseli. Bij Lake Navaisha ziet u juist weer grote groepen watervogels. In Lake Manyara rijdt u dwars door het oerwoud en ziet u een groot meer met honderden flamingo’s, die het meer roze kleuren!

De uitgestrekte savannes van de Serengeti, met af en toe een boom, zijn uitermate indrukwekkend. In Tarangire ziet u juist weer de ene baobabboom na de andere! Alle Tanzaniaanse landschappen komen samen in de wonderschone Ngorongorokrater, die niet voor niets ‘de ark van Noach’ wordt genoemd. Maar er is meer dan prachtige natuur: er is ook indrukwekkende cultuur te ontdekken. Er leven verschillende stammen in Kenia en Tanzania, die elk hun eigen cultuur, gewoonten en gebruiken hebben. De Masai, met felle rode of blauwe gewaden, is veruit de bekendste stam.

Tijdens deze privéreis wordt u over een vooraf uitgestippelde route rondgereden door een Engelssprekende gids. Zo ziet u gegarandeerd het mooiste dat beide landen te bieden hebben! In Kenia rijdt u rond in een minibus, en in Tanzania reist u in een 4-wheel drive. Uw gids weet alles over deze prachtige landen, dus vraag wat u wilt! U verblijft in of nabij de verschillende wildparken in prachtige lodges in bijzondere onderkomens, zoals in een typische Afrikaanse ‘rondaval’. Samen met uw gids gaat u elke dag op zoek naar het wild in het natuurschoon van de parken. Ontdek de prachtige cultuur en natuur van het warme hart van Oost-Afrika!

Belangrijke informatie
Tijdens deze reis overnacht u in lodges die liggen in of nabij de wildparken. Omdat er geen hekken om de parken staan, en de wilde dieren dus overal kunnen komen, is er in de lodges vaak bewaking aanwezig. Zo wordt u na zonsondergang of voor zonsopgang bij uw tent / kamer door een ranger of een medewerker van de lodge opgehaald of naar uw tenten / kamer gebracht. Dit is voor uw eigen veiligheid en onderdeel van een safarireis.

Pluspunten
vluchten KLM
ruimbagage
12 dagen auto met privéchauffeur/gids
4 dagen minibus in Kenia
8 dagen 4-wheel drive Tanzania
sfeervolle middenklasselodges
11x ontbijt, 11x lunch en 11x diner
2 nachten Masai Mara
2 nachten Naivashameer
1 nacht nabij Kilimanjaro
8x game drive
boottocht Naivashameer
inclusief entreegelden
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Masai Mara National Park
Amboseli National Park
Serengeti National Park
Lake Naivasha
Lake Manyara
Ngorongorokrater
Tarangire National Park
Arusha
Sietske van der Maat, SRC Reizen
Sietske van der Maat
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: Overnachten in een rondaval
Vanuit u traditionale Afrikaanse rondaval kunt u genieten van een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Kilimanjaro!

De reis in het kort

Amsterdam – Nairobi
Nairobi – Masai Mara
Masai Mara
Masai Mara – Lake Naivasha
Lake Naivasha – Boma – Amboseli National Park
Amboseli – Arusha
Arusha – Lake Manyara
Lake Manyara – Serengeti
Uitgestrekte savannes Serengeti
Serenegeti – Ngorongoro – Karatu
Karatu – Tarangire
Tarangire – luchthaven Kilimanjaro – Amsterdam
Aankomst Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Nairobi

Na aankomst op de luchthaven van Nairobi, de hoofdstad van Kenia, maakt u kennis met uw privéchauffeur/gids. Hij brengt u naar uw hotel in Nairobi, waar u een nacht verblijft.

dag 2: Nairobi – Masai Mara

Samen met uw privéchauffeur/gids rijdt u in een minibus naar het bekendste park van Kenia: Masai Mara. U komt langs indrukwekkende koffie- en theeplantages en daalt af de Grote Riftvallei in. De laatste stad die u doorkruist voordat u bij Masai Mara aankomt, is Narok. De meeste inwoners van Narok behoren tot de Masai, een nomadisch volk dat rondtrekt met geiten en schapen. Ze zijn herkenbaar aan hun felrode gewaden. Oorspronkelijk leefden de Masai in Masai Mara, maar tegenwoordig leven ze aan de rand van het natuurreservaat. In 1974 werd Masai Mara een beschermd natuurreservaat. Daardoor mochten de Masai niet langer door het hele gebied trekken. Ze kregen een stuk van circa 400 km² toegewezen, waar ze tot op de dag van vandaag hun vee vrij laten grazen. (reisafstand ca. 265 km)

Na de lunch gaat u met uw privéchauffeur/gids in een minibus op safari en op zoek naar het wild op de mooiste savanne van Kenia. Het park bestaat uit licht glooiende heuvels met hier en daar een acaciaboom. Vanaf de heuveltoppen geniet u van eindeloze vergezichten en kunt u het wild prima spotten. Er lopen grote groepen antilopen en giraffen rond, maar ook veel hongerige katachtigen! Ziet u tijdens uw eerste safari al de big five: de olifant, de leeuw, de buffel, de neushoorn en het luipaard? U verblijft twee nachten in een lodge op de helling van de Oloongams-heuvels, op de oostelijke grens van Masai Mara. U verblijft in een traditioneel ‘rond’ huis. In het zwembad bij de lodge kunt u heerlijk nagenieten van deze prachtige dag!

dag 3: Masai Mara

Masai Mara ligt in de Serengeti, een streek van savannes en boslandschappen verspreid over Kenia en Tanzania. U rijdt de hele dag met uw chauffeur/gids over de eindeloze grasvlaktes en door rivierbossen, op zoek naar de vele wilde dieren die hier leven. Verscholen in het hoge gras of onder de acaciabomen kijken roofdieren hongerig uit naar de grazende antilopen. De cheeta ligt meestal op de uitkijk op een van de vele termietenheuvels. Rond de bossen en de rivieren heeft u grote kans om olifanten en buffels tegen te komen. (reisafstand ca. 50 km)

dag 4: Masai Mara – Lake Naivasha

Uw privéchauffeur/gids brengt u naar één van de mooiste zoetwatermeren van Kenia: Lake Naivasha. Het meer ligt in de Grote Riftvallei en wordt omringd door bossen en grasweiden. Dit is een ideale verblijfplaats voor veel vogelsoorten! Bij aankomst in de lodge aan de oever van het meer, waar u een nacht verblijft, staat een heerlijke lunch voor u klaar. Na de lunch heeft u tijd om te ontspannen in het zwembad. (reisafstand ca. 235 km)

¡ Extra
Kunt u niet wachten om op pad te gaan? Maak dan alvast onder begeleiding van een Engelssprekende gids een korte wandeling in de omgeving van uw lodge om de vogels te spotten (kosten ca. US$ 10,-).

In de namiddag verkent u het meer met een boot. Een gids van de lodge wijst u op de vele vogelsoorten, zoals ibissen, aalscholvers en zeearenden. Langs de oevers vliegen de kleinere watervogels druk heen en weer, op zoek naar voedsel. In het meer leven ook nijlpaarden. Misschien kunt u ze gapend op de foto zetten! Onderweg heeft u een spectaculair uitzicht op de slapende vulkaan Mount Longonot.

dag 5: Lake Naivasha – Boma – Amboseli National Park

Na een vroeg ontbijt rijdt u richting Amboseli National Park. Onderweg ziet u het fascinerende landschap aan u voorbijtrekken. In de namiddag bezoekt u een Masaidorp: Boma. De Masai wonen in huisjes gemaakt van takken en gedroogde koeienpoep. Om het dorp staat een schutting die is gemaakt van doorntakken. De schutting is bedoeld om de wilde dieren op gepaste afstand te houden. Het vee is namelijk van levensbelang voor de Masai. Ze gebruiken alles van hun dieren: van vlees en melk tot bloed, huid en botten. De meeste Masai-jongeren studeren, maar het merendeel keert na hun studie terug naar het dorp om in voetsporen van hun voorouders te treden. Aan de grens van Kenia en Tanzania ligt Amboseli National Park. De majestueuze Kilimanjaro, die wel 5.895 meter hoog is, schittert hier. U verblijft een nacht nabij de ingang van het park. U overnacht in een bijzonder onderkomen: in een rondaval, een traditioneel Afrikaans huis. (reisafstand ca. 235 km)

dag 6: Amboseli – Arusha

Deze ochtend gaat u op safari in Amboseli national park. Het circa 400 m² grote park staat te boek als de beste plaats in Afrika om wilde olifanten van dichtbij te spotten. Daarnaast leven in Amboseli veel verschillende wilde dieren, zoals leeuwen, luipaarden, gazelles en meer dan 400 vogelsoorten, zoals de gier en de arend. Amboseli was ooit een bosrijk gebied, maar de bomen zijn door olifanten min of meer met de grond gelijk gemaakt. Nu is het een vlak landschap met meerdere moerassen, die van water worden voorzien door ondergrondse rivieren en smeltwater van de altijd besneeuwde Kilimanjaro. Hordes dieren maken dagelijks een trektocht naar de groene moerassen. In de avond zoeken ze weer een veilig onderkomen in hoger gelegen delen van het park. In de middag rijdt u naar Arusha, waar u een nacht verblijft. Arusha is een bedrijvige stad op 1.300 meter hoogte, met uitzicht op de Meru-berg. Bij de grensovergang in Namanga neemt u afscheid van uw Keniaanse privéchauffeur/gids en minibus en maakt u kennis met uw Tanzaniaanse privéchauffeur/gids en stapt u over in een 4-wheel drive. (reisafstand ca. 220 km)

dag 7: Arusha – Lake Manyara

Uw privéchauffeur/gids brengt u in uw 4-wheel drive van Arusha naar het Lake Manyara National Park. Onderweg ziet u leden van de verschillende stammen aan het werk op het land. Langs de kant van de weg brengen ze hun verse producten aan de man. In Lake Manyara National Park rijdt u eerst door een stuk jungle met watertjes. Blauwe meerkatten en bavianen kijken u hier nieuwsgierig aan! Daarna bereikt u open grasland met uitzicht op het zoutwatermeer dat het park zijn naam geeft: Lake Manyara. Door de mineralen in het water heeft dit meer een bijzondere kleur. Maar liefst 300 verschillende vogelsoorten, waaronder grote groepen flamingo’s, ibissen en pelikanen, leven in en rond het meer. Lake Manyara ligt aan de voet van de Grote Riftvallei en wordt omringd door groene hellingen. In het park vindt u bossen met gigantische vijgen- en mahoniebomen, maar ook uitgestrekte graslanden. Als u geluk heeft, ziet u de ‘boomklimmende’ leeuwen, die een dutje doen in de acaciabomen. Verder kunt u in het park olifanten, nijlpaarden en donker gekleurde giraffen tegenkomen. U verblijft een nacht in een ‘tentenkamp’ in een rustige, bosrijke en groene omgeving buiten het park. (reisafstand ca. 190 km)

dag 8: Lake Manyara – Serengeti

U rijdt door de Ngorongoro Conservation Area, een door UNESCO beschermd gebied. Hier leven wilde dieren en de Masai samen. Dit nomadisch volk trekt door het prachtige landschap met kuddes geiten en schapen. Onderweg ziet u de typische dorpen van dit volk. Via de Naabi Hill Gate rijdt u Serengeti National Park binnen. Serengeti betekent eindeloze vlaktes, u geniet hier dan ook zeker van het uitgestrekte savannelandschap. En van de vele wilde dieren die er leven! Op de vlaktes komt u ook regelmatig ‘kopjes’ tegen, de granietrotsen die een favoriete uitkijkplek van leeuwen en cheeta’s zijn. U verblijft twee nachten in een tentenkamp vlak bij de ingang van Serengeti national park. Uw comfortabele tent staat in een prachtig savannelandschap met acaciabomen. (reisafstand ca. 260 km)

¡ Extra
Wilt u een bijzonder spannend avontuur beleven? Maak dan een nachtsafari (kosten ca. US$ 35,-)! ’s Nachts komen de nachtdieren tot leven en gaan ze op zoek naar voedsel. Wie weet kunt u ze spotten!

dag 9: Uitgestrekte savannes Serengeti

U brengt de hele dag door in de Serengeti. U gaat samen met uw chauffeur/gids in uw 4-wheel drive op zoek naar het wild in dit schitterende park. U ziet hopelijk leeuwen, die wel meer dan 20 uur per dag slapen, en het snelste landdier, de cheeta. Verwar de cheeta niet met het luipaard! De cheeta is slank en heeft een vacht met zwarte stippen. Het stevig gebouwde luipaard heeft op zijn vacht zwarte rondjes met bruin in het midden. Het luipaard sleept zijn prooi mee in de boom: hou daarom de bomen goed in gaten! Ook ziet u gazelles en antilopen, zoals de Thomsongazelle en de impala’s. In de ‘hippo pool’ baden nijlpaarden. (reisafstand ca. 50 km)

De Serengeti is bekend vanwege de grote trek van de gnoes. Tussen december en april leeft deze groep van bijna 3 miljoen dieren in het zuidoosten van de Serengeti, waar ze hun jongen werpen. De gnoes reizen met de regentijd mee. De zebra’s en gazelles volgen de groep. In mei en juni trekken ze naar de Seronavallei in het westen, en daarna naar Masai Mara in het noorden. In oktober en november trekt de kudde langs de oostkant van de Serengeti, om te grazen op de groene vlaktes van de Ngorongoro Conservation Area. Het is onmogelijk om exact te voorspellen wanneer de groep waar is, omdat dit afhankelijk is van de regentijd.

dag 10: Serenegeti – Ngorongoro – Karatu

U neemt afscheid van de Serengeti en vertrekt naar een ander bijzonder natuurwonder: de Ngorongorokrater. Het uitzicht vanaf de top van de krater is adembenemend! Met de jeep daalt u af in de krater, waarna u hier een game drive maakt. De Ngorongorokrater is de grootste intact gebleven ‘caldera’ ter wereld. Een caldera is het ingestorte dak van een vulkaan. In de krater zijn verschillende kleine ecosystemen, die worden beschermd tegen invloeden van buitenaf door de 600 meter hoge kraterwand. U vindt hier moerassen, savannes, bossen en meren. Er leven ongeveer 300.000 dieren in de krater. In deze ‘ark van Noach’ kunt u onder andere de big five spotten: de olifant, de neushoorn, het luipaard, de buffel en de leeuw. Giraffes zult u hier niet zien: die kunnen de afdaling niet maken, door hun lange benen en nek. Aan het einde van de dag rijdt u naar uw lodge in Karatu, waar u één nacht verblijft. (reisafstand ca. 220 km)

dag 11: Karatu – Tarangire

Op deze vrije ochtend kunt ontspannen bij de lodge, maar u kunt bijvoorbeeld ook een van de drie onderstaande excursies maken (kosten inbegrepen). (reisafstand ca. 110 km)

U maakt samen met een Engelssprekende gids een wandeling in het dorp Mto wa Mbu, dat dicht bij Lake Manyara ligt. Hier leert u meer over het leven van de lokale bevolking. U neemt een kijkje in een van de huisjes in het dorp, bezoekt een kinderopvang en leert meer over de werkwijze op een boerderij.

Heeft u zin in wat meer actie? Maak dan een mooie tocht op een mountainbike. U start op de markt van het dorpje Mto wa Mbu en fietst, samen met een Engelssprekende gids uit het dorp, via de bananenplantages naar de oevers van Lake Manyara. Onderweg leert u meer over de bevolking en haar gewoontes.

Op de koffieplantage Shangri La leert u alles over koffie. U wordt begeleid door een Engelssprekende gids van de koffieplantage. Op de plantage ziet u hoe koffie wordt verbouwd en geroosterd. Uiteraard krijgt u ook een heerlijk kopje koffie!

Na de lunch rijdt u naar uw lodge, die ligt in het gebied tussen Lake Manyara en Tarangire. Hier verblijft u een nacht. Vanaf uw veranda kunt u grazende antilopen en zebra’s spotten. ’s Avonds kunt u genieten van de eindeloze sterrenhemel, met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush.

dag 12: Tarangire – luchthaven Kilimanjaro – Amsterdam

In Tarangire National Park maakt u ’s ochtends een game drive. Hier heeft u een grote kans om een kudde olifanten tegen het lijf te lopen. Deze kuddes drinken uit de Tarangire-rivier, die door het park stroomt. In het park leven ook andere bijzondere diersoorten, zoals de Afrikaanse eland en de girafgazelle. Op de grote termietenheuvels staan de kleine mangoesten al op de uitkijk! Tarangire staat bekend om de roodgekleurde aarde en de vele baobabs. De baobabboom is de dikste boom ter wereld. De boom slaat water op in zijn stam om de droge tijd te kunnen overleven. Sommige baobabs hebben een omtrek van wel 34 meter! Als er geen bladeren aan de bomen zitten, lijkt het net alsof de bomen omgekeerd in de aarde zijn gestoken! Na uw laatste safari in Tanzania rijdt u terug naar de luchthaven van Kilimanjaro. Vol indrukken keert u terug naar Nederland. (reisafstand ca. 165 km)

dag 13: Aankomst Nederland

Vroeg in de ochtend komt u aan in Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vogels spotten Lake Naivasha, Kenia
Vogels spotten – Lake Naivasha
Wandel door de tropische tuinen
Duur: 1,5 tot 2 uur
Inclusief: Engelssprekende gids van de lodge
De excursie begint op loopafstand van uw lodge
kosten: € 10,00 per persoon
Onder begeleiding van een Engelssprekende gids kunt u een korte wandeling maken om de vogels te spotten. U wandelt door de tropische tuinen die zich uitstrekken tot aan de oevers van het meer. In en rondom het meer leven meer dan 300 verschillende vogelsoorten!
Serengeti N.P., Tanzania
Nachtsafari – Serengeti N.P.
Duur: 1,5 tot 2 uur
Inclusief: Engelssprekende gids van de lodge en vervoer
De excursie begint op loopafstand van uw lodge
kosten: € 35,00 per persoon
Met een 4-wheel drive van de lodge kunt u na het diner een nachtsafari in de Serengeti maken. Dan komen de nachtdieren tot leven en gaan ze op zoek naar voedsel. Een bijzondere ervaring!

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van KLM. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s van KLM voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Nairobi11:15 - 20:10 uur
Nairobi - Amsterdam20:40 - 07:15 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben sfeervolle middenklasselodges voor u geselecteerd in of nabij de wildparken. Vrijwel alle accommodaties hebben een zwembad en sommige gratis wifi. De (tented) kamers hebben altijd een badkamer met een douche en een toilet. In sommige tented lodges is geen stopcontact op de kamer. Als u iets wilt opladen, dan kan dat in de publieke ruimtes. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Sarova Panafric, Kenia
Hotel Sarova Panafric - Nairobi
Het hotel ligt in een rustiger deel van Nairobi, op een kleine 20 kilometer van de luchthaven. Sarova Panafric heeft twee restaurants, een bar en een zwembad. Alle kamers hebben een balkon.

Bekijk de website van Sarova Panafric Hotel
Masai Mara Sopa Lodge, Kenia
Lodge Masai Mara Sopa - Nairobi
Tegen de hellingen van de Oloolaimutia Hills ligt Masai Mara Sopa Lodge. De cottages waarin u verblijft, liggen rond publieke ruimtes als het zwembad en de bijzonder sfeervolle lounge. Vanaf de veranda’s van de cottages heeft u een prachtige uitzicht over de weelderige tuin en het nationale park Masai Mara.

Bekijk de website van Masai Mara Sopa Lodge
Naivasha Sopa Lodge, Kenia
Lodge Naivasha Sopa - Nairobi
De lodge ligt op 150 hectare grasland, waarop verschillende boomsoorten en acaciastruiken groeien. Bij de bouw van de lodge is rekening gehouden met de natuur. Daarom heeft het hoofdgebouw een bijzondere vorm: kronkelend tussen de bomen door. Op het terrein worden vaak giraffes, waterbokken en grazende nijlpaarden gezien.

Bekijk de website van Naivasha Sopa Lodge
Amboseli Sopa Lodge, Kenia
Lodge Amboseli Sopa - Nairobi
Vanuit uw rondaval, een traditioneel Afrikaans huis, geniet u van het adembenemende uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de bijna 6.000 meter hoge Kilimanjaro. Hemingway heeft zich door deze prachtige omgeving laten inspireren toen hij ‘The Snows of Kilimanjaro’ schreef. U kunt heerlijk ontspannen in het zwembad van de lodge.


Bekijk de website van Amboseli Sopa Lodge
Ilboru Safari, Tanzania
Lodge Ilboru Safari - Arusha
Op de helling van Mount Mere ligt de eenvoudige Ilboru Safari Lodge. In de tuin kunt u een heerlijke duik nemen in het zwembad, die in de schaduw van de exotische bomen ligt. Als u uit uw lodge stapt, staat u midden in het plaatselijke leven!


Bekijk de website van Ilboru Safari Lodge
Migunga Forest Camp, Tanzania
Lodge Migunga Forest Camp - Lake Manyara
Dit tentenkamp ligt in een rustige, bosrijke en groene omgeving. Hier ziet u spelende vervet-apen in de acaciabomen. Na het diner in het sfeervolle restaurant kunt u onder het genot van een drankje gezellig nazitten bij het kampvuur.


Bekijk de website van Migunga Forest Camp
Ikoma Tented Camp, Tanzania
Lodge Ikoma Tented Camp - Ikoma
De lodge ligt vlak bij de ingang van het Serengeti National Park. De comfortabele tenten liggen verspreid over een weidse omgeving. Vanaf uw veranda kunt u getuige zijn van een adembenemende zonsondergang met uitzicht op de Serengeti.

Bekijk de website van Ikoma Tented Camp
Bougainvillea Safari, Tanzania
Lodge Bougainvillea Safari - Karatu
Deze lodge wordt omgeven door een prachtige tuin met een heerlijk zwembad. De witte bungalows liggen verspreid over het terrein. U wordt hier zeker warm onthaald door het gastvrije personeel.


Bekijk de website van Bougainvillea Safari Lodge
Maramboi Tented Camp, Tanzania
Lodge Maramboi Tented Camp - Minjingu
Deze lodge ligt als een oase tussen de oevers van Lake Manyara en de ongerepte omgeving van het nationale park Tarangire. Vanaf uw veranda kunt u grazende antilopen en zebra’s spotten. ’s Avonds bewondert u de eindeloze sterrenhemel, met op de achtergrond de geluiden van de Afrikaanse bush.


Bekijk de website van Maramboi Tented Camp

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Nairobi en Kilimanjaro – Amsterdam met KLM in de laagste boekingsklasse.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
12 dagen vervoer in minibusje (Kenia) en 4-wheel drive (Tanzania) met Engelssprekende privéchauffeur/gids.
Transfer luchthavens – en hotels en vice versa in Nairobi en Tarangire.
Verblijf in middenklasselodges met een bad of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van volpension.
2x game drive in Masai Mara National Park.
2x game drive in Serengeti National Park.
1x game drive in Amboseli National Park.
1x game drive in Lake Manyara National Park.
1x game drive in de Ngorongorokrater.
1x game drive in Tarangire National Park.
Boottocht over het Naivasha-meer met een Engelssprekende gids.
Bezoek aan een Masaidorp.
Een ochtendexcursie met een Engelssprekende gids naar keuze in Karatu op dag 11: bezoek aan dorp Mto wa Mbu, een mountainbiketocht naar Lake Manyara of bezoek aan de koffieplantage Shangri La.
Entreegelden nationale parken volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis naar Tanzania verlengen met een verblijf op Zanzibar. In een luxe hotel kunt u bijkomen van alle indrukken tijdens een ontspannen strandvakantie. U heeft de keuze uit drie hotels op verschillende locaties op het eiland. Hieronder vindt u meer informatie over de strandverlenging en de hotelmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij reservering doorgeven.

Zanzibar
Zanzibar is een exotisch eiland met hagelwitte palmstranden en wuivende palmbomen aan de oostkust van Afrika. Dit paradijselijke eiland hoort bij Tanzania. In de azuurblauwe zee kunt u heerlijk zwemmen, en de koraalriffen voor de kust nodigen uit om te gaan snorkelen. In de hoofdstad Stone Town vindt u een wirwar van straatjes, knusse restaurantjes met heerlijk eten en prachtig bewerkte deuren. Zanzibar staat bekend om de productie van specerijen, zoals nootmuskaat, kaneel en kruidnagel.