050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Sfeervolle kerstdagen in Saksen-Anhalt

Reisleider Job:
‘Viert u dit jaar de feestdagen in een van de minst bekende deelstaten van Duitsland? Saksen-Anhalt heeft u verrassend veel te bieden: van de gezellige Weihnachtsmarkt in Halle, waar u zich kunt onderdompelen in de typisch Duitse kerstsfeer tot de fraaie musea in de prachtige “warme” steden! Vanuit ons centraal gelegen hotel in Halle, de stad van de grote componist Händel, verkent u bijzondere, sfeervolle stadjes om te genieten van de mooiste kunst.

Zo bezoekt u het Museum Barberini in Potsdam, dat een brede collectie heeft met werken van oude meesters en maar ook hedendaagse kunst bevat. Elke winter toont het museum, dat gevestigd is in een fraai stadspaleis, indrukwekkende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de kunst: van Russisch impressionisme tot Van Gogh. Daarnaast huisvest het museum een zeer indrukwekkende verzameling moderne kunst uit de DDR-periode. Ook in de gezellige universiteitsstad Leipzig ontdekt u in de strakke glazen kubus van het Museum der Bildende Künste een schatkamer vol oude en hedendaagse kunst. En zelfs in het kleine Halle zal de collectie van Kunstmuseum Moritzburg u aangenaam verrassen!

Naast alle prachtige kunstcollecties heeft u natuurlijk ook tijd om te struinen over de kerstmarkt van Halle, die op tweede kerstdag heropent als Wintermarkt, of om in Leipzig een bezoek te brengen aan de oudste bruine kroeg van de stad: Auerbachs Keller. Zelfs de beroemde schrijver en filosoof Goethe kwam hier regelmatig een schuimend pilsje drinken! Kortom, laat u verrassen door het veelzijdige Saksen-Anhalt en geniet van sfeervolle kerstdagen!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in een uitstekend middenklassehotel
verblijf in centrum Halle
4x ontbijt en 4x diner
kerstdiner op 24 en 26 december
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Potsdam, Leipzig en Halle
Museum der Bildende Künste in Leipzig
kerst- en wintermarkt in Halle
Kunstmuseum Moritzburg in Halle
Museum Barberini in Potsdam
Grüne Citadelle van Hundertwasser in Maagdenburg
SRC-reisleider Job
SRC-reisleider sinds 2017
Vanuit ons uitstekende hotel in Halle wandelt u zo naar de knusse kerstmarkt in deze historische stad!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar Halle
Stadswandeling Potsdam en Museum Barberini
Museum der Bildende Künste in Leipzig
Kunstmuseum Moritzburg en Wintermarkt in Halle
Via Maagdenburg naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Halle

Via Amersfoort en Oldenzaal rijden we naar Halle, waar we onze intrek nemen in het centraal gelegen hotel. Tijdens een stadswandeling maken we kennis met deze historische stad, die vooral bekendstaat als de geboorteplaats van de grote componist Händel. Natuurlijk heeft u ook tijd om over de sfeervolle kerstmarkt op het Markplatz te wandelen. Op deze laatste avond van de Weihnachtsmarkt is het gezellig druk bij de vele kraampjes met glühwein, geroosterde kastanjes en tal van andere lekkernijen. Bij de stalletjes kunt u nog prachtige kerstdecoraties kopen. (ca 590 km)

dag 2: Kunst in Potsdam

In Potsdam bekijken we tijdens een stadswandeling de charmante Holländisches Viertel, een woonwijk in rode baksteen gebouwd in de 18e eeuw voor grote groepen Hollandse handwerkslieden. Vervolgens lopen we naar het Museum Barberini, gevestigd in het fraai gereconstrueerde stadspaleis Barberini. Elke winter toont het museum, dat gevestigd is in een fraai stadspaleis, indrukwekkende tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen uit de kunst: van Russisch impressionisme tot Van Gogh. Daarnaast huisvest het museum een zeer indrukwekkende verzameling moderne kunst uit de DDR-periode. Een heerlijk plek dus om te genieten van kunst. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel, waar we op kerstavond verwacht worden voor het kerstdiner. (ca 280 km)

dag 3: Kunst in Leipzig

Op deze eerste kerstdag bezoeken we de universiteitsstad Leipzig. Wie een grauwe Oost-Duitse stad verwacht komt bedrogen uit: Leipzig is een hippe stad vol (moderne) kunst en met een rijke historie. Leipzig heeft veel te leiden gehad onder de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog en de DDR-tijd erna, maar inmiddels straalt de stad weer in volle glorie. Vanaf het Augustusplatz, waar we de moderne architectuur van het Opernhaus, het Gewandhaus en het karakteristieke Paulinum-universiteitsgebouw bewonderen, wandelen we naar het Museum der Bildende Künste. In een strakke glazen kubus ontdekken we een schatkamer vol oude en hedendaagse kunst met werken van onder andere Frans Hals, Lucas Cranach de Oude, Casper David Friedrich en Max Beckmann. In de middag wandelen we door het gezellige centrum. We zien onder andere het Marktplatz met het fraaie Altes Rathaus en de 12e-eeuwse Thomaskirche, waar Maarten Luther zijn preken hield en Johann Sebastian Bach als dirigent van het jongenskoor de show stal. Ook bekijken we de fraaie Nikolaikirche. In en rondom deze kerk vonden in de herfst van 1989 vreedzame protestacties plaats, die wezenlijk hebben bijgedragen aan de Duitse hereniging. Daarna heeft u nog wat vrije tijd. Brengt u een bezoek aan de oudste bruine kroeg van de stad: Auerbachs Keller? Zelfs de beroemde schrijver en filosoof Goethe kwam hier regelmatig een schuimend pilsje drinken! (ca. 90 km)

dag 4: Kunst in Halle

Op deze tweede kerstdag wandelen we door het centrum van Halle naar het Kunstmuseum Moritzburg, dat sinds 1904 gevestigd is in de ruïnes van wat ooit de bisschoppelijke residentie van de stad was. Het museum, dat in de eerste helft van de 20e eeuw een baanbrekende collectie toenmalige hedendaagse kunst had, kent een enerverende geschiedenis die terugkomt in de presentatie. In de prachtige moderne tentoonstellingszalen bewonderen we unieke collecties van beeldende en toegepaste kunst die ons in vijf thema’s door de Duitse geschiedenis van de 20e eeuw voeren. Ook de kunst uit de DDR-periode komt uitgebreid aan bod. In de middag heeft u vrije tijd om zelf Halle te verkennen. Op het Marktplatz in het centrum is inmiddels de beroemde Wintermarkt van Halle ingericht. Hier vindt u vele kraampjes en stalletjes met lekkernijen als glühwein en Feuerzangenbowle en fraaie handwerkproducten. In deze gezellige omgeving kunt u voor de laatste keer deze reis het kerstgevoel opsnuiven. Op deze laatste avond serveert het hotel een kerstdiner.

dag 5: Via Maagdenburg naar Nederland

Overladen met indrukken verlaten we Halle om de thuisreis naar Nederland te aanvaarden. Toch plaatsen we onderweg nog een kleine kers op onze cultuurtaart als we in Maagdenburg de fraaie Dom en de Groene Citadel van Friedensreich Hundertwasser bewonderen. In onze tijd waarin mens- en milieuvriendelijk bouwen steeds belangrijker wordt, is het bijzonder te zien hoe deze kunstenaar en architect zijn tijd vooruit was. (ca. 590 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Oldenzaal | vertrek 11.00 uur Station NS
Station NS, Stationsstraat

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Domero Hotel Halle, Duitsland
Hotel Dormero Halle - Halle (Saale)
In het knusse centrum van Halle ligt het heerlijke boetiekhotel Dormero. Op 10 minuten wandelen van het hotel vindt u het historische marktplein van Halle. Het comfortabele hotel beschikt onder andere over verschillende spafaciliteiten, gratis wifi en een lift. In de gezellige hotelbar kunt u genieten van een drankje. De kamers zijn voorzien van een minibar, een kluisje en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Dormero Hotel Halle

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Van deze kerstreis heb ik erg genoten. Mooi programma, goed hotel. Reisleider Johan gaf uitgebreid en enthousiast informatie over de te bezoeken bezienswaardigheden. Ook nog een uitstekende chauffeur en goed gezelschap. Voor herhaling vatbaar.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.