050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Waar de kerstversiering vandaan komt

Reisleider Cees:
‘Het Ertsgebergte is misschien wel de bakermat van de Duitse kerstsfeer. Al eeuwenlang worden hier de mooiste houten kerstdecoraties gemaakt: engeltjes en bergmannetjes, lichtbogen en kerstpiramides. Wanneer u in de kersttijd in het Ertsgebergte bent, geniet u van een heel fraai beeld: achter vrijwel ieder raam stralen de lampjes van de lichtbogen. In de houten boog wordt meestal het kerstverhaal afgebeeld, maar een ander veel gebruikt motief is het kerkje van Seiffen. Dit plaatsje wordt wel hét kerststadje van Duitsland genoemd.

Tijdens deze nieuwe kerstreis bezoekt u natuurlijk dit schilderachtige kerstdorpje, maar ook andere typische Duitse stadjes als Annaberg-Buchholz en Freiberg sieren het programma. Ons hotel staat in een van de mooiste steden van Duitsland: Dresden. U maakt hier een uitgebreide stadswandeling langs de overweldigende bezienswaardigheden, maar u geniet ook van de beroemde ‘Striezelmarkt’. Dit is een van de oudste kerstmarkten van het land!

In Dresden ziet u de beroemde Frauenkirche, de kerk die in de Tweede Wereldoorlog verwoest werd en tientallen jaren als een ruïne het stadsbeeld bepaald heeft. Na de Duitse hereniging werd zij zo veel mogelijk met originele stenen weer opgebouwd en vormt nu een bijzonder monument. Op eerste kerstdag kunt een van de schitterende musea van Dresden bezoeken. Vervolgens rijden we naar de Sächsiche Schweiz: een indrukwekkend rotslandschap. Vanaf de Bastei is het uitzicht prachtig! Schitterende natuur in de bergen, al het moois van Dresden, sfeervolle dorpjes, en heel veel kerstsfeer… Kortom, alle ingrediënten voor een fantastische kerstreis zijn aanwezig! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in het centrum van Dresden
5x ontbijt en 5x diner
kerstdiner op 24 december
rit met nostalgische stoomtrein
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Striezelmarkt Dresden
Sächsische Schweiz
zandsteenbrug Bastei
Seiffen en Freiberg
speelgoedmuseum Seiffen
historisch hart Dresden
schilderachtig Pirna
Annaberg-Buchholz
musea van Dresden
SRC -reisleider Cees
SRC-reisleider sinds 1999
Schitterende natuur in de bergen, al het moois van Dresden, sfeervolle dorpjes, en heel veel kerstsfeer op de mooiste kerstmarkten… Gaat u met mij mee?
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007
SRC-reisleider Gerben
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Naar Dresden
Stadswandeling door Dresden
Kerstsfeer in het Ertsgebergte
Sächsiche Schweiz en musea in Dresden
Romantisch Annaberg-Buchholz en stoomtrein
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Dresden

Via Amersfoort en Zevenaar rijden we naar ons hotel in Dresden, waar we aan het begin van de avond aankomen. (ca. 710 km)

dag 2: Kerst in Dresden

Dresden, de hoofdstad van Saksen, ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw tot een belangrijk handelscentrum. Van de rijke culturele erfenis uit deze bloeiperiode is veel bewaard gebleven en sinds de hereniging van Duitsland straalt de glorie van weleer. Het beroemdste monument is de Zwinger, een hoogtepunt van barokarchitectuur. We maken een uitgebreide stadswandeling langs het Semper-operahuis, het Albertinum, de Langer Gang en de Kreuzkirche. Natuurlijk bezichtigen we ook de Frauenkirche. Na de oorlog stond deze kerk 45 jaar als ruïne in het centrum van de stad. Kort na de eenwording van Duitsland werd besloten de kerk weer op te bouwen, zo veel mogelijk met het oorspronkelijke materiaal. ’s Middags kunt u heerlijk struinen over de nabijgelegen Striezelmarkt. Deze markt werd al in 1434 genoemd en behoort hiermee tot een van de oudste kerstmarkten van Duitsland. Hier is de sfeer van het nabijgelegen Ertsgebergte duidelijk merkbaar: er zijn veel kraampjes met handwerk uit deze streek. En natuurlijk staat hier ook een voor het Ertsgebergte typerende kerstpiramide. Met ruim 14 meter is dit waarschijnlijk de hoogste kerstpiramide ter wereld. Aan het einde van de middag keren we terug naar het hotel. (ca. 10 km)

dag 3: Kerstsfeer in het Ertsgebergte

Ten zuidwesten van Dresden, tegen de grens met Tsjechië aan, vinden we het Ertsgebergte: een prachtig bergachtig en bosrijk natuurgebied. De houtsnijkunst speelt hier al eeuwenlang een belangrijke rol. Mijnwerkers begonnen met het houtsnijden van engeltjes en bergmannetjes. Later kwamen daar de kerstversieringen en de kerstpiramides bij. We bezoeken het pittoreske dorpje Seiffen, dat het centrum van de traditionele houtsnijkunst en hét kerststadje van Duitsland is! Sinds eind 17e eeuw is het houten speelgoed uit Seiffen ook ver buiten het Ertsgebergte beroemd. In het speelgoedmuseum is ook veel aandacht voor de inmiddels wereldberoemde kerstdecoraties. We vervolgen onze weg naar Freiberg, waar we genieten van de kerstsfeer. Deze zilverstad heeft een geschiedenis die 800 jaar terug gaat. Door het zilver dat hier gevonden werd, was het een van de rijkste steden van Saksen. In de schitterende bouwwerken is dat vandaag de dag nog altijd te zien. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel voor het kerstdiner op Heiligabend. (ca. 165 km)

dag 4: Sächische Schweiz en musea in Dresden

We rijden op kerstochtend naar de Bastei in de Sächsiche Schweiz. We wandelen over de unieke zandsteenbrug, in misschien wel het mooiste landschap van Duitsland. Vanaf het plateau, zo’n 200 meter boven het dal van de Elbe, genieten we van een overweldigend uitzicht. Hierna brengen we een kort bezoek aan Pirna, dit stadje werd beroemd door een schilderij van de beroemde Italiaanse schilder Canaletto. Het marktplein met het raadhuis en de prachtige gevels zien er vandaag de dag nog bijna hetzelfde uit als in 1753. Vervolgens keren we terug naar Dresden, waar de belangrijkste musea van geopend zijn op eerste kerstdag. In het majestueuze Zwinger vindt u de beroemde Gemäldegalerie Alte Meister, met meesterwerken van Raffael, Vermeer en Rembrandt. In het Albertinum kunt u onder andere schilderijen vanaf de romantiek tot heden bewonderen, en in het historische ‘Grünes Gewölbe’ ziet u indrukwekkende juwelen in overdadige, fraai gerestaureerde barokke kamers. Welk museum kiest u? (ca. 120 km)

dag 5: Romantisch Annaberg-Buchholz en stoomtrein

Via een sprookjesachtige route rijden we door het Ertsgebergte naar de officieuze hoofdstad Annaberg-Buchholz, dat omgeven is door het feeërieke landschap van het Hoge Ertsgebergte. De Altstadt ademt een romantische sfeer. De ertsen uit het Ertsgebergte brachten de stad veel welvaart. Na het sluiten van de mijnen vond de stad in houtbewerking een nieuwe bron van inkomsten. Uiteraard bezichtigen we de fraaie Sint-Annenkerk, de blikvanger van Annaberg-Buchholz. Vanaf het fraaie marktplein wandelen we door de charmante met kerstlichtjes versierde straatjes. Vanuit Cranzahl maken we een nostalgische rit met een stoomtrein naar het pittoreske plaatsje Oberwiesental, vlak bij de grens met Tsjechië. (ca. 300 km)

dag 6: Naar huis

We rijden terug naar Nederland. (ca. 710 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.00 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.00 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ibis Styles Dresden Neustadt in Duitsland
Hotel Dresden Neustadt - Dresden
In de wijk Neustadt in Dresden, ligt het Ibis Styles Hotel. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende bars, restaurants en winkels te vinden. De 'Altstadt' ligt op 4 kilometer afstand van het hotel. Vanaf tramhalte Friedenstraße, die pal voor het hotel ligt, reist u in ongeveer 25 minuten naar bezienswaardigheden als de Frauenkirche en paleiscomplex Zwinger. Vanuit het hotel loopt u tevens gemakkelijk naar de Elbe, waar het heerlijk wandelen is langs de oevers van de rivier. Hotel Ibis Styles Dresden Neustadt beschikt over een lift, gratis wifi en een gezellige kelderbar, waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. De moderne kamers zijn onder andere voorzien van koffie- en theefaciliteiten.

Bekijk de website van Ibis Styles Dresden Neustadt

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.