050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Lissabon en omgeving in een feestelijk decor

Reisleider Joen:
‘Op deze kerstreis neem ik u graag mee naar een van mijn favoriete bestemmingen: Portugal! In de wintermaanden is dit heerlijke Zuid-Europese land niet overspoeld door toeristen, terwijl de highlights net zo mooi zijn! Zeker rondom de kerstdagen is alles in een feestelijke sfeer gehuld. De straten en pleinen zijn sfeervol verlicht. Tegen dit feestelijke decor laat ik u in de hoofdstad graag de mooiste en machtigste monumenten zien. Deze herinneren aan de tijd dat Portugal de wereldzeeën beheerste en aan de rijkdom die de ontdekkingsreizigers meenamen.

Ook neem ik u mee op mooie natuurtochten door het onbekende binnenland. Over glooiende heuvels en langs bossen gaat u naar de UNESCO-stad Sintra, het prachtige klooster van Alcobaça en het pittoreske plaatsje Óbidos. Hier wandelt u door kronkelende straatjes die feestelijk aangekleed zijn met kerstversiering. Op een ander moment kunt u uitwaaien op een klif of een kaap met uitzicht op de Atlantische Oceaan. Lissabon en haar omgeving zijn zeer gevarieerd, dus laat u betoveren tijdens de kerstdagen! Dan wens ik u alvast feliz natal!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel in Cascais
5x ontbijt, 1x lunchbox en 5x diner
Portugese kerstgerechten op kerstavond
Portugese kerstgerechten op eerste kerstdag
e-book 100 tips voor Portugal
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lissabon en UNESCO-stad Sintra
Óbidos en klooster van Alcobaça
vissersplaatsje Nazaré
natuurgebied bij Arrábida
Cabo da Roca en Cabo Espichel
historisch Setúbal
Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon
Torre de Belém in Lissabon
volkswijk Alfama in Lissabon
SRC-reisleider Joen
SRC-reisleider sinds 1995
Tegen het feestelijke kerstdecor van Lissabon laat ik u de mooiste en machtigste monumenten van de hoofdstad en haar omgeving zien! En na een dag vol met prachtige excursies geniet u ’s avonds van het diner.
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Lissabon
Stadswandeling langs de highlights van Lissabon
Bezoek UNESCO-stad Sintra en wandeling door Cascais
Bezoek natuurgebied, Setúbal en Cabo Espichel
Bezoek aan het klooster van Alcobaça, vissersplaats Nazaré en Óbidos
Vrije ochtend, bezoek Lissabon en terugvlucht Lissabon – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Lissabon

We vliegen naar de hoofdstad van Portugal. Na aankomst op de luchthaven van Lissabon gaan we naar ons hotel in Cascais waar we vijf nachten verblijven. Dit vissersdorp aan de Atlantische Oceaan is de ideale uitvalsbasis voor de excursies die we tijdens deze reis gaan maken. (ca. 40 km)

dag 2: Highlights van Lissabon

Vandaag verkennen we Lissabon, dat prachtig aan de Taag ligt. We bezoeken de wijk Belém en het symbool van Lissabon. Deze beroemde Torre de Belém stond ooit als militaire wachtpost bijna midden in de Taag. We bezichtigen het Mosteiro dos Jerónimos, dat is gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken. Natuurlijk is er gelegenheid om de heerlijke pastéis de nata, de befaamde Portugese custardtaartjes te proeven. ’s Middags wandelen we door het historische centrum en de volkswijk Alfama. Hier zijn de Portugezen druk bezig met de voorbereidingen van het kerstfeest, een echt familiefeest vol tradities. De nauwe steile straatjes van Alfama dateren uit de Moorse tijd en bieden steeds weer verrassende doorkijkjes naar het leven van alledag. Op verschillende plekken in de stad zult u kerststallen tegenkomen en op het Praça do Comércio verlicht een grote kerstboom het plein. (ca. 80 km)

dag 3: UNESCO-stad Sintra en Cascais

Het kustgebied nabij Lissabon was in de jaren dertig van de vorige eeuw een geliefde verblijfplaats van koningshuizen en adel. In het schilderachtig gelegen UNESCO-stadje Sintra bezoeken we het koninklijke paleis. Hierna gaan we naar Cabo da Roca. Dit is een hoge kaap en de meest westelijke punt van het Europese vasteland. Terug in Cascais verkennen we het overzichtelijke centrum te voet. Tijdens de kerstdagen is het dorp feestelijk verlicht en vanmiddag heeft u alle tijd om hier van te genieten. Of maakt u een aangename wandeling over de brede boulevard langs het strand? De keuze is aan u! In ons hotel kunt u vanavond en ook morgenavond genieten van typische Portugese kerstgerechten tijdens het dinerbuffet. Na dit diner kunnen geïnteresseerden op eigen gelegenheid een nachtmis in Cascais bijwonen. (ca. 60 km)

dag 4: Natuurtocht met Setúbal en Cabo Espichel

Omdat het gisteravond wellicht laat is geworden, beginnen we eerste kerstdag iets later met ons programma. Na het ontbijt rijden we naar de regio ten zuiden van Lissabon. Hier bezoeken we het prachtige natuurgebied bij Arrábida en gaan we naar Setúbal, de vierde stad van Portugal. We wandelen door het historische centrum met haar mooie pleinen. Ook gaan we naar Cabo Espichel. Bij deze kaap aan de westkust zien we de bedevaartkerk en hebben we een weids uitzicht op de Atlantische Oceaan. (ca. 200 km)

dag 5: Alcobaça, Nazaré en Óbidos

Vandaag rijden we in noordelijke richting om een schitterend klooster en gezellige dorpjes te bezoeken. In Alcobaça bezoeken we het cisterciënzerklooster. Hier bekijken we de tombes van het beroemdste liefdespaar van Portugal: de wrede koning Pedro en zijn minnares Inés. Vervolgens gaan we naar het vissersplaatsje Nazaré, waar vrouwen nog gekleed gaan in de traditionele klederdracht met zeven rokken. Tot slot bezoeken we het geheel ommuurde Óbidos. Hier kunt u heerlijk wandelen door smalle straatjes die sprankelen met kerst. Zodra de schemer invalt verlichten de kerstlampjes de witgekalkte huizen met lieflijke binnenplaatsjes en fleurige balkonnetjes. (ca. 310 km)

dag 6: Vrije tijd en terugvlucht Lissabon – Amsterdam

Na een ontspannen ochtend gaan we in de middag naar Lissabon. Hier heeft u vrije tijd om de stad nog eenmaal te bezoeken. Bezichtigt u een museum, doet u de laatste inkopen of strijkt u neer op een terrasje? Vol rijke herinneringen gaan we daarna naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Lissabon17:15 - 19:15 uur
Lissabon - Amsterdam19:55 - 23:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Vila Galé Cascais, Portugal
Hotel Vila Galé Cascais - Cascais
Hotel Vila Galé Cascais ligt aan zee en op een steenworp afstand van de kliffen van Boca do Inferno, de jachthaven van Cascais en het historische centrum van het dorp. Het hotel beschikt over een restaurant, verschillende bars en een tuin. Daarnaast kunt u in het hele hotel gebruikmaken van gratis wifi. De kamers van het hotel zijn ruim en onder andere voorzien van een balkon, airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet, gratis toiletartikelen en een föhn.

Bekijk de website van Vila Galé Cascais

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Als Kerstreis zeer aan te bevelen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Altijd leuke medereizigers, er is voldoende ruimte om aansluiting te vinden.
Beoordeling reis: 7
Beoordeling reisleider: 8
Een bijzondere mogelijkheid om in 6 dagen kennis te maken met dit deel van Portugal. De kerstsfeer geeft daar een extra dimensie aan. Op 1ste kerstdag op een terrasje zitten in de zon heeft wel wat. Ook als het wat minder mooi weer was geweest heeft Lissabon genoeg te bieden aan bezienswaardigheden.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.