050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol
U bent hier: Home | Italië | Kerst in Toscane

Tradizione in een betoverende omgeving!

Reisleidster Anne-Mieke:
‘In Toscane is Kerstmis het familiefeest van het jaar en schaart de hele familie zich rond de albero di Natale, de kerstboom. De Toscaanse steden en stadjes worden rijk versierd met kleurrijke lichtjes, grootse kerstbomen, levendige kerststallen (nog zonder het Kindeke Jezus, die wordt pas op kerstavond in de kribbe gelegd) en zelfs sfeervolle kerstmarkten. Een prachtige tijd dus om de mooiste parels van de beroemdste streek van Italië te bezoeken!

Ik neem u graag mee naar prachtige steden, die de zo typische Italiaanse sfeer uitademen waar om het land al eeuwen geliefd is. Uiteraard maakt u uitgebreid kennis met Florence, een bruisende stad vol met monumenten uit de renaissance. En daar waar Florence grandeur uitstraalt, moet Pisa het hebben van zijn romaanse kunstschatten, terwijl u in Lucca, Arezzo en Siena juist van de karakteristieke middeleeuwse sfeer geniet. In de kleinere steden Pistoia en Vinci vindt u weer de liefelijkheid en charme van het platteland.

Kortom, u geniet tijdens deze kerstperiode van alle ingrediënten van het goede leven. Vergeet vooral niet te proeven van de heerlijke panettone, een soort vruchtencake, de kerstlekkernij bij uitstek. Reis mee naar Toscane, en geniet van de mix van afwisselende steden, landschappen en Italiaanse gezelligheid! Ik verwelkom u graag!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
kerstdiner op eerste kerstdag
kerstconcert op eerste kerstdag
toeristenbelasting
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Florence, Siena en Pistoia
Lucca en Pisa
Arezzo, ‘stad van kerst’
het Vinci van Leonardo
Santa Maria Novella in Florence
Santa Croce in Florence
SRC-reisleidster Anne-Mieke
SRC-reisleidster sinds 2008
Liefhebbers kunnen voorafgaand aan het kerstdiner genieten van een kerstconcert in een mooie zaal op het kuurterrein van Montecatini Terme!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Anne-Mieke
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Pisa en naar Montecatini Terme
Renaissance in Florence
Lucca
Sfeervol Arezzo, stad van kerst
Florence, wandeling in wijk Oltrarno en vrije middag
Pistoia en Vinci
Middeleeuws Siena
Pisa en terugvlucht Pisa – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Pisa

We vliegen naar Toscane in Italië. Na aankomst op de luchthaven van Pisa gaan we naar ons hotel in Montecatini Terme, het sfeervolle kuurstadje dat al decennialang binnen- en buitenlandse gasten ontvangt. (ca. 130 km)

dag 2: Renaissance in Florence

We reizen met de trein naar een van de mooiste steden ter wereld: Florence. In de kersttijd is deze prachtige stad nog mooier: voor de dom en op verschillende andere pleinen schitteren rijk versierde kerstbomen en de etalages en straten worden sfeervol verlicht. Tijdens een wandeling door de ‘bakermat van de renaissance’ bezichtigen we de Santa Crocekerk en de Pazzikapel. Ook bekijken we de dom, met de indrukwekkende koepel van Brunelleschi en het er tegenover gelegen baptisterium (doopkapel). In het bijbehorende Museo dell’Opera del Duomo vindt u onder meer beeldhouwwerken van Donatello en Michelangelo. We wandelen ook langs het Palazzo Medici-Riccardi en de San Lorenzokerk. Tevens bezoeken we de Santa Maria Novella. Hier bewonderen de ‘Drie-eenheid’ van Masaccio, een vroeg 15e-eeuws meesterwerk van de renaissance. (ca. 140 km)

dag 3: Lucca

We bezoeken Lucca, een dromerig stadje met 17e-eeuwse stadswallen waar u over kunt wandelen en de vele torens kunt bewonderen die het stadje rijk is. De invloed van de Pisaans-romaanse bouwstijl is hier duidelijk aanwezig, zoals we kunnen zien in de San Michele in Foro en de Duomo di San Martino. Lucca is ook de stad van de componist Giacomo Puccini, die er zijn jeugdjaren heeft doorgebracht en er zijn liefde heeft gevonden. Op het sfeervolle Piazza dell’anfiteatro kunt u genieten van een heerlijke cappuccino. (70 km)

dag 4: Arezzo, stad van kerst

Arezzo wordt niet voor niks Città del Natale, oftewel kerststad genoemd. Op elk plein valt er in december wel iets te doen. Zo zijn er op het Piazza San Jacopo en op het Piazza Risorgimento gezellige kerstmarkten te vinden, waar u tal van handwerk producten kunt vinden. Voor u zich in deze heerlijke kerstsfeer kunt onderdompelen gaan we eerst naar de 13e-eeuwse San Francescokerk. In deze kerk schilderde de beroemdste inwoner van Arezzo, de renaissanceschilder Piero della Francesca, tussen 1452 en 1466 de frescocyclus ‘De legende van het Ware Kruis’. Opvallend zijn de fraaie heldere kleuren van de schilderingen. Na ons bezoek aan de kerk heeft u wat vrije tijd. Een aanrader is een bezoek aan het sfeervolle Piazza Grande, waar enkele scènes uit de film ‘La Vita è Bella’ zijn opgenomen. Hier vindt u ook een echt Tirools dorp, waar u Toscaanse lekkernijen en leuke souvenirs kunt vinden. (ca. 270 km)

dag 5: Oltrarno in Florence

Tijdens ons tweede bezoek aan Florence wandelen we over de beroemde Ponte Vecchio naar de wijk Oltrarno. De Medici-groothertogen verhuisden in 1550 naar het in deze wijk gelegen Palazzo Pitti. De rest van de dag kunt u Florence op eigen gelegenheid verder verkennen. De schitterende collectie kunstwerken in de Galleria Palatina in het Palazzo Pitti is absoluut een aanrader, net als de fraaie Bobolituinen achter dit paleis. De dichtbijgelegen Santo Spiritokerk van architect Brunelleschi is zeker ook een bezoek waard. Op deze kerstavond komen de Italianen met de familie bij elkaar voor een diner om vervolgens naar de mis te gaan. Ook u kunt na ons gezellige diner op deze avond een nachtmis bijwonen in een van de kerken van Montecatini Terme. (ca. 140 km)

dag 6: Pistoia en Vinci

In Pistoia wandelen we door de karaktervolle marktwijk met kleine straatjes. Ook bekijken we de fraaie dom. Vervolgens rijden we naar het nabijgelegen Vinci, de geboorteplaats van de renaissancekunstenaar en uitvinder Leonardo da Vinci. Aan het eind van zijn 500e sterfjaar is het bijzonder om rond te lopen in het stadje waar dit genie is opgegroeid en zijn inspiratie opdeed. Voordat we genieten van ons kerstdiner in het hotel kunnen liefhebbers aan het eind van de middag genieten van een gratis kerstconcert, dat jaarlijks plaatsvindt in een mooie zaal op het kuurterrein van Montecatini Terme. (ca. 70 km)

dag 7: Middeleeuws Siena

Een prachtige tocht door het Toscaanse landschap brengt ons in Siena. In de middeleeuwen was deze rijke stad de grote rivaal van Florence. De middeleeuwse sfeer is bijna geheel onaangetast gebleven. Tijdens een uitgebreide wandeling zien we alle hoogtepunten van de stad, zoals het beroemde schelpvormige Campo en de dom Santa Maria Assunta, met zijn prachtige gotische achthoekige preekstoel. Hierna kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. Siena is ook de stad van de traditionele zoete lekkernijen. Zeker rond de feestdagen kunt u genieten van bijvoorbeeld cavallucci (kleine paardjes), heerlijke biscuitjes of van de ‘Panforte di Siena’, de Sienese variant van de beroemde panettone kerstcake. Dus vergeet niet één van de vele bakkerijtjes binnen te lopen! (ca. 250 km)

dag 8: Pisa en terugvlucht Pisa – Amsterdam

Wanneer het vluchtschema het toelaat sluiten we de reis af met een bezoek aan Pisa. Hier horen we meer over de romaanse en gotische bouwkunst. Op het hoogtepunt van zijn macht bouwde Pisa aan de rand van de toenmalige stad de dom, het baptisterium, de campanile (de beroemde scheve toren) en het Campo Santo. Met de terugvlucht naar Amsterdam komt er een eind aan deze bijzondere kerstreis. (ca. 130 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Pisa07:05 - 09:00 uur
Pisa - Amsterdam09:50 - 12:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Brennero
Hotel Brennero e Varsavia - Montecatini Terme
Het goede toeristenklassehotel Brennero e Varsavia ligt op enkele minuten loopafstand van het gezellige centrum van Montecatini Terme. Het comfortabele hotel beschikt over een lift, een terras, verzorgde lounge, een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Brennero e Varsavia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol