050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Kerst in Umbrië

Kerstsfeer in het hart van Italië

Reisleider John:
‘Aan niemand minder dan de heilige Franciscus van Assisi zouden we de kerststal te danken hebben, hij is degene die voor het eerst in Greccio een “levende” kerststal liet maken. Zijn invloed is tot op de dag van vandaag merkbaar! Nog steeds worden op veel plekken in Umbrië levende kerststallen gemaakt waarin niet alleen Maria, Jozef en het kindje Jezus te zien zijn, maar vaak ook allerlei traditionele beroepen worden uitgebeeld. Bovendien bevindt zich in Umbrië de grootste kerstboom ter wereld die indrukwekkend in lichtjes tegen de berg lijkt geplakt!

Het groene hart van Italië met ruige heuvels en cultuurrijke intieme stadjes is in de zomerse maanden al verleidelijk, in de kerstperiode laat Umbrië zich van zijn mooiste kant zien. Tijdens deze kerstreis bezoekt u de meest sprookjesachtige stadjes, die sfeervol warm versierd zijn. Een ideale plek dus om de kerstdagen door te brengen!

U dwaalt door het middeleeuwse Orvieto met de prachtige duomo die hoog uittorent boven het omliggende, wellicht met een laagje sneeuw bedekte, heuvellandschap. U geniet van het intieme, prachtig gelegen Montefalco, dat zijn bijnaam ‘balkon van Umbrië’ eer aan doet en in het authentieke Gubbio bewondert u de grootste kerstboom ter wereld. In al deze stadjes is het heerlijk dwalen en proeft u de Italiaanse kerstsfeer. Natuurlijk bewondert u ook de mooiste fresco’s die de muren van talloze kerkjes sieren. De prachtige cycli over het leven van Franciscus in zowel Assisi als Montefalco zullen u met hun heldere kleuren betoveren. Kortom, dit is een veelzijdige kerstreis vol sfeer en cultuur! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede middenklassehotel Italia in Foligno
7x ontbijt en 3x diner
kerstlunch op eerste kerstdag
kosten openbaar vervoer op dag 4 en 6 inbegrepen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Assisi en Santa Maria degli Angeli
levende kerststal in Marcellano
kerstmarkt in Perugia
via del presepe in Gubbio
duomo van Orvieto
Spoleto en Montefalco
Spello en Bevagna
San Domenico in Narni
SRC-reisleider John
SRC-reisleider sinds 1992
Vanuit ons centraal gelegen hotel in het historisch centrum van Foligno, in het hart van Umbrië, ontdekt u de meest mooie stadjes en geniet u van de Italiaanse kerstsfeer!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider John in Milaan
Reisleider sinds 1992
SRC-reisleidster Rita
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Rotterdam – Rome en bezoek aan Narni
Spoleto en Montefalco
Kerstsfeer in Gubbio met de via del presepe
Historisch Perugia
Eerste kerstdag in Foligno en levende kerststal
Orvieto en levende kerststal in Marcellano
Assisi en Santa Maria degli Angeli
Terugvlucht Rome – Rotterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Rotterdam – Rome

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Rome rijden we naar Umbrië. In Narni brengen we een bezoek aan de San Domenico. Nog geen dertig jaar geleden ontdekte men onder deze kerk een ondergrondse ruimte met goed bewaard gebleven fresco’s uit de 15e en 16e eeuw. We bewonderen de oude Romeinse cisterne en zien de plekken waar hoogstwaarschijnlijk gevangenen werden berecht en opgesloten. U kunt lunchen in een van de vele restaurants in Narni. Hierna rijden we naar ons hotel in Foligno waar zeven nachten verblijven. Vanavond dineren we in het hotel. (ca. 200 km)

dag 2: Spoleto en Montefalco

De beneden- en bovenstad van Spoleto liggen prachtig tegen de helling van de Monteluco en met de imposante Apennijnen op de achtergrond. Hier kunnen we verschillende sporen die de Romeinen hebben nagelaten bewonderen zoals het teatro Romano en de oude toegangspoort Arco di Druso. Vanaf de Monteronepoort wandelen we via het Piazza del Mercato naar de 12e-eeuwse dom van Spoleto. In de apsis bewonderen we fraaie fresco’s van Filippo Lippi. Vervolgens rijden we naar Montefalco, een plaats die door haar prachtige ligging ook wel ‘het balkon van Umbrië’ wordt genoemd. In dit intieme stadje bekijken we de 14e-eeuwse kerk waarin de beroemde schilder Benozzo Gozzoli twaalf prachtige fresco’s maakte met als thema het leven van Franciscus. Daarna heeft u vrije tijd om door het stadje te dwalen om of een goed glas wijn te drinken. De lokale sagrantino-wijn is beroemd! Vanavond kunt u dineren in één van de vele restaurants in het centrum van Foligno. (ca. 60 km)

dag 3: Kerstsfeer in Gubbio

Gubbio, een heerlijk stadje met een authentieke middeleeuwse sfeer, is in de tijd voor kerst op haar best. Tegen de helling van de Monte Ingino zien we de grootste kerstboom ter wereld: met een lengte van 650 meter, een maximale breedte van 350 meter en 3.000 lichtjes een prachtig aangezicht! In de bovenstad zien we op het Piazza Grande het Palazzo dei Consoli. Dit voormalige stadhuis doet nu dienst als museum en herbergt de zeven Eugebinetabletten uit de 2e eeuw voor Christus. In de benedenstad zien we de Chiesa di San Francesco. We wandelen door de ‘via del presepe’, de route van de kerststal, waar poppen het kerstverhaal weergeven. Bij goed weer kunt u met de funivia, een open kabelbaantje, de Monte Ingino op voor een mooi uitzicht over Gubbio en de omgeving. (ca. 125 km)

dag 4: Historisch Perugia

In het hooggelegen historische centrum van Perugia zien we de fraaie Fontana Maggiore, de domkerk San Lorenzo en het indrukwekkende Palazzo dei Priori. In dit paleis is de Galleria Nazionale dell’Umbria gevestigd, die een grote collectie schilderijen uit de Umbrische school heeft. Na de stadswandeling heeft u tijd om het nationale archeologische museum te bezoeken. Ook de kerstmarkt in de Rocca Paolina, een ondergronds middeleeuws fort, is een aanrader. Aan het eind van de middag gaan we met de trein terug naar Foligno. Vanavond dineren we in het hotel en later op de avond kunt u naar de nachtmis in een van de vele kerken van Foligno. (ca. 75 km)

dag 5: Eerste kerstdag in Foligno en levende kerststal

In de ochtend wandelen we door enkele middeleeuwse stadjes in de buurt van Foligno. We genieten van de stilte op eerste kerstdag in Spello en Bevagna. We keren terug naar Foligno voor de kerstlunch in het hotel. In de namiddag brengen we een bezoek aan één van de levende kerststallen in de omgeving. (ca. 40 km)

dag 6: Orvieto en levende kerststal in Marcellano

Het middeleeuwse Orvieto ligt op een 300 meter hoog plateau dat door wijngaarden wordt omringd. Met een lift bereiken we het centrum, waar de dom ongetwijfeld het meest in het oog springt. De bouw ervan begon in 1290 en nam ongeveer 300 jaar in beslag, waarbij de aanvankelijk romaanse stijl gaandeweg plaatsmaakte voor de gotische. Na een bezoek aan de dom heeft u wat vrije tijd. Op de terugweg brengen we een bezoek aan Marcellano, waar u traditionele beroepen kunt zien uitgebeeld in een bijzondere levende kerststal. (ca. 150 km)

dag 7: Assisi en Santa Maria degli Angeli

We nemen uitgebreid de tijd om Assisi, de geboorteplaats van de heilige Franciscus, te verkennen. Het panorama van de stad, die zeer fraai tegen de Monte Subasio ligt, wordt overheerst door de Basilica di San Francesco. U kunt de basiliek en het graf van de heilige Franciscus bezoeken en een wandeling maken door het sfeervolle centrum. Later op de middag brengen we een bezoek aan de Santa Maria degli Angeli, een monumentale basiliek uit de late renaissance. Deze prachtige kerk is gebouwd over een kleine kapel, de Portiuncula, een van de heiligste plaatsen van de franciscanen. Hier ontving de jonge Franciscus een helder besef van zijn roeping en nam hij afstand van de wereld om, te midden van de armen, in armoede te leven. Het begin van de bedelorde van de franciscanen of minderbroeders. Vanavond genieten we van het diner in het hotel. (ca. 40 km)

dag 8: Terugvlucht Rome – Rotterdam

Vroeg in de ochtend rijden we naar de luchthaven van Rome voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 200 km))

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Rotterdam - Rome Fiumicino07:20 - 09:30 uur
Rome Fiumicino - Rotterdam10:15 - 12:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Italia in Foligno, Umbrië, Italië
Hotel Italia - Foligno
Het sfeervolle middenklassehotel Italia, dat al jaren wordt geleid door dezelfde familie, bevindt zich in het historisch centrum van het gezellig stadje Foligno. Gezien de locatie in het centrum kan de touringcar niet tot voor het hotel komen. Vanaf de busstop loopt u zo’n 500 meter door de gezellige winkelstraat naar het hotel. De bagage wordt voor u van de touringcar naar het hotel en vice versa gebracht. In de hotelkamer vind u een minibar, een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Italia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport, Nederland
Hotel Amrâth Airport Hotel Rotterdam - Rotterdam
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie. Het Amrâth Airport Hotel Rotterdam is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Er rijdt een shuttle bus van maandag tot en met vrijdag tussen 5.00 uur en 23.00 uur van en naar de luchthaven.

NB Ter plaatse dient u 6,5% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Amrâth Airport Hotel Rotterdam

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien