050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Kerst in Umbrië

Kerstsfeer in het hart van Italië

Reisleider John:
‘Aan niemand minder dan de heilige Franciscus van Assisi zouden we de kerststal te danken hebben, hij is degene die voor het eerst in Greccio een “levende” kerststal liet maken. Zijn invloed is tot op de dag van vandaag merkbaar! Nog steeds worden op veel plekken in Umbrië levende kerststallen gemaakt waarin niet alleen Maria, Jozef en het kindje Jezus te zien zijn, maar vaak ook allerlei traditionele beroepen worden uitgebeeld. Bovendien bevindt zich in Umbrië de grootste kerstboom ter wereld die indrukwekkend in lichtjes tegen de berg lijkt geplakt!

Het groene hart van Italië met ruige heuvels en cultuurrijke intieme stadjes is in de zomerse maanden al verleidelijk, in de kerstperiode laat Umbrië zich van zijn mooiste kant zien. Tijdens deze kerstreis bezoekt u de meest sprookjesachtige stadjes, die sfeervol warm versierd zijn. Een ideale plek dus om de kerstdagen door te brengen!

U dwaalt door het middeleeuwse Orvieto met de prachtige duomo die hoog uittorent boven het omliggende, wellicht met een laagje sneeuw bedekte, heuvellandschap. U geniet van het intieme, prachtig gelegen Montefalco, dat zijn bijnaam ‘balkon van Umbrië’ eer aan doet en in het authentieke Gubbio bewondert u de grootste kerstboom ter wereld. In al deze stadjes is het heerlijk dwalen en proeft u de Italiaanse kerstsfeer. Natuurlijk bewondert u ook de mooiste fresco’s die de muren van talloze kerkjes sieren. De prachtige cycli over het leven van Franciscus in zowel Assisi als Montefalco zullen u met hun heldere kleuren betoveren. Kortom, dit is een veelzijdige kerstreis vol sfeer en cultuur! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede middenklassehotel Italia in Foligno
7x ontbijt en 3x diner
kerstlunch op eerste kerstdag
kosten openbaar vervoer op dag 4 en 6 inbegrepen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Assisi en Santa Maria degli Angeli
levende kerststal in Marcellano
kerstmarkt in Perugia
via del presepe in Gubbio
duomo van Orvieto
Spoleto en Montefalco
Spello en Bevagna
San Domenico in Narni
SRC-reisleider John
SRC-reisleider sinds 1992
Vanuit ons centraal gelegen hotel in het historisch centrum van Foligno, in het hart van Umbrië, ontdekt u de meest mooie stadjes en geniet u van de Italiaanse kerstsfeer!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider John in Milaan
Reisleider sinds 1992
SRC-reisleidster Rita
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Rotterdam – Rome en bezoek aan Narni
+ lees meer
Spoleto en Montefalco
+ lees meer
Kerstsfeer in Gubbio met de via del presepe
+ lees meer
Historisch Perugia
+ lees meer
Eerste kerstdag in Foligno en levende kerststal
+ lees meer
Orvieto en levende kerststal in Marcellano
+ lees meer
Assisi en Santa Maria degli Angeli
+ lees meer
Terugvlucht Rome – Rotterdam
+ lees meer
Routekaart Kerst in Umbrië
890 KM

Vluchtschema
Transavia

Rotterdam - Rome Fiumicino07:20 - 09:30 uur
Rome Fiumicino - Rotterdam10:15 - 12:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.