050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Architectuur, kunst en design in een feestelijk decor

Reisleidster Adriënne:
‘Het hippe Kopenhagen, waar veel SRC-gasten de afgelopen jaren al genoten van de spectaculaire moderne architectuur, dost zich vanaf half november feestelijk uit in aanloop naar de zonnewende en naar Kerstmis. Kerst, in het Deens Jul (joeoel), geldt voor de meeste Denen als de mooiste tijd van het jaar. In de periode voor kerst is op vrijwel elk plein in de stad een ijsbaan of een prachtige kerstmarkt te vinden. De kerstmarkt in Tivoli heeft natuurlijk een reputatie hoog te houden: traditiegetrouw is het pretpark versierd met maar liefst 1.000 kerstbomen die volledig bedekt zijn met talloze lichtjes en 70.000 kerstballen. Een fonkelend plaatje!

Maar er is meer. In de donkere dagen voor de winterzonnewende was het van oudsher belangrijk om de komst van het licht te vieren. Nog altijd wordt op 13 december het christelijke feest van Santa Lucia uitgebreid in Kopenhagen gevierd! We genieten op deze avond van de traditionele Santa Lucia kayaktocht door de havens van de stad. De met kerstlichtjes versierde bootjes varen door de Deense hoofdstad en er worden op diverse plaatsen kerstliederen gezongen een kaarsen ontstoken: een bijzonder feest! Voeg daarbij de overheerlijke culinaire kersttradities als Julebryg, het speciale bier dat in de kersttijd wordt gebrouwen, en gløgg, een warme rode wijn waaraan rozijnen, amandelen, kaneelstokjes en kruidnagels zijn toegevoegd, en u heeft al heel veel ingrediënten voor een heerlijk winterreis!

Wij voegen daar graag nog een aantal architectonische en kunstzinnige highlights aan toe. Zo bezoeken we de langs de waterkant liggende opera en bewonderen we het nieuwe koninklijke theater en de koninklijke bibliotheek met haar moderne uitbreiding. Ook gaan we naar de futuristische wijk Ørestad, waar grootheden als BIG, Jean Nouvel en Daniel Libeskind hun naam aan hebben verbonden. De vooruitstrevende duurzaamheid in het ontwerp en de bouw en het gebruik van hout, glas en andere typisch Scandinavische materialen zijn indrukwekkend. In het Deense Designmuseum en het buiten de stad gelegen museum Louisiana genieten we royaal van moderne kunst. Kortom, deze sfeervolle reis combineert het beste van Kopenhagen: moderne architectuur en hygge, de naam voor Deense gezelligheid die juist rond kerst volop te vinden is. Brengt u dit jaar met mij een toost uit met een traditioneel Deens kerstbiertje of een gløgg? Ik zie u graag in Kopenhagen!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in een goed middenklassehotel
centraal gelegen hotel in Kopenhagen
5x ontbijt en 1x diner
entreegeld en rondleiding nationale opera
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerstmarkten in Kopenhagen
Santa Lucia kayaktocht
futuristische wijk Ørestad
nationale opera
Danish Design Museum
museum Louisiana
Nordhavnen, het noordelijk havengebied
Bagsvaerdkerk van Jørn Utzon
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleider sinds 2006
In vele Scandinavische plaatsen wordt Santa Lucia vereerd vanwege de terugkeer van het licht in de aanstaande zonnewende!
Ontmoet onze beste reisleiders in Denemarken
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Naar Kopenhagen
Stadstour met Den Sorte Diamant, Danish Design Museum en de kerstmarkt op Kongens Nytorv
Rondleiding door Henning Larsens Opera en Santa Lucia kayaktocht
Architectuur in Noord-Kopenhagen en kunst in museum Louisiana
Futuristische wijk Ørestad en vrije middag
Naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Kopenhagen

Vanuit de opstapplaatsen in Zwolle en Groningen rijden we naar het Duitse Puttgarden, waar we de veerboot nemen naar Rødby. Na aankomst in Denemarken vervolgen we onze weg naar Kopenhagen. Onderweg stoppen we voor het diner in Nykøbing Falster. Natuurlijk heeft de zon al lang plaatsgemaakt voor twinkelende kerstverlichting als we de Deense hoofdstad inrijden. We verblijven vijf nachten in het centraal gelegen hotel Spectrum; met de kerstmarkt van Tivoli op 750 meter lopen is dit de perfecte uitvalbasis voor deze kerstreis. (ca. 750 km)

dag 2: Kennismaking met Kopenhagen en Deens Design

We beginnen de dag in het centrum van Kopenhagen, waar we tijdens een stadsrondrit en -wandeling kennismaken met de hoogtepunten van zowel de oude als de moderne architectuur van de Deense hoofdstad. We zien onder andere Den Sorte Diamant: de nieuwe nationale bibliotheek. Dit prachtige gebouw, dat staat op de plek waar eeuwen geleden de eerste huizen van Kopenhagen werden gebouwd, is ook een concertzaal, een boekwinkel en een expositieruimte. Bijzonder is ook dat Kopenhagen claimt de beste fietsstad ter wereld te zijn. Hier hebben wij Nederlanders natuurlijk zo onze gedachten over, maar vandaag zullen we toch onder de indruk raken van enkele delen van de fietsinfrastructuur van de stad. De bruggen Lille Langebro en Cykelslangen, maar ook de voetgangersbrug Cirkelbroen laten zien dat Kopenhagen fietsers en voetgangers volop de ruimte geeft en zijn ook nog eens een lust voor het oog. Hierna brengen we een bezoek aan het beroemde Deense Designmuseum dat, na een uitgebreide renovatie, in juni 2022 de deuren weer heeft geopend. Na afloop lonken aan het einde van de Bredgade de lichtjes van de kerstmarkt op Kongens Nytorv! (ca. 20 km)

dag 3: Henning Larsens Opera en Santa Lucia

Jarenlang kon Sydney bogen op een van de fraaiste moderne operagebouwen ter wereld. Dit gebouw is nota bene ontworpen door een Deen! Maar sinds 2005 heeft Kopenhagen ook een architectonisch juweel in de vorm van het operagebouw van Henning Larsen. Wij krijgen er op deze dag een rondleiding en genieten ook van een prachtig uitzicht op het aan de overkant van het water gelegen Royal Danish Playhouse. De middag kunt u vrij besteden in de stad, maar zorg dat u bijtijds een plekje verwerft langs de route van de Santa Lucia kayaktocht. De heilige Lucia uit het Italiaanse Syracuse is de patroonheilige van de blinden. Het veelbewogen leven van Lucia is een nadere bestudering zeker waard, maar vanmiddag en vanavond wordt zij in vele Scandinavische plaatsen vooral vereerd vanwege de verwijzing van haar naam naar het licht. De winterzonnewende is aanstaande en in het noorden wordt de terugkeer van het licht uitgebreid gevierd. De kayaks in Kopenhagen zijn dan ook volop getooid met feestverlichting en bij Nyhaven, Højbro Plads en Christianshavn worden kerstliedjes gezongen! (ca. 20 km)

dag 4: Noord-Kopenhagen en museum Louisiana

In het noorden van Kopenhagen bewonderen we de schitterende Grundtvigskerk en de Bagsvaerdkerk. Deze laatste is ontworpen door Jørn Utzon, de architect die bekend is van het Sydney Opera House. We verkennen het noordelijk havengebied, dat volop in ontwikkeling is. Hier zien we de onder andere The Silo, een volledig gemoderniseerde graansilo naar ontwerp van studio Cobe van Dan Stubbergaard. Hierna bezoeken we museum Louisiana, volgens velen het belangrijkste museum voor moderne kunst van Denemarken. Het museum in Humlebæk, op ongeveer een half uur rijden van Kopenhagen is prachtig gelegen aan De Sont. Gebouw en beeldentuin zijn geïntegreerd in het landschap, waardoor kunst, architectuur en natuur op unieke wijze een eenheid vormen. Het museum huisvest een indrukwekkende en brede collectie moderne kunst, maar ruimtes als de Giacometti-zaal en de Jorn-hal maken het simpelweg ronddwalen door Louisiana al tot een geweldige ervaring. Na terugkomst in de stad wacht de feestelijke kerstsfeer op u. Wandelt u nog even naar het Axeltorv? Hier vindt u zonder twijfel de meest feeërieke kerstmarkt van allemaal: elk kraampje heeft een sprookje van Hans Christian Andersen als thema. Nog trek in iets zoets? Æbleskiver, een soort (gevulde) poffertjes, wordt speciaal in deze periode van het jaar gebakken. (ca. 100 km)

dag 5: Bijzondere architectuur in Ørestad

Vandaag komen we ogen tekort als we een bezoek brengen aan de futuristische wijk Ørestad. Duurzaamheid stond en staat hier voorop bij ontwerp en bouw, weerspiegeld in bijvoorbeeld de gebruikte materialen voor de Berg, van PLOT architecten, een gebouw waarin wonen en parkeren op een unieke manier geïntegreerd zijn. Maar ook de VM husene van architectengroep BIG zijn ronduit spectaculair, net als 8-tallet van hetzelfde collectief. Na een wandeling door Ørestad is duidelijk waarom Kopenhagen een van de onbetwiste hotspots in Europa is als het op moderne architectuur aankomt. De middag is vrij te besteden in Kopenhagen. Ongetwijfeld dronk u de afgelopen dagen al een typisch Deens kerstbiertje, traditioneel gebrouwen voor deze tijd, of een glas gløgg, de Deense variant van warme kruidenwijn. Deze middag kunt u het op een van de vele knusse plekjes van de stad nog eens laten inschenken. Wordt ’t het feestelijk verlichte Nyhavn of toch de koningin onder kerstmarkten in Tivoli? (ca. 25 km)

dag 6: Naar huis

Helaas is er een einde gekomen aan onze kennismaking met Kopenhagen. Via Duitsland keren we terug naar Nederland. (ca. 750 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Zwolle | vertrek 08.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
Groningen | vertrek 10.00 uur Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Scandic Hotel Spectrum Kopenhagen, Denemarken
Hotel Scandic Spectrum - Kopenhagen
Het Scandic Hotel Spectrum ligt aan het water van de Kopenhaagse haven, aan de rand van het centrum van de stad. Het hoofdstation en het centrale plein Rådhuspladsen vindt u op zo’n 700 meter van het hotel. Wandelend naar het centrum passeert u op 400 meter van het hotel het beroemde museum de Ny Carlsberg Glyptotek en het pretpark Tivoli. Het splinternieuwe hotel (open in 2022) is ontworpen door bureau Dissing+Weitling, medewerkers en geestverwanten van de beroemde Arne Jacobsen. Het grote hotel heeft diverse bars en restaurants, waaronder een koffiebar met eigen branderij en een skybar met een prachtig uitzicht. Er is een fitnessruimte, een spa en een binnenzwembad. Er is een 24-uursreceptie, overal in het hotel kunt u gratis wifi gebruiken en het hotel beschikt over een lift. De airconditioned kamers hebben een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Scandic Hotel Spectrum

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien