050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

‘It’s the most wonderful time of the year!’

Reisleider Johan:
‘Een bezoek aan New York is in alle maanden van het jaar indrukwekkend, maar in december is het gewoonweg betoverend. Na het vieren van Thanksgiving leven de Amerikanen toe naar het kerstfeest. De stad ademt gezelligheid! Hoe bijzonder is het om voor het iconische Rockefeller Center te staan en met eigen ogen de wereldberoemde Rockefeller Tree te aanschouwen? Eind november worden de meer dan 50.000 lampjes met ruim 8 kilometer snoer van deze prachtig versierde kerstboom ontstoken. Er omheen zorgen verlichte engeltjes en de gezellige ijsbaan voor een sfeervol geheel. Knusse kerstmarkten, oogverblindende winkeletalages en ontelbare lampjes die de stad verlichten: New York heeft het allemaal!

In dit magische decor verkennen we ‘the city that never sleeps’. Met de metro doorkruisen we Manhattan en tijdens verschillende stadswandelingen in steeds weer een andere wijk maken we kennis met bekende en minder bekende bezienswaardigheden, en ziet u het échte New York in opperbeste kerststemming. Plekken als Ellis Island en Ground Zero hebben een bewogen geschiedenis, maar u gaat ook naar buurten die enorm in opkomst zijn, zoals de Hudson Yards, waar het unieke bouwwerk The Vessel opvalt. Hier bezoekt u tevens het waanzinnige Whitney Museum met werken van toonaangevende 20e-eeuwse Amerikaanse kunstenaars. En u wandelt over de High Line, een bijzonder stadspark ingericht op een oude spoorbrug. New York is zo verrassend!

Natuurlijk is er ook voldoende tijd voor kerstinkopen. Zelfs als u niets nodig heeft is het ‘window shoppen’ op Fifth Avenue een attractie op zich. In de rijkversierde straten hebben grote warenhuizen als Saks Fifth Avenue, Bloomingdale’s en Bergdorf Goodman hun etalages veranderd in extravagante kunstwerken, die ieder hun eigen kerstverhaal vertellen: heerlijk om langs te slenteren! En vergeet de vele kerstmarkten niet, waar u leuke snuisterijen en lekkere snacks kunt kopen. Liefhebbers kunnen ook een show bijwonen van de beroemde Rockettes. Al sinds de jaren ’30 verzorgen zij de kerstshow Christmas Spectacular in het iconische Radio City Music Hall. Deelt u in deze New Yorkse traditie en laat u zich verrassen door een avond vol glitter, glamour en kerstmagie? Kortom, New York in december is weergaloos, dus ga mee en kom in kerststemming!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten United Airlines
ruimbagage
transfers in comfort class-touringcar
goed toeristenklassehotel in Manhattan
5x ontbijt en 1x diner
welkomstdiner
optionele kerstshow in Radio City Hall
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Rockefeller Center met Rockefeller Tree
Ellis Island en Vrijheidsbeeld
Lower Manhattan en Chrysler Building
Hudson Yards en Whitney Museum
Ground Zero en High Line
Chelsea en de Meatpacking District
Financial District, SoHo en Central Park
Midtown en Greenwich Village
optionele kerstshow in Radio City Hall
SRC-reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
December in New York is oogverblindend mooi! It’s the most wonderful time of the year!
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-Reisleidster Saskia
Reisleidster sinds 1996

De reis in het kort

Vlucht naar New York en transfer naar centraal gelegen hotel in Manhattan
Ellis Island, bestuurlijke centrum en Ground Zero
Fifth Avenue, Rockefeller Center met kerstboom, de omgeving van Central Park en vrije middag
Wijken SoHo en Greenwich Village, vrije middag en optionele kerstshow in Radio City Hall
Hudson Yards, Meatpacking District, de High Line en een bezoek aan het Whitney Museum
Grand Central Station, Chrysler Building en terugvlucht New York – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – New York

We vliegen naar Amerika. Na aankomst op de luchthaven van Newark worden we naar ons centraal gelegen hotel in Manhattan gebracht. We verblijven hier vijf nachten. (ca. 30 km)

dag 2: Ellis Island en Lower Manhattan

Ellis Island was aan het einde van de 19e eeuw voor miljoenen immigranten de toegangspoort tot de Verenigde Staten. Met de metro reizen we naar het zuidelijkste puntje van Manhattan voor de ferryovertocht naar Ellis Island en naar het vlak bij gelegen Liberty Island, met het wereldberoemde Vrijheidsbeeld. Vanaf de ferry hebben we een prachtig uitzicht op de indrukwekkende skyline van Manhattan. Aansluitend maken we een wandeling door Lower Manhattan, het bestuurlijke centrum van de stad. We zien onder andere Battery Park, het Financial District met de beroemde Wall Street, de City Hall en natuurlijk Ground Zero. Vlak bij deze historische plek staat Saint Paul’s Chapel. In dit kerkje vonden vrijwilligers die na de aanslagen in 2001 hulp boden een moment van rust en bezinning tijdens de reddingswerkzaamheden. Vanavond wandelen we samen naar een nabijgelegen restaurant, waar we genieten van een welkomstdiner.

dag 3: Fifth Avenue en de omgeving van Central Park

We verkennen de omgeving van Central Park: u zult ogen en oren tekortkomen! We staan midden op het overweldigende Times Square met zijn flitsende lichtreclames, toeterende yellow cabs en excentrieke straatartiesten. Natuurlijk wandelen we door de bekendste straat van de stad, Fifth Avenue, waar de sprankelende kerstetalages van de meest chique winkels in het oog springen. We passeren het grootse Rockefeller Center met de beroemdste kerstboom en schaatsbaan van de stad en Saint Patrick’s Cathedral. Deze neogotische kathedraal is een fraaie verschijning tussen de torenhoge wolkenkrabbers, die de kerk omringen. Gaat u na de wandeling naar het beroemde Museum of Modern Art, het MoMa? Voor liefhebbers van moderne kunst is een bezoek aan dit museum een absolute must! Werken van Van Gogh, Picasso en Monet worden hier tentoongesteld. Of waant u zich een New Yorker tijdens enkele ontspannen uurtjes in Central Park, waar u de bekende schaatsbaan kunt bezoeken? Wie kent niet het romantische beeld van schaatsende New Yorkers in hét park van de stad, met op de achtergrond de torenhoge wolkenkrabbers? Zelfs als u de schaatsen niet zelf onderbindt is het de moeite waard een kijkje te nemen: erg fotogeniek! Op Columbus Circle is het goed vertoeven op een van de grootste kerstmarkten van de stad; koopt u hier een souvenir?

De Rockefeller Tree
Al meer dan zeven decennia staat de kerstboom bij Rockefeller Center symbool voor de betoverende kerstsfeer in ‘the city of bright lights’. Tegenwoordig is de Rockefeller Tree minimaal 20 meter lang en wordt hij versierd met maar liefst 50.000 lichtjes! Het begon in de jaren ’30 veel bescheidener, maar het is altijd al een plaats geweest waar men samenkomt, wat er in de wereld ook gaande is. Zo stonden er tijdens de Grote Depressie bouwvakkers in de rij om hun schaarse salaris te innen. En na 11 september 2001 werd de boom gehuld in de patriottische kleuren rood, wit en blauw. De ceremonie voor het ontsteken van de lichtjes wordt live op televisie uitgezonden en bekeken door miljoenen Amerikanen. Dagelijks bewonderen meer dan een half miljoen mensen de boom. Dit alles maakt de Rockefeller Tree en haar magische omgeving het epicentrum van de New Yorkse kerstsfeer en een ‘must see’ tijdens uw reis.

dag 4: Greenwich Village en SoHo

In de trendsettende wijk Greenwich Village, ook wel The Village genoemd, dwalen we door bomenrijke, Europees aandoende straten. We proeven hier de ontspannen sfeer van de wijk, waar zich in het verleden vele kunstenaars en schrijvers vestigden. We zien de Stonewall Inn, waar in 1969 de rellen plaatsvonden die de opmaat vormden voor de homorechtenbeweging, en het mooie Washington Square Park. Vervolgens gaan we naar de hippe wijk SoHo, die het bruisende multiculturele hart van de stad is. Op Greene Street bewonderen we enkele van de bijzondere gietijzeren gevels. De middag is ter vrije besteding. Slentert u door de bontgekleurde wijken Chinatown en Little Italy of werpt u vanaf grote hoogte een blik op het wolkenkrabberlandschap van Manhattan? De top van het Empire State Building of The Top of the Rock zijn hiervoor de beste plekken! U kunt ook een fiets huren en de Brooklyn Bridge oversteken om het historische Brooklyn te ontdekken. Wilt u een bijzondere avond beleven? Natuurlijk lonken de vele shows op Broadway. Of gaat u met uw reisleider mee naar de Radio City Hall voor een avond vol zang, dans en theater (kosten niet inbegrepen)? In december verzorgen de beroemde Radio City Rockettes hier een spectaculaire wervelende show, geheel in kerstsfeer: Christmas Spectacular!

dag 5: Hudson Yards, Meatpacking District en de High Line

De Hudson Yards is een van de nieuwste buurten van Manhattan. Hier vinden we fraaie voorbeelden van eigentijdse architectuur en kunst, zoals The Shed en The Vessel. Deze laatstgenoemde, ook wel New York’s Staircase genoemd, is een bizar uniek bouwwerk: een echte eyecatcher! Het heeft maar liefst 80 platforms, vanwaar het uitzicht waanzinnig is. Wandelend over The High Line, een bijzonder stadspark ingericht op een oude spoorbrug, komen we in het Meatpacking District. Hier was vroeger veel industriële activiteit, nu zijn veel van de oude fabrieken omgetoverd tot multifunctionele moderne gebouwen, zoals de Chelsea Market met zijn vele delicatessenwinkels. Haalt u hier iets lekkers voor de lunch? We eindigen de wandeling bij het nieuwe Whitney Museum of American Art, dat in een prachtig gebouw tussen de Hudson River en de High Line gevestigd is. We bezoeken het museum, waar u op eigen gelegenheid rond kunt dwalen en werken kunt bewonderen van beroemde 20e-eeuwse Amerikaanse kunstenaars. Gaat u hierna winkelen of strijkt u neer op een van de vele terrasjes? Bent u een thrillseeker? Een aanrader is dan om The Edge te bezoeken, waar u op het observatiedek het gevoel heeft boven Manhattan te zweven. Door de glazen vloer kijkt u maar liefst honderd verdiepingen naar beneden… niet geschikt voor mensen met hoogtevrees!

NB. The Vessel is voor onbepaalde tijd gesloten. De begane grond is wel gratis toegankelijk.

dag 6: Afscheid in stijl

Onze laatste wandeling in New York brengt ons onder andere naar het indrukwekkende Grand Central Station en het iconische Chrysler Building: een afscheid in stijl! Vlak bij ligt Bryant Park, dat vanaf half november omgetoverd is tot een gezellige ‘winter village’. In de kleine stalletjes zijn sieraden, kerstdecoraties en lokale lekkernijen te koop. Aan het begin van de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)

dag 7: Aankomst in Nederland

In de ochtend arriveren we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Christmas Spectacular in Radio City Hall New York City
Christmas Spectacular in Radio City Hall
Een wervelende kerstshow van de Radio City Rockettes
Starttijd show: 17.00 uur
Duur: circa 2 uur
Minimaal deelnemers
Prijs: €,- per persoon (excl. kosten openbaar vervoer)
Al bijna 100 jaar zijn de Rockettes een Amerikaans icoon, dat garant staat voor entertainment van de bovenste plank. De Radio City Hall, een van de beroemdste concert- en theaterzalen van de stad, is het thuis van het showdansgezelschap. Al sinds de jaren ’30 verzorgen de Rockettes de kerstshow Christmas Spectacular. Deelt u in deze New Yorkse traditie en laat u zich verrassen door een avond vol show, zang, dans en kerstmagie?

Vluchtschema
United

Amsterdam - New York Newark09:15 - 11:30 uur
New York Newark - Amsterdam17:50 - 07:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Holiday Inn Express New York City - Chelsea in Amerika
Hotel Holiday Inn Express New York City - Chelsea - New York
Dit recent gerenoveerde hotel heeft een uitstekende ligging in het centrum van Manhattan, met New Yorkse highlights als Times Square en het Empire State Building op minder dan anderhalve kilometer afstand. Vanaf het nabijgelegen metrostation kunt u bovendien eenvoudig en snel naar andere plekken in de stad reizen. Het hotel beschikt niet over een restaurant, in de directe omgeving van het hotel zijn volop horecagelegenheden te vinden. In het hotel is een 24-uursreceptie, wifi is gratis te gebruiken en er is een lift aanwezig. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Holiday Inn Express New York City - Chelsea

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel met twee nachten verlengen in het hotel waar u tijdens de reis ook verblijft. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en inclusief transfer naar de luchthaven.

New York
New York is een stad die eigenlijk verder geen introductie nodig heeft. Tijdens de reis maakt u kennis met een groot deel van Manhattan, bezoekt u Ellis Island en ziet u natuurlijk het beroemde Vrijheidsbeeld. Maar de stad heeft zo veel meer te bieden. Een langer verblijf is dan ook zeker een aanrader! Tijdens de verlenging kunt u datgene doen, waar u tijdens de reis nog niet aan toe bent gekomen. Rondom Central Park bevinden zich veel wereldberoemde en toonaangevende musea, zoals het Metropolitan Museum of Art, het American Museum of Natural History en het Guggenheim Museum. Maar ook de prachtige Frick Collection is het bekijken meer dan waard! Deze grote kunstverzameling bevat onder andere 17e-eeuwse schilderkunst van Frans Hals, Rembrandt en Vermeer. Ook kunt u een fiets huren in Central Park of een musical bijwonen op Broadway. Daarnaast zijn de winkelmogelijkheden eindeloos. Kortom: een langer verblijf is zeker aan te raden!