050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Gemütlich Beieren en de Romantische Straße

‘Als de feestdagen naderen veranderen de binnensteden van onze oosterburen langzaam maar zeker in feeërieke kerst- en winterdecors, waar de lucht zich vult met kaneel en andere winterse specerijen en flarden kerstliedjes opklinken uit steegjes en op pleinen. De decembermaand in Duitsland is een waar feest! Waar de kerstdagen zelf zich veelal met geliefden binnen afspelen, vieren de Duitsers de adventsweken met vrienden, familie en bekenden op de traditionele kerstmarktjes en in knusse restaurantjes. Daarbij is het moeilijk te zeggen welk deel van het land nu de kroon spant qua Gemütlichkeit, maar feit is dat het zuidelijke Beieren hoge ogen gooit als u op zoek gaat naar een sfeervolle regio om van de beroemde Duitse kerstsfeer te genieten.

En waar veel landgenoten kiezen voor een dagtochtje naar een Duitse kerstmarkt, kunt u zich met SRC Reizen dit jaar een week lang laven aan de Duitse Weihnachtsstimmung. Plaatsen als Bamberg en het aan de Romantische Straße gelegen Rothenburg ob der Tauber zien er met hun charmante vakwerkhuizen, stadspoorten en knusse pleintjes eigenlijk het hele jaar uit als een Anton Pieck-decor. Ook in de sfeervolle Altstadt van het barokke Würzburg is het gezellig slenteren over de Weihnachtsmarkt. Naast alle kerstsfeer genieten we in Beieren natuurlijk ook van de mooiste culturele highlights. Het prachtige barokke interieur van de Wieskirche is een hemelse toevoeging aan alle Weihnachtslichter.

Ook München laat zich van zijn feestelijkste kant zien als we daar genieten van de vele culturele hoogtepunten die de stad te bieden heeft. Wat is nu heerlijker dan nippen van een glaasje glühwein, na genoten te hebben van een van de vele musea die de stad rijk is? En zo dicht bij de Alpen genieten we natuurlijk ook van de prachtige, hopelijk met een laagje sneeuw getooide, natuur als we een uitstapje maken naar het bijzondere Schloss Hohenschwangau. Kortom, dit is een reis vol Weihnachtsfunkeln en de mooiste bezienswaardigheden. Gaat u met mij mee naar Beieren?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in middenklassehotels
6x ontbijt en 3x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
diverse kerstmarkten
Würzburg, Bamberg en München
Rothenburg ob der Tauber
Wieskirche en Schloss Hohenschwangau
Weihnachtsmuseum in Rothenburg
Alte Pinakothek in München
SRC -reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
De meest romantische Zuid-Duitse stadjes getooid in kerstsfeer en hopelijk een knisperend laagje sneeuw: dit is echt een plaatjesboekreis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Stadswandeling Würzburg en Würzburger Weihnachtsmarkt
Verkenning van UNESCO-stad Bamberg
Rothenburg ob der Tauber en de Romantische Straße
Stadswandeling München en vrije middag
Wieskirche en Schloss Hohenschwangau
Bezoek Alte Pinakothek en vrije middag
Terugreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Würzburg

Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar rijden we naar de barokstad Würzburg. De twee hoge torens van de domkerk Sankt Kilian zijn bepalend voor de skyline van de stad. Vanaf de Marienberg, waar de machtige vesting met de schitterende Fürstentuin ligt, hebben we een geweldig uitzicht over de stad. We dalen af naar de oude Mainbrug en maken een wandeling door de Altstadt. We overnachten twee nachten in het centrum van Würzburg. Ons hotel staat op 500 meter lopen van de Würzburger Weihnachtsmarkt. Begint u uw vakantie goed met een wandeling over deze gezellige kerstmarkt? We dineren deze avond in het hotel. (ca. 520 km)

dag 2: Historisch Bamberg

De Engelsen kennen het begrip een ‘chocolate box town’, waarmee ze schilderachtige plaatsjes bedoelen die in de jaren ’50 op een chocoladeverpakking afgebeeld werden. Engeland heeft ze zeker, maar vele plaatsjes in Zuid-Duitsland zouden zo een plekje op de lekkernij verdienen en de verkoop ervan opstuwen naar grote hoogte. Schilderachtig, romantisch, knus en warm zijn woorden die u te binnen schieten als u denkt aan de vakwerkhuisjes, de smalle straatjes en de kerktorens met ui-koepeltjes. En van al die pittoreske plaatsjes spant Bamberg misschien wel de kroon. Relatief ongeschonden de oorlog doorgekomen, zette UNESCO de Bambergse binnenstad op de lijst met beschermd werelderfgoed. Wij maken er een wandeling en genieten van dit decor dat in december ook nog eens overgoten is met een feestelijke kerstsfeer. Terug in Würzburg kunt u op eigen gelegenheid dineren. Wordt het een restaurantje in de binnenstad? Of geniet u van de diverse heerlijkheden op de kerstmarkt? (ca. 190 km)

dag 3: Rothenburg ob der Tauber en de Romantische Straße

Würzburg geldt als het begin van de Romantische Straße, het lint van sfeervolle plaatsjes dat in zuiden van Duitsland helemaal doorloopt tot aan de Alpen. Een van die plaatsjes is Rothenburg ob der Tauber. Tijdens een wandeling door de charmante binnenstad van Rothenburg zien we schitterende vakwerkhuizen, stadspoorten en knusse pleintjes. We wanen ons in de middeleeuwen! In de Sankt-Jakobs-Kirche zien we het bijzondere Heilig-Bloed-altaar van Tilman Riemenschneider. De naam van de kerk verraadt het misschien al, maar wist u dat Rothenburg een plaats is op een van de vele pelgrimsroutes naar Santiago de Compostela? We bezoeken natuurlijk het Deutsche Weihnachtsmuseum, voordat we de Romantische Straße verder volgen naar München, waar ons hotel voor de komende vier nachten staat. We dineren deze avond in het hotel. (ca. 310 km)

dag 4: Altstadt München

Wist u dat München in de 19e eeuw de bijnaam ‘Athene aan de Isar’ verwierf? De bijzondere culturele rijkdom maakte de stad tot een kruispunt voor schrijvers, denkers, schilders, maar ook kunstverzamelaars. Het zuidelijke München werd zo een waardige culturele tegenhanger voor het noordelijke Berlijn. Tijdens een stadswandeling verkennen we de historische Altstadt en zien we het neogotische Neues Rathaus met zijn beroemde carillon. Dit fraaie gebouw ligt aan het Marienplatz, het hart van München en een van de mooiste pleinen van Duitsland, dat in december natuurlijk getooid is met een feestelijke kerstmarkt. Ook bezichtigen we de vlak bij gelegen Liebfrauendom. De dubbele uivormige spitsen van deze indrukwekkende kerk zijn hét symbool van München. We eindigen onze wandeling op de Viktualienmarkt, waar u op eigen gelegenheid van de lunch kunt genieten. Deze permanente warenmarkt op het plein tussen de Heiliggeistkirche en de Frauenstraße prikkelt alle zintuigen en kent in de decembermaanden een kerstvariant! Natuurlijk is er de verleiding het eten te combineren met een heerlijke pul plaatselijk bier of een glas glühwein. De middag is vrij te besteden. De Münchner binnenstad kent, naast de Viktualienmarkt nog tal van andere kerstmarkten. Zo is er de middeleeuwse kerstmarkt op de Wittelsbacherplatz, en wat te denken van het keizerlijk decor van het Kaiserhof van de Münchner Residenz? Ook op dit plein, aangelegd in opdracht van Maximiliaan I, is een zeer populaire Weihnachtsmarkt te vinden. (ca. 20 km)

dag 5: Wieskirche en Schloss Hohenschwangau

Als u de Wieskirche van buiten ziet, dan is het haast niet voor te stellen dat u voor een absoluut hoogtepunt van de rococokunst staat! Dit gebouw, dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is van binnen door de gebroeders Zimmermann onder handen genomen. Zij hebben van deze relatief eenvoudige kerk een groots kunstwerk gemaakt. Na ons bezoek aan de Wieskirche rijden we naar Schwangau voor een bezoek aan het Schloss Hohenschwangau, waar de Beierse koning Ludwig II zijn jeugd doorbracht. Natuurlijk is Ludwig bekend als bouwer van het nabijgelegen sprookjesslot Neuschwanstein, waar hij slechts zes maanden woonde, totdat hij officieel krankzinnig werd verklaard en onder mysterieuze omstandigheden verdronk. We hebben een mooi uitzicht op dit 'Disney'-kasteel, maar het verhaal en interieur van Hohenschwangau zijn voor de cultuur- en geschiedenisliefhebber een stuk interessanter. Wat zou het fijn zijn als moeder natuur ons trakteert op een laagje sneeuw. Onze plaatjesboekreis zou er alleen maar fraaier door worden. Bij terugkomst in het hotel wacht ons daar het diner. (ca. 225 km)

dag 6: Münchner kunst en kerstsfeer

We beginnen de dag met een bezoek aan de Alte Pinakothek. Hier dompelen we ons onder in de uitgebreide collectie van Europese schilderkunst van de 14e tot en met de 18e eeuw en bewonderen we werken van onder andere Cranach, Dürer, Rubens en Rembrandt. Om u de mogelijkheid te geven optimaal te genieten van de kerstsfeer in de stad is ook deze middag vrij te besteden. Liefhebbers van muziek en theater brengen een bezoekje aan het Tollwood Winterfestival, een alternatieve kerstmarkt met veel kunst en straattheater. Het overgrote deel van de voorstellingen is gratis. Blijft u liever in de sfeer van traditionele musea? Ook dan heeft u keuze te over. Alleen al in de zustermusea van de Alte Pinakotheek, zoals onder andere de Pinakothek der Moderne Kunst en de Neue Pinakothek kunt u dagen langs de mooiste kunst dwalen.

dag 7: Naar huis

Aan deze heerlijke kerstsfeerreis is helaas een einde gekomen. We hebben vandaag een relatief lange reisdag voor de boeg en gaan vroeg op weg naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 790 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort.

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in Hotel Martini in Groningen of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

City Hotel Strauss in Würzburg, Duitsland
Hotel City Strauss - Würzburg
Dit hotel ligt in het gezellige centrum van Würzburg. De locatie leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeling door het pittoreske stadje. Het hotel beschikt over een lift en een restaurant, waar u kunt genieten van lokale specialiteiten uit Würzburg. In het hotel is gratis wifi beschikbaar. De eenvoudig ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van City Hotel Strauss
Leonardo Royal Hotel Munich
Hotel Leonardo Royal Munich - München
Aan de rand van het Olympiapark van München ligt op 5.700 meter van het oude centrum het zeer comfortabele hotel Leonardo Royal Munich. Tegenover het hotel ligt metrostation Oberwiesenfeld vanwaar u in zo’n 12 minuten naar het centrum van de stad reist. Hotel Leonardo Royal heeft een uitstekend restaurant en een gezellige bar en beschikt verder over een lift, een 24-uursreceptie, gratis wifi, een sauna en moderne fitnessfaciliteiten. De airconditioned comfort kamers (23 m²) hebben een espressomachine, een minibar, een kluisje en een badkamer met een regendouche en een toilet.

Bekijk de website van Leonardo Royal Hotel Munich

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien