Beleef een uniek kerstconcert in Vaticaanstad

Reisleidster Jessy van de Ven:
‘Als Rome in kerstsfeer wordt gehuld, dan krijgt de Eeuwige Stad een bijzondere magie over zich heen. Eeuwenoude straten worden prachtig verlicht, op indrukwekkende pleinen verrijzen groots verlichte kerstbomen en in de vele kerken worden prachtige kleurrijke kerststallen geplaatst. Deze charme ervaart u tijdens deze sfeervolle reis nog eens extra wanneer u een kerstconcert in de immense Paus Paulus VI-hal in Vaticaanstad bijwoont. Dit is een unieke belevenis, want voor de gewone sterveling is het haast onmogelijk hier bij aanwezig te zijn. Maar wij hebben kaarten voor u gereserveerd!

Naast dit bijzondere concert kunt u zich in deze bijzondere tijd van het jaar laten verrassen door de rijke geschiedenis die overal in Rome terug te vinden is. Van de herinneringen aan Romeinse keizers en katholieke heiligen tot de prachtige palazzi uit de 16e eeuw. En wat te denken van de vele weelderige, barokke kerken met schitterend beschilderde plafonds en rijk versierde altaren? In de winterperiode, waarin de toeristen Rome amper bezoeken, is het heerlijk genieten van de mooiste kunst in Galleria Borghese en de wereldberoemde Vaticaanse musea.

Daarnaast bewondert u een aantal verborgen pareltjes, zoals de basiliek van Cosmas en Damianus, de San Pietro in Vincoli met de indrukwekkende Mozes van Michelangelo en de bijzondere Villa Farnesina met een prachtig fresco van Rafael. Deze reis laat u het mooiste én uniekste van Rome in kerstsfeer beleven. U gaat toch ook mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
diverse wandelingen Rome
toegangskaart kerstconcert Vaticaanstad
entreegeld Galleria Borghese
entreegeld Vaticaanse musea
e-book '100 tips reis naar Rome'
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
kerstconcert Vaticaanstad
kerststal Santi Cosma e Damiano
Villa Farnesina en San Pietro in Vincoli
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Pieter en Sint Jan van Lateranen
Pantheon, Coloseum en Forum Romanum
Galleria Borghese en San Clemente
Spaanse Trappen en Trevifontein
Piazza Navona en Campo de’ Fiori
Reisleidster Jessy van de Ven
SRC-reisleidster sinds 2017
Favoriete plek: Forum Romanum
Rondom kerst krijgt de Eeuwige Stad een bijzondere magie over zich heen, beleeft u deze magie met mij?
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Dirk van Gorp
Reisleider sinds 2009
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome en religieus Rome
Wandeling klassiek Rome, kerststal en bezoek San Pietro in Vincoli. Kerstconcert in Vaticaanstad
Galleria Borghese en stadswandeling
Vaticaanstad en vrije middag
Volkswijk Trastevere en terugvlucht Rome – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen met KLM naar Rome. Wanneer het vluchtschema het toelaat maken we vanmiddag kennis met de religieuze geschiedenis van Rome. We dalen allereerst in de San Clemente af naar de Romeinse tijd en krijgen zo een goed beeld van de vele lagen waarop Rome is gebouwd. In de kerk Quattro Coronati bewondert u de oudste romaanse klokkentoren en prachtige middeleeuwse fresco’s. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de pauselijke basiliek Sint Jan van Lateranen. (ca. 40 km)

dag 2: Klassiek Rome, Napolitaanse kerststal en kerstconcert

Deze ochtend maken we kennis met het klassieke Rome. We wandelen langs het Colosseum en het Forum Romanum, waar we, dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid. Naast het Forum Romanum ligt een verborgen parel, de Basilica dei Santi Cosma e Damiano. Hier bewonderen de Napolitaanse kerststal, met een prachtige kerstkribbe uit de 18e eeuw. Na tijd voor de lunch bezoeken we de basiliek San Pietro in Vincoli. De kerk biedt plaats aan het grafmonument voor paus Julius II, ontworpen door Michelangelo. Het meest prominente beeld van dit monument is Michelangelo’s standbeeld van Mozes. Nadat we het vanmiddag rustig aan hebben gedaan gaan we aan het eind van de middag naar Vaticaanstad, waar we genieten van een bijzonder kerstconcert. In de enorme paus Paulus VI-hal met maar liefst 12.000 zitplaatsen genieten we van een veelzijdig kerstconcert. De artiesten worden pas kort van tevoren bekend gemaakt, maar zeker is dat u getrakteerd wordt op een gevarieerde avond met moderne, klassieke en gospelmuziek. Een groot deel van de zitplaatsen is gereserveerd voor religieuze autoriteiten en sponsoren. Wij hebben voor u kaarten in de groene zone gereserveerd (zie plattegrond).

dag 3: Galleria Borghese en stadswandeling

In de Galleria Borghese maken we kennis met grote kunstenaars, onder wie Caravaggio en Bernini. Hun werken zijn in een unieke verzameling bijeengebracht door kardinaal Scipione Borghese. Na ons bezoek aan dit bijzondere museum wandelen we door het schitterende park Villa Borghese naar de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Via de Trevifontein lopen we naar het Pantheon, dat beroemd is vanwege zijn eenvoudige schoonheid en unieke architectuur. Ook genieten we van twee levendige Romeinse pleinen, elk met hun eigen sfeer: het elegante Piazza Navona en het meer volkse Campo de’ Fiori.

dag 4: Vaticaanstad en vrije middag

Ons bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een hoogtepunt van deze reis! Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard!

dag 5: Volkswijk Trastevere en Rome – Amsterdam

Met het openbaar vervoer reizen we naar de volkswijk Trastevere, waar we de Villa Farnesina bezoeken. De wat sobere buitenkant staat in contrast met de oogverblindende renaissanceschilderingen aan de binnenkant. We bewonderen onder andere de beroemde fresco van de nimf van Galatea van Rafael. Na wat vrije tijd voor een vroege lunch keren we terug naar het hotel. Hier staat de touringcar op ons te wachten om ons de luchthaven te brengen voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Rome 09:55 - 12:10 uur
Rome - Amsterdam17:15 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Bij vertrek tot en met oktober 2018 verblijft u in hotel Porta Maggiore. Bij vertrek vanaf november 2018 verblijft u in hotel Domus Sessoriana. Het kan ook voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Domus Sessoriana, Italië
Domus Sessoriana - Rome
Het historische Domus Sessoriana is gevestigd in een oud klooster in Rome en ligt naast de Kerk van het Heilig Kruis. Het hotel ligt vlakbij de ruïnes van oude tempels en amfitheaters en biedt uitzicht op de groentetuinen van de Cisterciënzer monniken. Voor het hotel stopt een tram, en op 10 minuten loopafstand bevindt zich een metrohalte. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over aircondotioning, een tv en een minibar. In de gezellige omgeving van het hotel bevinden zich enkele restaurants, waar u ’s avonds op eigen gelegenheid kunt genieten van een diner.

Bekijk de website van Hotel Domus Sessoriana

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!