050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Cuba | Kleurrijk Cuba

Oldtimers, salsa en sigaren

Reisleidster Qurina Dijkstra:
‘Koloniale stadjes, swingende salsaklanken, vrolijkgekleurde oldtimers en Hemingway: zomaar een paar woorden die Cuba typeren. Natuurlijk geniet u tijdens deze cultuurvakantie hiervan, maar dit Caribische eiland is veel meer dan dat! Hier vindt u prachtige palmstranden, oneindige suikerrietvelden en tabaksplantages, een rijke historie en een supervriendelijke bevolking met muziek in hun ziel.

In de oude binnenstad van Havana ziet u nog Lada’s en Cadillacs rijden. In Santiago, de stad van de muziek, kunt u in de beroemdste casa de la trova genieten van de swingende Cubaanse muziek. En in het charmante Trinidad ontdekt u dat er nog maar weinig veranderd is met 400 jaar geleden. In Camagüey geniet u van de lome sfeer en de prachtige witte huizen met bloemen ervoor. In de provincie Santa Clara vindt u, naast de salsa, ook de roemrijke geschiedenis van “Che” terug.

Vooral uw verblijf in de casas particulares, bij de Cubanen thuis, is erg bijzonder! Zo leert u het échte Cuba kennen. Bij elke reis naar Cuba word ik weer een beetje meer verliefd op dit heerlijke eiland. Gaat u met mij mee voor een onvergetelijke vakantie? Wacht zeker niet te lang met uw bezoek! Nu Cuba en Amerika dichter bij elkaar komen, kan dit bijzondere land snel veranderen. Reis dus nu naar Cuba, voor het te laat is!'

Cuba: een unieke belevenis!
Tijdens uw reis op Cuba kunt u met onvoorziene omstandigheden te maken krijgen. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat u tijdens de reis bij bezienswaardigheden iets langer moet wachten, of dat sommige excursies op een andere manier uitgevoerd worden, bijvoorbeeld doordat een fabriek ineens gesloten is. Er zal altijd voor een passend alternatief worden gezorgd. Dit alles is een organisatorische uitdaging voor de reisleider ter plaatse. Wij zullen er echter alles aan doen om uw vakantie op Cuba tot een succes te maken.

Wanneer u rekening houdt met bovenstaande en een flexibele instelling heeft, zult u optimaal genieten van de unieke charme van dit land!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
binnenlandse vlucht
ruimbagage
toeristenklassehotels
4 nachten in Habana Centro
verblijf in casas particulares
14x ontbijt, 10x lunch, 9x diner
lunch in Bodeguita del Medio
diverse Cubaanse cocktails
inclusief entreegelden
lokale gids
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
historisch centrum Havana
Baracoa, oudste stad Cuba
in oldtimer door Havana
Santiago de Cuba en Trinidad
Bayamo en Cienfuegos
Santa Clara, stad van Che
Sierra del Escambray-gebergte
vallei van Viñales
Varkensbaai en Guantanamo
tabaksplantage
Camagüey in bicitaxi
bountyeiland Cayo Levisa
Reisleidster Qurina Dijkstra
SRC-reisleidster sinds 2011
Favoriete plek: Baracoa, het oudste stadje van Cuba
Bij elke reis naar Cuba word ik weer een beetje meer verliefd op dit heerlijke eiland. Gaat u met mij mee voor een onvergetelijke vakantie?
Ontmoet onze beste reisleiders in Cuba
Reisleider Luis Sánchez Péllon
Reisleider sinds 1994
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Ronald van der Werff
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Havana
Stadswandeling door Oud-Havana
Voetsporen van Hemingway en Cubaanse kunst
Binnenlandse vlucht naar Holguín en naar Baracoa
Bezoek Finca Duaba en boottochtje Toa-rivier
Via Guantanamo naar Santiago de Cuba en bedevaartsplaats Cobre
Verkenning Santiago de Cuba en boottochtje naar het visserseilandje Granma voor lunch
Bayamo en ritje per bicitaxi in Camagüey
Bezoek Sancti Spíritus, Vallei der Suikermolens, verblijf in casa particular in Trinidad en gezamenlijk diner in een paladar
Wandeling in Sierra del Escambray en het centrum van Trinidad
Santa Clara, stad van Che Guevara en historisch Cienfuegos
Bezoek Varkensbaai, bezoek Cuevas de Portales en naar Pinar del Rio voor verblijf in casa particular in Viñales
Wandeling vallei van Viñales en bezoek aan een tabaksplantage
Idyllisch strand van Cayo Levisa en een feestelijk afscheid in Havana
Vrije dag en naar huis
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Havana

We vliegen naar Cuba. Na aankomst worden we naar het hotel in Havana gebracht, waar we drie nachten in of nabij het centrum van de stad verblijven. (ca. 25 km)

dag 2: Het kloppende hart van Havana

Tijdens een stadswandeling verkennen we Oud-Havana. Al wandelend door de historische straten proeft u de sfeer van de stad en geniet u van het bijzondere straatbeeld: oldtimers, swingende muziekcafés en koloniale architectuur. We bezoeken de bekende maquette van Havana, die een goed beeld van de stad geeft. Ook maken we kennis met de geuren en smaken van de stad tijdens de bezoeken aan het rummuseum en een tabaksfabriek. In het bekende Hemingway-café Bodeguita del Medio genieten we van een lunch, en natuurlijk ook van een Cubaanse mojito. In de middag maken we een rondrit met een oldtimer langs de Malecón, de boulevard waarop de Cubanen graag flaneren. Onderweg stoppen we op het Plaza de la Revolución. In een paladar, een restaurant bij de Cubanen thuis, genieten we van een heerlijk Cubaans welkomstdiner. (ca. 10 km)

dag 3: Hemingway en Cubaanse kunst

We treden vandaag in de voetsporen van Ernest Hemingway, de Amerikaanse schrijver die de Nobelprijs voor de literatuur heeft gewonnen. Hij bracht de laatste 20 jaar van zijn leven door op Cuba. Hij baseerde zijn bekendste werk, The Old Man and the Sea, op het leven van een Cubaanse visser, waar hij een bijzondere vriendschap mee sloot. We bezoeken Cojimar, het vissersplaatsje waar zijn boot lag en waar hij de inspiratie voor zijn boek opdeed. Indien geopend bezoeken we ook Finca Vigia, zijn oude landhuis. Terug in Havana besteden we aandacht aan de Cubaanse kunst. We nemen een kijkje in de fraaie Callejon de Hamel. Dit steegje in het centrum is beroemd om de beelden en muren, die zijn versierd door kunstenaar Salvador González. Het project is in 1990 gestart en toont de Afrikaanse invloeden in de Cubaanse cultuur. Aan de bar van El Floridita genieten we, staand naast de bronzen Ernest Hemingway en onder het genot van een daiquiri, na van de dag. (ca. 25 km)

NB
Als Finca Vigia gesloten is, bezoeken we Hemingway’s kamer in Ambos Mundos.

dag 4: Havana – Holguín

We vliegen naar Holguín. Hiervandaan reizen we naar Baracoa, een pittige rit. Onderweg bezoeken we in Birán het geboortehuis van Fidel Castro. Baracoa is het oudste stadje van Cuba en wordt gekenmerkt door onverharde wegen en rondscharrelend pluimvee. Het contrast met het drukke Havana is groot. We verblijven hier twee nachten. (ca. 270 km)

dag 5: Tropische oase Baracoa

We bezoeken de Finca Duaba, waar een gids ons uitleg geeft over de lokale flora en fauna. Op het landgoed kunnen we een grote diversiteit aan tropische planten bewonderen, waaronder de cacaoplant. Hierna maken we een boottochtje over de Toa-rivier en genieten we van de traditionele zang en dans van de El Güirito-gemeenschap. Ook brengen we een bezoek aan het gemeentelijke museum, dat is gevestigd in het voormalige Matachin-fort. In de middag heeft u wat vrije tijd om door de straatjes van het fotogenieke Baracoa te struinen. (ca. 10 km)

dag 6: Guantanamo, Cobre en Santiago de Cuba

Tijdens onze reis naar Guantanamo verandert het landschap van weelderig groen met palmbomen, naar droog en gesierd met cactussen. Guantanamo is vooral bekend vanwege de Amerikaanse marinebasis Guantanamo Bay. We verkennen het centrum van Guantanamo en lunchen hier. Onderweg naar Santiago de Cuba, waar we twee nachten verblijven, brengen we een bezoek aan de bedevaartsplaats Cobre. (ca. 290 km)

dag 7: Santiago de Cuba en visserseilandje Granma

In Santiago de Cuba bezoeken we het mooi gelegen El Morro-fort, het oudste huis van Cuba en de voormalige Moncada-kazerne. Ook zien we de begraafplaats Santa Iphigenia. Hier bevindt zich het mausoleum van José Martí, de belangrijkste 19e-eeuwse patriot van Cuba. Op het visserseilandje Granma genieten we van de ontspannen sfeer en een heerlijke lunch. Op deze avond kunt u in de beroemdste casa de la trova van het land genieten van swingende Cubaanse muziek (kosten niet inbegrepen). (ca. 40 km)

dag 8: Bayamo en Camagüey

We rijden naar Bayamo, waar het volkslied van Cuba is gecomponeerd. Hier wordt de bevolking geëerd, omdat zij weigerden zich over te geven tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog en daarom zelfs de stad in brand staken. We bezichtigen het museum, gewijd aan de vader des vaderlands Carlos Manuel de Céspedes. Aansluitend gaan we naar het charmante Camagüey voor de overnachting. Per bicitaxi, een soort riskja, verkennen we het koloniale centrum. Erg leuk! (ca. 340 km)

dag 9: Sancti Spíritus en de Vallei van de Suikermolens

Het historische centrum van Sancti Spíritus verkennen we te voet. Hier ontdekken we het rijke koloniale verleden. Aansluitend rijden we naar de vallei van de Suikermolens, waar u de Torre de Manaca Iznaga kunt beklimmen. Van hieruit hadden de plantageopzichters een uitstekend zicht op de slaven. In het romantische Trinidad verblijven we twee nachten bij de Cubanen thuis, in casas particulares, en dineren we in een paladar. Een bijzondere ervaring! (ca. 280 km

dag 10: Wandeling in de natuur en Trinidad

Het Sierra del Escambray-gebergte ligt ten noorden van Trinidad. We maken een mooie, stevige wandeling door de schitterende natuur naar een waterval en genieten van de tropische flora en fauna. De middag brengen we door in het koloniale centrum van Trinidad. Dit is een van de best bewaard gebleven steden van Cuba. We wandelen door de romantische straatjes en bekijken het karakteristieke Plaza Mayor, dat omgeven is door prachtige paleizen. Vanaf de dakterrassen van die paleizen, ooit bewoond door suikerbaronnen, heeft u een prachtig uitzicht over de stad. In het Museo Romántico krijgen we een goed beeld van het leven van de suikerbaronnen in de 19e en 20e eeuw. We besluiten de dag in de beroemde Canchanchara-bar, waar we een heerlijke cocktail met honing en rum drinken! (ca. 50 km)

dag 11: Santa Clara en historisch Cienfuegos

We rijden naar Santa Clara, waar Ernesto ‘Che’ Guevara in 1958 voor de beslissende slag in de revolutie zorgde. Op het Plein van de Revolutie staat zijn standbeeld, met in de sokkel de beroemde strijdkreet Hasta la victoria siempre’ Aansluitend gaan we naar Cienfuegos, waar we het centrum bezichtigen. Schitterende Amerikaanse villa’s en oldtimers herinneren hier aan vervlogen tijden. We zien de kathedraal en het Terrytheater, en nemen een kijkje op het dakterras van het sierlijke Palacio de Valle, waar we een drankje krijgen. Ons hotel staat in of nabij Cienfuegos. (ca. 310 km)

NB
Als er geen hotel beschikbaar is in of nabij Cienfuegos, kan het zijn dat er uitgeweken wordt naar Santa Clara voor de overnachting. Het programma van dag 11 wordt dan omgedraaid.

dag 12: De Varkensbaai en de grot van Che

We bezoeken de Varkensbaai, waar in 1961 de mislukte invasie door Cubaanse ballingen plaatsvond. Borden langs de kant van de weg herinneren aan de overwinning van Castro en zijn medestanders. Daarna reizen we naar de provincie Pinar del Rio. Hier wordt de beste tabak van Cuba verbouwd, voor de wereldberoemde Cubaanse sigaren. Onderweg bezoeken we de Cuevas de los Portales, ook wel de grot van Che genoemd. Hier hield Che Guevara zich schuil tijdens de Cubacrisis van 1962. We verblijven twee nachten in casas particulares in Viñales en dineren in een paladar. (ca. 360 km)

dag 13: Cubaanse sigaren en de vallei van Viñales

We maken een wandeling in een van de vruchtbaarste streken van Cuba, de vallei van Viñales. Het landschap wordt hier gekenmerkt door heuvels van kalksteen en mergel, die zijn begroeid met tropische planten. Ook brengen we een bezoek aan een tabaksplantage. Cubaanse tabak wordt door velen als de beste ter wereld beschouwd en wordt onder andere gebruikt voor de beroemde Cohiba-sigaren. ’s Avonds kunt u dineren in een van de lokale restaurantjes in Viñales. (ca. 100 km)

dag 14: Parelwitte stranden en afscheid van Havana

We nemen de boot naar het bountyeiland Cayo Levisa en genieten enkele uren van de parelwitte stranden en azuurblauwe zee. Maakt u een strandwandeling? Of gaat u snorkelen? ’s Middags reizen we naar Havana, waar we overnachten. Hier genieten we van een heerlijk afscheidsdiner met sfeervolle live muziek op het dakterras van een van de koloniale gebouwen van Havana. (ca. 190 km)

dag 15: Vrije dag en naar huis

Deze dag is ter vrije besteding. In de loop van de dag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 25 km)

dag 16: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Casa de la trova
Casa de la Trova
Swingen in de Cubaanse muziekhuizen
Prijs: CUC 10,- per persoon, inclusief vervoer
Als u zin heeft in een avondje uit, dan kunt u in Santiago de Cuba een bezoek brengen aan de plaatselijke casa de la trova. Deze muziekhuizen, die u overal op Cuba kunt vinden, zijn bedoeld om de Cubaanse muziek te ondersteunen. De casa de la trova van de voormalige hoofdstad van Cuba is de beroemdste van het land. Een bezoek staat garant voor een gezellige avond met goede muziek, lekkere drankjes en voldoende gelegenheid tot dansen.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Havana12:35 - 17:15 uur
Havana - Amsterdam19:15 - 10:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en casas particulares

Hotels
U verblijft in toeristenklassehotels en casas particulares. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Plaza in Havana
Hotel Plaza - Havana
De ligging van het koloniale Hotel Plaza is uitstekend, midden in Havana Vieja. Vanuit het hotel wandelt u zo de gezellige straatjes van oud-Havana in. Het hotel beschikt over een grote lobby en bar.

Bekijk de website van Hotel Plaza
Hotel Portosanto in Baracoa
Hotel Portosanto - Baracoa
Dit hotel ligt 1 kilometer buiten het subtropische Baracoa en heeft een privéstrandje. Door de hogere ligging is het uitzicht op de omringende bergen en Baracoa Bay prachtig! Het hotel beschikt onder andere over een heerlijk, groot zwembad met ligbedden.

Bekijk de website van Hotel Portosanto
Hotel Rex in Santiago de Cuba
Hotel Rex - Santiago de Cuba
Het opvallend gekleurde Hotel Rex ligt centraal in Santiago de Cuba, aan de Plaza de Marte. Wanneer u een tropische cocktail drinkt in de bar op het dakterras, kunt u genieten van het uitzicht over de stad.

Bekijk de website van Hotel Rex
Gran
Hotel Gran - Camaguey
Het Gran Hotel uit 1939 is een charmant koloniaal hotel met houten details. Het hotel ligt in de oude wijk, die bekend is om haar ‘tinajones’, aardewerken potten. In de directe omgeving van het hotel liggen het strand, de oude wijk Santa Lucía en de Sierra de Cubitas-berg. Het Gran Hotel heeft een restaurant, bars, een zwembad, een winkel, een kluis, een wissel- en postkantoor en toeristenbureau. Ook is er medische hulp. De kamer heeft airconditioning, een tv, een radio en een telefoon.

Bekijk de website van Gran Hotel
Casas particulares en paladars in Trinidad en Viñales
Casas particulares Trinidad - Trinidad
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.
Hotel Faro Luna in Cienfuegos
Hotel Faro Luna - Cienfuegos
Op ongeveer 20 minuten rijden van Cienfuegos ligt Hotel Faro Luna. Het hotel ligt aan een mooie baai en beschikt over een fijn zwembad. Vanaf het terras bij het zwembad heeft u een mooi uitzicht over de zee.
Casas particulares en paladars in Trinidad en Viñales
Casas particulares Viñales - Viñales
Casas particulares zijn accommodaties bij Cubanen in huis. Ze richten enkele kamers in hun woning in als hotelkamer en verhuren deze kamers aan toeristen. De meeste huizen hebben een centrale ligging en een tuin. Soms is de kamer onderdeel van het huis, en soms overnacht u in een apart gebouw. Elke kamer verschilt qua inrichting, maar de kamers zijn altijd netjes en schoon, en beschikken over een eigen badkamer met toilet en bad en/of douche en airconditioning.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een geweldige reis. Heerlijk om het mee te maken. Reisleidster Qurina heeft alles gedaan om het de groep naar de zin te maken. Echt een superervaring.
Beoordeling reis: 9
dhr. Groen
De rondreis over Cuba is best wel zwaar en vergt door de structuur van het land en het systeem heel veel van de reisleider, de plaatselijke gids en de chauffeur, en daardoor ook van de reizigers. Verder een reis die zeer de moeite waard is. De vraag is alleen hoe lang nog – het land verandert in een razend tempo.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
M. v. Wingerden en K. Roodenburg
Dit was mijn eerste reis als alleengaande en ik moet zeggen dat het mij zeer goed is bevallen. Onze reisleidster Qurina was top! Ze is een kei in haar vak en heeft ons zo veel verteld en laten zien van Cuba dat we de situatie en het leven daar wat beter begrijpen. Samen met de gids Rebecca en chauffeur Louis vormden zij een trio dat zeer goed op elkaar ingespeeld was. Het gaf ons een vertrouwd gevoel. Ik heb een geweldige reis gehad!!
Beoordeling reisleider: 10+
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Salvadori-Ladru
Beide casas particulares waren heel goed en super gezellig!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Familie Reuvers
Je kunt de hotels op Cuba niet vergelijken met onze maatstaven. Wij hebben ze dan ook beoordeeld door een Cubaanse bril. Het personeel deed er alles aan om eventuele onvolmaaktheden op te lossen. We hebben Cuba echt beleefd zoals we dat hadden verwacht. Prachtig land en een warme vriendelijke bevolking. Kortom, een fantastische reis om op teug te kijken.
Beoordeling reisleider: 10+
Beoordeling reis: 10
E. Bus
Een geweldige reis, mede dankzij de deskundigheid van de reisleider en de samenwerking met de Cubaanse gids en chauffeur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met 4 nachten in Varadero of in Jibacoa. Beide verlengingen zijn op basis van All Inclusive en inclusief transfers. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Hotel Cuatro Palmas in Varadero
Hotel Cuatro Palmas - Varadero
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 370 p.p.
Als u na deze intensieve rondreis heerlijk wilt bijkomen aan het strand, dan is Varadero de uitgelezen bestemming. Varadero ligt op ongeveer 150 kilometer van Havana en is een van de bekendste badplaatsen van het Caribische gebied. De plaats bestaat voornamelijk uit een 20 kilometer lang schitterend zandstrand.

Bekijk de website van Hotel Cuatro Palmas
Hotel Memories in Jibacoa
Hotel Memories - Jibacoa
Reisduur: 4 nachten
v.a. € 390 p.p.
Op ongeveer 50 minuten rijden van Havana, genesteld tussen de groene bergen en het paradijselijke Arroyo Bermejo Beach, ligt dit comfortabele 16+ resort. Het resort is rustig gelegen op 15 kilometer van het dichtst bijzijnde plaatsje: Santa Cruz del Norte, waar de Havana Club Rum-distilleerderij te bezoeken is. Het terrein is weelderig en groen, gesierd door palmbomen, en vanaf het hotel wandelt u zo het hagelwitte strand op.

Bekijk de website van Hotel Memories