050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol
U bent hier: Home | India | Kleurrijk India

Ontdek de geuren, kleuren en rijke cultuur van betoverend Rajasthan

Reisleider Bob:
‘Ontdek het fantastische Rajasthan! Hier vindt u alles waar India beroemd om is! In deze provincie zult u zich verwonderen over de architectuur van indrukwekkende middeleeuwse forten, prinselijke paleizen en hindoe- en jaïntempels. Ook maken we kennis met het dagelijks leven, wanneer we wandelen door kleine stadjes waar heilige koeien en olifanten het straatbeeld bepalen.

Tijdens de unieke reisroute verkent u de uitersten van dit gebied: van de chaotische metropool Delhi tot de sprookjesachtige stad Bundi en van het roze Paleis der Winden in Jaipur tot het nationale park van Ranthambore, waar u twee safaritochten maakt. Een bezoek aan de Taj Mahal, een van de mooiste monumenten ter wereld en het symbool van verloren liefde, mag natuurlijk niet ontbreken!

Halverwege uw reis maakt u iets heel speciaals mee: het jaarlijkse kamelenfestival in Pushkar! De befaamde kamelenmarkt in Pushkar wordt jaarlijks door zo’n 200.000 mensen bezocht en vindt plaats in de achtste maand van de hindoekalender, afhankelijk van de volle maanstand (Kartik Purnima). Vaak zijn de handelaren en pelgrims dagenlang onderweg om Pushkar te bereiken. Voordat het feest een week voor de volle maan losbarst, wordt er eerst handel gedreven. Er worden ongeveer 50.000 kamelen, paarden en koeien aangeboden en de woestijnvlakte rondom het stadje verandert in een groot kampement. Speciaal voor u, als SRC-gast, is er dan ook een plekje gereserveerd in een van de luxe tenten op het festivalterrein. Een betoverend spektakel, dat uw kennismaking met Rajasthan compleet maakt.

Laat mij u meevoeren naar de chaos, geuren, kleuren en rijke cultuur en natuur van het betoverende India! U zult verrast worden!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten met KLM
ruimbagage
uitstekende middenklassehotels
luxueus tentenkamp Pushkar
verblijf in 14e-eeuws fort Kresoli
dagkamer in Delhi op dag 16
15x ontbijt, 1x lunch en 15x diner
2 safaritochten Ranthambore NP
Engelssprekende gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Old en New Delhi
de Taj Mahal in Agra
Ranthambore nationaal park
fort van Amber en Jaipur
kamelenfestival in Pushkar
spookstad Fatehpur Sikri
Jagdishtempel Udaipur
Chittorgarh-fort
maharadjapaleis Bundi
Stepwell in Abhaneri en fort Kesroli
Reisleider Bob
SRC-reisleider sinds 2006
De straten vullen zich met sierlijk uitgedoste kamelen en feestvierende mensen: het kamelenfestival in Pushkar is een waar spektakel!
Ontmoet onze beste reisleiders in India
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Delhi
Stadstour door Old and New Delhi
Naar Agra en wereldwonder Taj Mahal
Naar Fatehpur Sikri en roze stad Jaipur in Rajasthan
Per jeep naar fort van Amber en koninklijke stad Jaipur
Het kamelenfestival in de tempelstad Pushkar
Naar een van de mooiste steden van India, Udaipur
Kennismaking met romantische stad Udaipur
Bezoek aan Chittorgarh, het grootste fort van Rajasthan
Naar sprookjesachtig Bundi
Muurschilderingen in het Bundipaleis en vrije middag
Van Bundi naar Ranthambore N.P.
Twee safaritochten door Ranthambore N.P.
Via het Aravelli-gebergte naar fort Kesroli
Dorpswandeling en naar Delhi
Vrije tijd en vlucht naar Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Delhi

We vliegen naar India. Na aankomst op de luchthaven van Delhi worden we naar het hotel in deze stad gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Old en New Delhi

De eerste indrukken van India zijn overweldigend! Tijdens een stadstour door het westers aandoende New Delhi zien we de Indiapoort en de parlementsgebouwen. In Old Delhi maken we kennis met het echte India. We zien het imposante Rode Fort en wandelen over de kleurrijke Chandni Chowk-bazaar. Hier ervaren we de geuren en kleuren van Delhi volop. (ca. 20 km)

dag 3: De Taj Mahal

In Agra bezoeken we een van ’s werelds mooiste monumenten. De Taj Mahal, een van de bekendste gebouwen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, staat bekend als een echt wereldwonder en het aanschouwen van dit meesterwerk is een onvergetelijke ervaring! Door zijn perfecte architectuur en harmonieuze omgeving straalt het gebouw een ongekende sereniteit uit. Aan de bouw van dit symbool van verloren liefde werkten duizenden mensen en honderden olifanten mee. We overnachten in Agra. (ca. 260 km)

dag 4: Naar Fatehpur Sikri en roze stad Jaipur in Rajasthan

Fatehpur Sikri, eens de hoofdstad van het Mogolrijk, werd na slechts vijftien jaar bewoning al weer verlaten. Nu kunnen we een prachtig bewaard gebleven spookstad bekijken. Ons einddoel van deze dag is Jaipur, waar we twee nachten verblijven. Hier vinden we alles waar Rajasthan bekend om staat: mensen met felgekleurde sari’s en tulbanden, olifanten die door overvolle straten sjokken en heilige koeien die zich niets aantrekken van de dagelijkse hectiek. (ca. 260 km)

dag 5: Fort Amber en koninklijk Jaipur

Met een jeep rijden we naar het indrukwekkende fort van Amber, vanwaar we een prachtig uitzicht over de omgeving hebben. Tijdens een stadstour door 'de roze stad' zien we onder andere het sterrenobservatorium en het Paleis der Winden. (ca. 20 km)

dag 6: Het kamelenfestival in Pushkar

Vanuit Jaipur reizen we naar Pushkar. Pushkar heeft circa 15.000 inwoners en ligt rondom een klein meer aan de rand van de Tharwoestijn. Volgens de traditie is het meer ontstaan toen oppergod Brahma er een lotusbloem liet vallen. Als enige plek in India met een aan Brahma gewijde tempel, is het stadje een bekend bedevaartsoord voor hindoes, vol met tempels en verblijfplaatsen voor de pelgrims. Tijdens de jaarlijkse kamelenmarkt is het stadje voor een paar weken het centrum van Rajasthan. Dit traditionele Indiase festival was oorspronkelijk bedoeld voor de kamelenhandel, maar tegenwoordig is het vooral ook een uitbundig feest. De straten vullen zich met sierlijk uitgedoste kamelen en feestvierende mensen. Ook zijn er traditionele shows te bewonderen. Een waar spektakel! (ca. 170 km)

dag 7: Naar Udaipur

Door de afwisselende natuur van het zuidelijke deel van Rajasthan reizen we naar Udaipur, een van de mooiste steden van India. We verblijven hier twee nachten. (ca. 320 km)

dag 8: Romantisch Udaipur

Udaipur, ‘de stad van de zonsondergang’, ligt prachtig tussen drie meren en donkergroene heuvels. We beginnen de dag dan ook met een boottochtje over het Pichola-meer. Daarna bezoeken we het uit marmer en graniet opgetrokken stadspaleis, het grootste paleizencomplex van Rajasthan. In het oude hart van de stad bezoeken we de aan Vishnu gewijde Jagdish-tempel. We eindigen deze dag in het Saheliyon Ki Bari-park, een mooi park uit de 18e eeuw met talrijke versierde fonteinen, een lotusvijver en een rozentuin. (ca. 20 km)

dag 9: Chittorgarh: het grootste fort van Rajasthan

Deze dag bekijken we de resten van de majestueuze paleizen en tempels in Chittorgarh, het grootste en misschien wel indrukwekkendste fort van Rajasthan, dat 180 meter boven de gelijknamige stad uittorent. We bereiken het plateau waarop het fort werd gebouwd via een steile weg omhoog en passeren daarbij zeven gigantische poorten. Aansluitend rijden we verder naar ons rustieke hotel, waar we de komende nacht verblijven. (ca. 115 km)

dag 10: Van Chittorgarh naar sprookjesachtig Bundi

We rijden naar Bundi, ongetwijfeld een van de meest sprookjesachtige stadjes van Rajasthan! Het lijkt wel of de tijd hier heeft stilgestaan: het is heerlijk ronddwalen door de nauwe straatjes van de bazaar, met haar typisch blauw geschilderde huisjes en ontelbare tempels. We verblijven twee nachten in de omgeving van Bundi. (ca. 190 km)

dag 11: Muurschilderingen in het Bundipaleis en vrije middag

Gedurende de ochtend bewonderen we de vele muurschilderingen in het 16e-eeuwse paleis van de maharadja’s van Bundi. Vanaf de ruïnes van het in 1354 gebouwde Taragarh fort hebben we een prachtig uitzicht over de stad. De middag is ter vrije besteding. (ca. 35 km)

dag 12: Naar Ranthambore

Ooit was het land van Ranthambore het jachtgebied van de maharadja’s van Jaipur. In 1970 werd het tot nationaal park uitgeroepen, en het is inmiddels een van India’s bekendste nationale parken. Er is dan ook kans dat u hier een tijger kunt spotten, of anders een van de vele andere wilde diersoorten, zoals panters, krokodillen en hyena’s. We verblijven twee nachten in Ranthambore. (ca. 150 km)

dag 13: Twee safaritochten in Ranthambore

We maken twee safaritochten door het nationale park: in de ochtend en namiddag. We zien onder andere het mysterieuze 10e-eeuwse Ranthambore-fort, dat midden in de jungle ligt. Het is gemakkelijk voor te stellen hoe de maharadja’s hier feesten organiseerden om hun jachtpartijen luister bij te zetten.

dag 14: Via het Aravelli-gebergte naar fort Kesroli

Na een mooie route door het Aravelli-gebergte bereiken we het idyllisch op het platteland gelegen 14e eeuwse fort Kesroli, waarin we ook in overnachten. Onderweg bezoeken we de beroemdste stepwell, monumentale waterput, van Rajasthan in Abhaneri. (ca. 210 km)

dag 15: Dorpswandeling en naar Delhi

Gedurende de ochtend genieten we van onze unieke verblijfplaats, Fort Kesroli, en maken we een wandeling door het dorp. Na de lunch vervolgen we onze reis naar Delhi voor de laatste overnachting. (ca. 160 km)

dag 16: Vrije tijd en naar huis

Gaat u op deze vrije dag op zoek naar leuke souvenirs? Bij Connaught Circus vindt u allerlei winkeltjes waar zeker iets van uw gading te vinden is! Hier bevindt zich ook de gezellige Tibetaanse markt. Uiteraard kunt u uw laatste uren in Delhi ook gebruiken voor een bezoek aan een van de vele musea. U kunt de gehele dag nog gebruikmaken van uw kamer en ’s avonds dineren we gezamenlijk in het hotel. Daarna gaan we naar de luchthaven, waar we afscheid nemen van het betoverende India. (ca. 60 km)

dag 17: Aankomst in Nederland

We komen in de ochtend aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Delhi12:40 - 01:10 uur
Delhi - Amsterdam03:20 - 07:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede middenklassehotels. Vele van deze hotels zijn een paleis, fort of een kasteel geweest en liggen vaak in een rustieke omgeving, buiten de drukke steden. Vaak is er een waterkoker op de kamer aanwezig zodat u ook zelf een lekker kopje koffie of thee kunt zetten. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

In Pushkar verblijft u in luxe tenten die speciaal voor het kamelenfestival worden opgebouwd (The Royal Desert Camp). Het tentenkamp bestaat uit circa 300 tenten en er is een restaurant aanwezig. De tenten zijn voorzien van een tapijt op de vloer, een telefoon en een badkamer met warm en koud stromend water en een toilet.

Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. U kunt hier geen rechten aan ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve gegevens.

Holiday Inn Mayur Vihar in Delhi
Hotel Holiday Inn Mayur Vihar - New Delhi
Met luxe en comfort van dit hotel begint en eindigt de reis goed! Het luxe hotel ligt in de zakenwijk van New-Delhi. Uw kamer is van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Holiday Inn Mayur Vihar
Mansingh Palace in Agra
Hotel Mansingh Palace - Utter Pradesh
Mansingh Palace ligt centraal in Agra en bevindt zich nabij de Taj Mahal. De klassiek ingerichte kamers beschikken over een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een toilet en een douche. U kunt in het gehele hotel gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Mansingh Palace
Ramada Jaipur in Jaipur
Hotel Ramada Jaipur - Jaipur
In de roze stad staat het comfortabele hotel Ramada Jaipur. Neemt u een verfrissende duik in het zwembad op het dak van het hotel? Hier bevindt zich ook de buitenbar, vanwaar u een magnifiek uitzicht over de stad heeft! Het hotel beschikt daarnaast over een fitnessruimte.

Bekijk de website van Ramada Jaipur
The Royal Desert Camp in Pushkar
Hotel The Royal Desert Camp - Pushkar
Voor de optimale beleving van het kamelenfestival verblijft u in dit luxueuze tentenkamp dat elk jaar speciaal voor dit evenement wordt opgebouwd. Het bestaat uit circa 300 tenten en er is een restaurant aanwezig. De luxe tenten zijn voorzien van een tapijt op de vloer, telefoon, een badkamer met warm en koud stromend water en een toilet.

Bekijk de website van The Royal Desert Camp
Fateh Niwas in Udaipur
Hotel Fateh Niwas - Udaipur
Ontspannen kunt u zeker in hotel Fateh Niwas, dat in een rustieke groene omgeving op circa drie kilometer buiten het centrum van Udaipur ligt. Geniet u van de spafaciliteiten, het zwembad of de prachtige vergezichten op het meer? Wifi is gratis beschikbaar in het gehele hotel.

Bekijk de website van Fateh Niwas
Castle Bijapur in Chittorgarh
Hotel Castle Bijaipur - Bijaipur
Altijd al een kasteelheer of -dame willen zijn? Dan bent u in dit rustiek gelegen kasteel uit de 16e eeuw, met een heerlijk zwembad in de tuin, aan het goede adres! De eigenaars zien het kasteel niet als een hotel, maar als een huis waar u thuiskomt zodat u de Indiase gastvrijheid optimaal kunt ervaren.

Bekijk de website van Castle Bijaipur
Ishwari Niwas Palace in Thalera
Hotel Ishwari Niwas Palace - Bundi
De omgeving van Bundi leent zich uitstekend voor een mooie fietstocht. Dit hotel ligt rustig en biedt huurfietsen aan om de omgeving te verkennen. Wifi is gratis beschikbaar in de openbare ruimtes.
Tiger Den Resort in Ranthambore
Resort Tiger Den - Khilichipur
U verblijft in het Tiger Den Resort op twee kilometer van het fort en het nationale park van Ranthambore. In dit hotel, dat dicht bij het natuurpark ligt, geniet u ook zeker van de rijke flora en fauna! Spot u een van de 300 vogelsoorten die in Ranthambore rondvliegen?

Bekijk de website van Tiger Den Resort
Hill Fort Kesroli in Alwar
Hotel Hill Fort Kesroli - Alwar
Midden in de natuur ligt, bovenop een heuvel, het majestueuze fort Kesroli. Vanaf hier heeft u een fenomenaal uitzicht over de wijde omtrek.

Bekijk de website van Hill Fort Kesroli

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een gids als Bob gun je elke reiziger. Ook de mindere kanten van een reis door India werden niet geschuwd en op een hanteerbare manier onder de aandacht van de deelnemers gebracht. De manier waarop aan de laatste dag in Delhi invulling werd gegeven verdient extra lof. Bovendien alle lof voor het eerste en tevens laatste hotel in Delhi voor de manier waarop men met verloren/vergeten/ per ongeluk achtergelaten bagage bleek om te gaan: m.b.v. een keurig bijgehouden logboek kon de betreffende kleding keurig verpakt aan de eigenaar worden geretourneerd.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
India een aparte ervaring.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Veelal mooie heritage hotels, je voelt je vereerd daar een gast te zijn. Ondanks smog hebben we in Delhi kunnen zijn en veel gezien. De reisleider is uitstekend!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd