Cézanne, Manet en Matisse in Duitse musea

Reisleidster Adriënne Zijlstra:
‘In de herfst- en wintermaanden, wanneer het buiten grauw en kil is, is het heerlijk om onder te duiken in musea en te genieten van de prachtige kleuren van de klassieke moderne kunst! Ook deze winter kan dat! SRC heeft voor u weer een aantal bijzondere tijdelijke tentoonstellingen in beroemde Duitse musea gecombineerd tot een prachtige kunstreis en kunt u genieten van het mooiste van de 19e- en vroeg 20e-eeuwse kunst!

Zo reist u allereerst naar Wuppertal, waar u het werk van Manet bewondert, een van de eerste kunstenaars die in de impressionistische stijl werkte. Vervolgens ontdekt u in de Bundeskunsthalle in Bonn de schilderijen van de minder bekende Ferdinand Hodler, die in Duitsland en Oostenrijk wordt gezien als een van de grondleggers van de moderne kunst. Hij probeerde impressionisme te verbinden met realisme en symbolisme en wordt in Duitsland als wegbereider van het expressionisme gezien.

In de Staatliche Kunsthalle in Karsruhe kunt u in een speciale tentoonstelling de fraaie kunst van Cézanne bewonderen. Net als Hodler werkte Cézanne aanvankelijk als impressionistisch kunstenaar, en ook Cézanne was zeer belangrijk voor de ontwikkeling van de moderne kunst. Maar daar waar Hodler vooral de menselijke figuur centraal stelde, richtte Cézanne zich meer op stillevens en landschappen. U eindigt deze kunstreis in het Städelmuseum in Frankfurt, waar een tentoonstelling gewijd is aan Matisse en Bonnard. Kortom, een prachtige reis door de moderne kunst van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw. Gaat u in de donkere winterdagen genieten van de kleurrijkste kunst?’

Extra vertrekdatum 18 januari!
Wegens grote belangstelling zijn vrijwel alle vertrekdata van deze kunstreis uitverkocht! Er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar op de reis met vertrek op 14 december. We hebben daarom wederom een extra vertrekdatum ingekocht: 18 januari. De Matisse-Bonnard tentoonstelling in Frankfurt eindigt echter al op 14 januari. Tijdens deze extra ingekochte vertrekdatum bezoekt u daarom een andere, bijzondere tentoonstelling. In het Museum Wiesbaden ziet u het werk van de voorlopers van de klassieke moderne kunst: Delacroix – Courbet – Ribot.

Pluspunten
vervoer in first class-touringcar
middenklassehotels
3x ontbijt
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Manet in Von der Heydt in Wuppertal
Hodler in Bundeskunsthalle Bonn
Cézanne in Staatliche Kunsthalle Karlsruhe
Matisse-Bonard in Städel Museum Frankfurt
Reisleidster Adriënne Zijlstra
SRC-reisleider sinds 2006
Favoriete plek: Von der Heydt Museum
Gaat u deze winter mee om de mooiste musea in Duitsland te ontdekken? U gaat prachtige kunst zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleidster Wendy Fossen
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Adriënne Zijlstra
Reisleidster sinds 2006
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleider Theo Gerrits
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Manet in Von der Heydt in Wuppertal
Ferdinand Hodler in de Bundeskunsthalle in Bonn
Stadswandeling en Cézanne in Karlruhe
Matisse-Bonnard in het Städelmuseum in Frankfurt

Reisbeschrijving

dag 1: Manet in Wuppertal

We starten deze kunstreis in Wuppertal waar we een uitgebreid bezoek brengen aan het Von der Heydt-Museum. De kunstverzamelaar Eduard von der Heydt schonk in 1952 zijn schilderijenverzameling aan het stadsmuseum van zijn geboortestad. Ter ere daarvan werd de naam van het museum gewijzigd. De vaste collectie bestaat uit schilderijen en beeldhouwwerken van de periode van de 16e eeuw tot de huidige tijd. Deze herfst en winter presenteert het museum een grootse overzichtstentoonstelling gewijd aan Edouard Manet. Deze schilder behoort tot de grote meesters van de 19e-eeuwse kunst. Zoals we tijdens de tentoonstelling kunnen zien, is hij niet duidelijk te typeren binnen een bepaalde stroming, maar de hij heeft verwantschap met realisme en impressionisme. We overnachten in het centrum van Wuppertal. (ca. 210 km)

dag 2: Hodler in Bundeskunsthalle in Bonn

Bonn is een opmerkelijke stad. Van een groene, rustige provinciestad werd het na de Tweede Wereldoorlog de hoofdstad van West-Duitsland. Daarmee kwam Bonn in het centrum van de wereldpolitiek te liggen. Nadat Berlijn door de hereniging weer de hoofdstad van Duitsland werd, belandde Bonn in een ‘doornroosje-slaap’. Op kunst- en cultuurgebied is de stad echter alles behalve ‘slaapverwekkend’! We bezoeken in de Bundeskunsthalle een tentoonstelling van de relatief onbekende schilder Ferdinand Hodler, die in Duitsland gezien wordt als een van de grondleggers van de moderne kunst. Deze tentoonstelling in Bonn geeft een mooi overzicht van zijn werk, waarin hij het impressionisme probeerde te verbinden met het realisme en het symbolisme. We rijden vervolgens verder naar Karlsruhe, waar we twee nachten aan de rand van het centrum verblijven. (ca. 370 km)

dag 3: Cézanne in Karlsruhe

Deze ochtend staat er een stadswandeling door Karlsruhe op het programma. De stad is nog geen 300 jaar oud en is in de tijd van het classicisme ontworpen volgens een bijzonder stratenplan: vanuit het slot werden 32 straten als stralen aangelegd. Het slot werd gebouwd op de plaats waar Markgraaf Karl Wilhelm von Baden-Durlach volgens de legende in zijn slaap een visioen had over de nieuwe stad: vandaar de naam ‘Karlsruhe’. Hoewel er sinds begin 18e eeuw behoorlijk wat veranderd is, is het oorspronkelijke stratenplan nog duidelijk herkenbaar. We zien indrukwekkende voorbeelden van het classicisme, maar ook uit de latere jugendstil. We eindigen in de Staatliche Kunsthalle, een museum dat tot een van de oudste publiektoegankelijk musea in Duitsland behoort. Hier bezoeken we de tentoonstelling ‘Cézanne Metamorfosen’. Topmusea uit onder meer Parijs, New York, Moskou en Madrid hebben werken uitgeleend voor deze expositie. We zien hoe Cézanne vanuit het impressionisme steeds abstracter ging werken en daarom als wegbereider van de kubisten wordt gezien. (ca. 10 km)

dag 4: Matisse-Bonard in het Städel Museum Frankfurt

Na het ontbijt rijden we naar Frankfurt am Main. Het 200 jaar oude Städel Museum in deze stad is een van de beste musea in Duitsland! In het museum kunt u een overzicht van zo’n 700 jaar kunstgeschiedenis bewonderen. Het gebouw aan de zuidoever van de Main is sinds de laatste, ondergrondse, uitbreiding ook in architectonisch opzicht erg bijzonder. Hier is onder de noemer ‘Leve de schilderkunst’ een fascinerende tentoonstelling ingericht over werk van twee bevriende schilders uit de klassieke moderne kunst: Henri Matisse en Pierre Bonnard. De prachtige, kleurrijke beelden die vanuit de hele wereld hier samen worden gebracht vormen een waardige afsluiting van deze kunstreis. (ca. 540 km)

Aangepast programma vertrekdatum 18 januari
dag 4: Delacroix – Courbet – Ribot in het Museum Wiesbaden
Na het ontbijt rijden we naar Wiesbaden. Hier bezoeken we een fraaie tentoonstelling over de Franse kunst in de 19e eeuw. We zien de schilders die de klassieke moderne, die we eerder deze reis zagen, geïnspireerd hebben. Zo besteedde Delacroix al veel aandacht aan kleuren en lichtwerking. Courbet was vooral vernieuwend en invloedrijk door zijn keuze om scenes uit het dagelijkse op grote doeken af te beelden. Deze tentoonstelling vormt een bijzondere afsluiting van onze reis door de moderne kunst. (ca. 530 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Alle hotels beschikken over een lift en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Vienna House Easy Wuppertal
Hotel Vienna House Easy Wuppertal - Wuppertal
Het middenklassehotel Vienna House Easy ligt in het centrum van Wuppertal, naast de historische stadhuis en op 850 meter van het Von der Heydtmuseum. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant en een bar. De kamers beschikken over een badkamer met een douche en een toilet. In het hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel Vienna House Easy
Achat Plaza Karlsruhe
Hotel Achat Plaza Karlsruhe - Karlsruhe
Het middenklassehotel Achat Plaza ligt aan de rand van het centrum van Karlsruhe op zo’n 10 minuten lopen van het slot. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant en een bar. De kamers beschikken over een minibar en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. In het hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Achat Plaza

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.


Leren van uw ervaring
We zijn zeer gesteld op uw mening. Die kunt u bij ons achterlaten of via een onafhankelijke partij als Reisgraag.nl. Deel uw ervaringen over uw reis of onze organisatie. Kijk op Reisgraag.nl
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek, 28 dagen bij vertrek op 18 januari 2018)
Maximaal 32 deelnemers.