050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol

Musea vlak over de grens

Reisleidster Adriënne:
‘In de wintermaanden, wanneer het buiten grauw en kil is, is het heerlijk om onder te duiken in musea en te genieten van de prachtige kleuren van de schilderkunst! Ook deze winter kan dat! SRC heeft voor u weer een aantal bijzondere, tijdelijke tentoonstellingen in toonaangevende Duitse musea gecombineerd tot een prachtige kunstreis. Vlak over de grens, in Essen, Düsseldorf en Keulen, kunt u zich vier dagen lang onderdompelen in uiteenlopende kunstgenres.

Tijdens deze heerlijke kunst-stedentrip naar het Ruhrgebied bewondert u in Keulen twee indrukwekkende tentoonstellingen. Museum Ludwig eert de Amerikaanse Popart kunstenaar Andy Warhol met een grootse expositie. Ook ziet u in het Walraf-Richartz Museum een tentoonstelling over de pointillist Paul Signac, die u meeneemt op een reis van Normandië naar de Bosporus. Daarnaast heeft u alle gelegenheid om de vaste collecties van Museum Folkwang in Essen en de Kunstsammlung Nordrhein Westfalen in Düsseldorf te bekijken. Kortom,deze winter kunt u in het Ruhrgebied genieten van de mooiste kunst in beroemde musea! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede middenklassehotels
3x ontbijt
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
expositie Andy Warhol Now
expositie Bon Voyage Signac
Museum Ludwig in Keulen
Wallraf-Richartz Museum in Keulen
Museum Folkwang in Essen
Kunstsammlung Nordrhein Westfalen in Düsseldorf
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Gaat u deze winter mee om de mooiste musea in Duitsland te ontdekken? U gaat prachtige kunst zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Museum Folkwang in Essen en naar Düsseldorf
Historisch Düsseldorf, een bezoek aan de Kunstsammlung Nordrhein Westfalen en naar Keulen
Museum Wallraf Richartz in Keulen met Paul Signac en stadswandeling
Museum Ludwig met Andy Warhol en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Essen en Dusseldorf

Vanuit Amersfoort en Zevenaar rijden we naar Essen, waar we een bezoek brengen aan het Museum Folkwang. Dit museum werd in 2010 toen Essen culturele hoofdstad van Europa was en RUHR 2010 werd gevierd, uitgebreid met een bijzondere nieuwbouw van David Chipperfield Architects. Het museum bevat een bijzondere collectie 19e-eeuwse schilderijen en sculpturen, moderne kunst, een collectie fotografie en een uitgebreide prentenverzameling. U heeft volop gelegenheid om van dit museum te genieten, waarna we naar Düsseldorf rijden voor de overnachting. (ca. 210 km)

dag 2: Historisch Düsseldorf en de Kunstsammlung Nordrhein Westfalen

In de ochtend wandelen we door het historisch centrum van Düsseldorf met haar mooie oude huisjes, sfeervolle straten en unieke winkels. In de gezellige restaurants kunt u heerlijk lunchen. In de middag brengen we een bezoek aan de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen met haar eigen kunstcollectie. In de drie vestigingen bevindt zich werk van onder meer Picasso, Matisse en Mondriaan, maar ook de popart is rijkelijk vertegenwoordigd evenals werk van kunstenaars als Beuys en Christo. Aan het eind van de middag vertrekken we naar Keulen, waar we twee nachten verblijven. (ca. 50 km)

dag 3: Museum Wallraf Richartz met Paul Signac en stadswandeling in Keulen

In het Wallraf-Richartz Museum is de tentoonstelling ‘Bon voyage, Signac!’ te zien. Een impressionistische reis met hoogwaardige internationale werken in bruikleen en talrijke schilderijen afkomstig uit de eigen verzameling van het museum. Centraal staat Paul Signacs werk ‘Zicht op Constantinopel (Yeni Djami)’ uit 1909, een meesterwerk uit de periode van het pointillisme. Het werk wordt voor het eerst na een grondige restauratie aan het publiek getoond. Het schilderij is ook het eindpunt van de impressionistische schilderreis die begint in Normandië en de bezoeker door Bretagne en de Provence leidt om uiteindelijk te eindigen aan de Bosporus. In de middag maken we een korte stadswandeling door het centrum van Keulen. Daarna kunt u genieten van het moois dat deze stad heeft te bieden. Dat geldt zeker voor het wat minder bekende Käthe Kollwitz Museum. Dit museum heeft de grootste collectie kunst van deze bijzondere kunstenares, die vooral bekend is om haar beeldhouwwerken. Of brengt u een bezoek aan de imposante dom, een groots gotisch bouwwerk dat pas in de 19e eeuw werd voltooid. Als u de beklimming van de 533 treden van een van de hoogste kerktorens ter wereld trotseert, wordt u beloond met een spectaculair uitzicht over de stad. Natuurlijk kunt u ook gaan winkelen, bijvoorbeeld aan de voet van de Keulse dom. (ca. 10 km)

dag 4: Museum Ludwig met Andy Warhol en terug naar Nederland

In de ochtend brengen we een bezoek aan de tentoonstelling ‘Andy Warhol Now’ in het Museum Ludwig. De meester van de Popart is vooral bekend geworden dank zij zijn zeefdrukportretten van beroemdheden, waarvan Marilyn Monroe misschien wel de bekendste is. Maar ook de soepblikkenschilderijen en de coca-colaflessen zijn iconische werken. Warhol hield in zijn kunst de Amerikaanse maatschappij een spiegel voor. Ook ontwierp hij de LP-hoes voor de Velvet Underground, waar onder andere Lou Reed en Nico deel van uitmaakten met de bekende banaan. In de loop van de middag verlaten we Keulen en rijden we terug naar Nederland. (ca. 230 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 10.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

NH hotel Düsseldorf City, Duitsland
Hotel NH Düsseldorf City - Düsseldorf
Dit moderne hotel met haar opvallende architectuur ligt centraal in Düsseldorf. De metrohalte bevindt zich voor het hotel en in circa 15 minuten bereikt u de oude binnenstad. Ook de mooie winkelstraat, de Königsallee, is met het openbaar vervoer in circa 15 minuten te bereiken. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Het hotel beschikt over een restaurant met grote ramen, waar het ontbijt wordt geserveerd. U heeft toegang tot gratis wifi in het hele hotel.

Bekijk de website van NH Hotel Düsseldorf City
Flandrischer Hof Hotel, Keulen, Duitsland
Hotel Flandrischer Hof Cologne - Keulen
Hotel Flandrischer Hof ligt in het centrum van Köln in de gezellige wijk Belgisches Viertel. In deze wijk bevinden zich vele restaurants en bars. Vanuit het hotel is het ongeveer 1,5 kilometer wandelen naar de beroemde dom van Köln. Alle kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche. Het hotel beschikt over gratis wifi.

Bekijk de website van Flandrischer Hof Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd