050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief

Cultureel en culinair genieten in Emilia-Romagna

Reisleidster Marjorie:
‘Geen streek in Italië kent zo veel kunststeden, zo dicht bij elkaar, als Emilia-Romagna. Hier, tussen de Alpen en de Apennijnen in het noorden van Italië, in een van oudsher welvarende streek kunt u genieten van prachtige steden met een interessant verhaal.

Hoewel ze onderling in karakter en sfeer verschillen, hebben deze kunststeden gemeen dat ze tot stand zijn gebracht in een periode dat het mecenaat bloeide. Vorsten en adel wedijverden om de verfraaiing van onder andere Parma en Mantua, wat u terugziet in de mooie paleizen, kastelen en natuurlijk de schone kunsten. Door de vorstelijke geschiedenis steeg de kunst in deze streek tot een hoge staat van verfijning.

Deze themareis is een bloemlezing langs het fijnste dat deze streek te bieden heeft! En al deze pracht wordt gekleurd door de bloemrijke verhalen over tot de verbeelding sprekende families als D’Este van Modena, de familie Farnese uit Parma, en de Gonzaga’s uit Mantua. Tel hierbij de heerlijke gastronomische specialiteiten van de regio op, Emilia-Romagna wordt niet voor niets de buik van Italië genoemd, en u heeft alle ingrediënten voor een fascinerende cultuurreis in huis. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklasse hotel in Salsomaggiore Terme
7x ontbijt en 7x diner
toeristenbelasting
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Mantua en Verona
Parma en Modena
muziekstad Cremona
Sabbioneta
Rocca Sanvitale in Fontanellato
Rocca Meli Lupi in Soragna
Labirinto della Masone
art nouveau in Salsomaggiore Terme
SRC-reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
Hier, tussen de Alpen en de Apennijnen in het noorden van Italië, in een van oudsher welvarende streek, kunt u genieten van prachtige steden met een interessant verhaal.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bologna en wandeling Salsomaggiore
Sabbioneta, Soragna en Fontanellato
Stadswandeling Verona
Kunst in Mantua
Charmant Parma
Machtig Modena
Kennismaking met Cremona, stad van muziek
Labirinto della Masone en terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bologna en wandeling Salsomaggiore

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Bologna worden we naar ons hotel in Salsomaggiore Terme gebracht, waar we zeven nachten verblijven. Dit stadje is vooral beroemd als luxueus kuuroord uit de belle epoque: de vele gebouwen in de stile liberty herinneren hier nog aan. Ook vormt Salsomaggiore Terme het decor voor het jaarlijkse Miss Italia-gala. In de namiddag laat de reisleider ons tijdens een wandeling het mooie centrum van Salsomaggiore, met haar fraaie art nouveau en art deco-gebouwen, zien. (ca. 170 km)

dag 2: Sabbioneta, Soragna en Fontanellato

We gaan naar het prachtige Sabbioneta, eens de hoofdstad van een kortstondig vorstendom. Dit stadje, met de bijnaam klein Athene van Gonzaga, is in 1556 opgericht door Vespasiano Gonzaga die midden in de Po-vlakte de ideale renaissancestad wilde laten verrijzen. Sabbioneta is voorzien van alles wat een heerser verlangt. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan! Vervolgens bezoeken we twee kastelen: Rocca Sanvitale in Fontanellato en Rocca Meli Lupi in Soragna. Het eerste kasteel, dat middenin het centrum van Fontanellato staat, is een typisch middeleeuws Noord-Italiaans bouwwerk en bezit een aantal prachtige 16e-eeuwse fresco’s. In tegenstelling tot het eerste kasteel wordt het Rocca Meli Lupi nog altijd door een echte vorst bewoond, die je bij tijd en wijle in levenden lijve voorbij ziet rijden op zijn Ducati. (ca. 200 km)

dag 3: Romantisch Verona

Verona, een schitterende stad aan de voet van de Alpen, heeft een klassieke, middeleeuwse en moderne uitstraling. In de ochtend maken we een stadswandeling langs een aantal prachtige monumenten. Natuurlijk bekijken we op het Piazza Bra de indrukwekkende Arena di Verona, het Romeinse amfitheater waar elke zomer opera-uitvoeringen plaatsvinden. Ook struinen we over het Piazza dell’Erbe, het oude marktplein waar vroeger het Romeinse forum lag, en zien we de graftombes van de familie Scala. Uiteraard besteden we tijdens de wandeling aandacht aan Romeo en Julia. In de middag is er gelegenheid om het museum van Castelvecchio te bezoeken, gehuisvest in het gelijknamige kasteel. Als de tijd het toelaat, sluiten we de dag af met een wandeling door het serene Giardino Giusti. (ca. 320 km)

dag 4: Kunst in Mantua

Mantua ligt aan een fraai meer dat het silhouet van de stad prachtig weerspiegelt. Mantua was lange tijd de residentie van de familie Gonzaga, die hun hof in het Palazzo Ducale hadden. Zij hebben de stad met vele kunstwerken verrijkt. We bezichtigen onder andere de Camera Picta, de Duomo, de kerk van Alberti en het huis van Mantegna. In de middag bezoeken we het Palazzo del Te van Giulio Romano, een zomerpaleis met schitterende tuinen. (ca. 320 km)

dag 5: Charmant Parma

Parma is befaamd om haar grootse gastronomische traditie, waarin de vermaarde ham en kaas de boventoon voeren. Maar er is meer dan dit gouden duo. De dames uit verschillende belangrijke families, zoals Farnese, Bourbon de Parma, het Habsburgse huis en Bonaparte, die ooit heersten over de stad, hebben haar verrijkt met kunstschatten. Marie Louise van Oostenrijk, de tweede vrouw van Napoleon en de hertogin van Parma, is tot op de dag van vandaag geliefd bij de inwoners vanwege haar aandeel in het verfijnde uiterlijk en het charmante karakter van Parma. We bewonderen op deze dag de kunstverzamelingen die Marie Louise en de andere dames ons nalieten. We bezoeken het bijzondere Farnese theater, de hofschouwburg van de hertogen van Parma en Piacenza. Ook bekijken we de verschillende kerken met werken van de beroemde kunstenaars zoals Correggio en Parmigianino. (ca. 70 km)

dag 6: Machtig Modena

Modena is beroemd geworden door Ferrari en Pavarotti. De vader van Pavarotti was voorzanger in de romaanse dom. Enzo Ferrari bouwde in deze stad een fabriek, waar nog steeds de wereldberoemde auto’s van de lopende band rollen. Modena was daarnaast de hoofdstad van het hertogdom van de fameuze familie d’Este nadat zij verdreven waren uit Ferrara. De meer dan 500 jaar dat zij hier de macht in handen hadden heeft duidelijk een stempel op Modena gedrukt. Tijdens een wandeling zien we verschillende bouwwerken, die in opdracht van de familie zijn gebouwd. (ca. 170 km)

dag 7: Cremona, stad van muziek

In de ochtend gaan we naar het muzikaal gezegende Cremona: grootheden als de componist Monteverdi en violenbouwers als Amati, Guarneri en Stradivari zijn in deze stad geboren. We bekijken de dom Santa Maria Assunta, die door de vele 16e-eeuwse fresco’s in het schip ook wel de Sixtijnse kapel van de Po-vlakte wordt genoemd. (ca. 170 km)

dag 8: Bologna – Amsterdam

In de ochtend bezoeken we het Labirinto della Masone, het in 2015 voltooide doolhof van de kunstboekenuitgever Franco Maria Ricci. In dit grootste doolhof op aarde is ruimte gemaakt voor de kunstcollectie van Ricci. In de middag rijden we naar de luchthaven van Bologna voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 140 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Bologna11:20 - 13:10 uur
Bologna - Amsterdam13:50 - 15:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Albergo Nazionale, Italië
Hotel Albergo Nazionale - Salsomaggiore Terme
Het Albergo Nazionale kijkt uit op de grote boulevard richting Salsomaggiore. Het hotel ligt op een steenworp afstand van de spa's Berzieri en Zoja, het centrum van de stad, het station en de winkelstraten. Het hotel beschikt over 42 kamers en een prachtige tuin. In het restaurant kunt u genieten van specialiteiten uit Parma en de eigen creaties van de chef-kok.

Bekijk de website van Albergo Nazionale

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prettig dat de excursiegelden niet direct afgerekend hoefde te worden maar aan het einde van de reis. Geen uitgebreide verhalen als je net na het ontbijt de bus ingestapt bent. Alles goed gedoseerd. Geen 'wauwelverhalen'.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mevr. A. Offerein
Het was een prachtige reis. De gids heeft werkelijk alles uit de kast gehaald om ons te laten delen in al het schoons dat de kunststeden ons hebben te bieden. Naast zijn grote historische en kunsthistorische kennis is Steven ook heel sociaal en zorgzaam.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Mevr. E. Steenbeek
De beste reisleider getroffen tot nu. Wat een kennis en kunde. Liet de groep ook meedenken over onderdelen van het programma. Kortom hulde!!! Geen uitgebreide verhalen als je net na het ontbijt de bus in gestapt bent. Alles goed gedoseerd. Geen 'wauwelverhalen'.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mevrouw Offerein
De reis was zeer goed, dankzij onze reisleider Steven. De groep was wel wat groot.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Een schitterende reis in de Po-vlakte met een inspirerende reisleider die uitstekend de benodigde informatie aan ons gaf en dat ook goed doseerde. Hij hield de grote lijnen in de gaten en had bijzondere details erbij. Ik heb genoten! Het hotel was voldoende, de busreizen aan de lange kant.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Wynands
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!