050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Italië | Leonardo da Vinci

In het voetspoor van het genie van de renaissance

Reisleidster Wendy:
‘Schilder, architect, beeldhouwer, uitvinder, componist, Leonardo was de ware homo universalis: een man die alles kan! In zijn 500e sterfjaar neem ik u mee naar Italië om deze zo belangrijke renaissancekunstenaar beter te leren kennen. Doordat hij altijd nieuwsgierig de wereld rondkeek en alles om hem heen bestudeerde, was hij met zijn uitvindingen zijn tijd ver vooruit. Minutieus schreef hij met zijn linkerhand in spiegelschrift al zijn bevindingen op.

Uiteraard maakt u tijdens deze unieke kunstreis regelmatig kennis met de werken van Leonardo’s fenomenale hand. Het wereldberoemde Laatste Avondmaal in de refter van de Santa Maria delle Grazie, zijn schilderij van de musicus in de Pinacoteca Ambrosiana en de schitterende annunciatie in de Uffizi zijn stuk voor stuk meesterwerken die u zullen raken.

Maar u leert ook de mens Leonardo da Vinci kennen. Zo dwaalt u door het kasteel waar hij veel van zijn tijd doorbracht en wandelt u door de wijngaard die hij van de kunstmecenas Ludovico il Moro had gekregen. En in zijn geboorteplaats maakt u kennis met zijn Vitruvius-man, een bewijs van zijn filosofie dat de natuur nooit haar eigen wetten overtreedt. U leert kijken naar de wereld vanuit renaissance-oogpunt, waar de schepping gezien wordt als een groot kunstwerk met de mens als spil waar alles om draaide. Treedt u met mij in de voetsporen van een uniek en baanbrekend man?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
6x ontbijt en 2x diner
entreegeld Uffizi
vrije tijd Milaan
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO2-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Laatste Avondmaal van Da Vinci*
Vinci en de ‘strada verde’
Uffizi-museum in Florence
Castello Sforzesco in Milaan
Bargello in Florence
Pinacoteca Ambrosiana in Milaan
Leonardo’s wijngaard
Leonardo’s geboorteplaats Anchiano
museum Leonardo in Vinci
*indien mogelijk
SRC -reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
U wandelt letterlijk in Leonardo’s voetsporen, op zoek naar de mysteries van de natuur waardoor hij zo werd gefascineerd
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Milaan, eventueel uitvoering programma-onderdeel van dag twee of drie
Laatste Avondmaal in klooster Santa Maria delle Grazie en Castello Sforzesco
Leonardo’s wijngaard en pinacoteca Ambrosiana
Vrije tijd in Milaan en naar Montecatini Terme in Toscane
Uffizi en Bargello in Florence
Bezoek Leonardo’s geboorteplaats Anchiano, wandeling Strada Verde naar Vinci
Vrije tijd in Montecatini Terme en terugvlucht Bologna – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Milaan

We vliegen naar Italië. Vanaf de luchthaven in Milaan worden we naar ons hotel in Milaan gebracht, waar we drie nachten verblijven. Mogelijk voeren we vandaag een programma-onderdeel van een andere dag uit. (ca. 50 km)

dag 2: Het Laatste Avondmaal en Castello Sforzesco

Met het openbaar vervoer reizen we naar het dominicanerklooster Santa Maria delle Grazie. Hier bewonderen we een van de belangrijkste meesterwerken van de renaissancekunstenaar Leonardo da Vinci: het Laatste Avondmaal. Op de muur van de refter legde Da Vinci in opdracht van hertog Ludovico Sforza op subtiele wijze het moment vast waarin Jezus aankondigt dat een van zijn twaalf discipelen hem zal verraden. Na dit bijzondere bezoek lopen we naar het Castello Sforzesco, waar Leonardo veel tijd heeft doorgebracht. Het was Ludovico il Moro van de familie Sforza die hem verschillende opdrachten heeft bezorgd. Nu bewonderen we in één van de vele musea van het kasteel onder andere de beroemde Rondanini piëta van Michelangelo.

NB De Santa Maria delle Grazie hanteert een streng beleid met betrekking tot toeristische bezoeken: er is dus een kleine kans dat dit bezoek komt te vervallen wanneer het onmogelijk blijkt een reservering te maken.

dag 3: Leonardo’s wijngaard en de musicus

In de morgen gaan we, opnieuw met het openbaar vervoer, naar een bijzondere plek waar Leonardo ooit zijn wijngaard zou hebben gehad. In een romantische privétuin middenin de stad vinden we deze vigna, die hij van Ludovico il Moro als dank voor het schilderen van het Laatste Avondmaal zou hebben gekregen. Wijnexperts proberen zelfs dankzij genetisch onderzoek Leonardo’s lievelingswijn te reproduceren! In de middag bezoeken we de pinacoteca Ambrosiana, waar zich het schilderij van de musicus van Leonardo bevindt. In de bijbehorende bibliotheek, een van de oudste van Europa, bevindt zich de beroemde Codex Atlanticus, met teksten en tekeningen van zijn hand.

dag 4: Sterfdag Leonardo da Vinci

Na wat vrije tijd waarin u bijvoorbeeld de Pinocateca Brera kunt bezoeken of kennis kunt maken met de mode en het design waar Milaan ook bekend om is, verlaten we de Noord-Italiaanse stad en rijden we naar Montecatini Terme. Dit levendige kuurstadje ligt niet ver van de geboorteplaats van Leonardo, in het hart van Toscane. We verblijven hier drie nachten. (ca. 320 km)

dag 5: Uffizi en Bargello in Florence

Met de trein gaan we naar Florence, de stad waar Leonardo jarenlang in de werkplaats van Andrea del Verrocchio heeft gewerkt. We nemen uitgebreid de tijd om een van de mooiste musea ter wereld, de Uffizi, te bekijken. Eeuwenlang werd Florence bestuurd door de machtige bankiersfamilie De’ Medici. Zij waren het die de kunst een grote stimulans gaven. Vooral Lorenzo Il Magnifico was een groot liefhebber en verzamelaar. In de Uffizi krijgt u een heel mooi overzicht van de ontwikkeling van de kunstgeschiedenis. U ziet werken van Giotto, Botticelli, Michelangelo en Rafaël. Van Leonardo bewonderen we onder andere een schitterende annunciatie. In de namiddag bezoeken we het belangrijkste beeldenmuseum van Florence, het Bargello. Hier zien we de David van zijn leermeester Verrocchio, waarvoor de jonge Leonardo model zou hebben gestaan. Ook vinden we hier de Bacchus van Michelangelo en de bronzen proefstukken voor de doopkapel.

dag 6: Anchiano, Vinci en de strada verde

We rijden een mooie route door het Toscaanse heuvellandschap naar Anchiano, waar we het geboortehuis van Leonardo bezoeken. Na het bezoek wandelen we letterlijk in zijn voetsporen de zogenaamde strada verde, een pad waarover de jonge kunstenaar zelf heeft gelopen op zoek naar de mysteries van de natuur waardoor hij zo werd gefascineerd. We eindigen onze wandeling in Vinci, de woonplaats van zijn vader. We bezoeken uiteraard zijn museum, waar u facsimile van de tekeningen kunt bewonderen en waar een aantal van zijn uitvindingen zijn te zien. (ca. 60 km)

dag 7: Bologna – Amsterdam

Vanochtend heeft u vrije tijd in Montecatini. Liefhebbers kunnen te voet of met de kabelbaan een bezoek brengen aan het hoger gelegen middeleeuwse Montecatini Alto, waar u getrakteerd wordt op een mooi uitzicht over de Toscaanse heuvels. Hierna worden we naar de luchthaven van Bologna gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 140 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Milaan 10:20 - 12:00 uur
Bologna - Amsterdam17:25 - 19:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in Milaan en in Montecatini Terme in goede toeristenklassehotels. Beide hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande informatie kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Holiday Inn hotel Garibaldi in Milaan, Italië
Hotel Garibaldi - Milaan
Het moderne hotel ligt in Milaan op 5 minuten loopafstand van station Porta Garibaldi, vanwaar u met twee stops met de metro naar het centraal station reist. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een loungeruimte.

Bekijk de website van Holiday Inn hotel Garibaldi
Hotel Giglio in Montecatini Terme,Italië
Hotel Giglio - Montecatini Terme
Het hotel ligt in het centrum van Montecatini Terme, een gezellig kuurstadje middenin Toscane. In enkele minuten loopt nu naar de hoofdstraat met haar winkels, bars en restaurants. Het treinstation ligt op 10 minuten loopafstand. Het hotel beschikt over een klein terras, een restaurant, een lounge en een bar.

Bekijk de website van Giglio

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!