050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Libanon | Levendig Libanon

Onbekende cultuurschatten in een mediterraan decor

Reisleidster Claudia:
‘Libanon is wellicht niet het eerste vakantieland dat boven aan uw wensenlijstje staat, maar ik kan u dit gastvrije land echt aanraden! Hier vindt u een schat aan antieke opgravingen, een heerlijke keuken, prachtige natuur en een aangename mediterrane sfeer. Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie ontdekt u vanuit het mondaine Beiroet de mooiste cultuurschatten!

Want Libanon kan met recht een knooppunt van culturen genoemd worden. Door de eeuwen heen is het land geregeerd door verschillende beschavingen. Feniciërs, Assyriërs, Perzen, Grieken, Romeinen en de kruisvaarders; allemaal lieten ze hier hun sporen achter! In het hedendaagse Libanon ziet u in de muziek, de literatuur en de Libanese keuken de invloeden van deze etnische en religieuze diversiteit terug.

En hoewel nadrukkelijk deel van de Arabische wereld, zette Libanon ook altijd de deur open voor westerse invloeden. Het is dan ook een modern land met een schat aan historie. Op deze nieuwe reis proeft u royaal van deze rijkdom. Vanuit het bruisende Beiroet bezoekt u de historische steden Byblos, Tyrus, Sidon en Tripoli, bewondert u de archeologische schatkamers van Baalbek en Anjar en geniet u van de prachtige natuur in het bos van de ceders, het nationale symbool van Libanon. Dit land is een must voor elke cultuurliefhebber. Libanon zal u verrassen! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
uitstekend middenklassehotel in Beiroet
7x ontbijt en 6x diner
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Byblos, Tyrus, Sidon en Tripoli
Baalbek en Anjar
Sint Antoniusklooster
Qadishavallei en de ceders van God
nationaal museum Beiroet
Beiteddine en Deir el-Qamar
Reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
Het contrast tussen het mondaine, bruisende Beiroet en de overvloed aan historische schatten in het hele land staat garant voor een veelzijdige fascinerende vakantie!
Ontmoet onze beste reisleiders in Libanon
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Beiroet
Voorchristelijke havensteden Sidon en Tyrus
Qadishavallei, Sint Antoniusklooster en de ceders van God
Nationaal museum en vrije tijd in bruisend Beiroet
6e-eeuws Deir el-Qamar en het paleis in Beiteddine
Fenicische Byblos, de grotten van Jeita en uitzicht vanaf Harissa
Romeinse resten in Baalbek, Umayyaden opgravingen in Anjar en Ksara wijnhuis
Terugvlucht Beiroet – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Beiroet

We vliegen naar Libanon, een relatief klein en overzichtelijk land. Omdat alle excursiedoelen makkelijk vanuit Beiroet bereikbaar zijn, verblijven we de hele reis in hetzelfde hotel in de bruisende Libanese hoofdstad. Na aankomst op de luchthaven van Beiroet worden we naar ons hotel in de gezellige wijk Hamra gebracht. (ca. 10 km)

dag 2: Sidon en Tyrus

Libanon is een ware culturele schatkamer met diverse vermeldingen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, waaronder de havenstad Tyrus. Net als andere historische steden in het land, zag Tyrus heersers van vele beschavingen voorbij komen. Een deel van de oorspronkelijke rijkdom van de stad was te danken aan een klein weekdiertje: toentertijd de enige bron van paarse verf wereldwijd. Alleen de extreem rijken van de wereld konden zich het kostbare purper uit Tyrus veroorloven. Wij bezoeken hier de Romeinse en Byzantijnse archeologische resten. Onderweg naar Tyrus stoppen we eerst nog in die andere beroemde Fenicische havenstad: Sidon. Hier gaan we naar het kruisvaarderskasteel en nemen we even de tijd om door de oude Arabische soeks te slenteren. In de soek leren we ook meer over de hamam-cultuur. (ca. 170 km)

dag 3: Landschappen en kloosters

De Werelderfgoedlijst van UNESCO bevat ook natuurlijk werelderfgoed en de Qadishavallei hoort daar zeker bij, evenals het bos van de ceders van God. In het spectaculair mooie landschap van de vallei bouwden de vroegste christenen hun kloosters. Wij bezoeken het op 950 meter hoogte gelegen Sint Antoniusklooster, waarna we doorreizen voor onze kennismaking met het nationaal symbool van Libanon: de cederboom. Prominent figurerend op de vlag van het land was de ceder eeuwenlang een veelvoorkomende boom in het Libanese landschap. Helaas zijn er door ontbossing niet veel ceders meer te bewonderen en is ook het bos van de ceders van God inmiddels noodzakelijkerwijs een beschermd natuurreservaat. Via de oude havenstad Tripoli rijden we terug naar ons hotel in Beiroet. (ca. 255 km)

dag 4: Bruisend Beiroet, het Parijs van de Oriënt

We beginnen de dag met een bezoek aan het nationaal museum in Beiroet. Daarna heeft u de rest van de dag de tijd om deze geweldige stad zelf te verkennen. Het imago van het Parijs van de Oriënt is nog steeds niet overdreven. Beiroet heeft prachtige winkels, gezellige bars en restaurants en ook het nachtleven steekt de Franse hoofdstad naar de kroon. En dat natuurlijk allemaal overgoten met een mediterraan sausje. Toch liever nog wat extra cultuur snuiven? Ook daaraan is in Beiroet geen gebrek. Op deze dag is het diner niet inbegrepen en als u om u heen kijkt, alleen al in de wijk Hamra waar uw hotel staat, zult u begrijpen waarom. De Libanese keuken is geweldig en het land heeft ook een indrukwekkende wijnhistorie! (ca. 12 km)

dag 5: Deir el-Qamar en Beiteddine

Een uurtje rijden ten zuidoosten van Beiroet liggen Beiteddine en Deir el-Qamar. Dat laatste stadje, letterlijk klooster van de maan, is een prachtig bewaard gebleven 16e-eeuws christelijk plaatsje met een rijke historie. Deir el-Qamar was lange tijd de politieke hoofdstad van het land. We nemen de tijd om de diverse gebouwen rond het sfeervolle centrale stadsplein te bekijken. Begin 19e eeuw verloor Deir el-Qamar zijn invloed: de emir vertrok en bouwde met hulp van Italiaanse architecten een nieuw paleis in het naburige Beiteddine. Hoewel het paleis nog steeds dienst doet als zomerresidentie voor de Libanese president, zijn veel van de ruimtes waaronder de prachtige hamam en de stallen met indrukwekkende mozaïeken gewoon te bezoeken. (ca. 90 km)

dag 6: Byblos, Jeita en Harissa

Vandaag reizen we vanuit de hoofdstad noordwaarts richting Byblos. Als een van ’s werelds oudste continu bewoonde plaatsen kent Byblos een roemrijke historie waarvan nog volop sporen te zien zijn. Vandaag de dag is het vooral een sfeervol kustplaatsje met een oude vissershaven en een historisch ommuurd centrum. We genieten van de mediterrane sfeer en brengen ook een bezoek aan het kruisvaarderskasteel en de archeologische opgravingen. Het is duidelijk waarom in de jaren ’60 en ’70 internationale sterren als Frank Sinatra en Marlon Brando hier graag vertoefden. Op de weg terug naar Beiroet gaan we ondergronds voor een bezoek aan de beroemde grotten van Jeita. Uitgesleten door het water bieden de grotten een prachtig panorama aan kleuren en vormen. Geef uw ogen goed de kost, want fotograferen is niet toegestaan. Eenmaal bovengronds gaan we de hoogte in naar het enorme beeld van Onze Lieve Vrouwe van Libanon. Op 650 meter hoogte is het uitzicht fantastisch. (ca. 100 km)

dag 7: Archeologische topstukken in Baalbek en Anjar

We reizen vandaag oostwaarts naar Baalbek, volgens UNESCO een van de meest beroemde heiligdommen van de Romeinse wereld en een voorbeeld van Romeinse architectuur op haar hoogtepunt. Aan zo’n aanbeveling valt natuurlijk weinig toe te voegen. Na deze overweldigende ervaring maken we een tijdreis naar een andere beschaving, die van de Umayyaden. In het 50 kilometer ten zuidwesten van Baalbek gelegen Anjar bevinden zich de indrukwekkende opgravingen van een nederzetting uit dit kalifaat dat zich ooit uitstrekte tot aan Spanje en Zuid-Frankrijk. De ervaringen van deze dag laten zich prima verwerken in een van de Libanese wijnhuizen in Ksara. (ca. 203 km)

dag 8: Laatste blik op Beiroet

Vandaag vliegen we terug naar Amsterdam, maar omdat de thuisreis redelijk laat op de dag valt, is er nog genoeg tijd voor een laatste sfeerimpressie van Beiroet. Wordt het een wandeling over de beroemde Corniche-boulevard of door de knusse wijk Gemmayzeh? Of strijkt u neer op een terrasje in Hamra? Of misschien toch nog een museum? Aan het einde van de middag zeggen we deze parel van de Levant vaarwel en gaan we naar de luchthaven van Beiroet voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 10 km)

dag 9: Aankomst in Nederland

Midden in de nacht landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Beiroet14:15 - 19:35 uur
Beiroet - Amsterdam20:30 - 00:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Gems Aparthotel in Beiroet, Libanon
Hotel Gems Aparthotel - Beiroet
Het aparthotel Gems bevindt zich in de gezellige wijk Hamra. In de directe omgeving van het hotel zijn volop winkels, bars en restaurants. Het hotel beschikt over een restaurant en een terras. De kamers zijn minimaal 22 m² groot en hebben een koelkast, een magnetron, koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een douche of een bad en een toilet. Overal in het hotel is gratis wifi.

Bekijk de website van Gems Aparthotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien