U bent hier: Home | Italië | Levendig Napels

De meest Italiaanse stad!

Reisleidster Leny Boerstra:
‘Tijdens zijn grand tour was Goethe al extatisch over het passionele, prachtige Napels. En neem maar van mij aan, Napels is echt een van de mooiste steden die u ooit zult aanschouwen. De stad is overheerst geweest door verschillende koningshuizen en herbergt tal van verborgen juweeltjes. Oude kastelen, prachtige paleizen en rijkversierde kerken: Napels heeft een overweldigende schoonheid!

Tijdens deze unieke nieuwe reis ontdekt u met mij de contrasten van de stad. Zo ziet u in het wereldberoemde archeologisch museum klassieke beelden en Romeinse mozaïeken uit de huizen van Pompeï. Maar u bewondert ook het futuristische metrostation aan de Via Toledo, dat door de Daily Telegraph uitgeroepen is tot mooiste van Europa: een groter contrast is bijna niet denkbaar.

U struint door de straatjes van levendige volkswijken en bewondert in de San Pio della Misericordia het schilderij van de zeven werken van barmhartigheid van Carravaggio. Natuurlijk geniet u ook van mooie uitzichten over de stad en de tot de verbeelding sprekende Vesuvius. Én u proeft u de beste cappuccino en de heerlijkste dolci. Gaat u met mij genieten in Napels?’

Pluspunten
rechtstreekse vlucht Transavia
goed toeristenklassehotel in Napels
3x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
bekend en onbekend Napels
levendige wijk Spaccanapoli
San Pio della Misericordia
archeologisch museum
kapel van San Gennaro
Cimitero delle Fontanelle
mooiste metrostation
kloostercomplex Santa Chiara
museum Capodimonte
Reisleidster Leny Boerstra
SRC-reisleidster sinds 2007
Favoriete plek: De gezellig wijk Spaccanapoli
Napels is één van de mooiste steden die u ooit zult aanschouwen! Geniet u samen met mij van de gezellige wijkjes en de beste cappuccino?
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels, wandeling door het historisch centrum
Bekend en onbekend Napels: Spaccanpoli, Caravaggio en kloostercomplex van Santa Chiara
Archeologisch museum en Cimitero delle Fontanelle
Museum Capodimonte en naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Napels, wandeling door het historisch centrum

We vliegen naar het zuiden van Italië. Na aankomst in Napels rijden we via de Posillipo-heuvel de stad binnen. Vanaf deze heuvel zien we Napels en de gelijknamige golf prachtig onder ons liggen. Aan de mooie boulevard hebben we vrije tijd voor de lunch. In de middag vervolgen we ons weg door het historisch centrum van Napels. We wandelen door de Via San Gregorio Armeno, waar we de handgemaakte kerststallen met de bijhorende personages kunnen bekijken. De Napolitaanse kerststallen zijn wereldberoemd! Niet alleen heiligen, herders en de drie koningen, maar ook personages als Berlusconi, Pavarotti of de sterspelers van het Napolitaans elftal kunnen aangeschaft worden voor in de kerststal. We sluiten onze wandeling af bij de dom van Napels. Hier bewonderen we de kapel van San Gennaro, de beschermheilige die Napels tegen uitbarstingen van de Vesuvius en ander kwaad moet beschermen. Elk jaar op de sterfdag van deze heilige, 19 september, wachten de Napolitanen met spanning op het schouwspel: gaat het bloed van San Gennaro vloeien, en is daarmee het gevaar voor de stad voor het komende jaar afgewend? Gelukkig voor de Napolitanen vloeit het bloed meestal wel! (ca. 30 km)

dag 2: Spaccanapoli, Caravaggio en dolci

Onze tweede dag in Napels! We beginnen bij de San Pio della Misericordia, waar het beroemde schilderij van de zeven werken van barmhartigheid van Caravaggio hangt. We vervolgen onze weg door de levendige Spaccanapoli, de straat die Napels in tweeën splijt. Op het Piazza San Domenico zal uw reisleider u vertellen waar u de beste dolci van Napels kunt proeven, zoals sfogliatelle of babà. In de Cappella San Severo bezichtigen we het beroemde beeldhouwwerk van Giuseppe Sanmartino, de gesluierde Christus. In de Spaccanapoli ligt ook het kloostercomplex van Santa Chiara, waar we de kloostertuin met haar mooie majolicategels bewonderen. In de middag wandelen we door een kleurrijke, levendige volkswijk van Napels. Hiervandaan nemen we de funicolare naar de Vomero, een van de heuvels van Napels. Hier bevindt zich het kloostercomplex San Martino, waar u kunt genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de golf van Napels. Vanaf de Vomero reizen we een klein stukje met de metro, we stappen uit bij het metrostation Toledo. The Daily Telegraph heeft dit futuristische metrostation uitgeroepen tot het mooiste van Europa. Vanaf de Via Toledo dalen we af naar het Piazza Plebiscito. In de buurt van dit plein vinden we een aantal prachtige monumenten waaronder het Palazzo Reale, de Galleria Umberto I en het Castel Nuovo.

dag 3: Archeologisch museum en Cimitero delle Fontanelle

We bezoeken het wereldberoemde archeologisch museum dat een uitgebreide collectie klassieke beelden, Romeinse mozaïeken en een geheim kabinet met vruchtbaarheidssymbolen heeft. Veel van deze kunstschatten komen uit Pompeï en Herculaneum, de twee Romeinse steden die in de 1e eeuw n.Chr. door een uitbarsting van de Vesuvius getroffen werden. Aansluitend wandelen we door de kleurrijke wijk Sanità, waar we de bijzondere trappenhuizen van enkele rococo-paleizen bewonderen. In de middag bezoeken we Il Cimitero delle Fontanelle, waar de doden tijdens de pestepidemie werden begraven in de uitgehakte tufsteengroeve van Materdei. De 16e en 17e eeuw waren rampzalige eeuwen voor Napels: aardbevingen, uitbarstingen van de Vesuvius, hongersnood en epidemieën volgden elkaar op. De begraafplaatsen bij de kerken waren vol en zonder medeweten van de families van de overledenen werden de lichamen ’s nachts door de grafdelvers in massagraven in de steengroeve gedumpt. Toen in 1837 kerkhoven gesloten werden, zou het onofficiële kerkhof van de Fontanelle 8 miljoen skeletten herbergen. In 1872 worden de beenderen geordend door een pater die werd geholpen door vrouwen uit de wijk.

dag 4: Museum Capodimonte en naar huis

We bezoeken het mooie museum Capodimonte, met een imposante collectie schilderijen van Italiaanse meesters. Met een blik op Napels vanaf het mooie park sluiten we onze korte, maar zeer interessante kennismaking met Napels af. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ramada Napels
Hotel Ramada Naples - Napels
Het goede toeristenklassehotel Ramada ligt centraal in Napels, op circa 10 minuten loopafstand van het centraal station. Er liggen verschillende metrostations binnen een loopafstand van 10 minuten. Het hotel beschikt over een lift, een gezellige bar en een mediterraan restaurant. Het hotel serveert een aangenaam ontbijt. Het kan voorkomen dat we gebruik maken van een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Bekijk de website van Hotel Ramada

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!