050 - 3 123 123

Magisch lichtfestijn in de Gouden Stad

Reisleidster Petra:
‘Dit najaar kunt u in Praag genieten van een groots cultureel evenement: het Signal Festival. Op unieke wijze worden kunst, moderne technologie en openbare ruimte met elkaar gecombineerd. Het resultaat is prachtig! Verspreid door de oude binnenstad worden veel gebouwen als ‘canvas’ gebruikt en met kunstzinnige voorstellingen uitgelicht. Een spectaculair schouwspel waar u meerdere avonden van kunt genieten.

Overdag verkent u samen met mij alvast de locaties van deze lichtinstallaties. Tijdens een aantal mooie stadswandelingen door het pittoreske Praag ziet u de beroemde hoogtepunten, zoals de Praagse burcht, de pittoreske straatjes van de wijk Malá Strana, het gezellige Oude Stadsplein en de Karelsbrug over de ijsblauwe Moldau.

Daarnaast leert u de Gouden Stad nog beter kennen. Zo ziet u in de wijk Vinohrady het theater en de beeldschone neogotische Sint-Ludmillakerk. Ook struint u door de wijk Karlín, waar jugendstil en moderne architectuur samenkomen. In de rustige buurt Vysehrad geniet u tijdens een heerlijke wandeling van prachtige uitzichten, terwijl u en passant de Sint Petrus en Paulus-kerk, de nationale begraafplaats en barokke vestingarchitectuur bewondert. Kortom, ga op ontdekkingstocht door Praag en geniet van het magische lichtfestival!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
uitstekend middenklassehotel in Praag
4x ontbijt en 4x diner
folkloreshow met diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Signal Festival
Oude Stadsplein en Karelsbrug
Praagse burcht en Novy Svet
Malá Strana en Wallenstein-tuin
vestingstad Vysehrad
Sint-Ludmillakerk
jugendstil in de wijk Karlín
wijk Vinohrady
Reisleidster Petra
SRC-reisleidster sinds 1991
Verspreid door de oude binnenstad worden veel gebouwen als ‘canvas’ gebruikt en met kunstzinnige voorstellingen uitgelicht!
Ontmoet onze beste reisleiders in Tsjechië
SRC-reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Praag en verkenning centrum
Uitgebreide stadswandeling, Karelsbrug en Malá Strana
Jugendstil in de wijk Karlín en Sint-Ludmillakerk, verkenning van Vinohrady
Vysehrad, Praagse burcht en Novy Svet
Vrije tijd en terugvlucht Praag – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Praag

We vliegen naar Tsjechië. Na aankomst op de luchthaven van Praag worden we naar hotel Duo gebracht. We reizen de komende dagen met de metro naar het historische centrum van Praag.
’s Avonds genieten we van een uitgebreid welkomstdiner en een folkloreshow. Aansluitend maken we met de reisleider een wandeling langs de kade van de Moldau. De prachtig verlichte Praagse burcht vormt een wonderschoon tafereel! (ca. 30 km)

dag 2: Gouden Stad

We starten deze eerste volle dag in Praag met een uitgebreide wandeling langs de mooiste plekjes van deze pittoreske stad. We zien onder meer de wereldberoemde astronomische klok, de Kruittoren, het 13e-eeuwse Sint Agnesklooster, de Bethlehemkapel en het standbeeld van Franz Kafka in de joodse wijk. De reisleider laat ons alvast de locaties zien, waar het lichtfestival vanavond van start zal gaan. In de middag passeren we de beroemde Karelsbrug met de barokke heiligenbeelden en het Kampa-eiland met de gigantische bronzen moderne standbeelden van David Černý. We struinen door de straten van de historische wijk Malá Strana met zijn prachtige kleurrijke gevels. De mooi aangelegde Wallenstein-tuin vormt hier een oase van rust. Na een vroeg diner in het hotel kunt u in de avond op eigen gelegenheid genieten van het Signal Festival. U zult zonder twijfel diep onder de indruk raken van dit spectaculaire, kunstzinnige lichtfestival.

dag 3: Jugendstil in wijk Karlín en verkenning van Vinohrady

In de ochtend maken we een wandeling langs de mooiste gebouwen en parken van de stadswijk Vinohrady. Deze buurt is minder toeristisch, maar zeker niet minder mooi met zijn vele art nouveau-gevels. We zien het prachtige 19e-eeuwse theater en de wonderschone neogotische Sint-Ludmillakerk. Na vrije tijd voor de lunch neemt de reisleider ons mee op een ontdekkingstocht door de wijk Karlín. In deze buurt, die zeer de moeite van het verkennen waard is, komen jugendstil en moderne architectuur samen. Er staan nog steeds veel prachtige jugendstilhuizen. Na wederom een vroeg diner bezoekt u deze avond zelf het lichtfestijn in de stad.

dag 4: Vysehrad, Praagse burcht en Novy Svet

We maken ons op voor een nieuwe dag om Praag verder te leren kennen. We starten in Vysehrad, een 10e-eeuwse vestingstad omgeven door metershoge muren en stadspoorten. Door de ligging boven op een helling naast de Moldau kunt u hier van een fantastisch uitzicht genieten! We aanschouwen de mooie Sint Petrus en Paulus-kerk en komen langs de nationale begraafplaats waar veel bekende Tsjechen begraven liggen, waaronder Alfons Mucha. Na een lunch in uw vrije tijd, bezoeken we in de middag de indrukwekkende Praagse burcht. We bezichtigen de Sint Vituskathedraal, waarin we de prachtige gebrandschilderde ramen van onder meer Alfons Mucha bewonderen. Ook lopen we door het Gouden Straatje, waar de schrijver Franz Kafka woonde en werkte. We sluiten de wandeling af met een tochtje door het charmante, rustige straatje Novy Svet. In de avond dineren we in een restaurant in het centrum waarna u nog een laatst avond op eigen gelegenheid kunt genieten van het majestueuze lichtfestival.

dag 5: Vrije tijd en terugvlucht Praag – Amsterdam

U heeft in de ochtend nog wat vrije tijd voor we terugkeren naar Nederland. Bezoekt u het joods museum of gaat u liever naar de Nationale Galerie, een museum voor schilderkunst en beeldhouwkunst, verspreid over diverse vestigingen in de stad? Of kiest u er liever voor nog een keer door de gezellige straatjes van Praag te struinen? Aan het einde van de ochtend gaan we naar de luchthaven van Praag voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Praag12:15 - 13:40 uur
Praag - Amsterdam14:20 - 15:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Duo in Praag, Tsjechië
Hotel Duo - Praag
Hotel Duo ligt gunstig en heeft een rechtstreekse metroverbinding met het centrum. Het ruime hotel biedt veel voorzieningen. Zo kunt u ontspannen in een binnenzwembad of in de sauna. Bij mooi weer is de biertuin geopend. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv, een kluisje en een minibar.

Bekijk de website van hotel Duo

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!