050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Ontdek klassieke schrijvers in het stroomgebied van de Rijn

Reisleider Stephan:
‘Ich weiß nicht, was soll es bedeuten, daß ich so traurig bin..’ luidt de eerste regel van het bekende gedicht van Heinrich Heine. Het verhaal van Lorelei, de mysterieuze nimf die met haar gezang schippers afleidt van gevaarlijke stroomversnellingen, maar ook de legende over de Nibelungen zijn onlosmakelijk verbonden met de Rijn. Tijdens deze unieke themareis maakt u kennis met deze fascinerende legendes en ziet hoe het schitterende landschap een inspiratie is geweest voor vele grote Duitse schrijvers en dichters.

In het schilderachtige Rijngebied bezoekt u de stad Mainz, waar Johannes Gutenberg de boekdrukkunst ontwikkelde en in Ingelheim gaat u naar het voormalige woonhuis van Multatuli. U ziet het stadje Bingen van de Duitse benedictijnse abdis Hildegard van Bingen en wandelt door het decor van de verfilming van het wereldberoemde boek De naam van de Roos van Umberto Eco. Uiteraard mag Goethe, schrijver, dichter en alleskunner, niet in het rijtje ontbreken. In Frankfurt waant u zich tijdens een bezoek aan zijn geboortehuis terug in de tijd!

Een hoogtepunt van deze literaire reis is ongetwijfeld uw bezoek aan de grootste boekenbeurs ter wereld: de Frankfurter Buchmesse. Met 7.000 exploitanten en meer dan 280.000 bezoekers is dit de meest imposante boekenbeurs ter wereld. Liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen! Dus ga mee op deze bijzondere reis en geniet van dit magische stukje literair Duitsland!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Wiesbaden
5x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Frankfurter Buchmesse
Gutenbergmuseum in Mainz
Goethehaus in Frankfurt
Multatuli in Ingelheim
Speyer en Worms
Bingen en Rüdesheim
Städelmuseum in Frankfurt
Museum am Strom in Bingen
Frankfurt en Mainz
Nibelungenmuseum in Worms
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Bezoek de grootste boekenbeurs ter wereld: de Frankfurter Buchmesse!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Langs de Rijn en Drachenfels naar Wiesbaden
Gutenbergstad Mainz en klooster Ebernach
Bezoek Städelmuseum en Goethehaus in Frankfurt
Frankfurter Buchmesse of vrije dag in Frankfurt
Speyer en Nibelungenstad Worms
Ingelheim, Bingen en langs de Rijn terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Langs de Rijn naar Wiesbaden

Via Rüdesheim rijden we naar Wiesbaden, waar we vijf nachten verblijven. Een deel van de route rijden we langs de Rijn. Dit gebied is rijk aan fascinerende verhalen en legendes, die voortleven in de kunsten, de letteren en de muziek. Zo zien we de dode vulkaan de Drakenrots, waar Siegfried uit het Nibelungenlied de draak heeft verslagen. Na aankomst in het hotel genieten we van een welkomstdiner. (ca. 380 km)

dag 2: Gutenbergstad Mainz en klooster Ebernach

De majestueuze dom is het symbool van Mainz. Tijdens een korte wandeling door de stad verkennen we de middeleeuwse straatjes met de romantische vakwerkhuizen die de dom omgeven. De stad geniet grote bekendheid vanwege het Gutenberg Museum, een van de oudste musea gewijd aan de boekdrukkunst ter wereld. In deze schatkamer ontdekken we alles over de verschillende druktechnieken. Bovendien huisvest het museum de Gutenbergbijbel, het eerste boek dat met de druktechniek van Gutenberg in 1455 vervaardigd is. Langs de oevers van de schilderachtige Rijn rijden we naar het voormalige klooster Eberbach. In dit romaanse /vroeggotische cisterciënzerklooster werden in de winter van 1985-1986 binnenopnamen gemaakt voor de verfilming van de roman De naam van de Roos van Umberto Eco. (ca. 65 km)

dag 3: Städelmuseum en Goethehaus in Frankfurt

In Frankfurt bezoeken we het Städelmuseum, een van de belangrijkste kunstmusea in Duitsland met een indrukwekkende collectie Europese kunst uit verschillende eeuwen. Hier zien we werken van onder andere Vermeer, Cranach, Dürer en Botticelli. De bibliotheek van het museum herbergt zo’n 100.000 boeken. In de binnenstad van de metropool aan de Main zien we tijdens een wandeling het gezellige plein Römerberg. Na de Tweede Wereldoorlog zijn de vakwerkhuizen aan het plein in oude luister hersteld. Ook bekijken we de indrukwekkende dom, waar in verschillende eeuwen de Duitse koningen en keizers werden gekozen. We bezoeken het Goethehaus, het familiehuis waar Goethe werd geboren en een groot deel van zijn jeugd doorbracht. In het Goethehaus, dat er nog zo uit ziet als in de tijd van de schrijver, wanen we ons in zijn wereld. Zo zien we de schrijftafel waaraan de eerste werken van Goethe ontstonden, waaronder ‘Faust’. In het naastgelegen Goethemuseum bewonderen we een kunstcollectie uit de tijd van de schrijver. (ca. 100 km)

dag 4: Frankfurter Buchmesse

Vandaag kunt u een bezoek brengen aan de Frankfurter Buchmesse. Deze boekenbeurs heeft een geschiedenis die ruim 500 jaar terug gaat. Toen Gutenberg zijn boekdrukkunst in Mainz ontwikkelde, was de boekenbeurs in Mainz het platform om bekendheid te geven aan zijn innovatie. Vandaag de dag is de beurs de grootste boekenbeurs ter wereld en een walhalla voor boekenliefhebbers. Liever niet naar de beurs? U kunt ook de dag op eigen gelegenheid in Frankfurt doorbrengen. Het museum voor moderne kunst, dat door de Frankfurters een taartpunt wordt genoemd, is met een uitgebreide pop art collectie een aanrader. Of wandelt u over de Eisener Steg? Vanaf deze voetgangersbrug heeft u een schitterend uitzicht over de stad, al heeft u vanaf de wolkenkrabber Main Tower ongetwijfeld een spectaculairder zicht op Frankfurt. Ook de barokke Hauptwache, een markant klassiek gebouw tussen de moderne kantoren, is de moeite van het bekijken waard. Of geniet u liever van een glaasje Frankfurter appelwijn op een van de vele terrassen? Frankfurt heeft voor een ieder wat wils! Uw chauffeur verzorgt vandaag een transfer van uw hotel naar Frankfurt en terug. (ca. 80 km)

dag 5: Speyer en Nibelungenstad Worms

Aan de monding van de Rijn bezoeken we Speyer. Tijdens een wandeling door de historische stad zien we de Kaiserdom, de grootste kerk in romaanse stijl ter wereld die door UNESCO tot werelderfgoed is benoemd. Hierna rijden we naar Worms. Volgens een eeuwenoude mythe maakte de Nibelungen van Worms de hoofdstad van hun rijk. Op de stadsmuur is in twee prachtige torens het multimediale Nibelungenmuseum gevestigd. Tijdens ons bezoek leren we meer over de eeuwenoude legende en het Nibelungenlied, waarop Richard Wagner in de 19e eeuw zijn meesterwerk Der Ring des Nibelungen baseerde. (ca. 215 km)

dag 6: Ingelheim, Bingen en langs de Rijn terug naar Nederland

We volgen de Rijn naar het stadje Ingelheim, waar Multatuli de laatste jaren van zijn leven doorbracht. In zijn toenmalige woonhuis is tegenwoordig een hotel gevestigd. Na een bezoek aan het Museum am Strom in Bingen, waar we in het leven van Hildegard von Bingen duiken, rijden we terug naar Nederland. We genieten nog even van het schitterende Rijnlandschap dat aan ons voorbij trekt. (ca. 440 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 10.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Pentahotel in Wiesbaden, Duitsland
Hotel Penta Wiesbaden - Wiesbaden
Pentahotel Wiesbaden ligt op ongeveer 2 kilometer van het stadscentrum. Het station van Wiesbaden bevindt zich ook op ongeveer 2 kilometer van het hotel. Het hotel beschikt over een lift, een bar, een restaurant en een fitnessruimte. In het hotel kunt u tevens gratis gebruikmaken van wifi. De moderne standaardkamers (20 m²) zijn voorzien van een houten vloer, een tv, airconditioning en een badkamer met een regendouche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Pentahotel Wiesbaden

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol