050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Mediterraan genieten!

Reisleider Cees:
‘Magisch. De ligging van de eeuwenoude stad Kotor is niet anders te omschrijven. De Baai van Kotor, waar de stad aan ligt, is een van de mooiste ter wereld en qua natuurschoon te vergelijken met de beroemde Noorse fjorden. Ruige bergen rijzen uit het diepblauwe water omhoog en kleine kustplaatsjes hebben een dromerige ligging aan de oevers.

Nadat u door de nauwe straatjes van Kotor heeft gedwaald, is het een aanrader om het pad vanaf de stadsmuren die Kotor beschermen te volgen naar de vesting Sveti Ivan. De klim er naar toe is een behoorlijke inspanning, maar vanaf hier ziet u pas goed hoe magisch mooi de ligging van de stad is. Het uitzicht is sprookjesachtig!

Het rijk van de Zwarte Berg, de Monte Negro. Een naam die meteen een avontuurlijk gevoel oproept. De Montenegrijnen mogen zich erop beroepen het enige stukje Balkan te zijn dat nooit zwichtte voor de Osmanen! Werd de weerbaarheid van het land ingegeven door zijn woeste schoonheid? Wie zal het zeggen. Maar een ding is zeker: de prachtige bergen van Montenegro laten niemand onberoerd. De natuur van Montenegro bewondert u in het nationale park Lovcén én dus bij de prachtige baai van Kotor: het enige natuurlijke fjord van de Middellandse Zee.

Maar Montenegro is veel meer dan prachtige natuur. Vele culturen lieten er hun sporen na. Aan de kust weerspiegelt de Italiaanse invloed zich in mediterrane stadjes. De orthodoxe natuur van de Montenegrijnen en Serviërs ervaart u in de oude hoofdstad Cetinje en in het prachtige, tegen de rotsen hangende klooster van Ostrog. Pal over de grens ligt het magnifieke Dubrovnik, met een van de best bewaarde stadsharten van Europa. Ook bezoekt u het bijzondere Trebinje in Bosnië-Herzegovina, waar u de oude sfeer van de Oriënt proeft.

De combinatie van overweldigende natuur en indrukwekkende cultuur zal u betoveren. Mag ik u verrassen in een van de laatste geheimen van Europa?’

Pluspunten
vluchten Croatia Airlines
ruimbagage
middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kotor, Budva en Cetinje
nationaal park Lovćen
pelgrimsoord Ostrog
Trebinje in Bosnië-Herzegovina
Dubrovnik in Kroatië
mausoleum van Petar Njegos-Petrovic
het klooster van Tvrdoš
SRC-reisleider Cees
SRC-reisleider sinds 1999
Montenegro is een van de laatste 'geheimen' van Europa, dat u zal betoveren met zijn combinatie van prachtige natuur, intrigerende cultuur en zijn savoir-vivre! Gaat u mee op avontuur?
Ontmoet onze beste reisleiders in Montenegro
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Zagreb – Dubrovnik en naar Budva
Bezoek aan Cetinje en het spectaculair gelegen mausoleum in nationaal park Lovćen
Dwalen door de straatjes van Kotor en Budva
Bezoek aan het beroemdste heiligdom van Montenegro: het klooster van Ostrog
Wandeling door de mooiste stad van Kroatië; Dubrovnik
Een uitstapje naar het mooie Trebinje in Bosnië-Herzegovina
Terugvlucht Dubrovnik – Zagreb – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Zagreb – Dubrovnik

We vliegen via Zagreb naar het Kroatische Dubrovnik. Na aankomst op de luchthaven steken we de grens met Montenegro over en worden we naar ons hotel in Budva gebracht. We verblijven hier drie nachten. (ca. 80 km)

dag 2: Cetinje en nationaal park Lovćen

Ooit was Cetinje de hoofdstad van Montenegro. Ondanks dat de stad die functie niet meer heeft, is het nog steeds het culturele hart van het land. Het paleis, waar vroeger koning Nikola verbleef, is omgebouwd tot het nationale museum. Hierin bevinden zich fraaie, traditionele Montenegrijnse klederdrachten en wapens. Vanuit Cetinje voert een prachtige bergweg door het nationale park Lovćen ons naar het op ruim 1.700 meter gelegen mausoleum van Petar Njegos-Petrovic, de 19e-eeuwse dichter, prins, krijgsheer en bisschop van Montenegro. Zijn bekendste werk ‘De Bergkrans’, over de eeuwenlange strijd van het Montenegrijnse volk tegen de Turkse overheersing, werd in vele wereldtalen vertaald. Twee imposante kariatiden, van de hand van de beroemde Kroatische beeldhouwer Ivan Meštrović, bewaken de ingang. Vergeet hier niet van de werkelijk schitterende omgeving te genieten. Het uitzicht vanaf het mausoleum is spectaculair! (ca. 100 km)

dag 3: Dwalen door Kotor

Gaan we linksaf of rechtsaf? Het maakt eigenlijk niet uit, want het straatbeeld is naar beide kanten toe even fotogeniek! Wanneer we door de nauwe, schaduwrijke straatjes van Kotor dwalen, verbazen we ons steeds weer over haar schoonheid. Lijnen vol fris gewassen kleding zijn tussen de huizen gespannen. De groengekleurde luiken en de potten met planten en fleurige bloemen kleuren de straten. En dan die imposante stadsmuren, die de stad aan drie zijden omsluiten. Aan de vierde zijde verrijst de kale wand van de Lovćenberg, waartegen op 260 meter hoogte de vesting Sveti Ivan ligt. Deze is door een muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden. In de zomer is de klim er naar toe in verband met de hitte geen aanrader. In de milde winter wél! Het is pittig, maar de beloning maakt de inspanning meer dan waard: een verbluffend mooi uitzicht over de magische Baai van Kotor. Wie wordt niet verliefd op Kotor? Onderweg terug naar Budva zien we het schiereiland Sveti Stefan liggen. In de 15e eeuw werd hier een vestingstadje gesticht, dat een veilig toevluchtsoord vormde voor voorname families. Nu is het een prijzig resort, waar beroemdheden graag verblijven. In het romantische Budva, een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische Zee, maken we nog een korte wandeling door Stari Grad, het autovrije oude stadshart. (ca. 60 km)

dag 4: Pelgrimsoord Ostrog

We laten de Rivièra van Budva achter ons en reizen landinwaarts naar het bekendste heiligdom van Montenegro: het orthodoxe klooster van Ostrog. Het mystieke pelgrimsoord, dat in een prachtig bergachtig gebied ligt, bestaat uit twee kloosters, waarvan het bovenste deel in de bergwand gebouwd is. Via een pelgrimspad is het ongeveer een half uur wandelen naar dit boven-klooster, waar u prachtige iconen kunt bewonderen. Er rijden ook kleine busjes. De gemummificeerde hand in de kapel zou volgens de overlevering de hand van Johannes de Doper zijn. Na ons bezoek aan het klooster rijden we naar ons hotel in Igalo, waar we drie nachten verblijven. (ca. 220 km)

dag 5: De schatten van Dubrovnik

Wanneer we de weg langs de Adriatische kust in noordelijke richting volgen doemt op een gegeven moment Dubrovnik voor ons op. De robuuste stadsmuren en de roodgekleurde daken steken prachtig af tegen het azuurblauwe, schitterende water van de Adriatische Zee. Een bijzonder mooi plaatje en u snapt meteen dat dit een van de redenen is waarom Dubrovnik volgens velen de mooiste stad van Kroatië is. We bezoeken de oude stad, die door haar cultuurhistorische waarde op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Wandelend door het historisch centrum zien we de kathedraal van de Heilige Maagd en het Rectorenpaleis. Na de stadswandeling is er vrije tijd. Geniet u op een van de terrasjes van een smakelijke lunch met een glas wijn? Of maakt u een wandeling over de oude stadsmuren. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de oude stad en de Adriatische Zee. (ca. 100 km)

dag 6: Mooi Trebinje

We nemen een kijkje over de grens, in Bosnië-Herzegovina, voor een bezoek aan het mooie Trebinje, dat aan de oevers van de Trebišnjica-rivier ligt. Tijdens onze wandeling door dit oude marktplaatsje proeven we de sfeer van de nabije Oriënt. We zien moskeeën, een orthodox klooster en een Turks patriciërshuis. Op dé ontmoetingsplek van de stad, een schaduwrijk plein met maar liefst 16 oude platanen, is het goed toeven! Ook bezoeken we het klooster van Tvrdoš, ooit de zetel van de metropoliet van Herzegovina. Het prachtige complex wordt omgeven door groene wijn- en boomgaarden. Binnen spreken de kleurrijke fresco’s tot de verbeelding. Neemt u als souvenir de lokale honing of wijn, waar de streek beroemd om is, mee naar huis? (ca. 90 km)

dag 7: Dubrovnik – Amsterdam

Helaas is er een einde gekomen aan deze heerlijke reis. Dit prachtige stukje Europa heeft u ongetwijfeld verrast! We worden naar de luchthaven van Dubrovnik gebracht voor de terugvlucht via Zagreb naar Amsterdam. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Croatia Airlines

Amsterdam - Zagreb11:20 - 13:10 uur
Zagreb - Dubrovnik14:50 - 15:45 uur
Dubrovnik - Zagreb06:40 - 07:35 uur
Zagreb - Amsterdam08:20 - 10:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Bracera in Budva, Montenegro
Hotel Bracera - Budva
Vanuit dit comfortabele hotel wandelt u op uw gemak naar het strand, dat op circa 400 meter afstand ligt. Stari Grad, het charmante oude stadshart van Budva, ligt niet veel verder, op slechts een kilometer. Ideaal! Onderweg passeert u vele restaurantjes, barretjes en ijssalons. Het hotel beschikt over een restaurant, een lift en gratis wifi. Ook zijn er wellnessfaciliteiten, zoals een verwarmd binnenzwembad, een sauna en een ontspanningsruimte. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar, airconditioning, een balkon en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Bracera
Hotel Palmon
Hotel Palmon Bay - Igalo
Dit goede middenklassehotel is een nieuw modern spahotel met een prachtige ligging en even zo mooi uitzicht over de baai van Kotor. Het hotel beschikt over diverse spa-faciliteiten, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Tevens heeft het hotel een zwembad en een privéstrand met parasols en ligstoelen. Ook is er een lift aanwezig. Alle kamers zijn voorzien van gratis wifi, airconditioning, een flatscreen-tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Palmon Bay

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol