050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kleurrijke werken en relaties

Reisleidster Adriënne:
‘Op deze kunstreis duikt u in het kleurrijke leven van Edouard Manet. Hij is een van de belangrijkste 19e-eeuwse schilders en wordt tegenwoordig gezien als een grote vernieuwer. U bewondert zijn werken in het Musée d’Orsay, waar u natuurlijk ook zijn toentertijd veelbesproken schilderij Le déjeuner sur l’herbe bekijkt. Maar u hoort ook de fascinerende verhalen over zijn leven en zijn relaties wanneer u in zijn voetsporen wandelt in het hart van Parijs én in Zaltbommel. Manet trouwde namelijk in Zaltbommel met de Nederlandse Suzanne Leenhoff, die door Franz Liszt in Parijs beland was.

Manet had echter ook een bijzondere relatie met Berthe Morisot: zijn schoonzus, model én collega-schilder. Deze zeer getalenteerde impressionistische kunstenares is ten onrechte in de vergetelheid geraakt. In Musée Marmottan ziet u haar schilderijen, naast die van die andere grote impressionistische kunstenaar: Monet. Claude Monet was ook een goede vriend van Manet. Bij diens uitvaart op begraafplaats Passy was hij zelfs een van de dragers van de kist. Tijdens deze korte onderdompeling in de kunst verblijft u in Parijs aan de rand van de sfeervolle wijk Le Marais. Maar uiteindelijk verruilt u, net als de 19e-eeuwse schilders, de stad voor het platteland. U volgt de Seine naar Giverny waar u de tuinen van Monet bezoekt. Ga mee en geniet van de kleurrijke werken van Manet, Monet en Morisot!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede toeristenklassehotels
4x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
de beste reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Musée d’Orsay in Parijs
Musée Marmottan in Parijs
tuinen van Monet in Giverny
Zaltbommel en Senlis
Le Marais en Ile de la Cité in Parijs
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
In Musée d’Orsay in Parijs ziet u het werk van Manet, een van de belangrijkste 19e-eeuwse schilders die tegenwoordig gezien wordt als een grote vernieuwer.
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Stadswandeling Zaltbommel waar Manet trouwde, overnachting in Mons
+ lees meer
Stadswandeling Senlis en door Parijse wijk Le Marais, waar we overnachten
+ lees meer
Musée d’Orsay en wandeling in voetsporen van Manet
+ lees meer
Begraafplaats Passy, Musée Marmottan en overnachting in Villennes-Sur-Seine
+ lees meer
Tuinen van Monet in Giverny en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Manet, Monet en Morisot
1180 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en - tijden voor de heenreis zijn:
• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Zaltbommel | vertrek 09.45 uur Station NS
Oude Stationsweg 73

De uitstapplaatsen voor de terugreis zijn:
• Breda | Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten
• Zwolle | Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
Let op: Voor de heen- en terugreis gelden afwijkende op- en uitstapplaatsen. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis naar de op- en uitstapplaats!

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. In augustus verblijft u in Parijs in Ibis Hotel Paris Bastille Opera en in mei en september in Comfort Hotel Paris Porte d'Ivry. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Adriënne, de reisleider, brengt met haar mooie taalgebruik en brede kennis geschiedenis tot leven. Ze neemt je helemaal mee met haar verhalen en weet je ook te ontroeren met haar stemgebruik en woordkeus. De samenwerking met Ronald de chauffeur was goed en alles werd prima voor ons geregeld.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
We hebben op deze reis dezelfde reisleid(st)er gehad en dat was opnieuw fantastisch! Dat ook vrouwen in de kunst aandacht kregen vond ik geweldig, goede uitleg, interessant, verstaanbaar , goede maat en altijd ook een opgewekte toon, heel knap!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Houdt u van impressionistische schilders? Dan is deze reis de beste die u kunt maken. Niet alleen musea worden bezocht, maar ook de plaatsen waar de schilders hun inspiratie hebben opgedaan. Een reis die u verlicht!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Eén van de beste reizen van SRC tot nu toe meegemaakt, en dat wil wat zeggen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik heb echt genoten van deze kunstreis langs de mooiste impressionistische kunst van Frankrijk! Ik heb van deze reis een uitgebreid reisverslag geschreven. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal 'Manet, Monet en Morisot'!
Super reisleidster en chauffeur, hou deze in ere! Echt geweldig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik heb op deze reis veel gezien en geleerd. Ik neem de informatie die ik opgedaan beslist mee in mijn interesse voor de kunst. Dank u wel.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De cijfers zeggen genoeg. Het was een fantastische reis.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleidster: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.