050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kleurrijke werken en relaties

Reisleidster Adriënne:
‘Op deze kunstreis duikt u in het kleurrijke leven van Edouard Manet. Hij is een van de belangrijkste 19e-eeuwse schilders en wordt tegenwoordig gezien als een grote vernieuwer. U bewondert zijn werken in het Musée d’Orsay, waar u natuurlijk ook zijn toentertijd veelbesproken schilderij Le déjeuner sur l’herbe bekijkt. Maar u hoort ook de fascinerende verhalen over zijn leven en zijn relaties wanneer u in zijn voetsporen wandelt in het hart van Parijs én in Zaltbommel. Manet trouwde namelijk in Zaltbommel met de Nederlandse Suzanne Leenhoff, die door Franz Liszt in Parijs beland was.

Manet had echter ook een bijzondere relatie met Berthe Morisot: zijn schoonzus, model én collega-schilder. Deze zeer getalenteerde impressionistische kunstenares is ten onrechte in de vergetelheid geraakt. In Musée Marmottan ziet u haar schilderijen, naast die van die andere grote impressionistische kunstenaar: Monet. Claude Monet was ook een goede vriend van Manet. Bij diens uitvaart op begraafplaats Passy was hij zelfs een van de dragers van de kist. Tijdens deze korte onderdompeling in de kunst verblijft u in Parijs aan de rand van de sfeervolle wijk Le Marais. Maar uiteindelijk verruilt u, net als de 19e-eeuwse schilders, de stad voor het platteland. U volgt de Seine naar Giverny waar u de tuinen van Monet bezoekt. Ga mee en geniet van de kleurrijke werken van Manet, Monet en Morisot!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goede toeristenklassehotels
4x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
de beste reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Musée d’Orsay in Parijs
Musée Marmottan in Parijs
tuinen van Monet in Giverny
Zaltbommel en Senlis
Le Marais en Ile de la Cité in Parijs
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
In Musée d’Orsay in Parijs ziet u het werk van Manet, een van de belangrijkste 19e-eeuwse schilders die tegenwoordig gezien wordt als een grote vernieuwer.
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Stadswandeling Zaltbommel waar Manet trouwde, overnachting in Mons
Stadswandeling Senlis en door Parijse wijk Le Marais, waar we overnachten
Musée d’Orsay en wandeling in voetsporen van Manet
Begraafplaats Passy, Musée Marmottan en overnachting in Villennes-Sur-Seine
Tuinen van Monet in Giverny en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Manet ging naar Bommel…

niet om de brug te zien, maar om zijn geliefde Suzanne Leenhoff te trouwen. Zij was opgegroeid in deze fraaie vestingstad aan de Waal, maar door toedoen van Franz Liszt in Parijs beland. We maken een uitgebreide wandeling door Zaltbommel. We bewonderen de indrukwekkende gotische Sint Maartenskerk, met de kenmerkende stompe toren, waar het huwelijk in 1863 plaatsvond. We zien de plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van mevrouw Manet en horen haar fascinerende levensverhaal. Vervolgens rijden we naar Mons, nog net voor de Franse grens, voor onze eerste overnachting. (ca. 290 km)

dag 2: Senlis en Le Marais in Parijs

In het charmante stadje Senlis hangt nog een middeleeuwse sfeer. We bezichtigen de 12e-eeuwse gotische kathedraal en maken een korte stadswandeling. We horen hoe Liszt, via de pianist Cziffra verbonden is met Senlis. Vervolgens rijden we naar ons hotel aan de rand van een van de oudste wijken van Parijs: Le Marais. Vanuit ons hotel maken we een korte wandeling door deze wijk. We lopen door charmante straatjes en zien het Place des Vosges, misschien wel het mooiste plein van de stad! (ca. 250 km)

dag 3: Musée d’Orsay en wandelen in de voetsporen van Manet

In Musée d’Orsay zien we een aantal meesterwerken van Manet, zoals Le déjeuner sur l’herbe. Wist u dat een van de twee mannen op dit schilderij de zwager van Manet was: de Nederlandse schilder en beeldhouwer Ferdinand Leenhoff? Natuurlijk bekijken we ook zijn portretten van Berthe Morisot en van zijn vriend, de beroemde schrijver Emile Zola. Vervolgens wandelen in de voetsporen van Manet door het hart van Parijs. Via de eilanden in de Seine, Île de la Cité en Île de Saint Louis, keren we terug naar het hotel. (ca. 10 km)

dag 4: Via begraafplaats Passy en Musée Marmottan naar het platteland

Op de begraafplaats Passy bezoeken we de laatste rustplaats van Manet. Bij zijn begrafenis waren vele beroemdheden aanwezig, waaronder Zola en Claude Monet. In Musée Marmottan vinden we vooral veel werken van Monet, maar hier is ook de meest uitgebreide collectie van het werk van Berthe Morisot te bewonderen. Na dit bezoek volgen we de Seine stroomafwaarts. Manet en zijn tijdgenoten brachten hun zomers bij voorkeur buiten de stad door. We overnachten in Villennes-Sur-Seine. (ca. 50 km)

dag 5: De tuinen van Monet in Giverny

In Giverny bezoeken we de beroemde tuinen van Monet, die een bron van inspiratie waren voor de impressionistische schilder. Het bijzondere van deze plek is dat Monet hier bewust natuur ‘creëerde’ die hij in zijn werk kon gebruiken. De prachtige serie schilderijen met waterlelies zijn hier onder andere het resultaat van. We dwalen door de tuin, die uit twee delen bestaat. Na ons bezoek aan deze prachtige plek keren we terug naar Nederland. (ca. 580 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en - tijden voor de heenreis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zaltbommel | vertrek 09.45 uur Station NS
Oude Stationsweg 73

De uitstapplaatsen voor de terugreis zijn:
Breda | Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten
Amersfoort | Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein

Let op! Voor de heen- en terugreis gelden afwijkende op- en uitstapplaatsen. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis naar de op- en uitstapplaats!

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. In augustus verblijft u in Parijs in Ibis Hotel Paris Bastille Opera en in mei en september in Comfort Hotel Paris Porte d'Ivry. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Ibis Mons Centre Gare
Hotel Ibis Mons Centre Gare - Mons
Ibis Mons Centre Gare is gunstig gelegen tegenover het centrale treinstation en dicht bij het historische centrum van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een lift. Elke kamer beschikt over een zithoek, een tv, gratis wifi en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ibis Mons Centre Gare
Ibis Paris Bastille Opera, Frankrijk
Hotel Ibis Paris Bastille Opéra 11ème - Parijs
Hotel Ibis Paris Bastille Opera 11ème heeft een centrale ligging in de wijk Bastille. Het hotel ligt op 700 meter van het fraaie Place des Vosges, het oudste en een van de mooiste pleinen van Parijs in de sfeervolle wijk Le Marais. In de buurt van het hotel vindt u unieke winkeltjes, gezellige restaurantjes en levendige cafés. Ook zijn er meerdere metrostations nabij het hotel, zodat u ook snel in andere delen van de stad bent. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een restaurant en een bar. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Paris Bastille Opera
Hotel Campanile, Frankrijk
Hotel Campanile Villennes sur Seine - Villennes sur Seine
Dit goede toeristenklassehotel ligt tegenover de golfbaan van Villennes Sur Seine. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een restaurant en een terras. In het hele hotel is gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Campanile Villennes Sur Seine

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Adriënne, de reisleider, brengt met haar mooie taalgebruik en brede kennis geschiedenis tot leven. Ze neemt je helemaal mee met haar verhalen en weet je ook te ontroeren met haar stemgebruik en woordkeus. De samenwerking met Ronald de chauffeur was goed en alles werd prima voor ons geregeld.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
We hebben op deze reis dezelfde reisleid(st)er gehad en dat was opnieuw fantastisch! Dat ook vrouwen in de kunst aandacht kregen vond ik geweldig, goede uitleg, interessant, verstaanbaar , goede maat en altijd ook een opgewekte toon, heel knap!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Houdt u van impressionistische schilders? Dan is deze reis de beste die u kunt maken. Niet alleen musea worden bezocht, maar ook de plaatsen waar de schilders hun inspiratie hebben opgedaan. Een reis die u verlicht!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Eén van de beste reizen van SRC tot nu toe meegemaakt, en dat wil wat zeggen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik heb echt genoten van deze kunstreis langs de mooiste impressionistische kunst van Frankrijk! Ik heb van deze reis een uitgebreid reisverslag geschreven. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal 'Manet, Monet en Morisot'!
Super reisleidster en chauffeur, hou deze in ere! Echt geweldig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik heb op deze reis veel gezien en geleerd. Ik neem de informatie die ik opgedaan beslist mee in mijn interesse voor de kunst. Dank u wel.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De cijfers zeggen genoeg. Het was een fantastische reis.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleidster: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien