050 - 3 123 123

Stap een sprookje in

In Marokko smelten de Afrikaanse en Arabische cultuur samen tot een kleurrijk en gastvrij land. Prachtig gedecoreerde paleizen, Koranscholen, schitterende binnentuinen en indrukwekkende moskeeën: de koningssteden van Marokko zijn een levend sprookje! In de eeuwenoude medina’s dwaalt u door kronkelige straatjes en over kleurrijke bazaars. En ook buiten de steden proeft u deze magische sfeer in de traditionele Berberdorpjes en de onneembare lemen kasbahs. De natuur is net zo weergaloos! Marokko heeft namelijk groene oases, vruchtbare valleien met amandel- en perzikplantages, eindeloze woestijnen en ruige bergen. Het is geen fata morgana, het is Marokko!

Tijdens deze individuele reis zijn zo goed als alle logistieke zaken voor u geregeld. U kunt dus onbezorgd genieten! U reist in de trein en met een touringcar naar Tanger, Chefchaoun, Beni Mellal en de vier ‘koningsteden’, Fès, Marrakech, Meknès en Rabat. Hier verblijft u in sfeervolle hotels in de oude stadscentra, van waaruit u deze prachtige steden makkelijk lopend kunt ontdekken! Ontdek het mooiste van Marokko op uw manier!

Pluspunten
vluchten Royal Air Maroc of Transavia
ruimbagage bij Royal Air Maroc
transfer luchthaven – hotel en vice versa
3x treintransfer
4x bustransfer
sfeervolle middenklassehotels
10x ontbijt
stadswandeling Fès met gids
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Tanger en Casablanca
Fès en Rabat
Mèknes en Marrakech
Chefchaouen en Beni Mellal
Jessica Bos, SRC Reizen
Jessica Bos
SRC-reisexpert sinds 2009
Bijzonder aan deze reis: vervoer per trein
Door het reizen met lokale vervoersmiddelen zoals de petit taxi en de trein beleeft u Marokko met volle teugen.

De reis in het kort

Amsterdam – Casablanca
Treinreis Casablanca – Rabat
Treinreis Rabat – Tanger
Busreis Tanger – Chefchaouen
Busreis Chefchaouen – Fès
Stadswandeling Fès met gids
Treinretour Fès – Meknès – Fes
Busreis Fès – Beni Mellal
Busreis Beni Mellal – Marrakech
Bruisend Marrakech
Marrakech – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Casablanca

U vliegt van Amsterdam naar Casablanca. Op de luchthaven wordt u verwelkomd in het land van Duizend-en-een-nacht door een vertegenwoordiger van ons agentschap ter plaatse, die u naar uw hotel in Casablanca brengt. Hier verblijft u een nacht. In het hotel krijgt u een kleine briefing over uw reis en ontvangt u alle documenten die u nodig heeft.

dag 2: Treinreis Casablanca – Rabat

Aan het einde van de ochtend gaat u op eigen gelegenheid naar het treinstation. Dit is geen probleem: zo goed als overal kunt u een ‘petit taxi’ nemen. Uw reis naar Rabat is een ontspannen treinreis van circa 75 minuten door een prachtig landschap. Na aankomst in de hoofdstad gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. Vanuit uw centraal gelegen hotel in de medina kunt u te voet of met een lokale ‘petit taxi’ eenvoudig de belangrijkste bezienswaardigheden ontdekken. De kuststad Rabat is de op een na grootste stad van Marokko. Deze koningsstad werd rond 1150 gesticht door de eerste heerser van de Almohaden-dynastie. Lang daarvoor hadden de Romeinen hier al een nederzetting. In de 12e en 13e eeuw was Rabat de koninklijke residentie. De stad heeft een rijke geschiedenis en dus ook veel bezienswaardigheden, zoals het archeologische museum en het schitterende mausoleum van Mohammed V. Bewonder ook zeker het koninklijke paleis. Alleen het 1.200 meter lange paradeplein is toegankelijk, maar de aanblik van de façade alleen al is al een erg indrukwekkende ervaring. Ook hét symbool van Rabat, de Toren van Hassan, is een aanrader. Deze vierkante minaret maakt deel uit van de nooit voltooide moskee van de Almohadenvorst Yakoub el-Mansour. (reisafstand ca. 95 km)

dag 3: Treinreis Rabat – Tanger

U gaat op eigen gelegenheid naar het station van Rabat. U heeft waarschijnlijk inmiddels ervaring met de ‘petit taxi’, dus dit zal makkelijk gaan! In de trein reist u verder naar Tanger, ook wel ‘de witte stad’ genoemd. Deze treinreis duurt ongeveer 3,5 uur. Na aankomst gaat u zelf naar uw hotel. Nadat u ingecheckt heeft, bent u klaar voor uw verkenning van deze stad. De beste manier om een goede eerste indruk van de stad te krijgen, is vanaf het uitkijkpunt Colline du Charf, ook wel Colline de Bella Vista genoemd. Tanger onderscheidt zich van andere Marokkaanse steden door haar internationale verleden. De haven was, en is nog steeds, de belangrijkste verbinding tussen Europa en Afrika. Het is een van de oudste steden van het land, met een geschiedenis die teruggaat tot de 5e eeuw v.Chr. Door de strategische ligging aan de Straat van Gibraltar heeft Tanger in het verleden veel verschillende bewoners gehad. Daardoor is de stad nu een multiculturele smeltkroes. Het historische centrum is, net als in veel andere Marokkaanse steden, de medina. Maar het hart van de stad is de kasbah, die van de rest van de medina gescheiden wordt door stadsmuren. Het oude paleis van de sultan herbergt het paleismuseum, dat zeker een bezoek waard is! (reisafstand ca. 255 km)

dag 4: Busreis Tanger – Chefchaouen

Tussen Tanger en Chefchaoun ligt geen spoor. Daarom legt u deze route af in een luxe touringcar. U gaat op eigen gelegenheid naar het busstation van Tanger. De touringcar voert u in 1,5 uur door het prachtige Rifgebergte met bergtoppen van circa 2.000 meter hoog, en langs rivieren en bossen. U kunt dus genieten van schitterende uitzichten! Na aankomst op het busstation Chefchaouen gaat u zelf naar uw centraal gelegen hotel, waar u een nacht verblijft. Chefchaouen, een stad in het noordoosten van het land en naast het Rifgebergte, wordt ook wel 'het blauwe dorp’ genoemd. De meeste huizen zijn namelijk blauw geschilderd, een traditie van de vroegere joodse bevolking. Chefchaouen is een ‘relaxte’ stad: een fijne afwisseling na de hectiek van Tanger. Door de ligging, vlak bij Tanger en de Spaanse grens, wordt hier veel Spaans gesproken. De medina is betoverend. U kunt hier heerlijk dwalen door de kleine steegjes en langs ateliers van ambachtslieden en kleurrijke winkeltjes. In Chefchaouen wordt handwerk gemaakt dat u nergens anders in Marokko ziet, zoals geweefde dekens en wollen kleding met levendige kleuren. De stad staat ook bekend om de heerlijke geitenkaas. Ten oosten van de medina ligt een waterval. Als u het pad hiernaartoe volgt, komt u in de bergen uit. (reisafstand ca. 110 km)

dag 5: Busreis Chefchaouen – Fès

Ook tussen Chefchaouen en Fès is geen spoorlijn. Daarom reist u weer met een touringcar. U gaat zelf naar het busstation van Chefchaouen voor uw busreis naar Fès. Onderweg kunt u weer genieten van de adembenemende vergezichten over het Rifgebergte. De groene bergen gaan langzaam over in een vruchtbaar landbouwgebied. Op het land ziet u bevolking druk aan het werk. Na de ongeveer 4 uur durende rit gaat u in Fès op eigen gelegenheid naar de beroemde medina, waar uw hotel staat. U verblijft hier drie nachten. De koningsstad Fès, een stad met een authentieke Arabische sfeer, ligt tussen de vruchtbare heuvels van het Rifgebergte en het Midden Atlasgebergte. Fès was ooit de hoofdstad van Marokko, totdat de Fransen van Rabat het bestuurscentrum maakten. Fès is de oudste van de koningssteden en heeft talrijke monumenten, waaronder de universiteit en het heiligdom van Moulai Idriss. Een aanrader is de indrukwekkende Karaouinemoskee uit 859, die eeuwenlang een van de belangrijkste spirituele en intellectuele centra van de islam was. De enorme moskee biedt plaats aan maar liefst 22.000 gelovigen. De universiteit van Fès is hier nog altijd gevestigd. (reisafstand ca. 200 km)

dag 6: Stadswandeling Fès met gids

Een Engelssprekende gids ontmoet u na het ontbijt bij het hotel. Samen verkent u deze hele dag de medina van Fès. De middeleeuwse schoonheid van de oude stad neemt u mee terug in de tijd! De medina Fès el-Bali, een wirwar van wel 9.400 straatjes, ademt een authentieke Arabische sfeer. Dit openluchtmuseum herbergt onder meer de Karaouïnemoskee en de Nejjarinefontein, die is gedecoreerd met prachtige mozaïeken. In de medina is het vaak schemerig. ’s Zomers is het er aangenaam koel, omdat de zon de nauwe gangetjes nauwelijks bereikt. De geur van specerijen en andere handelswaar als wierook komt u van alle kanten tegemoet. Fès el-Bali heeft, ondanks het toerisme, haar middeleeuwse karakter behouden: ezels zijn het belangrijkste vervoermiddel en hebben altijd voorrang! In dit labyrint vindt u alle ‘vergeten’ ambachten, zoals pottenbakken, messenslijpen, wolverven en koperslaan. Rond het Seffarineplein liggen de leerlooierijen, waar op traditionele wijze huiden worden gelooid en geverfd. Hier ziet én ruikt u hoe leerlooiers hun vak uitoefenen. En dan zijn er nog de soek met verse groente, fruit en kruiden, de joodse wijk, het koninklijke paleis, de Koranschool en nog veel meer: u komt ogen en oren tekort!

dag 7: Treinretour Fès – Meknès – Fes

Na het ontbijt reist u in circa 1 uur van Fès naar Mèknes, een kort stuk met de trein. Daarna trekt u er zelf op uit in de oude hoofdstad van Marokko. In de korte tijd dat Meknès de hoofdstad was, van 1675 tot 1728, zijn er veel paleizen gebouwd. Die gaven de stad de bijnaam ‘het Versailles van Marokko'. In Meknès zijn drie stadsdelen: de medina, de kasbah en de Ville Nouvelle. De medina, de oude stad, is omgeven door een stadsmuur met fraai versierde toegangspoorten. De bekendste is Bab Mansour el-Aleuj, die als een van de mooiste ter wereld wordt gezien. Ook de druk bezochte groentemarkt vlak bij deze poort is een aanrader. De kasbah in het zuiden wordt ook omgeven door muren. Hier vindt u de het Dar el-Machzen-paleis, het ‘waterhuis’ Dar el-Ma en het mausoleum van Moulai Ismaïl, de grote sultan die regeerde van 1672 tot 1727. Hij maakte van het kleine dorp Meknès een belangrijke stad. De Ville Nouvelle (‘Nieuwe Stad’) ligt op de rechteroever van de Wadi Boufekrane. Aan het einde van de middag gaat u met de trein terug naar Fès. Vanaf het station gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel. (reisafstand ca. 120 km)

dag 8: Busreis Fès – Beni Mellal

’s Ochtends reist u in ongeveer 5 uur in de touringcar naar Beni Mellal, aan de voet van het Midden Atlas-gebergte. Na aankomst gaat u op eigen gelegenheid naar uw hotel, waar u een nacht verblijft. Van hieruit kunt u gemakkelijk met de ‘petit taxi’ de omgeving verkennen. Dicht bij Beni Mellal en op een idyllische plek liggen de honderd meter hoge watervallen van Ouzoud. Er zijn hier gezellige terrasjes, waar u kunt lunchen of een kopje Marokkaanse muntthee kunt drinken. (reisafstand ca. 290 km)

dag 9: Busreis Beni Mellal – Marrakech

’s Ochtends gaat u op eigen gelegenheid naar het busstation. U reist in een touringcar in circa 3 uur naar het kleurrijke en bruisende Marrakech. Na aankomst gaat u zelf naar uw hotel in de medina. U verblijft hier twee nachten. Volgens velen is Marrakech de interessantste stad van het land. U ontdekt deze bruisende stad op eigen gelegenheid. Marrakech wordt ook wel ‘de rode stad’ genoemd, omdat de stadsmuren en huizen zijn opgetrokken uit rood leem. Binnen deze muren ligt een doolhof van straatjes, steegjes en huizen. Marrakech heeft de grootste medina van Marokko. Dikke stadsmuren, met een totale lengte van 19 kilometer, omringen de volledige medina. In de soeks kunt u heerlijk dwalen en op zoek gaan naar mooie souvenirs, zoals kleurige leren tassen en zilveren sieraden. Onderhandelen hoort erbij! Hier vindt u ook de Koutoubiamoskee en haar karakteristieke vierkante minaret. Deze 70 meter hoge toren, hét symbool van Marrakech, werd voltooid in 1196. Het hart van de medina is Djemaa el-Fna. Dit grote plein verandert na zonsondergang in een bonte kermis van eetstalletjes, waarzeggers, dansers, acrobaten, slangenbezweerders en verhalenvertellers. Hier kunt u het traditionele Marokko bewonderen. (reisafstand ca. 200 km)

dag 10: Bruisend Marrakech

Op deze dag heeft u alle tijd om Marrakech verder te verkennen. U kunt ook voor een of meerdere optionele excursie(s) gaan. U kunt bij uw boeking aangeven welke optionele excursie(s) u wilt doen.

¡ Extra
U kunt onder leiding van een gids een trekking maken langs de kleine Berberdorpjes in de Imnan-vallei van de Hoge Atlas. ’s Middags eet u een typische Berberlunch bij een Berberfamilie (kosten ca. € 165,-).

Een kookworkshop op de biologische Berberboerderij van chef Tarik, in de Hoge Atlas, is een onvergetelijke ervaring. Na de workshop maakt u een korte wandeling naar een Berberdorpje (kosten ca. € 152,-).

Leert u koken zoals de Marokkanen dat thuis doen? U kookt samen met Marokkaanse vrouwen. U raakt dus zeker geïnspireerd! (kosten ca. € 57,-).

dag 11: Marrakech – Amsterdam

’s Ochtends reist u op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Marrakech voor de terugvlucht naar Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Trekking Berberdorpjes Marrakech, Marokko
Trekking Berberdorpjes - Marrakech
Ontmoet de oorspronkelijke bewoners, de Berbers
Duur: hele dag
Inclusief: Marrakech – Imnan-vallei en vice versa in een 4-wheel drive, gids, lunch, trekking, muildieren en muildierdrijvers en thee
Exclusief: drankjes tijdens de lunch, persoonlijke uitgaven en fooien
kosten: € 165,00 per persoon
In Marrakech kunt u kennismaken met de Berbers. ’s Ochtends vroeg wordt u in een 4-wheel drive bij uw hotel opgehaald. Door een schitterend landschap rijdt u in een dik uur naar het eerste Berberdorpje: Asni. Als u hier op een dinsdag bent, dan is hier een markt. In Asni begint de trekking. In circa 1 uur loopt u via ezelpaden naar het volgende Berberdorp. Er is een muilezel per twee personen beschikbaar voor de bagage. Of voor uzelf. Een gids geeft u een rondleiding in het dorp. Zo krijgt u een goede indruk van het leven hier. Nadat u hier een kopje Marrokkaanse thee heeft gedronken, loopt u door naar het volgende dorp. Hier luncht u bij een Berberfamilie. U eet traditionele Berbergerechten: erg bijzonder! Na de lunch loopt u verder naar Imlil. Vanaf hier brengt een 4-wheel drive u terug naar uw hotel in Marrakech.
Kookworkshop biologische Berberboerderij Marrakech, Marokko
Kookworkshop biologische Berberboerderij
Ontdek de geheimen van de Marokkaanse keuken
Duur: hele dag
Inclusief: Marrakech – Lalla Tarkoust en vice versa in een 4-wheel drive of minibusje, kookworkshop, lunch, wandeling naar een Berberdorpje en thee
Exclusief: drankjes tijdens de lunch, persoonlijke uitgaven en fooien
kosten: € 152,00 per persoon
’s Ochtends wordt u met een 4-wheel drive of minibusje (afhankelijk van het aantal deelnemers) bij uw hotel opgehaald. In een klein uurtje rijdt u door de prachtige omgeving van Marrakech, met Berberdorpjes, ezels, schapen en geiten, naar de biologische Berberboerderij in Lalla Takerkoust. Hier wordt u welkom geheten met een kopje muntthee. Daarna gaat u, met hulp van de chef, aan de slag. U wordt ingewijd in de geheimen van de Marokkaanse keuken. De chef leert u hoe u een overheerlijke tajine en een Marokkaanse salade maakt. Als de tajine staat te koken op een houtskoolvuur, neemt de chef u mee voor een rondleiding door zijn groente- en kruidentuin. Daarna is uw zelfbereide lunch klaar. U eet in een tent in de prachtige tuin van de boerderij. Na de lunch maakt u een korte wandeling naar een Berberdorpje. In een traditioneel Berberhuis drinkt u een kopje muntthee. U wandelt terug naar de boerderij en wordt daarna teruggebracht naar uw hotel in Marrakech.
Kookworkshop traditioneel Marrokaans huis Marrakech, Marokko
Kookworkshop – Marrakech
Leer koken als de Marrokkanen thuis doen
Duur: 10.00 - ca. 15.30 uur
Inclusief: boodschappen, koken met Marokkaanse vrouwen, lunch met minimaal vier gerechten, de recepten, Nederlands-, Engels- en Franstalige begeleiding, water, thee en Marokkaanse wijn
Exclusief: transfer hotel – kooklocatie en vice versa
kosten: € 57,00 per persoon
Leert u koken zoals de Marokkanen dat thuis doen? De workshop begint ’s ochtends met een bezoek aan de soek. Hier gaat u met een boodschappenlijstje naartoe en doet u boodschappen. Daarna kookt u, samen met Marokkaanse vrouwen, op de patio van een riad, een traditioneel Marokkaans huis. Daarna kunt u uw kookkunsten zelf uitproberen op het dakterras, met een Marokkaans wijntje erbij. Aan het einde van de middag drinkt u, volgens Marokkaans gebruik, nog een kopje muntthee. Na afloop krijgt u de recepten mee!

Hotels

Deze reis heeft standaard vluchten van Royal Air Maroc of Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s van Royal Air Maroc en Transavia voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Trein en touringcar

Deze reis heeft standaard vluchten van Royal Air Maroc of Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s van Royal Air Maroc en Transavia voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
transavia.png

Marrakech - Amsterdam19:05 - 23:50 uur
Marrakech - Amsterdam19:05 - 23:50 uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra. De hotels beschikken over een lift, een restaurant, een bar en 24-uursreceptie. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Niet in alle hotels is (goedwerkend) wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Moroccan House, Marokko
Hotel Moroccan House - Casablanca
Dit hotel met een typisch Marokkaanse ambiance ligt in het centrum van Casablanca, dicht bij de centrale markt van Casablanca, de Hassan II-moskee en het Mohammed V-plein.
Bouregreg, Marokko
Hotel Bouregreg - Rabat
Hotel Bouregreg ligt in de medina, het oudste gedeelte van Rabat, dicht bij de Grote Moskee, de Toren van Hassan en het koninklijke paleis.

Bekijk de website van Bouregreg
Tarik, Marokko
Hotel Tarik - Tanger
Hotel Tarik ligt op een prachtige locatie iets buiten het centrum van Tanger: in de baai van Tanger. Het hotel beschikt over een privéstrand. Het centrum is in ongeveer 10 minuten met een petit taxi te bereiken.

Bekijk de website van Hotel Tarik
Hotel Madrid, Marokko
Hotel Madrid - Chefchaouen
Hotel Madrid ligt in het centrum van de bergstad Chefchaouen. Het hotel heeft een traditionele inrichting met een mooie patio, waar u heerlijk kunt ontspannen na een drukke dag. Alle kamers hebben een hemelbed.

Bekijk de website van Hotel Madrid
Zahrat al Jabal, Marokko
Hotel Zahrat Aljabal - Fès
Dit aangename hotel ligt in het hart van de stad. U wandelt in twintig minuten naar de Ibn Danan-synagoge.

Bekijk de website van Hotel Zahrat Aljabal
Chems, Marokko
Hotel Chems - Beni Mellal
Hotel Chems ligt aan de voet van het Midden Altasgebergte, tussen de olijfplantages. Het is een aangenaam hotel met een buitenzwembad in een mooie tuin.
Riad Sabah, Marokko
Hotel Riad Sabah - Marrakech
Riad Sabah is een riad in de medina van Marrakech. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of een paleis met een binnentuin of -plaats, vaak gelegen in het oude stadsgedeelte. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht. Bij helder weer kunt u zelfs de bergen van de Hoge Atlas zien! Het beroemde Djemaa el Fna-plein ligt op slechts 5 minuten lopen van het hotel.

Bekijk de website van Riad Sabah

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vluchten Amsterdam – Casablanca en Marrakech – Casablanca – Amsterdam met Royal Air Maroc (in de laagste boekingsklasse) óf vluchten Amsterdam – Casablanca en Marrakech – Amsterdam met Transavia (in de laagste boekingsklasse).
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage bij vluchten met Royal Air Maroc.
Privétransfer luchthaven Casablanca – hotel Casablanca.
Treinkaartjes 1e klasse Casablanca – Rabat, Rabat – Tanger en Meknès – Fès met ONCF.
Buskaartjes Tanger – Chefchaouen, Chefchaouen – Meknès, Fès – Benin Mellal en Beni Mellal – Marrakech met Supratours.
Verblijf in middenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of douche en een toilet.
Verblijf op basis van logies en ontbijt.
Stadswandeling medina Fès met Engelssprekende lokale gids.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In de volgende stappen maakt u een voorlopige reservering. Binnen twee werkdagen ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte. De reissom in de offerte kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen de eerstvolgende werkdag contact met u op om uw reservering door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op twee prachtige locaties. U kunt nog langer genieten van het levendige Marrakech. Daarnaast kunt u in Essaouira bijkomen van alle indrukken tijdens een strandvakantie. Hieronder vindt u meer informatie over de beide verlengingsmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij uw reservering doorgeven.

Marrakech
Het bruisende Marrakech is een langer bezoek meer dan waard! In ‘de rode stad’, volgens velen de interessantste stad van het land, is meer dan genoeg te zien, te ruiken en te proeven. Tijdens deze verlenging geniet u een paar dagen langer van het doolhof van straatjes, steegjes en huizen, de geuren en de kleuren, de oude ambachten, de smakelijke Marokkaanse keuken, de grootste medina van Marokko en het levendige Djemaa el Fna-plein.

Essaouira
Dit heerlijke vissersplaatsje, ook wel bekend onder de oude naam Mogador, was ooit een beruchte piratenenclave. De vestingmuren herinneren hier nog aan. Vanaf deze muren heeft u een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en de eilandjes voor de kust. Essaouira is een pittoresk kustplaatsje waar het heerlijk toeven is. U kunt hier eindeloos dwalen door de levendige soeks en de kronkelende en smalle steegjes, en genieten van het strand en de zon. Doordat hier altijd een koel briesje waait, is de temperatuur zeer aangenaam. Als u van vis houdt, bent u hier aan het juiste adres: dagelijks wordt er verse vis gevangen bij dit vissersplaatsje.

Riad Sabah, Marokko
Hotel Riad Sabah - Marrakech
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 105 p.p.
Riad Sabah is een riad in de medina van Marrakech. Een riad is een traditioneel Marokkaans huis of een paleis met een binnentuin of -plaats, vaak gelegen in het oude stadsgedeelte. Vanaf het dakterras heeft u een schitterend uitzicht. Bij helder weer kunt u zelfs de bergen van de Hoge Atlas zien! Het beroemde Djemaa el Fna-plein ligt op slechts 5 minuten lopen van het hotel.

Bekijk de website van Riad Sabah
Riad el Grably, Marokko
Hotel Riad El Grably - Marrakech
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 165 p.p.
Dit kleine, charmante hotel met maar 6 kamers ligt midden in de medina, vlak bij het Bahia-paleis. Het Djemaa el Fna-plein ligt op 6 minuten lopen van Riad El Grably.

Bekijk de website van Riad El Grably
Hotel Ryad
Hotel Ryad Mogador - Essaouira
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 429 p.p.
Het sfeervolle hotel ligt niet ver van het strand van Essaouira. Het hotel heeft een buitenzwembad en tegen betaling kunt u gebruik maken van de wellnessfaciliteiten, zoals een traditionele hamam.

Bekijk de website van Hotel Ryad Mogador