050 - 3 123 123

Onontdekte schoonheid in onbekend Europa

Reisleider Bart van Mierlo:
‘Al van jongs af aan hebben de landen in het oosten van Europa me gefascineerd. Bulgarije, Roemenië en Macedonië, daar kom ik graag! En nu mag ik u meenemen naar een onontdekt stukje Europa: Moldavië. Voor liefhebbers van een pure, onaangetaste cultuur een onbetwiste aanrader!

Waar Moldavië op lijkt? Op Roemenië en op Rusland, met een vleugje Oekraïne en hier en daar een snufje Turkije. Uw bezoek aan het minst bekende land van Europa is een avontuur. Een avontuur met heerlijke wijnen en Moldavische gastvrijheid, met de moderne hoofdstad Chisinau en met eeuwenoude kloosters, zoals het unieke rotsklooster van Orheiul Vechi.

Op Onafhankelijkheidsdag brengt u een bijzonder bezoek aan Transnistrië: een officieel niet bestaand maar oh zo echt staatje, waar u de Sovjet-nostalgie, compleet met parades en spandoeken, ervaart. Het oude koninkrijk Moldavië is deels ook Roemenië, dus om het plaatje compleet te maken bezoekt u de wereldberoemde, beschilderde kloosters van de Boekovina, en de oude hoofdstad Iasi. Kortom, Moldavië is oude cultuur, Sovjet-nostalgie en UNESCO-Werelderfgoed. Maar misschien wel het belangrijkste: Moldavië is avontuur, vriendelijkheid en gastvrijheid! Laat u zich verrassen?’

Pluspunten
vluchten Austrian Airways
ruimbagage
uitstekende middenklassehotels
7x ontbijt, 1x lunch en 4x diner
afscheidsdiner met folklore
diverse diners in restaurants
wijnproeverij Cricova
inclusief entreegelden
lokale Engelssprekende gids
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
hoofdstad Chisinau
Boekovinakloosters Roemenië
wijnkelders van Cricova
terug naar USSR in Transnistrië
wijnroute in Zuid-Moldavië
zigeunerstad Soroca
Iasi in Roemenië
rotsklooster van Orheiul Vechi
Reisleider Bart van Mierlo
SRC-reisleider sinds 2006
Favoriete plek: Transnistrië
Voor liefhebbers van een pure, onaangetaste cultuur is Moldavië een onbetwiste aanrader! Moldavië is avontuur, vriendelijkheid en gastvrijheid! Laat u zich verrassen?
Ontmoet onze beste reisleiders in Moldavië
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleider Cees de Kam
Reisleider sinds 1999
Reisleidster Crístina Busuioc
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Sven Standhardt
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Chisinau met overstap in Wenen, naar hotel in Chisinau en welkomstdiner
Stadswandeling in Chisinau en vrije tijd
Terug naar de USSR: dagtocht Transnistrië op Onafhankelijkheidsdag
Bezoek rotsklooster Orheiul Vechi, bezoek en proeverij wijnkelders Cricova
Bezoek middeleeuws fort en zigeunerstad Soroca, naar de Boekovinastreek in Roemenië
De wereldberoemde kloosters van de Boekovina
Kennismaking prachtig Iași, terug naar Chisinau, afscheidsdiner in traditioneel restaurant
Vlucht Chisinau – Amsterdam via Wenen

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Chisinau

We vliegen met een overstap in Wenen naar Chisinau, de hoofdstad van Moldavië. We worden naar ons centraal gelegen hotel gebracht, waar we vier nachten verblijven. Ter kennismaking worden we op deze eerste avond getrakteerd op een typisch Moldavisch diner in een lokaal restaurant! (ca. 20 km)

dag 2: Stadswandeling in Chisinau en vrije tijd

We beginnen de dag ontspannen in de hoofdstad van Moldavië. Chisinau is een van de groenste hoofdsteden van Europa. We verkennen het centrum te voet en bewonderen de statige gebouwen en mooie parken, waaronder de beroemdste: Stefan cel Mare. Dit prachtige uitgestrekte park heeft de bijnaam park van de geliefden en staat bekend om haar bijzondere en oude bomen. Ook zien we de kathedraal en het parlementsgebouw. De middag is vrij. U kunt bijvoorbeeld het interessante etnografisch museum bezoeken.

dag 3: Onafhankelijkheidsdag in Transnistrië

Op Onafhankelijkheidsdag bezoeken we een uniek stukje Europa, het door zichzelf onafhankelijk verklaarde Transnistrië. Nergens krijgt u een beter beeld van het leven in de Sovjettijd als hier. Transnistrië wordt daarom ook gezien als een groot communistisch openluchtmuseum. In de hoofdstad Tiraspol maken we op het centrale plein de militaire parade ter ere van de nationale feestdag mee. We moeten hiervoor vroeg opstaan, maar de bijzondere ervaring is dat zeker waard! Na de parade maken we een rondrit, waarbij we het gevoel hebben terug te reizen naar de tijd van de Sovjet-Unie. We zien het monument van Lenin en tanks uit de Tweede Wereldoorlog. Na wat vrije tijd voor lunch bezoeken we Tighina, dat tegenwoordig Bender genoemd wordt. Net als Tiraspol heeft Bender een roerige geschiedenis. Al in de 2e eeuw v.Chr. bevond zich op de plaats van de huidige stad een nederzetting. Sindsdien hebben vele mogendheden over Bender geheerst. De bevolking van de tweede stad van Transnistrië bestaat momenteel grotendeels uit Russen, Oekraïners en Moldaviërs. We bezoeken het oorlogsmonument en het imposante middeleeuwse fort. Hierna keren we terug naar Chisinau. (ca. 160 km)

dag 4: Rotsklooster Orheiul Vechi en wijnproeverij Cricova

We rijden naar de mooie regio Orheiul Vechi. In een prachtig heuvelachtig landschap bezoeken we een uniek 13e-eeuws klooster dat is uitgehouwen in de rotsen. Ook leren we in een museum meer over het traditionele boerenleven in de 19e eeuw. Na ons bezoekje genieten we van een lunch op het platteland, waarbij heerlijke streekgerechten worden geserveerd. We eindigen deze mooie dag in de wijnkelders van Cricova. Een bezoek aan de kelders, die bestaan uit gangenstelsels van maar liefst 120 kilometer, is een unieke ervaring! De ambiance onder de grond is erg bijzonder. U hoort meer over het proces van wijn maken en u bewondert zeldzame wijncollecties. Uiteraard heeft u de mogelijkheid om tijdens een proeverij van de mooie wijnen zelf te keuren. (ca. 160 km)

dag 5: Zigeunerstad Soroca en naar Roemenië

Op deze dag verlaten we Moldavië voor een tweedaags bezoek aan Roemenië. Onderweg bezoeken we de middeleeuwse zigeunerstad Soroca, een stad met een roerige geschiedenis. Hier zien we de invloeden van onder andere het Sovjetbewind, waar Moldavië tot 1991 onder viel. We bezichtigen het ongeschonden middeleeuwse fort van Soroca, dat een belangrijke rol speelde bij de verdediging tegen de Turkse aanvallen. We zien ook het district waar de grootste zigeunergemeenschap van het land woont. Vervolgens rijden we naar het Roemeense Gura Humorului in de Boekovinastreek, waar we twee nachten verblijven. (ca. 400 km)

dag 6: Fresco’s in de kloosters van Boekovina

De Boekovinastreek is wereldberoemd om haar prachtige beschilderde kloosters. De muren van de verschillende kloosters zijn rijkversierd met kleurrijke fresco’s die de verhalen uit de Bijbel aan de gelovigen presenteren. We bezoeken het door UNESCO-beschermde klooster van Voronet, ook wel de Sxtijnse kapel van het oosten genoemd. Deze naam dankt zij aan de excellente muurschilderingen, zowel aan de buitenkant als op de binnenmuren. Vervolgens bezoeken we het Moldovitaklooster. Dit mooie klooster bood vaak bescherming aan orthodoxe geestelijken die hier hun toevlucht zochten tijdens de Turkse invallen. Ten slotte rijden we naar het stadje Suceava, waar we het klooster bewonderen en het centrum verkennen. (ca. 150 km)

dag 7: Stadswandeling in Iași en terug naar Moldavië

In de ochtend reizen we naar Iași, een van de oudste en mooiste steden van Roemenië. Deze voormalige hoofdstad van het vorstendom Moldavië staat bekend als een bruisende, levendige studentenstad. Tijdens een stadswandeling maken we kennis met Iași. U heeft ook de tijd om op eigen gelegenheid deze gezellige stad te verkennen. In de loop van de middag keren we terug naar Chisinau, waar we genieten van een afscheidsdiner in een traditioneel restaurant. Tijdens het diner worden we getrakteerd op een folkloreprogramma. (ca. 320 km)

dag 8: Chisinau – Amsterdam

Met de terugvlucht via Wenen komt er een eind aan onze ontdekking van een stukje onontdekt Europa. (ca. 20 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Austrian Airlines

Amsterdam - Wenen07:00 - 08:55 uur
Wenen - Chisinau12:40 - 15:15 uur
Chisinau - Wenen15:55 - 16:40 uur
Wenen - Amsterdam20:05 - 22:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in uitstekende middenklassehotels. De kamers zijn voorzien van een tv en een telefoon en beschikken over een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. De meeste hotels beschikken over gratis wifi. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Hotel Regency in Chisinau, Moldavië
Hotel Regency - Chisinau
Dit uitstekende hotel ligt in het historische hart van Chisinau. Het centrale park, de belangrijkste musea en de mooiste winkelstraten liggen op ongeveer 15 minuten lopen van de accommodatie. Het hotel beschikt over een receptie, een restaurant en een lobbybar.

Bekijk de website van Regency
Best Western Bucovina
Hotel Best Western Bucovina - Gura Humorului
Het goede hotel ligt centraal in Gura Humorului en heeft een terras, een lobby, een bar, een restaurant en een spa (tegen betaling). Op korte loopafstand van het hotel bevinden zich verschillende winkels en bars.

Bekijk de website van Best Western Bucovina

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Vooral de sfeer van de reis was heel aangenaam. Misschien niet een land met wereldberoemde highlights, afgezien van de schitterende kloosters in Noord-Roemenië, maar de relaxte sfeer zonder veel toerisme in een voormalig stukje van de Sovjet Unie was een openbaring. En ook de dag in Transnistrië! Er is heel veel om later nog eens aan terug te denken.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Itse de BoerReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.