Het rijk van de zwarte berg

Reisleider Bart van Mierlo:
‘Het rijk van de Zwarte Berg, de Monte Negro. Een naam die meteen een avontuurlijk gevoel oproept. De Montenegrijnen mogen zich erop beroepen het enige stukje Balkan te zijn dat nooit zwichtte voor de Osmanen! Werd de weerbaarheid van dit nieuwste lid van de NAVO ingegeven door de woeste schoonheid van hun land? Wie zal het zeggen. Maar een ding is zeker: de prachtige bergen van Montenegro laten niemand onberoerd. De natuur van Montenegro bewondert u in het nationale park Lovcén, bij het meer van Skadar en bij de prachtige baai van Kotor: het enige natuurlijke fjord van de Middellandse Zee.

Maar Montenegro is veel meer dan prachtige natuur. Vele culturen lieten er hun sporen na. Aan de kust weerspiegelt de Italiaanse invloed zich in mediterrane stadjes als Perast, dat lang Venetiaans was. In het zuiden begint de Albanese cultuur op te vallen. Soms zie je er al de traditionele Albanese hoofddeksel, de Qeleshe. De orthodoxe natuur van de Montenegrijnen en Serviërs ervaart u in de oude hoofdstad Cetinje, of in het prachtige, tegen de rotsen hangende klooster van Ostrog. Pal over de grens ligt een van de parels van Europa: het magnifieke Dubrovnik, een van de best bewaarde, oude steden van Europa. Ook bezoekt u het bijzondere Trebinje in Bosnië en Herzegovina, waar u nog de oude sfeer van de Oriënt proeft.

Montenegro is een van de laatste geheimen van Europa, dat u zal betoveren met zijn combinatie van prachtige natuur, intrigerende cultuur en zijn “savoir-vivre”! Gaat u mee op avontuur?'

Pluspunten
vluchten TUIfly
ruimbagage
goede middenklassehotels
7x ontbijt, 2x lunch en 7x diner
inclusief entreegelden nationale parken
lokale gids
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
baai van Kotor
barok in Perast
nationaal park Lovcén
klooster van Ostrog
historische hoofdstad Cetinje
Dubrovnik in Kroatië
boottocht meer van Skadar
kuststad Budva
bedevaartskerk Skrpjela
Trebinje in Bosnië
klooster van Tvrdos
Reisleider Bart van Mierlo
SRC-reisleider sinds 2006
Favoriete plek: het klooster van Ostrog
Montenegro is een van de laatste 'geheimen' van Europa, dat u zal betoveren met zijn combinatie van prachtige natuur, intrigerende cultuur en zijn savoir-vivre! Gaat u mee op avontuur?
Ontmoet onze beste reisleiders in Montenegro
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
Reisleidster Astrid Schalke
Reisleidster sinds 1996
Reisleider Cees de Kam
Reisleider sinds 1999
Reisleider Johan Stalknecht
Reisleider sinds 2013
Reisleidster Anny Decock
Reisleidster sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Eindhoven – Tivat en naar hotel in Budva
Cetinje en nationaal park Lovcén
Het meer van Skadar en kuststad Budva
Bezoek aan het klooster van Ostrog
Perast en de baai van Kotor
Trebinje in Bosnië-Herzegovina
Uitstapje naar Kroatisch Dubrovnik
Vlucht Tivat – Eindhoven

Reisbeschrijving

dag 1: Eindhoven – Tivat

We vliegen met een tussenlanding in Ohrid naar Montenegro. Na aankomst in Tivat gaan we naar ons hotel in Budva, waar we de komende drie nachten verblijven. Het hotel ligt prachtig aan de Adriatische kust. (ca. 30 km)

dag 2: Cetinje en nationaal park Lovcén

Cetinje is de culturele en historische hoofdstad van Montenegro. Het paleis, waar vroeger koning Nikola verbleef, is omgebouwd tot het nationale museum. Hierin bevinden zich de fraaie, traditionele Montenegrijnse klederdrachten en wapens. Vanuit Cetinje voert een prachtige bergweg door het nationale park Lovcén ons naar het indrukwekkende mausoleum van Petar Njegos-Petrovic. In de 19e eeuw was hij dichter, prins, krijgsheer en bisschop van Montenegro. Zijn bekendste werk Gorski Vijenac (De Bergkrans), over de eeuwenlange strijd van het Montenegrijnse volk tegen de Turkse overheersing, werd in vele wereldtalen vertaald. (ca. 80 km)

dag 3: Het meer van Skadar en kuststad Budva

Het meer van Skadar ligt in het zuidoosten van Montenegro, tussen de hoofdstad Podgorica en de kustplaats Bar. Met een lengte van 48 kilometer en breedte van 14 kilometer is het meer het grootste van de Balkan, en één van Europa’s belangrijkste vogelreservaten. Vanaf Virpazar maken we een boottocht door de meanders van het meer naar het authentieke Rijeka Crnojevíca. Hier is de typische Montenegrijnse plattelandsarchitectuur te vinden. Ook kunt u hier genieten van de prachtige natuur van de streek. In de middag bezoeken we Budva, een van de meest mondaine steden aan de kust van Montenegro. De stad is gebouwd op een landtong en een van de oudste nederzettingen aan de Adriatische Zee. De oude stadskern, die nog altijd wordt omringd door een middeleeuwse stadsmuur, verraadt haar Byzantijnse historie maar laat vooral ook de Venetiaanse invloeden zien. De beide toegangspoorten van deze stadswal laten geen modern verkeer door, zodat voetgangers hier ongestoord kunnen dwalen door de schilderachtige straatjes. We maken een wandeling door het stadscentrum en bezoeken de citadel en het archeologisch museum. (ca. 90 km)

dag 4: Bezoek aan het klooster van Ostrog

Het orthodoxe klooster van Ostrog ligt op een massieve rots en is het bekendste heiligdom van Montenegro. Het pelgrimsoord bestaat uit twee kloosters. Het boven-klooster kan vanaf het beneden-klooster te voet of met kleine busjes bereikt worden. Via een pelgrimspad is het ongeveer een half uur wandelen. In het boven-klooster kunt u prachtige iconen bewonderen. De gemummificeerde hand in de kapel zou volgens de legendes de hand van Johannes de Doper zijn. Na ons bezoek aan het klooster rijden we naar ons hotel in Igalo, waar we vier nachten verblijven. (ca. 200 km)

dag 5: Perast en de baai van Kotor

Perast is een rustig dorp dat haar naam dankt aan de Illyrische stam Pirusta. Het staat bekend om de uitbundige hoeveelheid barokke architectuur. We maken een korte boottocht naar het bedevaartkerkje Gospa od Skrpjela uit 1628. Vervolgens brengen we een bezoek aan Kotor. Deze stad ligt aan de gelijknamige baai en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovcénberg, waartegen op 260 meter hoogte de vesting Sveti Ivan ligt. Deze vesting is door een muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden. (ca. 70 km)

dag 6: Bezoek aan Bosnisch Trebinje

We nemen een kijkje over de grens, in Bosnië-Herzegovina, voor een bezoek aan Trebinje. Tijdens onze wandeling in dit mooie, oude marktplaatsje proeven we de sfeer van de Oriënt. We bezoeken ook het klooster van Tvrdos, ooit de zetel van de metropoliet van Herzegovina. Een kleine wijnproeverij introduceert de prachtige wijnen die deze streek voortbrengt. (ca. 100 km)

dag 7: Stadswandeling in historisch Dubrovnik

We brengen een bezoek aan Dubrovnik, dat in het uiterste zuiden van Kroatië ligt. Door haar cultuurhistorische waarde staat de oude stad op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Wandelend door het historisch centrum zien we de kathedraal van de Heilige Maagd en het Rectorenpaleis. Na de stadswandeling kunt u Dubrovnik op eigen gelegenheid verder verkennen. Bewandel bijvoorbeeld de oude stadsmuren. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over het historische centrum en de azuurblauwe Adriatische Zee. (ca. 100 km)

dag 8: Tivat – Eindhoven

We worden naar de luchthaven van Tivat gebracht voor de terugvlucht naar Eindhoven. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
tui.png

Eindhoven - Tivat11:10 - 15:30 uur
Tivat - Eindhoven16:00 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede middenklassehotels die alle over een lift, een bar en een zwembad beschikken en dicht bij het strand liggen. Afhankelijk van het weer zijn de zwembaden niet het gehele jaar gevuld en toegankelijk. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Slovenska
Hotel Slovenska Plaza - Budva
Hotel Slovenska Plaza is een mediterraan ingericht complex aan de Adriatische Kust in Budva. Het hotel heeft buitenzwembaden, tennisbanen en ligt op 50 meter van het strand. Alle kamers beschikken over airconditioning, een koelkast, een kabel-tv en een eigen badkamer.

Bekijk de website van Hotel Slovenska Plaza
Hotel Palmon
Hotel Palmon Bay - Igalo
Dit goede middenklassehotel is een nieuw modern spahotel met een prachtige ligging en even zo mooi uitzicht over de baai van Kotor. Het hotel beschikt over diverse spa-faciliteiten, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Tevens heeft het hotel een zwembad en een privéstrand met parasols en ligstoelen. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning en uitgerust met een flatscreen-tv, een minibar en een kluisje.

Bekijk de website van Hotel Palmon Bay

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport
Hotel Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport - Eindhoven
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Tulip Inn Eindhoven Airport is een comfortabel 3-sterrenhotel met moderne kamers. Het hotel ligt zeer gunstig in de terminal van de luchthaven. Het hotel beschikt over een beperkt aantal parkeerplaatsen en deze kunt u tegen betaling van € 75,- per week bij boeken. Tegen betaling kunt u ook uw auto lang parkeren op de luchthaven. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de website van de luchthaven.
NB Ter plaatse dient u toeristenbelasting te voldoen van €3,50 per persoon per dag.


Bekijk de website van Tulip Inn Eindhoven Airport

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!