050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Ontdek de mooiste kunst in het Ruhrgebied!

Reisleidster Saskia:
‘Niet veel Nederlanders weten dat op een paar uur rijden, aan de andere kant van de Nederlands-Duitse grens een ware schat aan cultuur ligt. Op school leerden we dat het Ruhrgebied vooral een industriegebied was; de kolenpot van Duitsland. Maar die industrie bracht rijkdom, mooie gebouwen en imposante kunstcollecties naast, later weer, prachtig industrieel erfgoed.

Düsseldorf is een van die steden waar, als je het kolenstof ervan afblaast, een ware parel onder blijkt te zitten. Mooie musea strijden met indrukwekkende architectuur om uw aandacht. Wij gaan er heen voor twee bijzondere tentoonstellingen: retrospectieven van de grote artiesten Christo en Jean-Claude en van onze eigen Mondriaan. En ook in het nabijgelegen Essen genieten we van een prachtige expositie rond het expressionisme.

Kortom, een boordevol programma waarin ’s avonds ook nog even tijd is voor een wandelingetje langs de Rijn. Of probeert u toch nog een kaartje te bemachtigen voor een mooi concert? Hoe dan ook, ik nodig u van harte uit op deze driedaagse “cultuurboost” in het rijke Ruhrgebied. Gaat u mee op dit kleurrijke feestje in onze grauwe winter?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel centraal in Düsseldorf
2x ontbijt
inclusief rondleiding en entree Kunstpalast
inclusief rondleiding en entree Kunstsammlung
inclusief rondleiding en entree Museum Folkwang
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
expo Mondrian. Evolution in Kunstsammlung K20
expo Christo und Jeanne-Claude in Kunstpalast
expo Expressionisten am Folkwang in Essen
cultuurstad Düsseldorf
SRC-Reisleidster Saskia
SRC-reisleidster sinds 1996
De rondleidingen met gids over de drie tentoonstellingen die we bezoeken zijn al gereserveerd én inclusief in de reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-Reisleidster Saskia
Reisleidster sinds 1996

De reis in het kort

Naar cultuurstad Düsseldorf
Christo en Jean-Claude en Piet Mondriaan in Düsseldorf
Expressionisten in Essen en naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: Naar cultuurstad Düsseldorf

Vanuit onze opstapplaatsen rijden we naar Düsseldorf waar ons hotel voor twee nachten staat. Vanmiddag maken we een stadswandeling waarbij we de bijzonder chronologische melange van architectuur die Düsseldorf rijk is, bewonderen. Zo zien we onder andere het jugendstil Kaufhaus aan de elegante Königsallee, het Behrens-gebouw, het Dreischeibenhaus en het Kö-Bogen project. Na de wandeling kunt u op eigen gelegenheid deze cultuurstad verder ontdekken. De reisleider geeft u graag tips voor de vrije tijd en voor het diner van deze vanavond. (ca. 190 km)

Cultuurbolwerk Düsseldorf
Het aan de Rijn gelegen Düsseldorf is de zevende stad van Duitsland en een van ’s lands belangrijkste cultuurbolwerken. Nergens liggen zoveel musea en kunstgalerieën zó dicht bij elkaar. Al in de 17e eeuw was Düsseldorf een centrum van de beeldende kunst: keurvorst Johan Willem van de Palts verzamelde Hollandse en Vlaamse meesters. Maar ook in de 19e eeuw en in vroeg 20e -eeuwse Weimar-periode was de stad een belangrijk cultureel centrum, en na de oorlog was de Düsseldorf thuishaven van de beroemde avantgardistische kunstenaar en professor Joseph Beuys.

Maar ook de architectuurliefhebbers komen in de Rijnstad aan hun trekken. Van de classicistische Ratinger Tor of de barokke Sankt Andreaskirche tot het modernistische Beherns-gebouw: van de meeste stijlen is in de stad wel een prachtig bouwwerk te vinden. Ook van de naoorlogse bouwkunst kent de stad enkele fraaie voorbeelden. Wat te denken van het Dreischeibenhaus, symbool van het Duitse Wirtschaftswunder, gebouwd in de stijl van het naoorlogs modernisme. Ook de hedendaagse architectuur is in Düsseldorf goed vertegenwoordigd met onder andere het spectaculaire Kö-Bogen gebouw van Daniël Libeskind. In het aan de rivier gelegen Der neue Zollhof mocht grootheid Frank Gehry eind vorige eeuw zijn accent aan de stad toevoegen.

De Düsseldorfer muziekscene was thuis voor de romantische componist Robert Schumann, zij het in zijn minder gelukkige laatste jaren. Recenter bracht de stad de wereldberoemde elektronische band Kraftwerk en Neu!, een van de belangrijkste exponenten van de Krautrock, voort. In vele vormen van de kunst is Düsseldorf dus een historisch en actueel bruisende stad. Dit vindt zijn weerslag in het straatbeeld en in die vele musea, maar ook in de diverse muziekpodia. Zo rechtvaardigt de prachtige, oorspronkelijk als planetarium ontworpen Tonhalle, zeker een poging een kaartje te bemachtigen voor een voorstelling. Combineert u liever uw culturele passie met even shoppen? Ga dan een boek kopen bij de literaire boekhandel Müller & Böhm in het geboortehuis van de wereldberoemde schrijver Heinrich Heine.

dag 2: Musea van Düsseldorf

Vandaag bezoeken we twee bijzonder exposities in twee even zo speciale gebouwen. In het Kunstpalast gaan we naar de tentoonstelling Christo und Jeanne-Claude. Paris. New York. Grenzenlos. Deze expositie is een reis terug in de tijd door de levens van Christo en Jean-Claude. Behalve vroeg werk van de artiesten zelf zien we stukken van tijdgenoten en kunst die hen beïnvloedde. Een pad dat uiteindelijk voerde naar de ‘inpakprojecten’ waar het paar wereldfaam mee bereikte. De tentoonstelling kreeg kort voor zijn dood nog van Christo persoonlijk een stempel van goedkeuring. Een andere tijdreis maken we in het spectaculaire K20 gebouw van Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen. Hier genieten we van het vijf decennia omspannende oeuvre van Piet Mondriaan. Van de bij het grote publiek minder bekende kleurrijke landschappen tot zijn latere abstracte werk: in Mondrian. Evolution komt het allemaal langs.

dag 3: Expressionisten in Essen

Onze korte en intensieve cultuurtrip zit er alweer bijna op, maar niet voordat we een stop maken in Essen, waar we in Museum Folkwang de tentoonstelling Expressionisten am Folkwang bezoeken. Deze keer is de tijdreis die van het museum zelf. In 250 expressionistische werken toont het jubilerende 100-jarige museum haar relatie met de kunstenaars en deze kunststroming die ongeveer even oud is als het museum. Na ons bezoek rijden we terug naar Nederland. (ca. 205 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Leonardo Hotel City Center
Hotel Leonardo City Center - Düsseldorf
Op 1.100 meter van het stadshart van Düsseldorf en 350 meter van het station vindt u Leonardo Hotel City Center. Het hotel heeft een gezellige lobbybar waar behalve een drankje ook kleine maaltijden geserveerd worden. Daarnaast is er ook een restaurant. Op korte afstand van het hotel vindt u ook verschillende horecagelegenheden. Het hotel heeft een lift en een receptie die 24 uur per dag bemand is. Overal in het hotel is gratis wifi. De airconditioned comfort kamers (20 m²) zijn geluidsgeïsoleerd en beschikken over een kluisje, thee- en koffiezetfaciliteiten en een badkamer met een bad en een douche en een toilet.

Bekijk de website van Leonardo Hotel City Center

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol