050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Hoofdsteden van Rusland

Reisleider Jaap:
‘Maak kennis met twee van de meest indrukwekkende steden van Rusland! Het prachtige en monumentale Moskou, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld, zal u zeker verrassen. Het machtige Kremlin, het beroemde Rode Plein, de sprookjesachtige Basiliuskathedraal, al die bekende beelden van televisie: u gaat het allemaal zien! En natuurlijk bekijkt u de mooiste metrostations ter wereld, ware paleizen van het volk, die nog in opdracht van Stalin zijn gebouwd.

De comfortabele Sapsan-hogesnelheidslijn brengt u naar Sint Petersburg, een sfeervolle stad met oogverblindende paleizen en de wereldberoemde Hermitage. Tsaar Peter de Grote werd bij het ontwerp beïnvloed door zijn reizen naar West-Europa en dat is duidelijk zichtbaar. U kijkt uw ogen uit bij alle pracht en praal van de Romanovs en geniet van de beroemde kunstwerken in het voormalige Winterpaleis. Ga mee naar twee ongekend mooie Russische steden en dompel u onder in schoonheid!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
dagtrein Moskou – Sint Petersburg
goede toeristenklassehotels
6x ontbijt en 2x diner
rondleiding Hermitage
vrije dag Moskou
vrije dag Sint Petersburg
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kremlin en Rode Plein in Moskou
metrostations Moskou
Hermitage in Sint Petersburg
expositie VDNCh
Petrus- en Paulusvesting
optioneel bezoek Tretjakovgalerij
optioneel bezoek Peterhof
optionele boottocht Sint Petersburg
SRC-reisleider Jaap
SRC-reisleider sinds 2019
We reizen overdag comfortabel met de trein naar Sint Petersburg, zodat we kunnen genieten van het Russische landschap en uitgerust aankomen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Rusland
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleider Jaap
Reisleider sinds 2019
Reisleider Frans
SRC-reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Moskou
Moskouse metrostations en het Kremlin. Avondtour Moskou
Vrije dag of Tretjakovgalerij
Sovjeticonen en hogesnelheidstrein naar Sint Petersburg
Sint Petersburg en rondleiding Hermitage
Vrije dag of buitenpaleis Peterhof (Petrodvorets)
Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

We vliegen van Amsterdam naar de Russische hoofdstad. Na aankomst in Moskou worden we naar ons hotel voor de komende drie nachten gebracht. Het diner is inbegrepen vanavond. Liefhebbers kunnen na het eten de metro pakken voor een eerste kijkje op het Rode Plein. Uw reisleider vergezelt u graag op deze eerste verkenning. (ca. 35 km)

dag 2: Machtig Moskou

De Moskouse metro brengt ons naar het hart van de stad. De stations zijn ware ondergrondse ‘paleizen’ die werden gebouwd onder het bewind van Stalin en die door de communistische partij voor propagandadoeleinden werden gebruikt. Eenmaal bovengronds bezoeken we het Russische centrum van de macht: het Rode Plein. Ingesloten door het Kremlin met het Leninmausoleum, het warenhuis Gum en de Basiliuskathedraal vormt het plein een van ’s werelds mooiste panorama’s. We maken een uitgebreide wandeling over het terrein van het Kremlin en bezoeken een van de kathedralen. Vanmiddag kunt u uw eigen plan trekken in Moskou. Op loopafstand van het Rode Plein vindt u het indrukwekkende Zaryadye Park. Voor het ontwerp werd een wedstrijd uitgeschreven en de winnaar mocht, voor het eerst in 70 jaar in Moskou, een prachtig park aanleggen. Vanavond maken we een stadsrondrit. We stoppen bij de Vorobievyheuvels, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben over de skyline van Moskou met haar zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Afdalend naar het centrum rijden we langs het Witte Huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef en andere hoogtepunten van de stad zoals het Bolshoitheater, het oude KGB-gebouw en natuurlijk het Rode Plein. (ca. 60 km)

dag 3: Vrije dag of Tretjakovgalerij

Op deze vrije dag kunt u Moskou op eigen gelegenheid verder verkennen. Alleen al rond het Rode Plein is nog meer dan genoeg te genieten. Zo staat tegenover het Kremlin het warenhuis Gum. Inmiddels een chique winkelgalerij waar luxegoederen u verleiden, is het toch vooral het gebouw zelf wat die aandacht waard is. Gum is een ware architectuurparel uit de tijd dat bouwen met glas en staal in zwang raakte. De architectuurliefhebber haalt ook zijn hart op door een kop koffie te gaan drinken in het art nouveau-hotel Metropol. De koffie is misschien niet goedkoop, maar de entourage prachtig. Gezellig wat winkelen of een broodje eten doet u op Arbat, Moskou’s bekendste winkelstraat. U kunt vandaag ook een optionele excursie maken naar de indrukwekkende Tretjakovgalerij, een museum met een overzicht van de Russische kunst en een fraaie iconencollectie.

dag 4: Sovjeticonen en naar Sint Petersburg

We beginnen de dag met een bezoek aan de Tentoonstelling van de verworvenheden van de nationale economie (VDNCh). Dit expositiepark met een oppervlakte groter dan het staatje Monaco herbergt iconische gebouwen en beelden uit het Sovjettijdperk. We zien hier de beroemde monumenten voor Arbeider en Kolchozboerin en voor de Sovjetruimtevaart. Terug in onze moderne tijd reizen we met de Sapsan-hogesnelheidstrein vervolgens comfortabel en snel naar Sint Petersburg, waar we aan het einde van de middag aankomen. We verblijven drie nachten in de stad van tsaar Peter de Grote. (ca. 700 km)

dag 5: Rondrit Sint Petersburg en de Hermitage

Tijdens een rondrit maken we kennis met Sint Petersburg. We zien onder andere de Bronzen Ruiter, de Sint Isaakskathedraal, de Admiraliteit, de Verlosserkerk en het hemelsblauwe Smolnyklooster. Hierna gaan we naar de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is dit het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot die van Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk! Na de rondleiding langs de belangrijkste hoogtepunten kunt u op eigen gelegenheid dwalen door langs de vele schilderijen. (ca. 20 km)

dag 6: Vrije dag of Peterhof

U heeft een vrije dag in Sint Petersburg. Bezoekt u de indrukwekkende St.Isaakskathedraal, of wandelt u over de gezellige en mooie Nevsky Prospekt? U kunt ook een optionele excursie naar Peterhof (Petrodvorets) maken. Dit buitenpaleis wordt terecht het Russische Versailles genoemd! In het uitgestrekte park is het heerlijk wandelen langs vergulde beelden, fonteinen en de Finse Golf. Uiteraard bezichtigt u ook de binnenkant van dit sprookjesachtige paleis.

dag 7: Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht

We bezoeken de Petrus- en Paulusvesting, die nooit is gebruikt voor militaire doeleinden. In het tsaristische Rusland was de vesting een politieke gevangenis. In de vestingkathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas. Hierna gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Indien het vluchtschema het bezoek op deze dag niet mogelijk maakt zal de excursie op een andere dag plaatsvinden. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Tretjakovgalerij in Moskou
Tretjakovgalerij in Moskou
Bekijk wereldberoemde Russische kunst
Duur: circa 4 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: € 41,- per persoon, inclusief entreekosten en vervoer, te voldoen in euro’s
U kunt de wereldberoemde Tretjakovgalerij bezoeken. Dit museum herbergt een grote collectie Russische kunst, waaronder werk van de 19e-eeuwse schilder Ilja Repin. Ook kunt u hier een fraaie iconencollectie bewonderen, met onder andere iconen van Andrej Roebljov.
Bezoek Petrodvoretz
Bezoek Peterhof (Petrodvorets)
Wonderschone architectuur buiten Sint Petersburg
Duur: circa 6 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 72,- per persoon, inclusief vervoer, gids en entreekosten, te voldoen in euro’s.
U kunt kennismaken met Peterhof (Petrodvorets). Dit prachtige buitenpaleis steekt Versailles wat betreft schoonheid naar de kroon! U bewondert het fraai aangelegde park, dat vergulde beelden, fonteinen en waterpartijen heeft. Ook ziet u de beroemde fontein van Samson die, omringd door dolfijnen, een leeuw verscheurt. Uiteraard bezoekt u het majestueuze paleis ook van binnen.
Boottochtje St.Petersburg
Boottochtje Sint Petersburg
Bekijk Sint Petersburg vanaf het water
Duur: circa 1 uur
Minimaal 20 deelnemers
Prijs: € 22,- per persoon, te voldoen in euro’s
Bij een bezoek aan het waterrijke Sint Petersburg mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken! Tijdens een tocht door de diverse grachten en riviertjes ziet u de historische gebouwen aan u voorbij glijden. Op deze manier leert u deze wonderschone stad op een hele andere manier kennen! De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt zo eens te meer duidelijk.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Moskou11:50 - 16:05 uur
Sint Petersburg - Amsterdam17:50 - 19:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Delta
Hotel Delta - Moskou
Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Delta ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over diverse restaurants en bars, een grote lounge, een lift, een sauna en een binnenzwembad. De eenvoudig ingerichte standaardkamers (21 m²) zijn voorzien van een tv, airconditioning, gratis wifi en een badkamer met bad en/of douche en toilet. Op korte loopafstand van het hotel bevindt zich metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten zonder overstap het centrum bereikt.

Bekijk de website van Hotel Delta
Baltija
Hotel Baltiya - Sint Petersburg
Het goede toeristenklassehotel Baltiya ligt in Sint Petersburg in het Vyborgdistrict, op zo’n 2,5 kilometer van de Petrus en Paulusvesting en op 600 meter lopen van het metrostation Vyborgskaya. Hiervandaan bereikt u in 7 minuten zonder overstap Nevsky Prospekt in het centrum van de stad. Het hotel heeft een lift en beschikt over een restaurant en een kleine bar in de lobby. De comfortabele standaardkamers (19 m²) zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkast, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Baltiya

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De zeer deskundige en plezierige lokale gidsen geven de reis een grote meerwaarde!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wij hebben heel erg genoten van onze reis naar Moskou en Sint Petersburg. Prima reisleider en gidsen en de hotels waren ook goed.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Eerste keer een groepsreis voor mij. Was daar ietwat angstig voor daar ik altijd alleen reis. Het is mij echter zeer goed bevallen. Je krijgt wat dingen te zien die je als je alleen bent wellicht zou missen. Ook de verhalen van de gidsen is een geweldige aanvulling. Je krijgt daardoor toch meer inside informatie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, aanrader.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een prachtige, interessante en inspirerende reis, die meer inzicht heeft gegeven in Rusland, haar geschiedenis en bevolking.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een geweldige reis! Mijn blik op Rusland en de Russen is in positieve zin bijgesteld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Fantastische reis gehad. Een vol programma, maar oh, wat hebben we mooie dingen gezien! En de bijdrage van de lokale gidsen was daarin groot. Het was niet alleen leuk om zo'n wandelende bron van informatie in de groep te hebben, het was ook erg leuk om daardoor contact te hebben met 'echte' Russen en iets mee te krijgen van hun kijk op de wereld en op hun land.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 9
De gids in Moskou, Dania, was een schat en had veel te vertellen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik heb er van genoten, zowel van de reis als het gezelschap!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Een fantastische reis met fijne begeleiding en met een prettige groep. Ook de individuele verlenging werd zeer voorkomend geregeld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Absoluut onvergetelijk.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
We hebben genoten van de vakantie. Door een paar feestdagen hebben we het Rode Plein niet kunnen bezoeken maar daarvoor in de plaats was het bijzonder om de feestdagen mee te maken.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Istanbul, Rome, Rusland: prachtige reizen van SRC waar we goede herinneringen aan hebben.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Lokale gids Elena was erg goed en Tatjana was goed.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Ik heb een fantastische vakantie gehad.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol

Verlengingsmogelijkheden

Deze cultuurvakantie kunt u individueel met twee nachten verlengen in Sint Petersburg. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Uw verblijf is op basis van logies en ontbijt. De transfers naar het verlengingshotel en van het verlengingshotel naar de luchthaven zijn inbegrepen.

Hotel Belvedere
Hotel Belvedere Nevsky - Sint Petersburg
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 180 p.p.
Het goede toeristenklassehotel Belvedere-Nevsky is gevestigd in een historisch pand en ligt in het hart van Sint Petersburg, op 450 meter lopen van het Paleisplein en de Hermitage. Op 600 meter afstand vindt u metrostation Gostiny Dvor. Het gezellige hotel beschikt over een receptie, een lift en een ontbijtrestaurant. De standaardkamers (18-20 m²) zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje, een minibar, gratis wifi, een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Belevedere-Nevsky
Baltija
Hotel Baltiya - Sint Petersburg
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 130 p.p.
Het goede toeristenklassehotel Baltiya ligt in Sint Petersburg in het Vyborgdistrict, op zo’n 2,5 kilometer van de Petrus en Paulusvesting en op 600 meter lopen van het metrostation Vyborgskaya. Hiervandaan bereikt u in 7 minuten zonder overstap Nevsky Prospekt in het centrum van de stad. Het hotel heeft een lift en beschikt over een restaurant en een kleine bar in de lobby. De comfortabele standaardkamers (19 m²) zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkast, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Baltiya

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?