050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief

Hoofdsteden van Rusland

Reisleider Noël:
‘Maak kennis met twee van de meest indrukwekkende steden van Rusland! Het prachtige en monumentale Moskou, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld, zal u zeker verrassen. Het machtige Kremlin, het beroemde Rode Plein, de sprookjesachtige Basiliuskathedraal, al die bekende beelden van televisie: u gaat het allemaal zien! En natuurlijk bekijkt u de mooiste metrostations ter wereld, ware paleizen van het volk, die nog in opdracht van Stalin zijn gebouwd.

De comfortabele Sapsan-hogesnelheidslijn brengt u naar Sint Petersburg, een sfeervolle stad met oogverblindende paleizen en de wereldberoemde Hermitage. Tsaar Peter de Grote werd bij het ontwerp beïnvloed door zijn reizen naar West-Europa en dat is duidelijk zichtbaar. U kijkt uw ogen uit bij alle pracht en praal van de Romanovs en geniet van de beroemde kunstwerken in het voormalige Winterpaleis. Ga mee naar twee ongekend mooie Russische steden en dompel u onder in schoonheid!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
dagtrein Moskou – Sint Petersburg
goede toeristenklassehotels
6x ontbijt en 2x diner
rondleiding Hermitage
vrije dag Moskou
vrije dag Sint Petersburg
audiosysteem
lokale gidsen tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kremlin en Rode Plein in Moskou
metrostations Moskou
Hermitage in Sint Petersburg
Nieuwe Maagdenklooster
Petrus- en Paulusvesting
optioneel bezoek Tretjakovgalerij
optioneel bezoek Peterhof
optionele boottocht Sint Petersburg
SRC-reisleider Noël
SRC-reisleider sinds 2012
We reizen overdag comfortabel met de trein naar Sint Petersburg, zodat we kunnen genieten van het Russische landschap en uitgerust aankomen.
Ontmoet onze beste reisleiders in Rusland
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000
Reisleider Sven
Reisleider sinds 1995

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Moskou en optionele avondtour
Rondrit, Nieuw Maagdenklooster en Kremlin
Vrije dag of Tretjakovgalerij
Metrostations en hogesnelheidstrein naar Sint Petersburg
Sint Petersburg en rondleiding Hermitage
Vrije dag of buitenpaleis Peterhof (Petrodvorets)
Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

We vliegen van Amsterdam naar de Russische hoofdstad. Na aankomst in Moskou worden we naar ons hotel voor de komende drie nachten gebracht. Als u wilt, kunt u deelnemen aan de optionele avondexcursie ‘Moscow by night’. Tijdens deze rondrit ziet u het Witte Huis, waarin Boris Jeltsin geschiedenis schreef, en de skyline van de Russische hoofdstad, met de zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van deze gebouwen, de universiteit, ziet u van dichtbij tijdens een stop bij de Vorobievyheuvels. U heeft hier een prachtig uitzicht over de wereldstad! (ca. 75 km)

dag 2: Hoogtepunten van Moskou

We maken een rondrit door de machtige hoofdstad van Rusland. We bezoeken het 16e-eeuwse Nieuwe Maagdenklooster. Helaas staat het klooster momenteel aan de buitenzijde in de steigers, maar binnen valt er gelukkig genoeg moois te bewonderen. We bezoeken de Hemelvaartkerk, en als de begraafplaats van het klooster geopend is, wandelen we over het historische deel ervan. Hier liggen beroemde Russen als Tsjechov, Gogol en Sjostakovitsj begraven. Natuurlijk bezoeken we ook het Russische centrum van de macht: het Rode Plein en het Kremlin. We zien de Basiliuskathedraal en maken een wandeling over het uitgestrekte Kremlin-terrein. Hier bezoeken we een van de kathedralen. (ca. 20 km)

dag 3: Vrije dag of Tretjakovgalerij

Op deze vrije dag kunt u Moskou op eigen gelegenheid verkennen. Een tweede bezoek aan het Rode Plein is zeker een aanrader. Aan dit plein staat het warenhuis Gum, een chique winkelgalerij waarin u uw ogen uitkijkt! Ook op de Arbat, de bekendste winkelstraat van Moskou, kunt u winkelen en lunchen. U kunt ook een optionele excursie maken naar de indrukwekkende Tretjakovgalerij, een museum met een overzicht van de Russische kunst en een fraaie iconencollectie.

dag 4: Metrostations en naar Sint Petersburg

We maken een excursie langs de mooiste Moskouse metrostations. De stations zijn ware ondergrondse ‘paleizen’. Ze werden gebouwd onder het bewind van Stalin en werden door de communistische partij gebruikt voor propagandadoeleinden. Met de Sapsan-hogesnelheidstrein reizen we vervolgens comfortabel en snel naar Sint Petersburg, waar we aan het einde van de middag aankomen. We verblijven drie nachten in de stad van tsaar Peter de Grote. (ca. 700 km)

dag 5: Rondrit Sint Petersburg en de Hermitage

Tijdens een rondrit maken we kennis met Sint Petersburg. We zien onder andere de Bronzen Ruiter, de Sint Isaakskathedraal, de Admiraliteit, de Verlosserkerk en het hemelsblauwe Smolnyklooster. Hierna gaan we naar de Hermitage. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is dit het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot die van Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk! Na de rondleiding langs de belangrijkste hoogtepunten kunt u op eigen gelegenheid dwalen door langs de vele schilderijen. (ca. 20 km)

dag 6: Vrije dag of Peterhof

U heeft een vrije dag in Sint Petersburg. Bezoekt u de indrukwekkende St.Isaakskathedraal, of wandelt u over de gezellige en mooie Nevsky Prospekt? U kunt ook een optionele excursie naar Peterhof (Petrodvorets) maken. Dit buitenpaleis wordt terecht het Russische Versailles genoemd! In het uitgestrekte park is het heerlijk wandelen langs vergulde beelden, fonteinen en de Finse Golf. Uiteraard bezichtigt u ook de binnenkant van dit sprookjesachtige paleis.

dag 7: Petrus- en Paulusvesting en terugvlucht

We bezoeken de Petrus- en Paulusvesting, die nooit is gebruikt voor militaire doeleinden. In het tsaristische Rusland was de vesting een politieke gevangenis. In de vestingkathedraal vonden vrijwel alle Russische tsaren hun laatste rustplaats, van Peter de Grote tot de laatste tsaar Nicolaas. Hierna gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Indien het vluchtschema het bezoek op deze dag niet mogelijk maakt zal de excursie op een andere dag plaatsvinden. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Moscow by night
Moscow by night
Geniet van Moskou bij avondlicht
Duur: circa 2,5 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 28,- per persoon, te voldoen in euro’s
Maak op een bijzondere manier kennis met deze metropool tijdens de avondexcursie ‘Moscow by night’! Tijdens deze rondrit ziet u onder andere het Witte Huis waarin Boris Jeltsin geschiedenis schreef. Ook ziet u de skyline van de Russische hoofdstad, met de zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Een van de gebouwen, de universiteit, ziet u van dichtbij tijdens een stop bij de Vorbievyheuvels. Vanaf hier is het uitzicht over Moskou prachtig!
Tretjakovgalerij in Moskou
Tretjakovgalerij in Moskou
Bekijk wereldberoemde Russische kunst
Duur: circa 4 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: € 37,50 per persoon, inclusief entreekosten en vervoer, te voldoen in euro’s
U kunt de wereldberoemde Tretjakovgalerij bezoeken. Dit museum herbergt een grote collectie Russische kunst, waaronder werk van de 19e-eeuwse schilder Ilja Repin. Ook kunt u hier een fraaie iconencollectie bewonderen, met onder andere iconen van Andrej Roebljov.
Bezoek Petrodvoretz
Bezoek Peterhof (Petrodvorets)
Wonderschone architectuur buiten Sint Petersburg
Duur: circa 6 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 68,- per persoon, inclusief vervoer, gids en entreekosten, te voldoen in euro’s.
U kunt kennismaken met Peterhof (Petrodvorets). Dit prachtige buitenpaleis steekt Versailles wat betreft schoonheid naar de kroon! U bewondert het fraai aangelegde park, dat vergulde beelden, fonteinen en waterpartijen heeft. Ook ziet u de beroemde fontein van Samson die, omringd door dolfijnen, een leeuw verscheurt. Uiteraard bezoekt u het majestueuze paleis ook van binnen.
Boottochtje St.Petersburg
Boottochtje Sint Petersburg
Bekijk Sint Petersburg vanaf het water
Duur: circa 1 uur
Minimaal 15 deelnemers
Prijs: € 18,50 per persoon, te voldoen in euro’s
Bij een bezoek aan het waterrijke Sint Petersburg mag een boottocht natuurlijk niet ontbreken! Tijdens een tocht door de diverse grachten en riviertjes ziet u de historische gebouwen aan u voorbij glijden. Op deze manier leert u deze wonderschone stad op een hele andere manier kennen! De bijzondere band tussen de stad van Peter de Grote en Nederland wordt zo eens te meer duidelijk.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Moskou11:50 - 16:05 uur
Sint Petersburg - Amsterdam17:45 - 19:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels, die beschikken over een receptie, een lift, een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis meestal worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Delta
Hotel Delta - Moskou
Het goede toeristenklassehotel Izmailovo Delta ligt nabij het Izmailovskypark in Moskou en beschikt over diverse restaurants en bars, een grote lobby, een lift, een sauna en een binnenzwembad. De eenvoudig ingerichte standaardkamers (21 m²) hebben airconditioning, een koelkast, een kluisje en gratis wifi. De badkamers hebben een toilet en bad of douche. Op korte loopafstand van het hotel bevindt zich metrostation Partizanskaya, vanwaar u in 15 minuten zonder overstap het centrum bereikt.

Bekijk de website van Hotel Delta
Hotel Ladoga
Hotel Ladoga - Sint Petersburg
Dit goede toeristenklassehotel ligt in Sint Petersburg, op circa 10 minuten lopen van de Alexander Nevskibrug. Op 5 minuten loopafstand van het hotel bevindt zich het metrostation Novocherkasskaya. Het hotel beschikt over een restaurant, een lobby en een bar. De kamers zijn voorzien van een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Het kan zijn dat we gebruik maken van een ander, gelijkwaardig hotel.

Bekijk de website van Hotel Ladoga

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De zeer deskundige en plezierige lokale gidsen geven de reis een grote meerwaarde!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevr. W. Assen
Wij hebben heel erg genoten van onze reis naar Moskou en Sint Petersburg. Prima reisleider en gidsen en de hotels waren ook goed.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevr. A. Durand
Eerste keer een groepsreis voor mij. Was daar ietwat angstig voor daar ik altijd alleen reis. Het is mij echter zeer goed bevallen. Je krijgt wat dingen te zien die je als je alleen bent wellicht zou missen. Ook de verhalen van de gidsen is een geweldige aanvulling. Je krijgt daardoor toch meer inside informatie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. E. Geniets
Prachtige reis, aanrader.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevr. Y. Dielesen
Een prachtige, interessante en inspirerende reis, die meer inzicht heeft gegeven in Rusland, haar geschiedenis en bevolking.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dhr. H. de Jong
Een geweldige reis! Mijn blik op Rusland en de Russen is in positieve zin bijgesteld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr. H. Post
Fantastische reis gehad. Een vol programma, maar oh, wat hebben we mooie dingen gezien! En de bijdrage van de lokale gidsen was daarin groot. Het was niet alleen leuk om zo'n wandelende bron van informatie in de groep te hebben, het was ook erg leuk om daardoor contact te hebben met 'echte' Russen en iets mee te krijgen van hun kijk op de wereld en op hun land.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 9
Mevr. M. Rossen
De gids in Moskou, Dania, was een schat en had veel te vertellen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
M. van Geel
Ik heb er van genoten, zowel van de reis als het gezelschap!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mevr. H. Leeuwestein
Een fantastische reis met fijne begeleiding en met een prettige groep. Ook de individuele verlenging werd zeer voorkomend geregeld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevr. M. Schmier
Absoluut onvergetelijk.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Dhr. H. Speller
We hebben genoten van de vakantie. Door een paar feestdagen hebben we het Rode Plein niet kunnen bezoeken maar daarvoor in de plaats was het bijzonder om de feestdagen mee te maken.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Dhr. P. Broerse
Istanbul, Rome, Rusland: prachtige reizen van SRC waar we goede herinneringen aan hebben.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr. H. Koopmans
Lokale gids Elena was erg goed en Tatjana was goed.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Dhr. P. Kroezen
Ik heb een fantastische vakantie gehad.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevr. F. BerentsenReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze cultuurvakantie kunt u individueel met twee nachten verlengen in Sint Petersburg. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Uw verblijf is op basis van logies en ontbijt. De transfers naar het verlengingshotel en van het verlengingshotel naar de luchthaven zijn inbegrepen.

Hotel Belvedere
Hotel Belvedere Nevsky - Sint Petersburg
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 220 p.p.
Het goede toeristenklassehotel Belvedere-Nevsky is gevestigd in een historisch pand en ligt in het hart van Sint Petersburg, op 450 meter lopen van het Paleisplein en de Hermitage. Op 600 meter afstand vindt u metrostation Gostiny Dvor. Het gezellige hotel beschikt over een receptie, een lift en een ontbijtrestaurant. Het hotel aan. De standaardkamers (18-20 m²) zijn voorzien van een airconditioning, TV, kluisje, minibar en gratis wifi. een telefoon en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Belevedere-Nevsky