050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Bewonder pracht en praal in de mooiste hoofdsteden van Rusland

In de 19e eeuw schreef de Russische dichter Tsjoetjew: ‘Door het verstand valt Rusland niet te begrijpen, je moet erin geloven.’ En zo is het nog steeds. Rusland moet u ervaren! Dit land van tsaren, gouden koepels, houten huisjes en eindeloze toendra’s laat zich niet makkelijk begrijpen. Maar waar moet u beginnen? Deze privéreis neemt u mee naar de twee mooiste steden van Rusland: dé perfecte plek voor uw eerste kennismaking met dit grootse land!

Iedereen kent Moskou en Sint Petersburg. Hier vindt u de beroemdste bezienswaardigheden van Rusland! Deze twee hoofdsteden zijn echter totaal verschillend. Het prachtige en monumentale Moskou, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot een van de mooiste steden ter wereld, zal u zeker verrassen. Bewonder samen met uw Engelssprekende gids de Stalinistische bouwwerken, het Rode Plein met het mausoleum van Lenin, het beroemde Kremlin en de sprookjesachtige Basiliuskathedraal. Al die bekende beelden van de televisie: u gaat het allemaal zien! Vanuit de Russische hoofdstad kunt u ook een excursie maken naar Sergejev Posad, het kerkelijk hart van het land in de Gouden Ring.

De comfortabele Sapsan-hogesnelheidslijn brengt u vervolgens naar Sint Petersburg, een sfeervolle stad met oogverblindende paleizen en de wereldberoemde Hermitage. Tsaar Peter de Grote werd bij het ontwerp beïnvloed door zijn reizen naar West-Europa en dat is duidelijk zichtbaar. Buitenlandse architecten hebben de stad aan de Neva vormgegeven met pastelkleurige paleizen en de mooiste kerken. Sint Petersburg voelt een beetje Europees aan: u zult zich hier snel thuisvoelen. Samen met uw Engelssprekende gids wandelt u door deze heerlijke stad langs de mooiste highlights. Natuurlijk bezoekt u de Hermitage. De reservering voor dit grootse museum is al voor uw gemaakt, dus u wandelt zo naar binnen! En ook vanuit Sint Petersburg kunt u een excursie maken naar het mooiste buitenpaleis van de tsaren: Peterhof.

Kortom, deze privéreis naar Rusland is de ideale kennismaking met twee ongekend mooie Russische steden. En omdat alle reis logistieke zaken als de hotels, de transfers, de treinreis en de rondleidingen met gidsen al voor uw geregeld zijn, kunt u zich ontspannen onderdompelen in schoonheid. Ga mee en beleef Moskou en Sint Petersburg!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten met KLM
centrale middenklassehotels
6x ontbijt
hsl-treinticket Moskou – Sint Petersburg
diverse transfers
privéstadstour Moskou met gids
stadswandeling Sint Petersburg met gids
boottocht Sint Petersburg
entreegeld en reservering Hermitage
optionele excursie Sergejev Posad
optionele excursie Peterhof (Petrodvorets)
optionele fietstocht Sint Petersburg
informatiepakket
assistentie door een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kremlin en Rode Plein in Moskou
Basiliuskathedraal in Moskou
skyline Moskou vanaf Vorobievyheuvels
Hermitage in Sint Petersburg
de Bronzen Ruiter in Sint Petersburg
de Sint Isaakskathedraal in Sint Petersburg
de Verlosserkerk in Sint Petersburg
optionele excursie Sergejev Posad
optionele excursie Peterhof (Petrodvorets)
optionele fietstocht Sint Petersburg
Germa, SRC Reizen
Germa
SRC-reisexpert sinds 1992
Bijzonder aan deze reis: boottocht in Sint Petersbrug
U reist heel comfortabel met de hogesnelheidslijn van Moskou naar Sint Petersburg, een bijzondere en ontspannen ervaring.

De reis in het kort

Amsterdam – Moskou
Machtig Moskou
Vrije dag of excursie Sergejev Posad
Moskou – Sint Petersburg
Stadswandeling en Hermitage
Vrije dag of excursie Peterhof
Vrije ochtend en Sint Petersburg – Moskou

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Moskou

U vliegt van Amsterdam naar de Russische hoofdstad. Na aankomst in Moskou wordt u naar uw hotel in het historisch centrum van de stad gebracht, waar u de komende drie nachten verblijft. (reisafstand ca. 30 km)

dag 2: Machtig Moskou

Na het ontbijt wordt u opgehaald door uw privéchauffeur en gids voor een eerste verkenning van de stad. U maakt een stadsrondrit, met een tussenstop bij de Vorobievyheuvels. Hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de skyline van Moskou met zijn zeven typisch Stalinistisch-gotische gebouwen. Afdalend naar het centrum voert uw kennismaking u langs het Witte Huis, waar Boris Jeltsin geschiedenis schreef, en andere hoogtepunten van de stad zoals het Bolshoitheater, het oude KGB-gebouw en natuurlijk het Rode Plein. Ingesloten door het Kremlin met het Leninmausoleum, het warenhuis Gum en de Basiliuskathedraal vormt het plein een van ’s werelds mooiste panorama’s.

dag 3: Vrije dag of Sergejev Posad

Op deze vrije dag kunt u Moskou op eigen gelegenheid verder verkennen. Een aanrader is het onlangs geopende Zaryadye park, waarvan de ingang vlak achter de Basiliuskathedraal ligt. Dit prachtige park, van dezelfde architecten die ook het High Line park in New York tekenden, wordt inmiddels beschouwd als een van de mooiste en interessantste parken ter wereld. Alle klimaatzones van het enorme Rusland worden in dit park verbeeld, van ijsgrot en steppe, tot bos en woestijn. Of steek de rivier de Moskwa eens over en bekijk de stadswijk waar op dit moment grootschalig wordt geïnvesteert in nieuwe cultuur.

¡ Extra
Het is ook mogelijk deze dag een optionele excursie te maken naar Sergejev Posad, wat onderdeel uitmaakt van de Gouden Ring. Het kloostercomplex van de stad wordt ook wel het Vaticaan van Rusland genoemd. Het Drievuldigheidsklooster is de zomerresidentie van de patriarch van Moskou en van oudsher een van de grootste en bekendste kloosters van de Russisch-orthodoxe kerk.

dag 4: Moskou – Sint Petersburg

Na het ontbijt wordt u naar het station gebracht om daar met de Sapsan-hogesnelheidstrein comfortabel en snel naar Sint Petersburg te reizen. De trein neemt u mee door eindeloze Russische landschappen en langs de rivier de Wolga. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht. Sint Petersburg bestaat uit 44 eilanden die met elkaar zijn verbonden door meer dan 500 ophaalbruggen. In de nacht gaan deze bruggen open, omdat alleen dan de vrachtschepen door de stad mogen varen. Het is dan ook handig om na middernacht op het juiste eiland te zijn. Deze avond maakt u een rondvaart door de grachten van Sint Petersburg. De belangrijkste gebouwen zijn prachtig verlicht, al is dat in de maanden juni en juli niet nodig, omdat de zon dan nauwelijks ondergaat. Tijdens deze zogenaamde Witte Nachten trekken de Russen er na een lange winter massaal op uit en om te genieten van hun stad. (reisafstand ca. 700 km)

dag 5: Stadswandeling en Hermitage

Vanochtend wordt u door uw gids opgehaald en neemt u de metro richting het centrum. Al wandelend ziet u onder andere de Bronzen Ruiter, de Sint Isaakskathedraal, de Admiraliteit, de Verlosserkerk en het hemelsblauwe Smolnyklooster. De rondleiding eindigt in de buurt van de Hermitage. In de middag bezoekt u dit beroemde museum, de reservering is al door ons gemaakt. Met een oppervlakte van meer dan 100.000 m², 360 expositieruimten en bijna drie miljoen kunstvoorwerpen is dit het mekka van de kunst! De collectie varieert van werken uit de klassieke oudheid tot die van Hollandse meesters. Ook het gebouw zelf is een waar kunstwerk!

¡ Extra
Op een van uw avonden in Sint Petersburg kunt u met een gids een fietstocht maken door de stad van tsaar Peter. Zeker tijdens de Witte Nachten wanneer het bijna niet donker wordt is dit een bijzondere ervaring.

dag 6: Vrije dag of Peterhof

U heeft een vrije dag in Sint Petersburg. Bezoekt u de indrukwekkende Sint Isaakskathedraal of wandelt u over de gezellige en mooie Nevsky Prospekt? Voor meer kunst gaat u naar de Kunstkamera, waar de collectie van professor Ruysch, door Peter de Grote gekocht, wordt tentoongesteld. Of bezoek het prachtige warenhuis Au Pont Rouge, van Nederlandse oorsprong (Esders en Scheefhals) gebouwd in art deco-stijl. Met een beetje geluk koopt u een kaartje voor het Mariinskitheater bij de theaterkassa aan de Nevsky Prospekt en sluit u de dag af met een bijzondere voorstelling.

¡ Extra
U kunt ook een optionele excursie maken naar Peterhof (Petrodvorets). Dit buitenpaleis wordt terecht het Russische Versailles genoemd! In het uitgestrekte park is het heerlijk wandelen langs vergulde beelden, sprankelende fonteinen en de Finse Golf. Uiteraard bezichtigt u ook de binnenkant van dit sprookjesachtige paleis.

dag 7: Vrije ochtend en Sint Petersburg – Moskou

U heeft nog een vrije ochtend om van deze boeiende stad te genieten. In de middag wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar Amsterdam. (reisafstand ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Sergejev Posad, Rusland
Bezoek Sergejev Posad
Het kerkelijk hart van Rusland
Duur: circa 6 uur
Prijs: € 120,- per persoon op basis van 2 personen
Inclusief: privé-vervoer, Engelsprekende gids en entree Sint Sergiusklooster
Sergejev Posad ligt ongeveer 70 kilometer ten noordoosten van Moskou maakt onderdeel uit van de Gouden Ring. Het kloostercomplex van de stad wordt ook wel het Vaticaan van Rusland genoemd. Het Drievuldigheidsklooster is de zomerresidentie van de patriarch van Moskou en van oudsher een van de grootste en bekendste kloosters van de Russisch-orthodoxe kerk. Het klooster is uitgegroeid tot een bedevaartsoord en dagelijks komen honderden Russische christenen het graf bezoeken van Sint Sergius, door wie het klooster werd gesticht. Wandel door dit bijzondere complex en bekijk de drie kathedralen met elk een eigen bouwstijl.
Witte nachten in Sint Petersburg, Rusland
Fietstocht Witte Nachten Sint Petersburg
Fietsen bij een niet ondergaande zon
Duur: circa 3,5 uur
Prijs: € 40,- per persoon
Inclusief: fiets en Engelsprekende gids.
NB: Deze fietstocht is alleen mogelijk in juni, juli en augustus. Buiten deze maanden bieden wij een reguliere fietstocht aan.
Omdat Sint Petersburg zo noordelijk ligt wordt het in de zomermaanden bijna helemaal niet donker. Een mooie gelegenheid om de stad van tsaar Peter te verkennen. De kleuren van de lucht zijn prachtig om te zien in de avond; het perfecte moment om mooie plaatjes te schieten. Na een lange Russische winter, genieten de inwoners van Sint Petersburg volop van hun stad. Er wordt druk geflaneerd langs de grachten en er worden diverse festivals georganiseerd. Bekijk Sint Petersburg in een ander licht!
Bezoek Petrodvoretz
Bezoek Peterhof (Petrodvorets)
Wonderschoon paleis buiten Sint Petersburg
Duur: circa 5 uur
Prijs: € 130,- per persoon (op basis van 2 personen)
Inclusief: privévervoer, Engelssprekende gids en entreekosten
U kunt kennismaken met Peterhof (Petrodvorets). Dit prachtige buitenpaleis aan de Finse Golf steekt Versailles wat betreft schoonheid naar de kroon! U bewondert het fraai aangelegde park, dat vergulde beelden, talloze fonteinen en waterpartijen heeft. Ook ziet u de beroemde fontein van Samson die, omringd door dolfijnen, een leeuw verscheurt. Uiteraard bezoekt u het majestueuze paleis ook van binnen.

Vluchten

Deze reis wordt uitgevoerd met vluchten van KLM. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema van KLM. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij zoals bijvoorbeeld Lufthansa, of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Moskou11:50 - 16:05 uur
Sint Petersburg - Amsterdam17:50 - 19:45 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

U verblijft in centrale middenklassehotels, die beschikken over een receptie, een lift, een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die op deze reis meestal worden gebruikt. U kunt hieraan geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Park Inn Sadu in  Moskou, Rusland
Hotel Park Inn Sadu - Moskou
Park Inn Sadu ligt in het historische centrum van Moskou en ligt op ongeveer 15 minuten lopen van het Kremlin en het Rode Plein. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar/lounge en er is een 24-uurs receptie. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, een koelkast en er is gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Park Inn Sadu
Arbat Nord Hotel in Sint Petersburg, Rusland
Hotel Arbat Nord - Sint Petersburg
Het Arbat Nord Hotel ligt in de buurt van het Winterpaleis en in de buurt van een metrostation. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar/lounge, een 24-uurs receptie en er is een wasserij. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, een föhn, toiletartikelen, een kluis en er is gratis wifi.

Bekijk de website van Arbat Nord Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Rechtstreekse vluchten Amsterdam – Moskou en Sint-Petersburg – Amsterdam met KLM.
Luchthavenbelasting en heffingen.
Verblijf in middenklassehotels in een 2-persoonskamer met een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt.
2e klasse treinticket voor de Sapsan-hogesnelheidstrein van Moskou naar Sint Petersburg.
Transfer luchthaven Moskou – hotel Moskou.
Transfer hotel Sint Petersburg – luchthaven Sint Petersburg.
Transfer hotel Moskou – treinstation Moskou.
Transfer treinstation Sint-Petersburg – hotel Sint Petersburg.
Privéstadstour in een minibus/auto met chauffeur en een Engelssprekende gids in Moskou.
Stadswandeling met een Engelssprekende gids in Sint Petersburg.
Boottocht Sint Petersburg
Entreegeld en reservering voor de Hermitage in Sint Petersburg.
Informatiepakket.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd, zowel voor de reizigers als voor de reisleider. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen twee werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen binnen een werkdag contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

Wanneer u langer van Rusland wilt genieten en nog meer wilt zien van dit prachtige land, dan kunt u uw reis verlengen met een of meerdere nachten in Moskou of Sint Petersburg. Het is ook mogelijk om de reis uit te breiden met een verblijf in een traditionele datsja. Veel Russen die in de stad wonen hebben een tweede huisje op het platteland, waar ze in de zomer tijd doorbrengen met familie, werken in de moestuin en genieten van de natuur. Wilt u naast een bezoek aan de wereldsteden een indruk krijgen van het Russische platteland, dan is een verblijf in een "datsja" zeker een aanrader!