050 - 3 123 123

Van middeleeuwen tot expressionisme

Reisleidster Wendy:
'München is een prachtige kunststad! De basis hiervoor werd gelegd door de Beierse vorsten: zij waren enthousiaste bouwheren en maakten van München een stad van koninklijke allure. De kunstcollectie vindt haar oorsprong in de late 18e eeuw, toen de koninklijke privécollectie enorm werd uitgebreid door erfenissen van aanverwante families. Deze basis is door de eeuwen heen steeds weer aangevuld, waardoor er nu sprake is van een prachtige hoogwaardige collectie van maar liefst 30.000 kunstwerken!

Hoogtepunten zijn onder andere de werken van Dürer, Rembrandt en Rubens, maar ook de kunstwerken van Caspar David Friedrich en de Duitse expressionisten sieren de collectie. Het grootste deel van deze kunstverzameling kunt u bewonderen in de Alte en Neue Pinakothek. Maar dat is wat kunst betreft nog niet alles: de directe omgeving is tegenwoordig het Kunstareal München, waarbinnen zich meer dan 10 prachtige musea bevinden!

In een van die musea, het Lenbachhaus, bewondert u de grootste collectie kunst van der Blaue Reiter, een expressionistische groep kunstenaars waar onder meer Wasily Kandinsky en Franz Marc deel van uit maakten. Daarnaast bezoekt u ook nog het Buchheim Museum in Bernried en het Schloßmuseum in Murnau, waar mooie verzamelingen expressionistische kunst te zien zijn. Deze reis is voor de echte kunstliefhebber. Gaat u mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel
4x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Alte en Neue Pinakothek
Frauenkirche en Neues Rathaus
Schloßmuseum in Murnau
Buchheim Museum in Bernried
Starnberger See
19e-eeuws München
Englischer Garten
Denkstätte Weiβe Rose
SRC-reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
München is een stad vol kunst! Hier vindt u de mooiste musea met een collectie van middeleeuwen tot expressionisme, en natuurlijk de befaamde Beierse Gemütlichkeit!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – München en uitgebreide stadswandeling
Alte en Neue Pinakothek in het Kunstareal
Buchheim Museum in Bernried en Schloßmuseum in Murnau
Vrije dag in München
19e-eeuws München en terugvlucht München – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – München en uitgebreide stadswandeling

We vliegen naar München. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in de stad gebracht. Vervolgens reizen we met het openbaar vervoer naar het historische centrum van München. Tijdens een uitgebreide wandeling maken we kennis met de vriendelijke Altstad en zien we onder meer het neogotische Neues Rathaus. Vlak bij staat de Frauenkirche, de dubbele uivormige spitsen van deze prachtige kerk zijn kenmerkend voor de stad. Van de schade die München in de Tweede Wereldoorlog heeft opgelopen is weinig meer te zien, de stad is geheel in oude luister hersteld. (ca. 40 km)

dag 2: Alte en Neue Pinakothek in het Kunstareal

Met het openbaar vervoer reizen we naar het Kunstareal, waar de belangrijkste musea van de stad te vinden zijn. Deze dag staat in het teken van de Pinakotheken. In de Alte Pinakothek zien we een uitgebreide collectie van Europese schilderkunst van de 14e tot en met de 18e eeuw, met werken van onder andere Cranach, Dürer, Rubens en Rembrandt. De collectie van de Moderne Pinakothek vertegenwoordigt alle moderne kunststromen. Tijdens ons bezoek zien we werken van kunstenaars als Matisse, Magritte en Picasso.

dag 3: Buchheim Museum en Schloßmuseum in Murnau

De Starnberger See, bijna 20 kilometer ten zuiden van München, koestert zich in de schaduw van de Beierse Alpen. In dit meer is in 1886 Ludwig II, de Beierse sprookjeskoning, verdronken, die kort voor zijn dood krankzinnig was verklaard. We bezoeken in het dorpje Bernried, dat aan de Starnberger See ligt, het Buchheim Museum. Dit museum is genoemd naar de schrijver en kunstschilder Lothar-Günter Buchheim, die een kunsthistorisch specialist was op het gebied van het expressionisme. Hij schreef niet alleen verscheidene boeken over dit onderwerp, maar verzamelde ook kunst. In het museum is een mooie verzameling expressionistische kunst te vinden met werken van Erich Heckel, Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner en Max Pechstein. Daarnaast is er aandacht voor de schilderijen die Buchheim zelf als kunstenaar maakte. Vervolgens gaan we in de omgeving van Murnau op zoek naar de sporen van Der Blaue Reiter. In het Schloßmuseum zien we werken van onder andere Münter, Kadinsky en Marc. Het is meteen duidelijk dat deze schitterende omgeving een belangrijke bron van inspiratie is geweest voor de kunstenaars. In Murnau rijden we langs het Münter-Haus, waar de abstracte kunst zou zijn ontstaan. (ca. 155 km)

dag 4: Vrije dag in München

Deze dag is vrij te besteden, u kunt zelf kiezen welke van de vele musea in München u wilt bezoeken. Een aanrader is het Lenbachhaus. In de voormalige villa van de 19e-eeuwse kunstenaar Lenbach is nu een prachtige kunstcollectie met werken van 18e- en 19e-eeuwse lokale kunstenaars gehuisvest. Daarnaast bevindt zich in het museum de grootse verzameling schilderijen van Der Blauwe Reiter: u bewondert hier onder andere werk van Wasily Kandinsky en Paul Klee. Ook museum Villa Stuck is een bezoek waard. Deze villa werd in de 19e eeuw in de jugendstil gebouwd in opdracht van kunstenaar Franz von Stuck. Het gebouw is prachtig, maar ook de kunstcollectie met werken van de 19e tot en met de 21 eeuw is bewonderenswaardig. Na een museumbezoek wacht München met nog meer vermaak; bezoekt u de bruisende Viktualienmarkt of geniet u van een drankje in een van de vele Biergärten?

dag 5: 19e-eeuws München en terugvlucht München – Amsterdam

Voordat we naar de luchthaven vertrekken voor de terugvlucht, rijden we naar het Odeonplatz. Hier wanen we ons in het München van de 19e eeuw. De gebouwen in dit deel van de stad zijn schitterend! We wandelen naar de universiteit,waar we het indrukwekkende monument zien voor de studenten van de Weiβe Rose, een verzetsgroep die in de Tweede Wereldoorlog op vreedzame wijze protesteerden tegen het naziregime. Tot slot wandelen we door het grootste stadspark van Europa, de Englischer Garten. Hiermee is er een einde gekomen aan ons bezoek aan München. We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - München09:35 - 11:00 uur
München - Amsterdam14:10 - 15:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

U verblijft in middenklassehotel. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonskamer. Hieronder vindt u meer informatie over het hotel dat meestal op deze reis wordt gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Super 8 Munich City West in München, Duitsland
Super 8 Munich City West - Munchen
Dit moderne hotel ligt gunstig en biedt een comfortabel verblijf. In het eigentijdse café kunt u terecht voor een drankje. De kamers zijn van alle gemakken voorzien en beschikken over een flatscreen tv, een föhn en gratis wifi.

Bekijk de website van Super 8 Munich City West

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.