050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Oosters en mysterieus

In Zuidoost-Azië ligt een van de laatste geheimen van de wereld: Myanmar, zoals de officiële naam luidt, of Birma. Het is een van de laatste landen, waar u Azië in zijn pure vorm kunt proeven! Dit is het land van de mooiste pagodes, machtige rivieren en schitterende bergen. Met de tempels en pagodes van Bagan kan Birma wedijveren met Angkor Wat. De koningen van Birma bouwden hier gemiddeld veertig pagodes per jaar en dat hielden ze meer dan 200 jaar vol. Erg indrukwekkend!

In Myanmar ziet u waterbuffels op de rijstvelden en ruikt u de geuren van specerijen. Tussen de bergen ligt het sprookjesachtige meer van Inle, waar vissers op één been roeien. Hier ziet u ook de drijvende tuintjes, waarop de Birmezen groenten en bloemen kweken. De zonsondergang aan het meer is prachtig, en als uit de nabijgelegen pagode boeddhistische mantra’s klinken, is de sfeer ineens oosters en mysterieus. Er is hier veel moois en bijzonders te zien en te beleven, maar waarschijnlijk zullen de vriendelijke Birmezen u nog het meest betoveren. Kipling had gelijk toen hij zei: ‘This is Burma, and it will be quite unlike any other land you know about’.

Met uw privéchauffeur en -gids ontdekt u tijdens deze privéreis zelf alle schatten van dit land. Alle logistieke zaken, zoals de hotels en het vervoer, zijn voor u geregeld. U overnacht meerdere keren op bijzondere plaatsen, zoals aan het meer van Inle. Verschillende chauffeurs brengen u met een privéauto naar de stops op uw route. Ook reist er meerdere dagen een gids mee. We hebben veel mooie excursies voor u geregeld, en als u wilt, kunt u extra excursies bijboeken. Zo ontdekt u op een heel comfortabele manier de verborgen schoonheid van Myanmar!

Belangrijke informatie
Myanmar is een land in ontwikkeling dat hard bezig is om de infrastructuur te verbeteren en nieuwe hotels te bouwen. Omdat er (nog) niet over veel keus is in verschillende hotelklasses, komt u tijdens de reis hotels van verschillende kwaliteit tegen. Een flexibele houding is aanbevolen. Tijdens deze reis heeft u een extra reistas nodig voor het vervoer op dag 4. Meer informatie hierover ontvangt u bij de reisbescheiden.

Pluspunten
vluchten Singapore Airlines of Emirates
diverse binnenlandse vluchten
ruimbagage
8 dagen auto met privéchauffeur en gids
transfers luchthaven – hotel en vice versa
toeristenklassehotels
15x ontbijt en 6x lunch
1 nacht nabij Golden Rock
1 nacht nabij meer van Inle
diverse excursies
lunch bij familie in een paalwoning
kanotocht op het meer van Inle
dagcruise over de Ayeyarwaddy-rivier
inclusief entreegelden
uitgebreid informatiepakket
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Shwedagon-pagode
meer van Inle
Golden Rock in Kyakitiyo
Yangon en Mandalay
Kha Khat Wain Kyaung-klooster
Seindon Mibaya-klooster
tempelcomplex van U Na Auk
Bagan
ruïnes van Indein
grotten Shwe U Min in Pindaya
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: kanotocht meer van Inle
U vaart in een kano over het magische meer van Inle naar het dorpje Nam Pam. Als u wilt, kunt u zelf roeien!

De reis in het kort

Amsterdam Yangon
Aankomst Yangon
Shwedagon-pagode
Yangon – Bago – Kyaikitiyo
Kyaikitiyo – Mawlamyine
Kyaikitiyo – Hpa-An
Hpa-An – Yangon – Mandalay
Mandalay
Mandalay – Mingun – Ava – Mandalay
Mandalay – Bagan
Bagan
Bagan
Bagan – Heho – Pindaya
Pindaya – meer van Inle
Meer van Inle
Meer van Inle
Meer van Inle – Heho – Yangon – Amsterdam
Aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam Yangon

U vliegt naar Yangon met een overstap in Singapore.

dag 2: Aankomst Yangon

Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger, die u naar uw hotel in Yangon brengt, waar u twee nachten verblijft. Yangon, ook wel Rangoon genoemd, is de grootste stad van Myanmar. Tot 2006 was deze stad aan de Rangoon-rivier de hoofdstad van het land. Ondanks dat het de grootste stad van het land is, is het een gemoedelijke plek waarin u makkelijk uw weg kunt vinden. Het centrum is compact en in blokken ingedeeld. De Britse invloed (Groot-Brittannië veroverde het land in 1885) is terug te zien in de koloniale gebouwen en de groene lanen. In Yangon staat de belangrijkste tempel van Myanmar: de Shwedagon-pagode. ’s Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verkennen. U kunt bijvoorbeeld naar het nationale museum gaan, een museum geweid aan Birmese kunst, geschiedenis en cultuur. Of bezoekt u de Bogyoke Aung San-markt, de grootste en kleurrijkste markt van Myanmar? In een prachtig koloniaal gebouw vindt u onder andere antiek, sieraden, handwerk en kunst. (reisafstand ca. 20 km)

¡ Extra
U kunt op deze dag ook een optionele excursie maken (kosten circa € 75,- ). Oude tijden herleven tijdens een wandeling met een privégids langs de koloniale gebouwen van het centrum. U sluit af met een high tea in het beroemde Victoriaanse 5-sterrenhotel Strand.

dag 3: Shwedagon-pagode

Uw gids haalt u bij het hotel op. Samen rijdt u naar het Kandawgyi-meer nabij Yangon. Hier ontbijt u met een prachtig uitzicht: de Shwedagon-pagode. De pagode zou meer dan 2.500 jaar oud zijn, en is mogelijk dus de oudste pagode ter wereld. U maakt een wandeling door dit immense complex en bezoekt de pagode en meerdere omliggende kloosters. De kegelvormige pagode is 98 meter hoog en met 50.000 kilo goud en duizenden kostbare edelstenen bedekt. Volgens de overlevering worden hier acht haren van de laatste Boeddha en relikwieën van drie van zijn voorgaande incarnaties bewaard. Sinds de bouw van de pagode, in de 5e eeuw, is de pagode vaak beschadigd door aardbevingen. Het bouwwerk is steeds weer herbouwd en is, mede door goud- en juwelengiften, steeds groter en mooier geworden. De gouden stoepa van de pagode, het 'hart' van boeddhistisch Myanmar, is een zeer belangrijk bedevaartsoord. Rond de pagode is een paviljoen met tientallen kleinere pagodes, tempels en beelden. U loopt langs de diverse marktjes, ambachten en kloosters die hier te vinden zijn. ’s Middags luncht u in een restaurant, vlak bij de pagode. De rest van de dag kunt op eigen gelegenheid doorbrengen. U kunt bijvoorbeeld een tocht maken over het sprookjesachtige meer. Of beklimt u de Sakura Tower, vanwaar u een spectaculair uitzicht heeft over de stad? (reisafstand ca. 5 km)

dag 4: Yangon – Bago – Kyaikitiyo

U wordt bij het hotel opgehaald en rijdt samen met uw chauffeur en gids richting Bago. Onderweg brengt u een bezoek aan een Britse begraafplaats in Taukkyan. In Bago bezoekt u het Kha Khat Wain Kyaung-klooster, dat een van de grootste kloosters van het land is. Als de tijd het toelaat, kunt u zien hoe de monniken in lange rijen aansluiten om hun portie rijst in ontvangst te nemen voor het ontbijt. Daarna rijdt u door naar Kyakitiyo, waar zich een bekend bedevaartsoord bevindt: de beroemde Golden Rock, die balanceert op de rand van een klif en op de top van de 1.100 meter hoge Kyaikto-berg. Deze ‘gouden rots’ is een granieten rotsblok van enkele meters hoog, dat door gelovigen is volgeplakt met bladgoud. Op de rots is een 7,3 meter hoge, gouden pagode gebouwd. Er wordt gezegd dat deze pagode in evenwicht blijft door een haar van Boeddha. De Golden Rock is een van de drie belangrijkste boeddhistische bedevaartsoorden van Myanmar en mag alleen door mannen aangeraakt worden. Als de zon ondergaat, wandelt u in een half uurtje naar de Golden Rock. U geniet van de laatste zonnestralen die het goud op de rots doen glinsteren: een sprookjesachtige en indrukwekkende ervaring! Onderweg kunt u bij de bevolking water en versnaperingen kopen. Na zonsondergang daalt u samen met uw gids af voor uw overnachting. U verblijft een nacht in de omgeving van de Golden Rock. De bagage wordt naar boven gebracht door een vrachtauto. (reisafstand ca. 200 km)

dag 5: Kyaikitiyo – Mawlamyine

Uw chauffeur staat klaar om u naar Mawlamyine te brengen. Onderweg passeert u dorpjes van de Mon. De Mon zijn de oudste inwoners van Myanmar en de grondleggers van de Birmese cultuur. In Thaton ziet u plantages met de doerianbomen. Aan deze bomen hangen vruchten die wel 8 kilo zwaar kunnen worden! Dit gebied is bekend om de productie van betelnoten, de noot van de betelpalm. De noot wordt door boeddhisten gebruikt tijdens rituelen en ceremonies. In de koloniale stad Mawlamyine bezoekt u een huis van een Mon-familie en krijgt u een lunch van Mon-specialiteiten aangeboden. ’s Middags bezoekt u het Mon-museum en wandelt u door het centrum van de stad, waar veel imposante gebouwen uit de koloniale tijd staan. In het nabijgelegen dorpje Hpa Ouk ziet u in een weefbedrijfje hoe de bekende Mon-sarongs worden gemaakt. Deze sarongs hebben dezelfde kleuren als de Mon-jurk. U overnacht in Mawlamyine. (reisafstand ca. 165 km)

dag 6: Kyaikitiyo – Hpa-An

Ook op deze dag wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald bij het hotel. U gaat als eerste naar Mawlamyine. Koningin Seindon, een geliefde Birmese koningin, bouwde hier in de 19e eeuw het Seindon Mibaya-klooster. Na een roerige tijd in Mandalay vluchtte ze naar Mawlamyine, waar ze een boeddhistische non werd. In het klooster ziet u het prachtige houtsnijwerk en de overweldigende decoraties: het is bijna een museum! In Ni Paya stapt u aan boord van een cruiseboot. U maakt een privéboottocht over de Thanlwin-rivier naar Hpa-An. Na ongeveer een uur varen legt u bij een kleine steiger in U Na Auk aan. Hier stapt u in een tuk tuk die u naar het tempelcomplex van U Na Auk brengt. De tempels zijn gebouwd in verschillende bouwstijlen en de pilaren zijn versierd met gekleurde mozaïektegels, schilderingen, houtsnijwerk en andere decoraties. Als u weer aan boord bent, geniet u van prachtige uitzichten op rijstvelden, de berg Zwekabin en andere kalkstenen rotsformaties. Aan boord krijgt u een lunch met een heerlijk wijntje. ‘s Middags gaat u van boord bij het dorpje Pa Lin. U maakt hier kennis met diverse bevolkingsgroepen, waaronder de Akayin, Shan en de Bamar. U overnacht in Hpa-An, in een hotel dat in een prachtige omgeving ligt: tussen de limekleurige bergen. (reisafstand ca. 95 km)

dag 7: Hpa-An – Yangon – Mandalay

U wordt naar de luchthaven van Yangon gebracht. Onderweg kunt u meerdere korte stops maken. Vanaf Yangon vliegt u naar Mandalay. Na aankomst wordt u opgehaald door een chauffeur en naar uw hotel in Mandalay gebracht, waar u drie nachten verblijft. (reisafstand ca. 285 km)

dag 8: Mandalay

Mandalay, een stad aan de Ayeyarwady-rivier, is de op een na grootste stad van Myanmar. Mandalay werd gebouwd aan de voet van de Mandalay-heuvel, naar aanleiding van een voorspelling die zou zijn gedaan door Boeddha: op die plek zou een boeddhistische metropool ontstaan op het 2.400-jarige jubileum van het boeddhisme. Koning Mindon besloot deze profetie in vervulling te laten gaan. In 1858 werd een ceremonie gehouden, waarbij hij de troon besteeg en de vroegere hoofdstad Amarapura liet ontmantelen en door olifanten liet verplaatsen naar de voet van de Mandalay-heuvel. Zo legde hij de grondvesten voor de nieuwe hoofdstad. U kunt op deze dag op eigen gelegenheid Mandalay verkennen. Er is genoeg te doen! De bekendste bezienswaardigheid van Mandalay is de meer dan 200 meter hoge Mandalay-heuvel, die u kunt beklimmen via een trap met 1.730 treden. Vanaf de heuvel heeft u een fraai uitzicht over de stad. Hier staat ook een pagode. Aan de voet van de Mandalay-heuvel staat het fort van Mandalay, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Mandalay is het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden boeddhistische bouwwerken en kloosters. Vlak bij het fort is de Kuthodow-pagode, waar u ‘het grootste boek van wereld’ kunt zien.

¡ Extra
U kunt op deze dag ook een optionele excursie maken (kosten circa € 39,-). U maakt dan samen met een gids een fietstocht over het platteland in de buurt van Mandalay. Het lijkt hier of de tijd stil is blijven staan! Ossen ploeteren langzaam over de akkers en de vriendelijke bevolking zwaait naar u. U bekijkt onder andere een markt, een bamboeweverij en de productie van tahoe. Ook drinkt u thee in een Birmaans theehuis.

dag 9: Mandalay – Mingun – Ava – Mandalay

U wordt op deze dag opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur en gids. Samen rijdt u naar de aanlegsteiger in Mandalay. Hiervandaan vertrekt u met een Birmese boot voor een dag op het water, met meerdere stops. U vaart stroomopwaarts naar Mingun, waar u de Mingun-pagode bezoekt. Deze pagode had de grootste ter wereld moeten worden, maar door een grote aardbeving en geldgebrek is het bouwwerk niet afgemaakt. Hier kunt u ook de grootste koperen klok ter wereld zien. De locatie, aan de rivier, is prachtig! Vanaf de pagode heeft u magnifiek uitzicht over de rivierbeddingen, die verschillende kleuren hebben. U vaart verder richting Ava. Aan boord krijgt u een eenvoudige lunch in rieten manden. In Ava wordt u met paard en wagen langs de ruïnes, tempels en enorme gebouwen gereden. De afgelopen eeuwen is deze stad de hoofdstad geweest van diverse rijken. Daarna gaat u met de auto terug naar Mandalay. (reisafstand ca. 10 km)

dag 10: Mandalay – Bagan

’s Ochtends kunt u bijvoorbeeld ontspannen bij het zwembad of in de tuin. U kunt ook een optionele excursie maken.

¡ Extra
Bezoek de oude hoofdstad Amarapura (kosten circa 35,-). U ziet dan de grootste teakhoutenbrug ter wereld, bezoekt het Mahangandayon-klooster en maakt een boottochtje over de rivier.

Na uw vrije ochtend wordt u naar de luchthaven van Mandalay gebracht voor uw vlucht naar Bagan. Uw nieuwe gids wacht hier op u, en brengt u naar het hotel. U verblijft drie nachten in Bagan. (reisafstand ca. 15 km)

dag 11: Bagan

Bagan, een stad die gesticht is in 849, was een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar. Het was de hoofdstad van het Pagan-rijk, waar het theravada-boeddhisme het belangrijkste geloof was. Dit is onder andere terug te zien in het enorme aantal tempels dat nu nog in Bagan staat: een gebied van circa 40 km2 staat vol met kloosters, tempels en stoepa’s. In 1287 verlieten de bewoners de stad, omdat ze bang waren voor de naderende Mongolen. Daardoor hebben de Mongolen mogelijk weinig schade toegebracht aan de stad zelf. Er staan nu nog duizenden tempels, vaak in relatief goede staat. Voor theravada-boeddhisten is Bagan een bedevaartsoord. Er komen hier dan ook veel pelgrims. De oude gebruiken en rituelen in de tempels zijn nog steeds hetzelfde als eeuwen geleden. Omdat het gebied zo uitgestrekt is, verkent u eerst met uw chauffeur en gids dit gebied. U bepaalt zelf waar u wilt stoppen en welke tempels en kloosters u wilt zien. Bovenop een pagode heeft u een prachtig uitzicht over de omgeving. U luncht onderweg in een restaurant. Daarna gaat u met paard en wagen verder naar de Pyathagyi-pagode. Onder het genot van een koel drankje geniet u hier van de zonsondergang.

dag 12: Bagan

Deze dag is ter vrije besteding. Bekijkt u nog eens rustig een klooster of stoepa, of gaat u ontspannen bij het hotel?

¡ Extra
U kunt ook een optionele excursie maken (kosten circa € 75,-). Uw gids neemt u mee op de fiets voor een tocht langs de meest pittoreske plekjes en onbekendere bezienswaardigheden in Bagan. Onderweg luncht u op een kleedje tussen de imposante gebouwen.

dag 13: Bagan – Heho – Pindaya

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Heho. U wordt in Heho opgewacht door uw chauffeur en gids. Samen rijdt u naar Pindaya, een plaats in een prachtig gebied met bergpartijen, vruchtbare valleien en een aantrekkelijk klimaat. Op een hoogte van 1.300 meter is het erg aangenaam! Dat ontdekten Engelsen in de 19e eeuw ook! U waant zich hier in Engeland, door het heuvelachtige groene landschap met hier en daar typisch Engelse huizen. U bezoekt een aantal ambachtelijke bedrijfjes, zoals een theeverwerkingsbedrijf en een bamboepapiermakerij. Natuurlijk mag een bezoek aan de grotten van Shwe U Min niet ontbreken tijdens een bezoek aan Pindaya! Tussen de ruim 8.000 boeddhabeelden in verschillende vormen en maten kronkelen diverse wandelpaden. Aan het sprookjesachtige Botaloke-meer ligt het Sin Khaung-klooster. Dit klooster is gemaakt van teakhout en is bekend om zijn afbeelding van een gelakte bamboe-boeddha, die u bekijkt. U verblijft een nacht in Pindaya. (reisafstand ca. 70 km)

dag 14: Pindaya – meer van Inle

Op deze dag wordt uw door uw chauffeur en gids opgehaald bij uw hotel. U gaat naar het betoverende meer van Inle, als een oase ingeklemd tussen de bergen. Vissers, de zogenaamde beenroeiers, balanceren op één been en bedienen met hun andere been de roeispaan. Zo hebben ze hun handen vrij om hun netten in te gooien en uit te halen. Anderen halen de waterhyacinten uit het water. Als ze dit niet zouden doen, dan zou het meer binnen korte tijd dichtgroeien. De geplukte waterhyacinten zijn een natuurlijke kunstmest voor de drijvende tuinen vol groenten en bloemen die in het meer zijn aangelegd. U verblijft drie nachten in een hotel aan het meer. Op de steigers kunt u genieten van de serene rust die hier heerst. Na aankomst in het hotel kunt u de dag zelf verder indelen. De drijvende markt is een leuk schouwspel. De zonsondergang aan het meer is prachtig, en als uit een nabijgelegen pagode boeddhistische mantra’s klinken, is de sfeer opeens oosters en mysterieus. ’s Avonds wordt het meer sprookjesachtig verlicht met lichtjes en lantaarns. (reisafstand ca. 100 km)

dag 15: Meer van Inle

U wordt opgehaald door uw chauffeur en uw gids. Samen gaat u naar het zuiden van het meer. In een bebost gebied liggen de ruïnes van Indein, die u bezoekt. Samen met uw gids wandelt u naar de ruïnes, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de groene omgeving, met natuurlijk het glinsterende meer als middelpunt. Nadat u een schooltje heeft bezocht, gaat u lunchen bij een Birmese familie. De familie heeft een heerlijke maaltijd voor u bereid en zal u gastvrij ontvangen in hun paalwoning. Het is leuk om te zien hoe deze familie woont en leeft. ’s Middags bezoekt u een aantal ambachtelijke bedrijfjes, zoals drijvende tomatentuintjes en Intha Heritage House, waar de Birmese kat wordt gefokt. In een smalle kano vaart u naar de dorpje Nam Pan. Als u wilt, kunt u zelf roeien!

dag 16: Meer van Inle

Op deze dag kunt u zelf de omgeving van het meer verkennen, of genieten van de rust van het meer. U kunt ook een optionele excursie maken.

¡ Extra
Ontdek het meer van Inle op de fiets (kosten circa € 79,-)! U maakt met een gids een fietstocht langs de westelijke oevers van het meer. U passeert slaperige dorpjes en bezoekt het Maing Thauk-klooster. Tijdens deze fietstocht komt u langs natuurlijke hot springs. Na de lunch gaat u met de boot verder. U bezoekt dan een van de oudste kloosters van Myanmar, die op palen in het water is gebouwd. Aan het einde van de dag bezoekt u de beroemde drijvende markt van Nampan.

dag 17: Meer van Inle – Heho – Yangon – Amsterdam

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de vlucht naar Yangon. Vervolgens vliegt u van Yangon met een overstap naar Amsterdam. (reisafstand ca. 40 km)

dag 18: Aankomst Amsterdam

U komt op deze dag aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Fietstour platteland Mandalay, Myanmar
Fietstour platteland - Mandalay
Fietsend over het plattelan dvan Mandalay
Duur: 3 uur (ochtend)
Inclusief: Engelstalige gids, fiets en fietstocht, thee en snacks, vervoer van en naar het hotel
Kosten: €39,00 per persoon
U kunt met een gids ‘s ochtends een fietstocht maken over het platteland in de buurt van Mandalay. U wordt opgehaald bij het hotel en naar het startpunt van de fietstocht gebracht. Het lijkt hier of de tijd stil is blijven staan! Ossen ploeteren langzaam over de akkers en de vriendelijke bevolking zwaait naar u. U maakt een stop bij een markt, waar diverse verse producten worden verkocht. Bij een bamboeweverij ziet u hoe daken en muren van huizen worden gemaakt. Vervolgens bezoekt u een van beste boeren uit het land, waar u ziet hoe tahoe wordt gemaakt. U maakt kennis met het dagelijks leven in de dorpen en leert meer over het verbouwen van diverse gewassen. Op de weg terug naar Mandalay maakt u een stop bij een Birmees theehuis, waar u thee drinkt en heerlijkheden proeft. Als u bent teruggekeerd naar het startpunt, wordt u met een motor teruggebracht naar het hotel.
Bezoek Amamapura Mandalay, Myanmar
Bezoek Amamapura - Mandalay
Breng een bezoek aan Amarapura
Duur: 4 uur
Inclusief: vervoer, Engelstalige gids en boottocht
Kosten: €35,00 per persoon
U kunt een bezoek brengen aan de oude hoofdstad, Amarapura. Amarapura staat bekend om haar weverijen. Hier worden onder andere zijden sjaals gemaakt. U ziet hier de grootste teakhouten brug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein-brug, die ruim 200 jaar oud is. Het drukke leven op de brug is een prachtig gezicht! U maakt een boottocht in de buurt van de brug. Zo ziet u het leven rond de brug ook vanaf het water. Vergeet uw camera niet! In het Mahangandayon-klooster, waar u ook naartoe gaat, worden veel jonge monniken onderwezen. Het is indrukwekkend om te zien hoe er rond 11 uur meer dan 1.000 monniken in hun kleurrijke pij in de rij staan voor de lunch.

Fietstocht inclusief picknicklunch Bagan, Myanmar
Fietstocht inclusief picknicklunch - Bagan
Fietstocht met een heerlijke picknick als lunch
Kosten: € 45,- per persoon
Duur: 4 uur
Inclusief: fiets, Engelstalige gids en picknicklunch
Een gids neemt u mee voor een fietstocht langs de meest pittoreske plekjes en onbekendere bezienswaardigheden. Er worden nog altijd nieuwe tempels bijgebouwd met giften van het volk. Dat de Birmezen ondanks de armoede toch altijd weer een paar kyat tevoorschijn weten te halen, is ongelooflijk. Onderweg picknickt u op een kleedje tussen de imposante gebouwen.
Fietstocht meer van Inle, Myanmar
Fietstocht - Meer van Inle
Ontdek Birma op de fiets
Duur: 7 uur
Inclusief: fiets, fietstocht, Engelstalige gids, lunch en boottocht
Kosten: €79,00 per persoon
U kunt de prachtige omgeving van het meer van Inle op de fiets ontdekken. U maakt met een gids een fietstocht langs de westelijke oevers van het meer. U komt langs slaperige dorpjes en u bezoekt de Maing Thauk-klooster. Tijdens deze fietstocht komt u ook langs natuurlijke hot springs. Na de lunch gaat u met de boot verder. U bezoekt een van de oudste kloosters van Birma, die op palen in het water is gebouwd. Aan het einde van de dag bezoekt u de beroemde drijvende markt van Nampan. De boot zet u af bij uw hotel.

Vluchten

Deze reis heeft een standaard vluchten van Singapore Airlines of Emirates. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. U kunt ook vliegen met andere airlines, zoals Malaysia Airlines en Korean Airlines. Daarnaast kunt u vertrekken vanaf andere luchthavens. Bij uw boeking kunt u aangeven wat u wensen zijn.

Vluchtschema
Singapore Airlines

Amsterdam - Singapore11:15 - 05:55 uur
Singapore - Yangon07:55 - 09:20 uur
Yangon - Singapore17:35 - 22:10 uur
Singapore - Amsterdam23:55 - 07:15 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u voornamelijk kleinschalige toeristenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen meestal centraal. Uw kamer heeft een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Alamanda, Myanmar
Hotel Alamanda Inn - Yangon
De Alamanda Inn ligt in een rustige wijk in Yangon en in het groen van de Gouden Vallei. Het is een gezellig familiehotel met tien kamers in koloniale stijl, dat wordt omringd door een exotische tuin. Het hotel ligt op loopafstand van het meer van Inya. Het hotel heeft een receptie, een tuin, een bar en een restaurant. In de weelderige tuin liggen meerdere terrassen, waar u kunt ontspannen en fruitsappen en cocktails kunt bestellen. Uw ruime deluxe-kamer heeft airconditioning, gratis wifi, fleswater en koffie- en theezetfaciliteiten.

Bekijk de website van Alamada Inn
Golden Sunrise Hotel, Myanmar
Hotel Golden Sunrise - Kyaiktiyo
Dit kleinschalige hotel heeft een prima ligging: dicht bij de bezienswaardigheden. De Golden Rock ligt vlak bij het hotel. Hou er rekening mee dat u een half uur de berg op moet lopen om bij het hotel te komen. Uw bagage wordt naar boven gedragen door een vrachtauto. Vanuit de tropische tuin van het hotel kunt u genieten van de rust en prachtige uitzichten over de omliggende bergen. Het hotel heeft een bar en een restaurant. Hier kunt u terecht voor een hapje en een drankje. De bungalowkamers liggen in een tropische tuin. De comfortabele kamers hebben een tv, airconditioning en een minibar.

Bekijk de website van Golden Sunrise Hotel
Cinderella, Myanmar
Hotel Cinderella - Mawlamyine
Het Cinderella Hotel ligt in het centrum van de plaats Mawlamyine. Ondanks deze centrale locatie is het hier heerlijk rustig. Het hotel met een Birmese sfeer heeft een restaurant en gratis wifi in de openbare ruimtes. Er zijn kluisjes bij de 24-uurs-receptie en u kunt fietsen huren bij het hotel. De superiorkamers zijn sfeervol en authentiek ingericht en hebben een tv, airconditioning, een minibar en gratis wifi.

Bekijk de website van Cinderella Hotel
Zwekabin, Myanmar
Hotel Zwekabin - Hpa An
Het nieuwe Zwekabin Hotel ligt net buiten Hpa-an, aan een rustige weg in een landelijke omgeving. U heeft hier een prachtig uitzicht over de groene landerijen, met op de achtergrond de bergen. Het hotel beschikt over een receptie, een ontbijtruimte, een winkeltje en spafaciliteiten. De superiorkamers zijn ruim en hebben airconditioning, een minibar, een kluisje, een zitje en een telefoon. Wanneer u de upgrade heeft geboekt verblijft u in een ruime deluxe-kamer in een bungalow met een terras en een zitje aan de rivier. De kamer heeft airconditioning, een minibar, een kluisje, een zitje en een telefoon.
Yadanarpon Dynasty, Myanmar
Hotel Yadanarpon Dynasty - Mandalay
Dit sfeervolle hotel ligt centraal in Mandalay, vlak bij het koninklijke paleis. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Het hotel heeft een receptie, een lobby, een restaurant, een ontbijtruimte, een lift, gratis wifi en een excursiebalie. U kunt gebruikmaken van de stadstuin. De deluxe-kamers hebben gratis wifi, 2 flessen water per dag en koffie- en theezetfaciliteiten. Verder heeft uw kamer een balkon, uitzicht op de tuin of de bergen, een telefoon, een flatscreen-tv, een kluisje, airconditioning en een zitje. In de badkamer vindt u een föhn, een badjas en toiletartikelen.

Bekijk de website van Yadanarpon Dynasty
Thazin Garden, Myanmar
Hotel Thazin Garden - Bagan
Het Thazin Garden Hotel ligt aan onverharde weg net buiten Bagan, in oase van rust. Het hotel ligt zeer idyllisch. Naast het hotel liggen oude pagodes! In de sfeervolle, parkachtige vindt u diverse faciliteiten, zoals restaurants, een bibliotheek, een ontbijtterras, een souvenirshop, een bar, een zwembad met ligstoelen, een bubbelbad, een koffiebar en een biljarttafel. Het wellnesscentrum biedt gezichtsbehandelingen en massages aan. De kamers liggen in een mooie tuin. U verblijft in de deluxe-kamer. Uw kamer heeft een veranda, airconditioning, een tv, een telefoon en een minibar. De meubels en de sfeer zijn Birmees, met houtsnijwerk en lakwerk.

Bekijk de website van Thazin Garden Hotel
Pindaya Inle Inn, Myanmar
Hotel Pindaya Inle Inn - Pindaya
Dit hotel in bungalowstijl ligt tussen gigantische banyanbomen en op loopafstand van het sprookjesachtige Botaloke-meer. In de directe omgeving liggen een paar restaurantjes, winkeltjes en een markt. Pindaya ligt vrij hoog. Daardoor is het er aangenaam koel. Pindaya Inle Inn heeft een receptie met internetfaciliteiten en kluisjes, een restaurant, een bar een uitleenservice voor boeken, een wellnesscentrum waar voornamelijk massages worden gegeven, roomservice en wasservice, en een zwembad. U verblijft in een ‘bamboehut’. De inrichting is eenvoudig en traditioneel. In de kleine kamers staan een 2-persoonsbed of twee losse bedden, een kast en een bureau met een stoel. Ook heeft de kamer een balkonnetje met een stoel. Er is geen airconditioning, maar dat is ook niet nodig. Het is hier altijd erg aangenaam!
Wanneer u de upgrade heeft geboekt verblijft u in een ruime deluxe-chalet, die is opgebouwd uit keien en hout. Het chalet is sfeervol ingericht, met een open haard, een tv, een koelkastje en een waterkoker.

Bekijk de website van Pindaya Inle Inn
Paramount Inle, Myanmar
Resort Paramount Inle - Inle Lake
In het fascinerende meer van Inle ligt het Paramount Inle Resort, dat op palen is gebouwd. Het hotel wordt omringd door water en een prachtige tropische tuin. Het hotel is een goede uitvalsbasis voor een verkenning alle bezienswaardigheden op en rond het meer. Het hotel beschikt over een gezellig restaurant waar zowel Aziatische als Europese maaltijden worden geserveerd. In de drijvende tuin of op het uitkijkpunt kunt u genieten van de ondergaande zon. Er zijn spafaciliteiten waar massages worden gegeven. Uw ruime ‘superior teak-kamer’ heeft een tv, thee- en koffiezetfaciliteiten, een ventilator, een minibar, een kluisje, een badjas, slippers en een groot terras. Elke dag krijgt u twee flessen water op uw kamer. Op uw terras kunt u genieten van de levendigheid op het meer en de Shan-bergen. Een bijzondere plek!

Bekijk de website van Paramount Inle Resort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines of Emirates, met een overstap.
Binnenlandse vlucht Yangon – Mandalay.
Binnenlandse vlucht Mandalay – Bagan.
Binnenlandse vlucht Bagan – Heho.
Binnenlandse vlucht Heho – Yangon.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Tijdens de excursies ervoer in een auto met privéchauffeur en gids.
Alle transfers luchthaven – hotel.
Verblijf in toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, inclusief 6 lunches.
Bezoek aan Shwedagonpagode in Yangon.
Bezoek aan Golden Rock in Kyaikitiyo.
Bezoek aan huis Mon-familie met Mon-lunch in Mawlamyine.
Bezoek aan weefbedrijfje Mon-sarongs in Hpa Ouk.
Bezoek aan Seindon Mibaya-klooster in Mawlamyine.
Privéboottocht over Thanlwin-rivier Mawlamyine – Hpa-An
Tuk tuk-rit naar tempelcomplex in U Na Auk.
Bezoek aan dorpje Pa Lin met bevolkingsgroepen Akayin, Shan en Bamar.
Dagcruise over de Ayeyarwaddy-rivier, van Mandalay via Mingun naar Ava.
Bezoek aan Mingun-pagode in Mingun.
Tocht met paard en wagen langs ruïnes en tempels in Ava.
Bezoek aan Bagan en tocht met paard en wagen in Bagan.
Bezoek ambachtelijke bedrijfjes in Pindaya.
Bezoek grotten Shwe U Min in Pindaya.
Bezoek ruïnes van Indein bij meer van Inle.
Bezoek aan en lunch bij familie in een paalwoning bij meer van Inle.
Kanotocht meer van Inle.
Bezoek aan lokale ambachtelijke bedrijfjes bij meer van Inle.
Entreegelden excursies volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw verblijf in het indrukwekkende Myanmar verlengen op twee prachtige locaties. In Ngapali Beach aan de Indische Oceaan kunt u bijkomen aan het strand. U kunt ook een meerdaagse bezoek brengen aan het geïsoleerde tempelcomplex Mrauk U. Deze verlenging heeft een programma. Hieronder vindt u informatie over de verlengingsmogelijkheden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Verlenging Ngapali Beach
Ngapali Beach ligt in het westen van Myanmar aan de Indische Oceaan. Deze prachtige strandbestemming is zeker een aanrader! Het is er nog rustig en de natuur is ongerept, met kilometers lange witte stranden met kokospalmbomen. U kunt hier bijvoorbeeld diverse watersporten beoefenen, golfen, fietstochtjes maken en een bezoek brengen aan de nabijgelegen stad Thandwe. Deze stad is de belangrijkste zeehaven in het zuiden van Myanmar. Verder vindt u leuke vissersplaatsjes langs de kust, zoals Jate Taw, waar u op de fiets naartoe kunt gaan. De beste periode voor een bezoek aan Ngapali Beach is van oktober tot mei. Van juni tot en met september zijn alle hotels aan deze kust gesloten vanwege het regenseizoen. Tijdens de verlenging worden er twee excursies aangeboden.

Verlenging Mrauk U
Mrauk U is een 400 jaar oude stad in het westen van Myanmar. In het geïsoleerde Mrauk U reist u terug naar het verleden. Deze UNESCO-stad is compleet afgesloten van de buitenwereld. Het enige transport van enige betekenis vindt plaats over de rivier, naar Sittwe, dat 70 kilometer verderop ligt. De 700 tempels en monumenten van deze stad zijn erg goed bewaard gebleven. De bevolking woont en werkt ongedwongen tussen dit kostbare erfgoed. Dit is een uniek stuk Azië!