050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Te gast in authentiek Azië

In het zuidoosten van Azië ligt een van de laatste geheimen van de wereld: Myanmar of Birma, zoals het land ook wel wordt genoemd. Het land is lange tijd, vaak tegen wil en dank, geïsoleerd geweest. Zo heeft Myanmar wel zijn authenticiteit weten te bewaren. Toeristen zijn hier nog gasten die met nieuwsgierigheid worden bekeken en gastvrij worden ontvangen: een uitzondering in plaats van regel. Een weelde aan oeroude, met goud bekleedde pagodes, prachtig natuurschoon en hele, hele vriendelijke mensen wachten op u. Maar wees er snel bij. De rest van de wereld is dit alles ook niet ontgaan!

Deze privéreis neemt u mee naar de highlights van dit prachtige mysterieuze land. U ontdekt de onovertroffen schoonheid van Bagan. 200 jaar lang lieten de Birmese koningen hier elk jaar ongeveer 40 pagodes bouwen. Het resultaat is onvoorstelbaar: honderden en honderden van de mooiste pagodes. Als de zon ondergaat, laat Bagan zich van haar mooiste kant zien. De rode steen waarmee de ontelbare pagodes zijn gebouwd, lijkt op te bloeien door de laatste krachtsinspanningen van de zon. Een magisch ogenblik! Natuurlijk ontdekt u ook de mystieke schoonheid van het meer van Inle, als een oase ingeklemd tussen de bergen. Lokale vissers, de zogenaamde beenroeiers, balanceren op één been en bedienen met hun andere been de roeispaan zodat ze hun handen vrij hebben om de netten binnen te halen.

In Myanmar is het boeddhisme een intrinsiek onderdeel van het dagelijkse leven en dat ervaart u wanneer u rondloopt in de mooiste pagodes en stoepa’s van Yangon en Mandelay. De Birmezen mediteren er, kletsen met elkaar, betuigen hun respect aan een afbeelding van de Boeddha of zijn aan het schoonmaken. Ook op de plaatselijke markten en in de kleine dorpjes ontmoet u de vriendelijke en open Birmezen. Dat is iets dat sowieso opvalt in Birma: hoe ongelofelijk aardig en benaderbaar de mensen zijn.

Tijdens deze privéreis naar Myanmar verblijft u in kleinschalige toeristenklassehotels. Samen met verschillende privéchauffeurs en gidsen verkent u dit prachtige land. Daarnaast is er voldoende vrije tijd om zelf op pad te gaan en Bagan of het meer van Inle op eigen gelegenheid te verkennen. Gaat u mee op deze privéreis om Myanmar te verkennen? Het belooft een bijzonder avontuur te worden!

Pluspunten
vluchten Singapore Airlines of Emirates
diverse binnenlandse vluchten
ruimbagage
transfers luchthaven – hotel en vice versa
busvervoer Mandalay – Bagan
kleinschalige toeristenklassehotels
14x ontbijt en 4x lunch
lunch bij Birmese familie
excursies met privéchauffeur en gids
inclusief entreegelden
uitgebreid informatiepakket
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
oude hoofdstad Amarapura
Shwedagon-pagode
meer van Inle
Bagan en Yangon
Mahamuni-pagode
Mandalay en Mingun
grotten Shwe U Min Pindaya
ruïnes van Indein
Pa O-dorpen
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: wandeltocht naar Pa O-dorpen
Ervaar traditioneel Myanmar tijdens een prachtige wandeling lang de Pa O-dorpen, waar de bevolking nog in traditionele kledij loopt.

De reis in het kort

Amsterdam – Yangon
Aankomst Yangon
Yangon en de Shwedagon-pagode
Mandalay en Amarapura
Mandalay – Mingun –Mandalay
Mandalay – Bagan
De pagodes van Bagan
Vrije dag in Bagan
Markt in Bagan en Taungbi
Bagan – Heho – Pindaya
Pindaya – meer van Inle
Rondom het meer van Inle
Wandeltocht door leefgebied van de Pa O
Vrije dag bij het meer van Inle
Meer van Inle – Heho – Yangon
Yangon – Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Yangon

U vliegt met een overstap in Singapore naar Yangon.

dag 2: Aankomst Yangon

U komt aan in Myanmar. Op de luchthaven wordt u verwelkomd door onze plaatselijke vertegenwoordiger, die u naar uw hotel in Yangon brengt, waar u één nacht verblijft. In de middag maakt u samen met een gids een stadswandeling door het centrum van Yangon. Yangon, ook wel Rangoon genoemd, is de grootste stad van Myanmar. Tot 2006 was deze stad aan de Rangoon-rivier de hoofdstad van het land. Ondanks dat het de grootste stad van het land is, is het een gemoedelijke plek waarin u makkelijk uw weg kunt vinden. Het centrum is compact en in blokken ingedeeld. De Britse invloed (Groot-Brittannië veroverde het land in 1885) is terug te zien in de koloniale gebouwen en de groene lanen. (reisafstand ca. 45 km)

dag 3: Yangon en de Shwedagon-pagode

Samen met uw gids ontdekt u de verschillende gezichten van de uitgestrekte stad Yangon. U ziet niet alleen de hoogtepunten van de stad, maar ook onontdekte plekjes die maar weinig westerlingen bekijken. U bezoekt onder meer de koloniale binnenstad, de haven en enkele plaatselijke markten. Voor de lunch brengt u een bezoek aan de meer dan 2.500 jaar oude Shwedagon-pagode, wellicht de oudste pagode ter wereld. U maakt een wandeling door dit immense complex en bezoekt de pagode en meerdere omliggende kloosters. De kegelvormige pagode is 98 meter hoog en met 50.000 kilo goud en duizenden kostbare edelstenen bedekt. Volgens de overlevering worden hier acht haren van de laatste Boeddha en relikwieën van drie van zijn voorgaande incarnaties bewaard. Sinds de bouw van de pagode, in de 5e eeuw, is de pagode vaak beschadigd door aardbevingen. Het bouwwerk is steeds weer herbouwd en is, mede door goud- en juwelengiften, steeds groter en mooier geworden. De gouden stoepa van de pagode, het 'hart' van boeddhistisch Myanmar, is een zeer belangrijk bedevaartsoord. Rond de pagode is een paviljoen met tientallen kleinere pagodes, tempels en beelden. U loopt langs de diverse marktjes, ambachten en kloosters die hier te vinden zijn. Tijdens de lunch geniet u van typische gerechten uit Myanmar. In de middag wordt u naar de luchthaven van Yangon gebracht voor uw vlucht naar Mandalay. Na aankomst wordt u opgehaald door een chauffeur en naar uw hotel in Mandalay gebracht, waar u drie nachten verblijft. (reisafstand ca. 60 km)

dag 4: Mandalay en Amarapura

Mandalay, een stad aan de Ayeyarwady-rivier, is de op een na grootste stad van Myanmar. Mandalay werd gebouwd aan de voet van de Mandalay-heuvel, naar aanleiding van een voorspelling die zou zijn gedaan door Boeddha: op die plek zou een boeddhistische metropool ontstaan op het 2.400-jarige jubileum van het boeddhisme. Koning Mindon besloot deze profetie in vervulling te laten gaan. In 1858 werd een ceremonie gehouden, waarbij hij de troon besteeg en de vroegere hoofdstad Amarapura liet ontmantelen en door olifanten liet verplaatsen naar de voet van de Mandalay-heuvel. Zo legde hij de grondvesten voor de nieuwe hoofdstad. In de ochtend ontdekt u samen met een gids de bekendste bezienswaardigheden van Mandalay, zoals de 200 meter hoge Mandalay-heuvel, die u kunt beklimmen via een trap met 1.730 treden. Vanaf de heuvel heeft u een fraai uitzicht over de stad. Hier staat ook een pagode. Aan de voet van de Mandalay-heuvel staat het fort van Mandalay, een ommuurde stad van 2 bij 2 kilometer. Mandalay is het religieuze centrum van Myanmar. Er zijn honderden boeddhistische bouwwerken en kloosters. Vlak bij het fort is de Kuthodow-pagode, waar u ‘het grootste boek van de wereld’ kunt zien. In de middag brengt u een bezoek aan de Mahamuni-pagode, een zeer levendig tempelcomplex waar u het eeuwen oude bronzenbeeld van de boeddhistische leider Mahamuni kunt bewonderen. Vervolgens bezoekt u de oude hoofdstad, Amarapura. Amarapura staat bekend om haar weverijen. Hier worden onder andere zijden sjaals gemaakt. U ziet hier tevens de grootste teakhouten brug ter wereld, de 1,2 kilometer lange U Bein-brug, die ruim 200 jaar oud is. Het drukke leven op de brug is een prachtig gezicht! (reisafstand ca. 50 km)

dag 5: Mandalay – Mingun –Mandalay

U kunt op deze ochtend op eigen gelegenheid Mandalay verkennen. Er is genoeg te doen! In de middag wordt u opgehaald bij uw hotel door uw gids. Samen rijdt u naar de aanlegsteiger in Mandalay. Hiervandaan vertrekt u met een Birmese boot voor een dag op het water, met meerdere stops. U vaart stroomopwaarts naar Mingun, waar u de Mingun-pagode bezoekt. Deze pagode had de grootste ter wereld moeten worden, maar door een grote aardbeving en geldgebrek is het bouwwerk niet afgemaakt. Hier kunt u ook de grootste koperen klok ter wereld zien. De locatie, aan de rivier, is prachtig! Daarna gaat u met de auto terug naar Mandalay via de levendige Yadanabon-markt. (reisafstand ca. 10 km)

dag 6: Mandalay – Bagan

Vroeg in de ochtend wordt u bij uw hotel opgehaald en naar het busstation gebracht. U reist met een lokale bus naar Bagan. Het is een rit van ongeveer 6 uur en u komt rond 14.30 uur aan in Bagan. Bagan, een stad die gesticht is in 849, was een van de vroegere hoofdsteden van Myanmar. Het was de hoofdstad van het Pagan-rijk, waar het theravada-boeddhisme het belangrijkste geloof was. Dit is onder andere terug te zien in het enorme aantal tempels dat nu nog in Bagan staat: een gebied van circa 40 km2 staat vol met kloosters, tempels en stoepa’s. In 1287 verlieten de bewoners de stad, omdat ze bang waren voor de naderende Mongolen. Daardoor hebben de Mongolen mogelijk weinig schade toegebracht aan de stad zelf. Er staan nu nog duizenden tempels, vaak in relatief goede staat. Voor theravada-boeddhisten is Bagan een bedevaartsoord. Er komen hier dan ook veel pelgrims. De oude gebruiken en rituelen in de tempels zijn nog steeds hetzelfde als eeuwen geleden. (reisafstand ca. 200 km)

dag 7: De pagodes van Bagan

U gaat op pad met uw chauffeur en gids om Bagan te verkennen. U bepaalt zelf waar u wilt stoppen en welke tempels en kloosters u wilt zien. Of laat u dit liever over aan uw gids? Beklim in ieder geval een van de pagodes voor een prachtig uitzicht over de omgeving! U luncht onderweg in een restaurant. Daarna gaat u met paard en wagen verder naar de Pyathagyi-pagode. Onder het genot van een koel drankje geniet u hier van de zonsondergang.

dag 8: Vrije dag in Bagan

Deze dag is ter vrije besteding. Bekijk nog eens op uw gemak een klooster of een stoepa, of gaat u ontspannen bij het hotel?

¡ Extra
U kunt ook een optionele excursie maken (kosten circa € 45,-). Uw gids neemt u mee op de fiets voor een tocht langs de meest pittoreske plekjes en onbekendere bezienswaardigheden in Bagan.

dag 9: Markt in Bagan en Taungbi

Samen met uw gids ontdekt u de drukke markt in ‘nieuw’ Bagan. Elke ochtend komen de Birmezen vanuit de omliggende dorpen naar deze markt om hun groenten, kruiden en vlees te verkopen. U kijkt niet alleen rond, u proeft natuurlijk ook een aantal snacks uit deze streek! Na het bezoek aan de markt rijdt u naar Taungbi, waar zich onder andere een oud houten klooster bevindt. De middag is ter vrije besteding. (reisafstand ca. 15 km)

dag 10: Bagan – Heho – Pindaya

U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw vlucht naar Heho. U wordt in Heho opgewacht door een chauffeur en een gids. Samen rijdt u naar Pindaya, een plaats in een prachtig gebied met bergpartijen, vruchtbare valleien en een aantrekkelijk klimaat. Op een hoogte van 1.300 meter is het erg aangenaam! Dat ontdekten Engelsen in de 19e eeuw ook! U waant zich hier in Engeland, door het heuvelachtige groene landschap met hier en daar typisch Engelse huizen. U bezoekt een aantal ambachtelijke bedrijfjes, zoals een theeverwerkingsbedrijf en een bamboepapiermakerij. Natuurlijk mag een bezoek aan de grotten van Shwe U Min niet ontbreken tijdens een bezoek aan Pindaya! In deze grotten bevinden zich ruim 8.000 Boeddhabeelden in verschillende vormen en maten die door pelgrims achtergelaten worden. Tussen de beelden door bevinden zich verschillende wandelpaden. Aan het sprookjesachtige Botaloke-meer ligt het Sin Khaung-klooster. Dit klooster is gemaakt van teakhout en is bekend om zijn afbeelding van een gelakte bamboe-boeddha, welke u zult bekijken. U verblijft een nacht in Pindaya. (reisafstand ca. 70 km)

dag 11: Pindaya – meer van Inle

Op deze dag wordt u door uw chauffeur en gids opgehaald bij uw hotel. U gaat naar het betoverende meer van Inle, als een oase ingeklemd tussen de bergen. Vissers, de zogenaamde beenroeiers, balanceren op één been en bedienen met hun andere been de roeispaan. Zo hebben ze hun handen vrij om hun netten in te gooien en uit te halen. Anderen halen de waterhyacinten uit het water. Als ze dit niet zouden doen, dan zou het meer binnen korte tijd dichtgroeien. De geplukte waterhyacinten zijn een natuurlijke kunstmest voor de drijvende tuinen vol groenten en bloemen die in het meer zijn aangelegd. U verblijft vier nachten in een hotel aan het meer. Op de steigers kunt u genieten van de serene rust die hier heerst. Na aankomst in het hotel kunt u de dag zelf verder indelen. De drijvende markt is een leuk schouwspel. De zonsondergang aan het meer is prachtig, en als uit een nabijgelegen pagode boeddhistische mantra’s klinken, is de sfeer opeens oosters en mysterieus. ’s Avonds wordt het meer sprookjesachtig verlicht met lichtjes en lantaarns. (reisafstand ca. 120 km)

dag 12: Rondom het meer van Inle

U wordt opgehaald door uw chauffeur en uw gids. Samen gaat u naar het zuiden van het meer. In een bebost gebied liggen de ruïnes van Indein, die u bezoekt. Samen met uw gids wandelt u naar de ruïnes, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de groene omgeving, met natuurlijk het glinsterende meer als middelpunt. Nadat u een schooltje heeft bezocht, gaat u lunchen bij een Birmese familie. De familie heeft een heerlijke maaltijd voor u bereid en zal u gastvrij ontvangen in hun paalwoning. Het is leuk om te zien hoe deze familie woont en leeft. In een smalle kano vaart u naar de dorpje Nam Pan. Als u wilt, kunt u zelf roeien! ’s Middags bezoekt u een aantal ambachtelijke bedrijfjes, zoals drijvende tomatentuintjes en Intha Heritage House, waar de Birmese kat wordt gefokt.

dag 13: Wandeltocht door leefgebied van de Pa O

Vandaag bezoekt u een van de meest bijzondere bergstammen van de Shan-regio: de Pa O, bekend om hun marineblauwe kledij en hun oranjekleurige tulband. U maakt een wandeltocht door het leefgebied van de Pa O en bezoekt verschillende Pa O-dorpjes. Vanaf het hotel reist u met paard en wagen, of per boot naar het startpunt van uw wandeling. U start de stevige wandeling van ongeveer tweeënhalf uur met een licht hellend, onverhard pad. Wanneer u bent aangekomen in het Pa O-dorp, heeft u tijd om met de monniken te praten en een school te bezoeken. U vervolgt uw weg en wandelt in ongeveer 20 minuten, voornamelijk over een vlak gebied, naar het volgende Pa O-dorp, waar de lunch voor u klaar staat. U geniet van een traditionele Pa O-lunch met gembersoep en een salade van pompoen en courgette blaadjes. U wandelt in ongeveer tweeënhalf uur terug naar het beginpunt. Onderweg geniet u van adembenemende uitzichten over het meer en de plantages met gember, knoflook en kurkuma. (reisafstand ca. 15 km)

dag 14: Vrije dag bij het meer van Inle

Op deze dag kunt u zelf de omgeving van het meer verkennen, of genieten van de rust. U kunt ook een optionele excursie maken naar enkel dorpjes in de omgeving.

¡ Extra
U kunt ook een optionele kajaktocht langs de plattelandsdorpjes van de Shan-regio maken (kosten circa € 79,-). U kajakt met een gids langs de traditionele Shan of Intha-dorpjes en stopt onderweg om kennis te maken met de bewoners!

dag 15: Meer van Inle – Heho – Yangon

U wordt bij het hotel opgehaald en naar de luchthaven van Heho gebracht voor de vlucht naar Yangon, waar u de laatste nacht van uw rondreis verblijft. (reisafstand ca. 55 km)

dag 16: Yangon – Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht van Yangon. Met uw terugvlucht naar Amsterdam komt er een einde aan uw kennismaking met het prachtige Myanmar. (reisafstand ca. 40 km)

dag 17: Aankomst op Schiphol

U komt op deze dag aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Fietstocht inclusief picknicklunch Bagan, Myanmar
Fietstocht inclusief picknicklunch - Bagan
Fietstocht met een heerlijke picknick als lunch
Kosten: € 45,- per persoon
Duur: 4 uur
Inclusief: fiets, Engelstalige gids en picknicklunch
Een gids neemt u mee voor een fietstocht langs de meest pittoreske plekjes en onbekendere bezienswaardigheden. Er worden nog altijd nieuwe tempels bijgebouwd met giften van het volk. Dat de Birmezen ondanks de armoede toch altijd weer een paar kyat tevoorschijn weten te halen, is ongelooflijk. Onderweg picknickt u op een kleedje tussen de imposante gebouwen.
Kajaktocht Shanregio, Myanmar
Kajaktocht - Shan Regio
Ontdek Myanmar vanaf het water
Kosten: € 79,- per persoon
Duur: hele dag (u kajakt circa 3 uur, maar met de overige bezoeken bent u een hele dag onderweg)
Inclusief: lokale gids en picknicklunch
U kunt op dag 14 een optionele kajaktocht langs de plattelandsdorpjes van de Shan-regio maken. U kajakt met een gids langs de traditionele Shan of Intha-dorpjes en stopt onderweg om kennis te maken met de bewoners! U leert meer over de leefgewoonte van deze gastvrije en zeer vriendelijke bevolking. U geniet van een picknicklunch in het bamboebos. Na de lunch peddelt u verder en drinkt u thee me de bevolking!

Vluchten

Deze reis heeft een standaard vluchten van Singapore Airlines of Emirates. Hieronder vindt u het meest voorkomende vluchtschema’s voor deze vlucht. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. U kunt ook vliegen met andere airlines, zoals Malaysia Airlines en Korean Airlines. Daarnaast kunt u vertrekken vanaf andere luchthavens. Bij uw boeking kunt u aangeven wat u wensen zijn.

Vluchtschema
Singapore Airlines

Amsterdam - Singapore11:15 - 05:55 uur
Singapore - Yangon07:55 - 09:20 uur
Yangon - Singapore17:35 - 22:10 uur
Singapore - Amsterdam23:55 - 07:15 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Hotels

We hebben voor u voornamelijk kleinschalige toeristenklassehotels geselecteerd. Deze hotels liggen meestal centraal. Uw kamer heeft een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst. Bij deze privéreis is geen upgrade mogelijk.

Clover, Myanmar
Hotel Clover - Yangon
Dit hotel ligt zeer centraal in Yangon op slechts 1,5 kilometer van de Shwedagon-pagode en op slechts 40 minuten met de auto vanaf de luchthaven. Het restaurant van het hotel heeft een prachtig uitzicht over de Shwedagon-pagode. De kamers zijn rookvrij en beschikken over een tv, een minibar, een waterkoker en een föhn.

Bekijk de website van Clover Hotel
Yadanarpon Dynasty, Myanmar
Hotel Yadanarpon Dynasty - Mandalay
Dit sfeervolle hotel ligt centraal in Mandalay, vlak bij het koninklijke paleis. Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand. Het hotel heeft een receptie, een lobby, een restaurant, een ontbijtruimte, een lift, gratis wifi en een excursiebalie. U kunt gebruikmaken van de stadstuin. De deluxe-kamers hebben gratis wifi, 2 flessen water per dag en koffie- en theezetfaciliteiten. Verder heeft uw kamer een balkon, uitzicht op de tuin of de bergen, een telefoon, een flatscreen-tv, een kluisje, airconditioning en een zitje. In de badkamer vindt u een föhn, een badjas en toiletartikelen.

Bekijk de website van Yadanarpon Dynasty
Zfreeti, Myanmar
Hotel Zfreeti - Bagan
Dit charmante hotel ligt op slechts 5 minuten rijden van Shwe Sigone-pagode. Het hotel heeft een zwembad met buitenbar en een 24-uurs receptie. Buiten dineren behoort tot de mogelijkheden. U kunt kiezen uit de ruime kaart met Thaise en Europeesche gerechten. De modern ingerichte kamers hebben een tv, een minibar en een riante badkamer.

Bekijk de website van Zfreeti Hotel
Pindaya Inle Inn, Myanmar
Hotel Pindaya Inle Inn - Pindaya
Dit hotel in bungalowstijl ligt tussen gigantische banyanbomen en op loopafstand van het sprookjesachtige Botaloke-meer. In de directe omgeving liggen een paar restaurantjes, winkeltjes en een markt. Pindaya ligt vrij hoog. Daardoor is het er aangenaam koel. Pindaya Inle Inn heeft een receptie met internetfaciliteiten en kluisjes, een restaurant, een bar een uitleenservice voor boeken, een wellnesscentrum waar voornamelijk massages worden gegeven, roomservice en wasservice, en een zwembad. U verblijft in een ‘bamboehut’. De inrichting is eenvoudig en traditioneel. In de kleine kamers staan een 2-persoonsbed of twee losse bedden, een kast en een bureau met een stoel. Ook heeft de kamer een balkonnetje met een stoel. Er is geen airconditioning, maar dat is ook niet nodig. Het is hier altijd erg aangenaam!
Wanneer u de upgrade heeft geboekt verblijft u in een ruime deluxe-chalet, die is opgebouwd uit keien en hout. Het chalet is sfeervol ingericht, met een open haard, een tv, een koelkastje en een waterkoker.

Bekijk de website van Pindaya Inle Inn
Maineli, Myanmar
Hotel Maineli - Inle Lake
Dit hotel ligt op slechts een kilometer van de Mingala-markt en 12 kilometer van het meer van Inle. Het hotel beschikt over een restaurant, gratis parkeergelegenheid en gratis wifi overal in het hotel. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Maineli

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Yangon met Singapore Airlines of Emirates, met een overstap.
Binnenlandse vlucht Yangon – Mandalay.
Binnenlandse vlucht Bagan – Heho.
Binnenlandse vlucht Heho – Yangon.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Tijdens excursiedagen vervoer in een auto met privéchauffeur en gids.
Transfers luchthaven – hotel en vice versa.
Transfer hotel – busstation en vice versa.
Lokaal busvervoer Manadaly – Bagan.
Verblijf in toeristenklassehotels in 2-persoonskamers met een bad of douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt, inclusief vier lunches.
Stadswandeling door Yangon met gids.
Bezoek aan Shwedagonpagode in Yangon.
Bezoek Mandalay met gids.
Bezoek oude hoofdstad Amarapura.
Boottocht naar Mingun.
Bezoek pagodes van Bagan met gids.
Tocht met paard en wagen in Bagan.
Bezoek lokale markt van Bagan.
Bezoek houtenklooster van Taungbi.
Bezoek ambachtelijke bedrijfjes in Pindaya.
Grotten van Shwe U min in Pindaya.
Bezoek meer van Inle.
Ruïnes van Indein op dag.
Lunch bij Birmese familie.
Wandeltocht naar Pa O-dorpen.
Entreegelden excursies volgens programma.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
100% CO₂-compensatie van uw reis: de uitstoot van het vervoer en het verblijf wordt door SRC Reizen gecompenseerd. Lees meer over de volledige CO₂-compensatie.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

Ngapali Beach ligt in het westen van Myanmar aan de Indische Oceaan. Deze prachtige strandbestemming is zeker een aanrader! Het is er nog rustig en de natuur is ongerept, met kilometers lange witte stranden met kokospalmbomen. U kunt hier bijvoorbeeld diverse watersporten beoefenen, golfen, fietstochtjes maken en een bezoek brengen aan de nabijgelegen stad Thandwe. Deze stad is de belangrijkste zeehaven in het zuiden van Myanmar. Verder vindt u leuke vissersplaatsjes langs de kust, zoals Jate Taw, waar u op de fiets naartoe kunt gaan. De beste periode voor een bezoek aan Ngapali Beach is van oktober tot mei. Van juni tot en met september zijn alle hotels aan deze kust gesloten vanwege het regenseizoen. Tijdens de verlenging worden er twee excursies aangeboden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.