050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Oman | Mysterieus Oman

Een sprookje uit 1.001-nacht

Reisleidster Willy Siegers:
‘Imposante bergmassieven, uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s, witte palmstranden, oude lemen dorpjes en steden met prachtige paleizen sieren Oman. En de oosterse tradities en gebruiken, natuurlijk. Oman ligt op ruim 5.500 kilometer van Amsterdam. Niet bepaald naast de deur, maar ook weer niet aan de andere kant van de wereld. Toch betreedt u hier een totaal andere omgeving.

Alles herinnert u eraan dat u in het meest oostelijke puntje van het Midden-Oosten bent. Dit is de bijzondere sprookjeswereld van 1.001-nacht. Op de soek in Muscat herleeft deze wereld: in een boeiend doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en kleurrijke winkeltjes liggen de exotische parafernalia hoog opgestapeld. Er is hier zo veel te zien!

Naast de rijke cultuur en de overdonderend mooie natuur zijn de Omani misschien wel de grootste schat van dit land: vriendelijk, open en gastvrij. Traditioneel gekleed in een gesteven dishdasha of lange, zwarte mantels, heten zij in het Engels u hartelijk welkom in hun land. U ervaart de warmte, vriendschap en het respect van de Omani. Combineer deze Oosterse gastvrijheid met een overnachting in de woestijn, de bijzondere cultuur van oude steden en pittoreske dorpjes en de heerlijke temperaturen in onze winter, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantie! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
vluchten KLM
goede toeristenklassehotels met zwembad
overnachting in woestijn
7x ontbijt en 7x diner
4x lunch of lunchbox
inclusief entreegelden
lokale Engelssprekende gids
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
soeks Muscat en Nizwa
Wadi Ghul in 4-wheel drive
Wahibawoestijn in 4-wheel drive
Wadi Arbyn in 4-wheel drive
Grote Moskee in Muscat
Amouage-parfumfabriek
kleine dorpjes
vismarkt van Barkha
imposante kastelen
SRC-reisleidster Willy Siegers
SRC-reisleidster sinds 2000
In de Wahibawoestijn overnacht u tussen de zandduinen in comfortabele tenten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oman
Reisleidster Claudia Vosman
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Sven Standhardt
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Willy Siegers
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Amsterdam – Muscat
Grote Moskee, Al-Alampaleis, nationaal museum en dhowcruise
Vismarkt van Barkha, kastelen van Nakhl en parfumfabriek Amouage
Koninklijk operagebouw Muscat, oasedorpje Birkat al Mawz, oude stadsmuren van Bahla en 17e-eeuwse kasteel Jabrin
Oud-Nizwa, door Wadi Ghul naar Jebel Shams en authentieke dorpjes Al Hamra en Misfah
In 4-wheel drive door zandduinen van de Wahibawoestijn en zonsondergang in woestijn
Kustroute langs oude havenstad Sur en Wadi Tiwi
Vrije ochtend, oude soek van Muscat en terugvlucht
Met een tussenlanding in Dammam naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Muscat

We vliegen met een tussenlanding in Dammam naar Oman. Na aankomst op de luchthaven van Muscat worden we naar het hotel in de Omaanse hoofdstad gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 50 km)

dag 2: Machtig Muscat en dhowcruise

Veel nieuwe bouwwerken in Muscat hebben kenmerken van de oorspronkelijke Omaanse architectuur. Het prachtige interieur van de Grote Moskee van Muscat is hier een mooi voorbeeld van. Na ons bezoek aan het nationaal museum zien we het Al-Alampaleis van de sultan, dat tussen twee 16e-eeuwse Portugese forten ligt. In een sfeervol restaurant genieten we van een lunch met heerlijke Omaanse specialiteiten. Na de lunch stappen we, als de weersomstandigheden het toelaten, aan boord van een dhow. Onder het genot van dadels en Omaanse koffie varen we in dit traditionele Arabische schip langs de fraaie kust. We sluiten de dag af in een uitstekend restaurant, waar we de Omaanse keuken ontdekken. (ca. 50 km)

dag 3: Barkha en Nakhl

In de ochtend bezoeken we de gezellig drukke vismarkt van Barkha, waar we de verse vangst uit de Arabische Zee zien binnenkomen. Daarna rijden we naar het pittoreske plaatsje Nakhl, dat wordt gedomineerd door een van de meest spectaculaire kastelen van Oman. We bekijken de traditionele inrichting en de ingenieuze bouwkunst: zelfs in de hete zomermaanden komt elk verkoelend briesje binnen. Na een ontspannen stop tussen dadeloases en hoge bergtoppen bezoeken we de fabriek van Amouage. Dit zeer waardevolle parfum werd op speciaal verzoek van de sultan gecreëerd. (ca. 200 km)

dag 4: Oases, dorpjes en kastelen

Nadat we in Muscat het unieke koninklijke operagebouw hebben bezocht, ontdekken we in het charmante oasedorpje Birkat al Mawz hoe het irrigatiesysteem falaj werkt. Dit systeem is al 1.500 jaar van levensbelang voor de Omani. In Bahla bewonderen we de indrukwekkende en 600 jaar oude stadsmuren. Hierna rijden we door naar Jabrin. Het 17e-eeuwse kasteel doemt langzaam voor onze ogen op. We zien hier schitterende plafondschilderingen en genieten van het adembenemend mooie uitzicht. We verblijven twee nachten nabij de oude stad Nizwa. (ca. 200 km)

dag 5: Nizwa, Wadi Ghul en Jebel Shams

We bekijken de levendige soek in het oude stadsdeel van Nizwa. Op vrijdag is hier een veemarkt: dat levert interessante taferelen op! Nadat we in Nizwa het imposante fort hebben bezocht, stappen we in comfortabele 4-wheel drives en ontdekken we Oman buiten de gebaande paden. We maken een korte wandeling door Wadi Ghul, een spectaculair gebied dat vaak wordt vergeleken met de Grand Canyon. Vervolgens rijden we naar de Jebel Shams-berg, vanwaar we genieten van het fenomenale uitzicht. In het uit lemen huizen bestaan dorpje Al Hamra brengen we, als de tijd het toelaat, een bezoek aan een museumwoning. Hier kunnen we het interieur van een authentieke woning zien en ervaren hoe het traditionele leven er aan toe gaat. Op de terugweg naar ons hotel hebben we uitzicht op het hangende dorp Misfah, waar het lijkt alsof de huizen aan de steile berghellingen te hangen. (ca. 230 km)

dag 6: De hoge zandduinen van de Wahibawoestijn

Ooit waren de hoge zandduinen van de Wahibawoestijn nauwelijks toegankelijk. Voor onze 4-wheel drives vormen ze geen enkel probleem. Na een onvergetelijke rit over de spectaculaire duinen rijden we naar een bedoeïenenhuis, waar we genieten van een kopje traditionele koffie en heerlijke dadels. Onze overnachtingsplek is zeer bijzonder: midden in de woestijn, tussen de zandduinen en in comfortabele tenten! Zo kunnen we optimaal genieten van een onvergetelijke zonsondergang in de woestijn. (ca. 400 km)

dag 7: Kustroute naar Sur en Wadi Arbyn

Via een schitterende route langs de kust komen we aan in de oude havenstad Sur. Ook bezoeken we Wadi Tiwi. Een spannende rit met onze 4-wheel drives voert ons door de rivierbedding van Wadi Arbyn. Ons hotel staat in Muscat. (ca. 250 km)

dag 8: Vrije ochtend, soek en afscheidsdiner

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bijzondere optionele excursie maken: dolfijnen spotten (kosten niet inbegrepen). In de middag genieten we van ons bezoek aan de kleurrijke oude soek van Muscat. Na ons afsluitende diner in een restaurant worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. (ca. 60 km)

dag 9: Aankomst op Schiphol

We vliegen met een tussenlanding in Dammam naar Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Dolfijnen spotten
Dolfijnen spotten
Boottocht voor de kust van Oman
Duur: circa 2 uur
Minimaal 10 deelnemers
Prijs: circa € 55,- per persoon
U kunt op uw vrije ochtend dolfijnen gaan spotten. Voor de kust van Oman leven veel dolfijnen. Tijdens deze boottocht gaat u gericht op zoek naar deze dieren. De kans dat u daadwerkelijk dolfijnen ziet, is vrij groot. De boot kan verschillen van de boot op de foto.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Muscat10:05 - 21:50 uur
Muscat - Amsterdam23:25 - 06:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Op dag 6 verblijft u in comfortabele tenten met een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u meestal in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Al Falaj Hotel
Hotel Al Falaj - Muscat
Dit 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Muscat en is een goede uitvalbasis voor uw verblijf in Muscat. Het hotel beschikt over een restaurant, een gezellige bar, een buitenzwembad en een fitnessruimte. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Al Falaj Hotel
Falaj Daris
Hotel Falaj Daris - Nizwa
Het kleinschalige hotel Falaj Daris ligt in Nizwa, op ongeveer 4 kilometer van de oude stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een terras en een zwembad.

Bekijk de website van Falaj Daris hotel
Arabian Oryx
Hotel Arabian Oryx Camp - Bidiya
Het Arabian Oryx Camp ligt midden in de Wahibawoestijn. U overnacht in een comfortabele bedoeïenentent met een eigen douche en een toilet.

Bekijk de website van Arabian Oryx Camp

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Zeer interessante bestemming! Plaatselijke gids Salim en reisleidster Willy Siegers waren heel goed.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Het was een bijzonder mooie reis, mede door de begeleiding van de reisleidster Willy Siegers en de lokale gids. Door de onderling goede sfeer (veel humor) hebben we een unieke reis meegemaakt.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Deze reis was op alle gebieden, hotels, reisleiding en programma uitstekend! Onze reisleidster Claudia Vosman was op alle fronten zeer goed!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Fantastische reis gehad, mede door het goede begeleiden van Claudia en de lokale gids Khalid. Veel gezien, maar in een prettig relaxed tempo en een goede sfeer!
Beoordeling reis: 8,5
Beoordeling reisleider: 9
T. Katstra
Els Roessingh was een geweldige reisleidster. Ze vertelde heel veel over de cultuur en geschiedenis van Oman en de omliggende landen. Dat maakte deze reis voor mij tot een topvakantie!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
J. Bosch
Uitstekende begeleiding door Claudia Vosman. Alle hotels van deze reis waren prima verzorgd, geen klachten of vervelende ervaringen. Alleen jammer dat het hotel in Muscat in de zakenwijk lag. Hierdoor was het lastiger om het lokale leven mee te maken.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10+
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!