050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol

Weergaloos natuurschoon

Reisleider Neels:
‘Afrika heeft een betoverende aantrekkingskracht! En in Namibië en Botswana geniet u van het mooiste stukje van dit aardse paradijs. Giraffes, olifanten, buffels, krokodillen, nijlpaarden en vogels: hier bent u op de juiste plaats om het rijke dierenleven van Afrika te ontdekken. Een safari door dit deel van zuidelijk Afrika is een avontuur! Er zijn weinig verharde wegen, zeker in de nationale parken, de afstanden zijn soms groot en in de beroemde Okavangodelta kunt u zelfs het beste een boot nemen.

Maar dat maakt uw reis alleen maar mooier! In een decor van reusachtige zandduinen, uitgestrekte savannes en oneindige sterrenhemels kunt u tot rust komen in de ongereptheid van de natuur. Deze groene cultuurvakantie is een aaneenschakeling van prachtige flora en fauna: onovertroffen natuurverschijnselen passeren tijdens verschillende game drives en boottochten de revue!

U start uw avontuur in het uitgestrekte Namibië, waar u overdonderd zult worden door het rijke natuurschoon. De Kalahari-woestijn is adembenemend, de hoge zandduinen van de Sossusvlei zijn uniek en in Etosha National Park hoort u de leeuwen over kilometers afstand brullen. Hierna reizen we naar buurland Botswana waar de weergaloze natuur u zal verrassen. We verkennen de beroemde Okavangodelta, een uniek gebied met zeer gevarieerde fauna. Maar ook namen zoals Makgadikgadi en Chobe zult u nooit meer vergeten. Het bezoek aan de majestueuze Victoriawatervallen in Zimbabwe en de cruise over de machtige Zambezi bij zonsondergang vormen de spectaculaire afsluiters van dit geweldige avontuur. Ga mee en ervaar het échte Afrika!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
vlucht Victoria Falls – Johannesburg
ruimbagage
middenklassehotels of -lodges
20x ontbijt, 2x lunch en 16x diner
game drive in 4x4 in Kalahariwoestijn
game drive in 4x4 in Etosha National Park
game drive in 4x4 Moremi-reservaat
mokoro-tocht Okavangodelta
game drive in 4x4 Chobe National Park
boottocht in Chobe National Park
boottocht in Walvisbaai
sunset cruise op de Zambezi
kennismaking Himba en San
kofferservice
inclusief entreegelden nationale parken
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Sossusvlei en Deadvlei
Etosha National Park
Okavangodelta
Victoria Falls in Zimbabwe
Chobe National Park
Kalahari-woestijn
Windhoek
Swakopmund en Walvisbaai
werelderfgoed Twyfelfontein
Moremi-reservaat
Zambezi-rivier
Reisleider Neels
SRC-reisleider sinds 1996
We verkennen Chobe National Park niet alleen in een 4-wheel drive, maar ook met een boot. Vanaf het water hopen we olifanten, buffels en ander wild te zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Namibië
Reisleider Neels
Reisleider sinds 1996
SRC-Reisleider Charles
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Windhoek
Aankomst Windhoek en korte stadsrondrit
Rit in 4-wheel drive door de Kalahari-woestijn tijdens de zonsondergang
Naar Namib Naukluft National Park
Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon
Via Kuisebpas en Walvisbaai naar Swakopmund
Boottocht met champagne en oesters en vrije middag Swakopmund
Rotskunst van San in Twyfelfontein, Burnt Mountain en Versteende Woud
Kennismaking met Himba en naar Etosha National Park
Verkenning van Etosha National Park in 4-wheel drive en naar lodge aan de oostkant van het park
Houtsnijwerkmarkt in Okahandja en naar de hoofdstad van Namibië, Windhoek
Naar Gobabis
Kennismaking met San-cultuur en naar de Okavangodelta in Botswana
Verkenning van het Moremi-reservaat in 4-wheel drive
Verkenning van de Okavangodelta over het water in mokoro en optionele vlucht over de delta
Optionele excursie in 4-wheel drive naar de Makgadikgadi-zoutpannen
Naar Chobe National Park, vrije tijd in Kasane of optionele game drive door Chobe National Park
Verkenning van Chobe National Park in 4-wheel drive en boottocht over de Chobe-rivier
Naar Zimbabwe en boottocht bij zonsondergang over de Zambezi-rivier
Excursie naar de Victoria Falls, vrije middag en feestelijk afscheidsdiner
Vrije ochtend en transfer naar luchthaven voor terugvlucht Victoria Falls via Johannesburg naar Amsterdam
Aankomst in Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Windhoek

Met een tussenlanding in Luanda (Angola) vliegen we naar Namibië.

dag 2: Aankomst in Windhoek

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek worden we naar ons hotel in Windhoek gebracht, waar we een nacht verblijven. We maken een korte stadsrondrit door het centrum, waar de sporen van de Duitse overheersing aan het einde van de 19e eeuw duidelijk zichtbaar zijn. We zien onder andere die Alte Feste, het Tintenpalast met een mooi park, en de bekende Lutherse Christuskirche. (ca. 25 km)

dag 3: Zonsondergang in de Kalahari

We reizen in zuidelijke richting naar de roodgekleurde duinen van de Kalahari-woestijn. Door de ligging valt hier meer regen dan in de Namib-woestijn en is het landschap dichter begroeid. De duinen zijn niet erg hoog, maar wel enorm uitgestrekt. In een 4-wheel drive maken we een tocht door het landschap. We zien groene acacia’s die prachtig afsteken tegen het rode zand, hopen enkele woestijnbewoners te spotten, zoals de jakhals, en zijn getuige van een indrukwekkende zonsondergang. (ca. 430 km)

dag 4: Magische sterrenhemels

De komende twee overnachtingen verblijven we aan de rand van het Namib Naukluft National Park, een van de grootste reservaten van Afrika. We rijden door het prachtige landschap naar dit park, dat onder andere een deel van de Namib-woestijn en het Naukluft-gebergte omvat. Dit is een van de minst bevolkte, meest uitgestrekte en afgezonderde gebieden ter wereld. De sterrenhemel is hier dan ook magisch! (ca. 390 km)

dag 5: Het unieke duinlandschap van Sossusvlei

Tijdens onze vroege rit naar de Sossusvlei genieten we van de langzaam opkomende zon die het uitgestrekte landschap en de duinen in de verte steeds van kleur laat veranderen. De Sossusvlei is onderdeel van het Namib Naukluft National Park. De Tsauchab-rivier wordt hier omringd door ’s werelds hoogste zandduinen: enkele roodroze duinen hebben een hoogte van 325 meter! Dit gebied heeft een zeer korte regenperiode en kent daardoor een unieke flora en fauna. Ondanks de hoge temperaturen kunnen hier wel degelijk planten en dieren leven. Onder de weinige bomen genieten gems- en springbokken van de zeldzame schaduw. Liefhebbers kunnen een van de hoge duinen beklimmen. Een pittige klim via een steeds smaller wordende duinkam, maar met als beloning op de top een adembenemend uitzicht over het gebied! Ook bezoeken we Deadvlei. Deze spookachtige, uitgestrekte vlakte van gedroogde witte klei wordt gesierd door oeroude kameeldoornbomen. Daarnaast wordt er een stop gemaakt bij de Sesriem Canyon, waar we een korte wandeling maken. In de loop van de middag keren we terug naar de lodge, waar u kunt bijkomen van alle indrukken. (ca. 220 km)

dag 6: Naar Swakopmund

We reizen naar Swakopmund. We zien hoe de woestijn en de zee elkaar ontmoeten en hoe de koude zeestroom het gebied achter de kust uitdroogt. Onderweg zien we verschillende Welwitschia Mirabilis, die in het Afrikaans ‘tweeblaarkanniedood’ worden genoemd. Deze plantensoort komt alleen voor in de Namib-woestijn en in Zuid-Angola, en overleeft in dit extreem droge gebied door zeemist van de Atlantische Oceaan. Er zijn exemplaren die 2.000 jaar oud zijn! We verblijven twee nachten in Swakopmund. (ca. 290 km)

dag 7: Ontspannen boottocht Walvisbaai

Vanuit Walvisbaai, waar een groot deel van het jaar flamingo’s leven, maken we een boottocht door de lagune en de enige diepzeehaven van Namibië. Mogelijk zien we tijdens de tocht dolfijnen, Kaapse pelsrobben en pelikanen. Tijdens de cruise wordt u verwend met lekkere hapjes, verse oesters en een glas champagne. De middag is ter vrije besteding. Swakopmund heeft een gezellig centrum, dat zich perfect leent voor een middagje sfeer snuiven en winkelen. (ca. 70 km)

dag 8: Damaraland en prehistorische rotstekeningen

In noordelijke richting reizen we naar Damaraland, een van de minst bevolkte gebieden van Afrika. Dit is het leefgebied van de zwarte neushoorn en de zeldzame woestijnolifant. De dieren hebben zich perfect aangepast aan de onherbergzame omstandigheden van het indrukwekkende desolate landschap met zijn fascinerende rotsformaties en resten van prehistorische vulkanische activiteit. In Twyfelfontein, het enige werelderfgoed van Namibië, komen we tijdens een wandeling met een Namibische gids meer te weten over de schitterende prehistorische rotskunst van de San. Sommige tekeningen zijn wel 6.000 jaar oud! Ook zien we de zwart geblakerde Burnt Mountain en bezoeken we het Versteende Woud. We overnachten in de omgeving van Khorixas. (ca. 400 km)

NB
In verband met de zeer slechte staat van de wegen richting Twyfelfontein is een bezoek aan de rotstekeningen, Burnt Mountain en het Versteende Woud momenteel niet mogelijk. In plaats hiervan reizen we via het bizarre maanlandschap van Moon Valley naar Khorixas. Op dag 9 bezoeken we Peet Alberts rotstekeningen in Kamanjab. Hier bevinden zich tussen de 1.200 en 1.500 rotstekeningen van meer dan 2.000 jaar oud. Wanneer de wegen rondom Twyfelfontein weer beter toegankelijk zijn, wordt het originele programma uitgevoerd.

dag 9: De karakteristieke Himba en naar Etosha

Kaokoland is de regio waar de befaamde Himba wonen. Tijdens een bezoek aan deze halfnomaden krijgen we inzicht in hun unieke gebruiken en gewoonten. Vooral de vrouwen, met hun karakteristieke uiterlijk, springen in het oog. Zij smeren hun huid in met een mengsel van onder andere geitenvet en oker, waardoor deze rood kleurt, en hebben een bijzondere haardracht. We verblijven drie nachten in de omgeving van Etosha National Park of in Outjo. (ca. 240 km)

dag 10 en 11: ‘De grote witte plaats van droog water’

Deze twee dagen staan volledig in het teken van het wild in een van de grootste natuurparken van zuidelijk Afrika: Etosha National Park. Hier komen ruim 100 verschillende diersoorten en bijna 350 vogelsoorten voor. We brengen een volle dag in het park door en hopen vanuit onze 4-wheel drives in en rond de Etosha Pan olifanten, leeuwen, neushoorns, giraffen en luipaarden te zien. Op dag 11 gaan we van een lodge aan de zuidkant van het park naar een lodge aan de oostkant, aan de rand van het park. Zo verkennen we ook een ander deel van het natuurreservaat. (ca. 300 km)

dag 12: Namibisch houtsnijwerk en naar Windhoek

Onderweg naar Windhoek bezoeken we een houtsnijwerkmarkt in Okahandja, waar u wellicht een mooi souvenir kunt kopen. We verblijven in een hotel net buiten het centrum van Windhoek. Dineert u vanavond in Joe’s Beerhouse (kosten niet inbegrepen)? In dit restaurant, dat een van de bekendste van de stad is, staat onder andere koedoe en springbok op het menu! (ca. 480 km)

dag 13: Naar Gobabis

We volgen de Trans Kalahari Highway, de weg die Namibië, Botswana en Zuid-Afrika verbindt, richting Gobabis. (ca. 210 km)

dag 14: De legendarische San en naar Botswana

We maken kennis met de legendarische San. Tienduizenden jaren geleden trok dit bijzondere volk al door heel zuidelijk Afrika. We leren meer over hun manier van leven, waar bij vooral aan de jachttechnieken aandacht wordt besteed. Ook vertellen onze gidsen meer over de verschillende soorten planten die in de omgeving voorkomen en als voedsel en medicijn dienen. Na dit bezoek verlaten we Namibië en reizen we naar Botswana, een land dat in het binnenland van zuidelijk Afrika ligt en vooral beroemd is om de Okavangodelta. We verblijven drie nachten in Maun, de toegangspoort tot dit unieke natuurfenomeen. (ca. 610 km)

dag 15: Wild spotten in Moremi Game Reserve

De Kavango-rivier ontspringt in Angola en stroomt naar Botswana, waar zich in de Kalahari-woestijn een rivierdelta heeft gevormd. De beroemde Okavangodelta is een uniek gebied met een zeer gevarieerde fauna. Behalve de bekende, alleen in waterrijke gebieden voorkomende antilopensoort lechwe, leven in de delta onder meer nijlpaarden, krokodillen en veel verschillende vogelsoorten. Het Moremi Game Reserve is, met zijn gevarieerde landschap en grote concentratie wild, een van de mooiste wildparken van Botswana. Delen van de Okavangodelta vallen binnen de grenzen van het reservaat. In het park komen behalve de big five nog veel andere dieren voor, zoals giraffes, gnoes en de bedreigde Afrikaanse wilde honden. Op deze dag maken we hier een game drive in een 4-wheel drive en hopen deze dieren te spotten. (ca. 100 km)

dag 16: Op avontuur in de Okavangodelta

Een mokoro, een handgemaakte kano, is hét vervoersmiddel van de delta. We gaan op pad en verkennen de delta vanaf het water: een leuke afwisseling en een unieke ervaring! In een mokoro is plaats voor twee personen en een gids, die u door de wateren van de delta leidt. We glijden geruisloos door het water, tussen het wuivende riet, de papyrusplanten en de waterlelies door. Op een van de eilanden in de delta gaan we aan land en maken we een wandeling. Als we geluk hebben, zien we onderweg kuddes zebra’s, gnoes en vele vogels. Als de tijd het toelaat, kunt u in de middag een optionele vlucht over de delta maken (kosten niet inbegrepen).

dag 17: De Makgadikgadi-zoutpannen

We laten de Okavangodelta achter ons en reizen oostwaarts, naar Nata. In de namiddag kunt u een optionele excursie maken naar de Makgadikgadi Pans, de grootste zoutpannen ter wereld (kosten niet inbegrepen). De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt voor het wild, kunt u hier onder andere genieten van flamingo’s en andere vogelsoorten. We overnachten in een lodge nabij Nata. (ca. 300 km)

dag 18: Naar Kasane

In het uiterst noordoostelijke puntje van Botswana, waar Namibië, Zambia, Zimbabwe en Botswana elkaar ontmoeten, ligt Kasane, waar we twee nachten verblijven. Na aankomst in de sfeervolle lodge kunt u heerlijk ontspannen bij het zwembad of een wandeling maken door Kasane. Wie niet kan wachten tot morgen, kan alvast met een 4-wheel drive een game drive door Chobe National Park maken (kosten niet inbegrepen). (ca. 310 km)

dag 19: De olifanten van Chobe National Park

Chobe National Park is van ongekende schoonheid. De spectaculaire olifantenpopulatie is slechts een van de vele redenen om dit park te bezoeken. Bij zonsopgang gaan we in een 4-wheel drive op zoek naar het vele wild dat zich in het park bevindt. We hopen onder andere giraffes, leeuwen en de beste jagers ter wereld, wilde honden, te zien. De Chobe-rivier maakt deel uit van het nationale park, waardoor we het gebied ook op een andere manier kunnen bewonderen, namelijk vanaf het water. Hier maken krokodillen en nijlpaarden de dienst uit. Op Sedudu Island bevinden zich vooral in de droge tijd veel buffels en olifanten, en is de kans groot om grazende en badderende kuddes aan te treffen bij de rivierbedding. In de middag maken we een boottocht over de Chobe-rivier en zien we hopelijk veel dier- en vogelsoorten. Let ook op de roep van de Afrikaanse zeearend: onvergetelijk! (ca. 50 km)

dag 20: Cruise over de Zambezi

We steken de grens over met Zimbabwe en gaan naar ons hotel in het levendige plaatsje Victoria Falls, waar we twee nachten verblijven. Aan het einde van de middag maken we een cruise over de machtige Zambezi-rivier. Aan de horizon zakt de zon steeds verder naar beneden, terwijl wij onder het genot van een drankje van het mooie uitzicht genieten. In de rivier steken nijlpaarden af en toe nieuwsgierig hun koppen boven het water en misschien zien we op de oevers nog wel olifanten, die een modderbad komen nemen! Gaat u vanavond dineren bij Mama Africa (kosten niet inbegrepen)? In dit restaurant worden traditionele gerechten uit heel Afrika geserveerd. (ca. 90 km)

dag 21: De spectaculaire Victoriawatervallen

We bezoeken de plek waar de 1.700 meter brede Zambezi-rivier zich ongeveer 100 meter naar beneden stort: de Victoriawatervallen of Mosi-oa-Tunya (‘rook die dondert’). Net als de beroemde ontdekkingsreiziger David Livingstone kunt u het magnifieke schouwspel van watervallen en stoomwolken van dichtbij meemaken. We nemen uitgebreid de tijd om door het regenwoud te wandelen en de watervallen van diverse kanten te aanschouwen. Na wat vrije uren genieten we ‘s avonds van een sfeervol afscheidsdiner onder de prachtige sterrenhemel met Afrikaanse muziek en dans. Een heerlijke afsluiting van een onvergetelijk avontuur!

dag 22: Afscheid van Afrika

We worden na een vrije ochtend naar de luchthaven van Victoria Falls gebracht voor onze terugvlucht via Johannesburg naar Amsterdam. (ca. 20 km)

dag 23: Aankomst in Nederland

In de ochtend landen we op Schiphol.

NB
Tijdens deze reis zijn vooral in Namibië de te rijden afstanden groot en is de kwaliteit van de wegen anders dan wij gewend zijn. Namibië is een van de minst bevolkte landen ter wereld en het wegennet bestaat voor 80% uit (overigens goed begaanbare) gravelwegen. Houd er dus rekening mee dat de wegen niet altijd even goed zijn en dat dit soms tot oponthoud kan leiden. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat de reis een behoorlijk intensief karakter heeft en dat een flexibele houding is vereist.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vlief over de Okavangodelta
Vlieg over de Okavangodelta
Wild spotten vanuit het vliegtuig
Duur van de vlucht: 45 minuten
Minimaal 3 deelnemers
Prijs: circa US$ 95,-, te voldoen in dollars, euro’s of pula
U kunt een vlucht over de Okavangodelta maken. Er zijn toestellen voor maximaal 3, 5 en 7 mensen. Tijdens de vlucht heeft u een prachtig uitzicht over de delta. Mogelijk spot u vanuit de lucht zebra’s, nijlpaarden, olifanten en vele andere diersoorten. Een unieke ervaring die u nooit zult vergeten!
Makgadikgadi Pans
Makgadikgadi Pans
De grootste zoutpannen ter wereld
Duur: circa 3 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: circa US$ 50,- per persoon
Bezoek de Makgadikgadi Pans! Dit zijn de grootste zoutpannen ter wereld. De Nata-rivierdelta voedt deze unieke zoutpannen, en dan voornamelijk het deel dat Sua Pan wordt genoemd. ‘Sua’ betekent ‘zout’ in de taal van de San. Ooit maakte het gebied deel uit van een meer dat bijna heel noordelijk Botswana besloeg. Nu is het een groot deel van het jaar een droog en onherbergzaam gebied. Als de eerste regens het gebied bewoonbaar hebben gemaakt, kunt u hier onder andere zebra’s, flamingo’s en andere vogelsoorten bewonderen.
Chobe National Park
Chobe National Park
Game drive door het bekendste park van Botswana
Duur: circa 3 uur
Minimaal 2 deelnemers
Prijs: circa US$ 50,- per persoon, exclusief US$ 15,- entreegelden park
U kunt, als de tijd het toelaat, na aankomst in de lodge alvast een game drive maken in het bekendste wildpark van Botswana. Chobe dankt zijn bekendheid aan het vele wild, en dan vooral de grote populatie olifanten die het park bevolkt. Vooral in het najaar en de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Choberivier. De kans om badderende kuddes olifanten te zien, is dan groot.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Windhoek22:30 - 11:40 uur
Victoria Falls - Johannesburg13:55 - 15:35 uur
Johannesburg - Amsterdam23:15 - 10:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Accommodaties

U verblijft in middenklassehotels en -lodges. Tijdens deze reis komen we in afgelegen plaatsen. Hier is vaak weinig keuze in hotels en/of lodges en de accommodaties zijn vaak kleinschalig. Ze hebben verschillende kamertypes, waardoor het kan voorkomen dat niet iedereen van de groep in hetzelfde kamertype verblijft. Niet alle hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de accommodaties die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Safari Windhoek
Hotel Safari - Windhoek
Hotel Safari ligt op 3 kilometer van het centrum van Windhoek. Het hotel heeft een gratis shuttleservice (tot 18.00 uur), een restaurant, een zwembad en spafaciliteiten.

Bekijk de website van Hotel Safari
Auob Country Lodge
Lodge Auob Country - Gochas
Auob Country Lodge is een groene oase in het woestijnlandschap van de Kalahari. Het hotel ligt aan de oever van de droge Auob-rivier. Auob Country Lodge heeft een restaurant en een lounge met een openhaard voor de koude winteravonden. Geniet van de rust bij het zwembad of verken het gebied te voet, bijvoorbeeld tijdens een tocht rond zonsondergang.

Bekijk de website van Auob Country Lodge
Namib Naukluft lodge, Namibië
Lodge Namib Naukluft - Solitaire
De Nam Nau Habitat is een 25.000 hectare groot natuurreservaat, dat grenst aan de Namibwoestijn en de Naukluft Mountains. In dit reservaat, tegen indrukwekkende granieten heuvels, ligt de Namib Naukluft Lodge. De lodge biedt geweldige uitzichten over de eindeloze woestijnvlakten en beschikt over een zwembad, een bar en een restaurant. Vergeet wanneer het donker wordt vanaf uw veranda niet omhoog te kijken. De sterrenhemel is hier werkelijk magisch!

Bekijk de website van Namib Naukluft Lodge
Atlantic Villa Swakopmund, Namibië
Guesthouse Atlantic Villa Boutique - Swakopmund
Vanaf dit charmante guesthouse, aan de rand van Swakopmund, kunt u de Atlantische Oceaan zien en horen. Vanuit het hotel kunt u een heerlijke strandwandeling maken! De moderne kamers beschikken onder andere over koffie- en theefaciliteiten.

Bekijk de website van Atlantic Villa Boutique
Hotel Europa Hof
Hotel Europa Hof - Swakopmund
Dit hotel in Duitse sfeer ligt in het hart van Swakopmund en dicht bij de restaurants, de winkels en het strand. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Hotel Europa Hof
Khorixas Restcamp
Lodge Khorixas - Khorixas
Khorixas Restcamp ligt tussen de heuvels van Brandberg en Spitzkoppe, en nabij Twyfelfontein. De lodge ligt in een mooie en rustige omgeving. U kunt hier onder andere een verfrissende duik nemen in het zwembad.

Bekijk de website van Khorixas Restcamp
Toshari lodge, Namibië
Lodge Toshari - Outjo
Vlak bij Etosha National Park, 25 kilometer van de zuidelijke Anderson Gate, ligt deze comfortabele lodge. De sfeervolle chalets worden omgeven door mopanebomen, waarin de karakteristieke neushoornvogel soms neerstrijkt. De chalets beschikken over klamboes en airconditioning. Op de patio bevindt zich een zitje, waar u heerlijk een boekje kunt lezen en kunt genieten van de serene omgeving. Is het warm? Neem dan een verfrissende duik in het zwembad!

Bekijk de website van Toshari Lodge
Hotel Sachsenheim Guestfarm in Etosha
Guesthouse Sachsenheim Guestfarm - Etosha
Deze mooie accommodatie ligt op 25 km afstand van de ingang van het Etosha National Park. De kleurrijke kamers zijn comfortabel ingericht. Er is een restaurant met een bar in de lodge waar u terecht kunt voor een lekkere versnapering. Ook kunt u een frisse duik nemen in het zwembad of genieten van de mooie tuin.


Bekijk de website van Sachsenheim Guest Farm
Namutoni camp, Namibië
Resort Namutoni - Etosha
In het oosten van Etosha National Park, binnen de muren van een oud Duits fort, ligt Namutoni Camp. Op het terrein bevinden zich twee restaurants, een souvenirwinkeltje, een zwembad en een viewing deck, vanwaar u uitkijkt over een waterplaats. Neem hier rustig plaats en wacht af. Als u geluk heeft ziet u hier dieren als giraffes, zebra's en olifanten drinken! De nette kamers beschikken onder andere over een buitendouche.

Bekijk de website van Namutoni Camp
Zelda Game & Guestfarm
Zelda Game & Guestfarm - Gobabis
Zelda Game & Guest Farm ligt in een 10.000 hectare groot ‘bushveld’. 5.000 hectare hiervan is omheind. Het wild kan zich hier vrij bewegen. De accommodatie heeft een gezellige bar en een verfrissend zwembad.
Island Safari Lodge in Maun
Lodge Island Safari - Maun
Island Safari Lodge ligt langs de Thamalakane-rivier. De faciliteiten zijn aangepast aan de huidige tijd, met behoud van de vroegere charme. In het regenseizoen kan de lodge op een eiland komen te liggen. Dit is al enkele jaren niet meer gebeurd. Er wordt uitgekeken naar een regenbui die ervoor zorgt dat de Boro-, Boronyane- en Thamalakane-rivier de naam van de lodge weer eer aandoen.

Bekijk de website van Island Safari Lodge
Nata Lodge nabij Chobe National Park
Lodge Nata - Nata
De Nata Lodge is een oase tussen de mokolwane-palmbomen, aan de rand van de open vlaktes. Het hotel ligt ideaal: op het kruispunt van Okavango, Chobe en Francistown, dicht bij het Nata Sanctuary en op slechts 10 kilometer van het dorpje Nata. Er is een vogelvoederplaats. U kunt vogels spotten vanuit het zwembad, de bar of het restaurant.

Bekijk de website van Nata Lodge
Chobe Safari Lodge in Kasane
Lodge Chobe Safari - Kasane
Deze comfortabele lodge ligt vlak bij het Chobe National Park en aan de oevers van de Chobe-rivier. In het hoofdgebouw vindt u een zwembad. Spot u wild vanuit uw accommodatie?

Bekijk de website van Chobe Safari Lodge
Kingdom Hotel Victoria Falls, Zimbabwe
Hotel The Kingdom - Victoria Falls
Het majestueuze Kingdom Hotel is gebouwd in de stijl van Great Zimbabwe, de ruïnestad die ooit het handelscentrum vormde van een groot machtig rijk. Het ligt in het gezellige plaatsje Victoria Falls, op loopafstand van de wereldberoemde watervallen en gezellige restaurantjes als Mama Africa, waar u heerlijke Afrikaanse gerechten kunt proeven! In de mooi aangelegde tuin van het complex bevindt zich een heerlijk groot zwembad. Bestel bij een van de bars een Zambezi, het nationale biertje. Wanneer u op uw balkon zit, kijk dan niet vreemd op wanneer een baviaan een kijkje komt nemen!

Bekijk de website van Hotel The Kingdom

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een complete reis in prachtige landen. Mooie locaties, goede accommodaties. Je krijgt heel veel te zien: safaritochten in wildparken en nationale parken, boottochten op zee en op rivieren, natuurwandelingen en de kennismaking met lokale volkeren. Het is te veel om op te noemen!
Beoordeling reisleider:10
Beoordeling reis: 10
Wij vonden het een fantastisch mooie reis, met een prettige en gezellige groep reisgenoten. Neels was een zeer goede reisleider met oog voor alle individuele leden van de reisgroep. Hij had veel kennis van deze landen en de bewoners, wist veel van de fauna en flora en de geologie. Kon adequaat problemen oplossen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd