050 - 3 123 123
de beste reisleiders laten u méér zien
de mooiste reisprogramma's
tevreden reizigers: 8,8
veel bij de reissom inclusief

Bright lights, skyscrapers and yellow cabs

Reisleider Johan:
‘The Big Apple, the City that Never Sleeps, Father Knickerbocker (naar de kleding van de eerste Nederlanders in het gebied) of the Melting Pot zijn een paar van New Yorks tientallen bijnamen. De mooiste is volgens mij the City of Superlatives, want dat typeert het huidige New York meer dan enige andere bijnaam. De mooiste wolkenkrabbers, het leukste stadspark en de beste musea maken een bezoek aan de stad tot een feest.

Tijdens meerdere stadswandelingen, in steeds weer een ander deel van Manhattan, maakt u kennis met bekende en minder bekende bezienswaardigheden, en ziet u het échte New York. Plekken als het Central Park, Liberty Island met het Vrijheidsbeeld en natuurlijk Ground Zero hebben een bewogen geschiedenis. Samen met de indrukwekkende wolkenkrabbers vertellen ze het verhaal van de American Dream. De droom die New York gemaakt heeft tot wat het nu is. Gaat u mee voor een bezoek aan deze overweldigende stad?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
toeristenklassehotel in Manhattan
5x ontbijt
vrije tijd voor musea
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Ellis Island en Vrijheidsbeeld
Lower Manhattan en Harlem
Rockefeller Center
Ground Zero
Chelsea Market en High Line
Financial District
SoHo en Greenwich Village
Midtown en Central Park
Morningside Heights
Cathedral of Saint John the Divine
SRC-reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Te voet verkennen we niet alleen de beroemde hotspots van Manhattan, maar ook onbekendere wijken als Harlem en Morningside Heights.
Ontmoet onze beste reisleiders in Amerika
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012
SRC-Reisleider Andre
Reisleider sinds 2011
SRC-Reisleidster Saskia
Reisleidster sinds 1996

De reis in het kort

Vlucht naar New York en transfer naar centraal gelegen hotel in Manhattan
Ellis Island, bestuurlijke centrum en Ground Zero
De omgeving van Central Park en een vrije middag
Vrije ochtend, Morningside Heights en Harlem; optioneel diner in soulfood restaurant en voorstelling Apollo Theatre
Wijken SoHo en Greenwich Village en vrije middag
Verrassend Chelsea en terugvlucht naar Nederland
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – New York

We vliegen naar Amerika. Na aankomst op de luchthaven van New York worden we naar ons centraal gelegen hotel in Manhattan gebracht. (ca. 25 km)

dag 2: Ellis Island en Lower Manhattan

Ellis Island was aan het einde van de 19e eeuw voor miljoenen immigranten de toegangspoort tot de Verenigde Staten. Met de metro reizen we naar het zuidelijkste puntje van Manhattan voor de ferryovertocht naar Ellis Island en naar het vlakbij gelegen Liberty Island, met het wereldberoemde Vrijheidsbeeld. Vanaf de ferry hebben we een prachtig uitzicht op de indrukwekkende skyline van Manhattan. Aansluitend maken we een wandeling door Lower Manhattan, het bestuurlijke centrum van de stad. We zien onder andere Battery Park, het Financial District met de beroemde Wall Street, de City Hall en natuurlijk Ground Zero. Vlak bij deze historische plek staat Saint Paul’s Chapel. In dit kerkje vonden vrijwilligers die na de aanslagen in 2001 hulp boden, een moment van rust en bezinning tijdens de reddingswerkzaamheden.

dag 3: De omgeving van Central Park en een vrije middag

We verkennen de omgeving van Central Park: u zult ogen en oren tekortkomen! We zien het grootse Rockefeller Center en het overweldigende Times Square. Ook lopen we langs het bijzondere Chrysler Building en Saint Patrick’s Cathedral. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld heerlijk ontspannen in Central Park tijdens een mooie wandeling of een fietstocht maken. Of kijkt u liever vanaf een bankje toe hoe de echte New Yorkers hier vertoeven?

dag 4: Morningside Heights en Harlem

De ochtend is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld het Metropolitan Museum of het Museum of Modern Art bezoeken. Ook The Cloisters, een museum met mooi aangelegde tuinen en een indrukwekkende collectie Europese middeleeuwse kunst en architectuur, is een echte aanrader. In de middag bezoeken we de wijken Morningside Heights en Harlem. Zij zijn misschien niet de grootste toeristische trekpleisters, maar een bezoek meer dan waard! We bezichtigen de Cathedral of Saint John the Divine, de grootste kathedraal ter wereld, waaraan continu renovatiewerkzaamheden plaatsvinden. Ook zien we Columbia University en vanaf Morningside Park hebben we een schitterend uitzicht over Harlem, een wijk in opkomst. Er wordt hier nu veel gerenoveerd, maar er zijn ook nog plekken te vinden die het roerige verleden laten zien. Wilt u een bijzondere avond beleven? Geniet dan samen met uw reisleider van een diner bij Sylvia’s, een beroemd soulfood restaurant, en een voorstelling in het beroemde Apollo Theatre (kosten niet inbegrepen).

dag 5: Greenwich Village en SoHo

In de trendsettende wijk Greenwich Village, ook wel The Village genoemd, dwalen we door bomenrijke, Europees aandoende straten. We proeven hier de ontspannen sfeer van de wijk, waar zich in het verleden vele kunstenaars en schrijvers vestigden. We zien de Stonewall Inn, waar in 1969 de rellen plaatsvonden die de opmaat vormden voor de homorechtenbeweging, en het mooie Washington Square Park. Vervolgens gaan we naar de hippe wijk SoHo, die het bruisende multiculturele hart van de stad is. Op Greene Street bewonderen we enkele van de bijzondere gietijzeren gevels. De middag is ter vrije besteding. Slentert u door de bontgekleurde wijken Chinatown en Little Italy, gaat u winkelen in de chique 5th Avenue of beklimt u de top van het Empire State Building? U kunt ook een fiets huren en de Brooklyn Bridge oversteken om het historische Brooklyn te ontdekken.

dag 6: Verrassend Chelsea en terugvlucht naar Nederland

In de enerverende wijk Chelsea was vroeger veel industriële activiteit. Nu zijn veel van de oude fabrieken omgetoverd tot multifunctionele, moderne gebouwen. In deze prachtige, chique mix van oud en nieuw zien we het moderne Meatpacking District, waar vrijwel alle grote modeontwerpers zijn gehuisvest. We wandelen langs de Chelsea Market, dat ooit een vervallen industrieel complex was, maar op moderne wijze is gerenoveerd. We vinden hier, naast delicatessenwinkels, het bijzondere High Line, een stadspark op een oude spoorbrug. In de loop van de middag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)

dag 7: Aankomst in Nederland

In de ochtend arriveren we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - New York JF Kennedy13:35 - 15:20 uur
New York JF Kennedy - Amsterdam18:30 - 07:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Stanford
Hotel Stanford - New York
Het goede toeristenklassehotel Stanford ligt in Midtown Manhattan. Het hotel heeft een zeer centrale locatie, in de buurt van Empire State Building. Op loopafstand bevindt zich een metrostation. Het hotel beschikt over een receptie en lift en de kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Hotel Stanford

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik ga al meer dan 25 jaar met SRC op stap. Af en toe een uitstapje naar andere reisorganisaties, maar kom steeds terug bij SRC.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
G. Valentien
Zeer veel informatie van de reisleider. Heel goed!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
B. de Rue
Het was weer goed en netjes geregeld. Het audiosysteem bij de rondleidingen is een goed middel waardoor de reisleider goed te verstaan blijft. Het is prettig dat jullie geen standaardreis naar New York hebben, maar een reis die de niet geijkte plekken afgaat, waar we minder over weten. Er moest wel veel gelopen worden!
Beoordeling reisleider: 7+
Beoordeling reis: 8
Goed verzorgde reis, geweldige reisleider Paul Vermeulen! Leuke cafés en restaurantjes, veel vrije tijd. Had geen verwachtingen, aangezien het eerste keer was voor alleen vliegen en alleen op reis. Volgende reis waarschijnlijk weer SRC!!!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
D. Simon (33 jaar)
Het was weer een feest voor mij en de musea, die niet in het programma zaten kon ik op de vrije middag bezoeken! Ideaal, ook de oortjes!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mevrouw Schulte
Geweldige week New York met reisleider Johan en 20 aardige reisgenoten. Een van mijn beste reizen de laatste jaren!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Dhr. HaksReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel met twee nachten verlengen in het hotel waar u tijdens de reis ook verblijft. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en inclusief transfer naar de luchthaven.

New York
New York is een stad die eigenlijk verder geen introductie nodig heeft. Tijdens de reis maakt u kennis met een groot deel van Manhattan, bezoekt u Ellis Island en ziet u natuurlijk het beroemde Vrijheidsbeeld. Maar de stad heeft zo veel meer te bieden! Een langer verblijf is dan ook zeker een aanrader! Tijdens de verlenging kunt u datgene doen, waar u tijdens de reis nog niet aan toe bent gekomen. Rondom Central Park bevinden zich veel wereldberoemde en toonaangevende musea, zoals het Metropolitan Museum of Art, het American Museum of Natural History en het Guggenheim Museum. Maar ook de prachtige Frick Collection is het bekijken meer dan waard. Deze grote kunstverzameling bevat onder andere 17e-eeuwse schilderkunst van Frans Hals, Rembrandt en Vermeer. Ook kunt u een fiets huren in Central Park of een musical bijwonen op Broadway. Daarnaast zijn de winkelmogelijkheden eindeloos. Kortom: een langer verblijf is zeker aan te raden!

Hotel Stanford
Hotel Stanford - New York
Reisduur: 2 nachten
v.a. € 380 p.p.
Het goede toeristenklassehotel Stanford ligt in Midtown Manhattan. Het hotel heeft een zeer centrale locatie, in de buurt van Empire State Building. Op loopafstand bevindt zich een metrostation. Het hotel beschikt over een receptie en lift en de kamers zijn voorzien van een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Hotel Stanford