Avontuur in de weergaloze natuur

Nieuw-Zeeland is een paradijs voor natuurliefhebbers, en een uitgelezen vakantiebestemming om met een huurauto te verkennen! Op deze eilandengroep – Nieuw-Zeeland bestaat uit het kleinere Noordereiland en het Zuidereiland – ervaart u rust en ruimte en kunt u de weergaloze natuur beleven. Heel veel en heel spectaculaire natuur! Deze fly drive over het Zuidereiland voert u langs goudgele zandstranden en regenwouden naar fjorden en gletsjers. U ziet albatrossen en pinguïns, zeehonden en pelsrobben en met een beetje geluk ook dolfijnen en walvissen.

Het Zuidereiland is groter dan Nederland en toch wonen er slechts 1 miljoen mensen. Bijna de helft hiervan woont in Christchurch! De rust en ruimte van het eiland maken deze fly drive Nieuw-Zeeland tot een bijzondere ervaring. Vanuit Christchurch reist u via Kaikoura, waar u walvissen kunt spotten, naar het Abel Tasman National Park. De stranden hier zijn schitterend en het omliggende woud nodigt uit tot een wandeling. Ten zuidwesten liggen de fjorden en gletsjers, waar u de bekende Fox-gletsjer en Franz Josef-gletsjer kunt bewonderen. Deze gletsjers zijn nog altijd in beweging en daardoor onvoorspelbaar: ziet u Fox Glacier bewegen? Mensen die houden van avontuur kunnen in Queenstown hun hart ophalen. In en rond deze stad kunt u verschillende actieve uitstapjes maken. In de omgeving van Te Anau liggen Milford Sound en Doubdful Sound: de bekendste en ook de mooiste fjorden van Nieuw-Zeeland. Een cruise over een van de fjorden is echt een aanrader. Via de albatrossen en pinguïns van Dunedin reist u weer het binnenland in, waar u een blik werpt op Mount Cook. De reis eindigt waar hij begon: in Christchurch.

Kortom, de vooraf uitgestippelde route van deze fly drive laat u het mooiste van het Zuidereiland zien! In uw huurauto en met een routekaart kunt u als een moderne ontdekkingsreiziger in het spoor van Abel Tasman dit deel van Nieuw-Zeeland verkennen. U hoeft alleen maar te genieten van Nieuw-Zeeland, want alle logistieke zaken als vluchten, hotels én de huurauto zijn voor u geregeld! Reist u mee naar het Zuidereiland?

Pluspunten
vlucht naar Christchurch
toeristenklassehotels
15 dagen autohuur
verlenging Noordereiland
informatiepakket en routekaart
Bezienswaardigheden
Fox Glacier en/of Abel Tasman National Park
Franz Josef Glacier
volle dag in Queenstown
volle dag bij Milford Sound
volle dag bij Dunedin
mogelijkheid stopover Kaikoura
Sietske van der Maat, SRC Reizen
Sietske van der Maat
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: Abel Tasman National Park
Een mooiere kust dan die van Abel Tasman N.P. is bijna niet te vinden, langs deze kustlijn spot u misschien wel bergpinguïns of zeeleeuwen!

De reis in het kort

Amsterdam – Christchurch
Aankomst in Nieuw-Zeeland
Naar Picton
Op weg naar het Abel Tasman Nationaal Park
Abel Tasman National Park
Motueka – Hokitika
Hokitika – Fox Glacier
Fow Glacier – Queenstown
Queenstown
Queenstown – Te Anau
Milford Sound of Doubtful Sound
Te Anau – Dunedin
Dunedin
Dunedin – Twizel
Twizel – Akaroa
Akaroa – Christchurch
Afscheid van Nieuw-Zeeland
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Christchurch

Vanaf Amsterdam vliegt u naar Christchurch in Nieuw-Zeeland.

dag 2: Aankomst in Nieuw-Zeeland

Na (minimaal) een overstap vliegt u door naar Nieuw-Zeeland. Na aankomst op de luchthaven van Christchurch neemt u de gratis shuttlebus naar het hotel. U overnacht nabij de luchthaven. (reisafstand ca. 2 minuten)

dag 3: Naar Picton

Op de luchthaven van Christchurch haalt u de huurauto op waarmee u de komende dagen over het Zuidereiland reist. Langs de noordoostkust rijdt u naar Picton. Onderweg passeert u Kaikoura, dé plaats in Nieuw-Zeeland om walvissen en dolfijnen te spotten. Als de tijd het toelaat, kunt u hier een walvissafari boeken. Heeft u meer tijd? Dan kunt u in Kaikoura langer verblijven om de kans op het spotten van walvissen te vergroten. U verblijft een nacht in Picton. (reisafstand ca. 350 km)

¡ Extra
Heeft u de tijd? Verleng de reis met een of meerdere nachten in Kaikoura!

dag 4: Op weg naar het Abel Tasman Nationaal Park

Picton ligt in een fjordenlandschap dat ons Europeanen doet denken aan Noorwegen. De haven en boulevard van Picton nodigen uit tot een bezoek. Deze ochtend heeft u de tijd om Picton te verkennen, voordat u op weg gaat naar Motueka, nabij het Abel Tasman National Park. In 1642 ontdekte de Nederlandse ontdekkingsreiziger Abel Tasman per toeval de Nieuw-Zeelandse kust. Dit kleine park werd naar hem genoemd. Wat hier ontbreekt aan grootte, wordt gecompenseerd door schoonheid. Het is een paradijs op aarde, met goudgele palmstranden, dichtbegroeide bossen, watervallen, granieten rotspartijen en baaien aan een blauwgroene zee. U overnacht in Motueka. (reisafstand ca. 190 km)

dag 5: Abel Tasman National Park

Het Abel Tasman National Park is het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland en is vooral bekend vanwege de prachtige kunstlijn. Kristalhelder zeewater kabbelt op verlaten goudgele zandstranden, die worden begrensd door een dicht woud. Huurt u een kano en peddelt u langs de stranden? U heeft de kans om zeeleeuwen, dwergpinguïns en andere kust- en zeevogels te spotten. Het nationale park is gesloten voor autoverkeer. Vanuit Motueka kunt u naar Marahau rijden, waar u uw auto kunt parkeren en te voet het park kunt bezoeken. Een wandeling in dit park is een belevenis. De prachtige natuur is erg indrukwekkend, en de geluiden van het woud maken het compleet. Diverse vogelsoorten laten zich luidkeels horen. Wellicht ziet u de bijzondere Nieuw-Zeelandse duif, met zijn groene kop en opvallend witte buik. Een van de vogels die u vrijwel zeker kunt horen, is de toei. In de zomer zingt de toei, die lijkt op onze merel, de hele dag door, waarbij hij de meest mooie geluiden ten gehore brengt.

dag 6: Motueka – Hokitika

U reist in zuidwestelijke richting. Dit deel van Nieuw-Zeeland is dunbevolkt, ruig en werkelijk prachtig! Onderweg kunt u wandelingen door het regenwoud of langs de rotsachtige kust maken. Nabij het dorp Punakaiki kunt u de Pannenkoekrotsen bekijken. Deze bijzondere gelaagde kalksteenformaties zijn ontstaan door de werking van het zeewater en de getijden. Zoals de naam doet vermoeden, hebben de rotsen wat weg van een stapel pannenkoeken. U overnacht in Hokitika. (reisafstand ca. 365 km)

dag 7: Hokitika – Fox Glacier

Onderweg naar Fox Glacier is een stop in Okarito zeker een aanrader. In de delta van Okarito komen vele vogelsoorten voor en hier kunt u de grootste broedkolonie zien van de zilverreigers. Als de tijd het toelaat, kunt u een kano huren en over lagune peddelen. Aansluitend rijdt u verder naar het gletsjergebied. Het is mogelijk om dicht bij de Franz Jozef-gletsjer en ook de Fox-gletsjer te komen. Houd u zich wel aan de regels en blijf achter de veiligheidsafzetting. De gletsjers zijn constant in beweging en daardoor onvoorspelbaar. Ter plekke kunt u een wandeling met een gids maken of een helikoptervlucht over de gletsjer boeken (kosten niet inbegrepen). (reisafstand ca. 160 km)

dag 8: Fow Glacier – Queenstown

Voordat u verder reist, is een bezoek aan Lake Matheson een aanrader. Bij windstil weer weerspiegelen de Alpen in de verte zich schitterend in het water van het meer. Een plaatje! Nabij het plaatsje Haast verlaat u de groene westkust en rijdt u het veel ruigere binnenland in. Via de spectaculaire Haast Pass en het plaatsje Wanaka rijdt u naar Queenstown, waar u twee nachten verblijft. (reisafstand ca. 330 km)

dag 9: Queenstown

Deze stad ligt aan de oever van Lake Wakatipu, met uitzicht op de omliggende bergen. In Queenstown komen adrenalinejunkies zeker aan hun trekken. Op diverse locaties is het mogelijk om te bungyjumpen. Tevens zijn er op het meer diverse watersportactiviteiten mogelijk. Houdt u van wat meer rust, dan kunt u nabij Queenstown een excursie maken die u langs de plekken voert waar de Lord of the Ring-films zijn opgenomen. Ook interessant is het plaatsje Arrowtown, waar in de tweede helft van de 19e eeuw goud werd gevonden. De mooi bewaard gebleven gebouwen herinneren aan deze tijd en geven u een goed beeld van hoe het er hier destijds uit heeft gezien.

dag 10: Queenstown – Te Anau

Via een mooie route langs Lake Wakatipu rijdt u naar Te Anau, de toegangspoort tot Milford Sound. Onderweg naar Te Anau verandert het landschap in landbouwgebied. (reisafstand ca. 180 km)

dag 11: Milford Sound of Doubtful Sound

U heeft een vrije dag die u kunt doorbrengen in de omgeving van Te Anau. Vanuit Te Anau kunt u over een schitterende weg naar Milford Sound rijden. Deze Milford Road voert u langs meren en watervallen en biedt schitterende uitzichten op de bergen. Milford Sound is de bekendste fjord van het Fjordland National Park. Volgens velen is er maar één manier om het indrukwekkende, afgelegen Milford Sound goed te bewonderen: tijdens een cruise. Dit 16 kilometer lange fjord wordt omringd door hoge (tot wel 1.692 meter!), steile rotsen. Vanaf het schip bewondert u de kliffen, die worden gesierd door weelderig regenwoud waaruit brede watervallen naar beneden klateren. Het fjord wordt bewoond door zeehonden, pinguïns, dolfijnen en zelfs walvissen. De Britse schrijver Rudyard Kipling noemde dit fjord niet voor niets ‘het achtste wereldwonder’! Ter plekke kunt u een cruise boeken, maar het is uiteraard ook mogelijk een wandeling langs het fjord te maken. Neem wel een regenjas mee, want Milford Sound is officieel de natste plaats van Nieuw-Zeeland. Als u liever een ander fjord bezoekt, kunt u ook een dagtocht boeken naar Doubtful Sound.

dag 12: Te Anau – Dunedin

U laat het Fjordland National Park achter u en steekt het Zuidereiland in de breedte over naar het oosten. Via de landelijke stadjes Lumsden en Gore bereikt u Dunedin, waar u de komende twee nachten verblijft. Dunedin is de oudste stad van Nieuw-Zeeland en kent een unieke combinatie van cultuur, architectuur en natuur. Wist u dat ‘Dunedin’ genoemd is naar de Schotse hoofdstad Edinburgh? De Keltische naam van Edinburgh is Dun Eidann. (reisafstand ca. 290 km)

dag 13: Dunedin

Dunedin noemt zichzelf de ‘Wildlife Capital’ van Nieuw-Zeeland. Een bezoek aan het schiereiland Otago laat u zien waarom. Ter plaatse kunt u een excursie (in groepsverband) boeken, waarbij een gids u meeneemt naar de albatros- en geeloogpinguïnkolonies. Uiteraard kunt u ook op eigen gelegenheid het schiereiland bezoeken. Wellicht ziet u dan ook de zeehonden en pelsrobben die hier leven.

dag 14: Dunedin – Twizel

Langs de oostkust reist u in noordelijke richting naar Oamaru. Onderweg kunt u een stop maken bij de Moeraki Boulders. Deze grote ronde keien liggen bij elkaar op een klein stuk strand. Door hun bijzondere vorm zijn er vele legendes over de keien ontstaan. U vervolgt de rit naar Oamaru, een Victoriaans ogend stadje, dat een bezoek zeker waard is. Nabij Oamaru kunt en een bezoek brengen aan een pinguïnkolonie, waar u zowel de dwerg- als de geeloogpinguïn kunt zien. U rijdt westwaarts, opnieuw de bergen in, op weg naar het gebied rond de bekende Mount Cook. In deze regio vindt u majestueuze bergen met besneeuwde toppen en schitterende blauwe meren. U overnacht in Twizel. (reisafstand ca. 260 km)

dag 15: Twizel – Akaroa

U werpt een laatste blik op Mount Cook en zet koers terug naar de oostkust. Via Burkes Pass en Geraldine, in de Canterbury Plains, arriveert u in Akaroa. Deze historische plaats is gesticht door de Fransen en is de enige plaats met een Franse geschiedenis in Nieuw-Zeeland. Akaroa ligt in een oude vulkaan, waarbij de voormalige krater nu een verbinding vormt met de zee. Hierdoor is een natuurlijke haven ontstaan. U heeft hier de tijd om nog wat laatste souvenirs te kopen of heerlijk op een terrasje bij de haven te zitten. (reisafstand ca. 340 km)

dag 16: Akaroa – Christchurch

U rijdt terug naar Christchurch voor uw laatste overnachting in Nieuw-Zeeland. Brengt u nog een bezoek aan de stad, gaat u punteren op de rivier de Avon, of maakt u een wandeling door de botanische tuinen? Het International Antarctic Center, dat nabij de luchthaven ligt, is een bezoek ook waard. (reisafstand ca. 85 km)

dag 17: Afscheid van Nieuw-Zeeland

U rijdt naar de luchthaven van Christchurch, waar u de huurauto inlevert en aan boord gaat van de vlucht die u terugbrengt naar Nederland.

dag 18: Aankomst in Nederland

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt bij uw online boeking aangeven welke extra excursies u wilt maken. Bij uw reisbescheiden ontvangt extra informatie over de geboekte excursie(s).

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Fietstochten Nieuw-Zeeland, Nieu-Zeeland
Fietstochten - Nieuw-Zeeland
Ontdek het Noorder of Zuidereiland per fiets

kosten: € 75,00 per persoon
Nieuw-Zeeland kent prachtige plekken, waarvan er vele tijdens deze reis worden aangedaan. Om nog intenser van Nieuw-Zeeland te kunnen genieten en het land vanuit een ander oogpunt te bekijken, bieden wij diverse volledig verzorgde, schitterende fietstochten aan. Deze fietstochten variëren van 1-daagse tochten tot meerdaagse trektochten. Zowel op het Noorder- als op het Zuidereiland hebben we diverse mooie tochten voor u uitgestippeld. Wij kunnen een fietstocht aanbieden vanaf € 75,- per persoon. Uiteraard zijn alle transfers, fiets- en helmhuur en eventuele overnachtingen inbegrepen. Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden.

Vluchten

Deze reis heeft geen standaardvluchten. Er zijn diverse luchtvaartmaatschappijen die routes onderhouden van Nederland (of Duitsland) naar Nieuw-Zeeland. Hierbij kunt u denken aan vluchten van Emirates, Singapore Airlines, Qantas en China Southern. In de vanafprijs is een gemiddelde vluchtprijs opgenomen. Let op: in verband met de vluchtduur van sommige vluchten kan de reis soms op dag 3 aankomen. Hierdoor zal het programma een dag opschuiven en de reis effectief een dag langer worden. De prijs van de vlucht is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
singapore_airlines.png

Christchurch - Dubai10:26 - 10:26 uur
Dubai - Amsterdam - uur

Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen. Dit is een Toyota Corolla of gelijkwaardig met full cover-verzekering en gps. U kunt voor deze reis tegen een meerprijs vanaf € 100,- een upgrade naar een Toyota Camry bij boeken. Er zijn ook andere auto’s te huur. Vraag ons naar de mogelijkheden. Indien u gebruik wilt maken van een upgrade, kunt u dit bij uw reservering aangeven. Wij gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle toeristenklassehotels geselecteerd. Uw kamer heeft een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In de meeste hotels kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotellijst.

Sudima Christchurch, Nieuw-Zeeland
Hotel Sudima Christchurch Airport - Christchurch
Het Sudima Auckland Airport hotel, geopend in 2011, ligt op minder dan 2 kilometer van de luchthaven. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een overdekt verwarmd zwembad. Het hotel biedt u een 24-uurs shuttleservice van en naar de luchthaven en een ruime parkeergelegenheid. Uw kamer met badkamer is voorzien van gratis thee- en koffiefaciliteiten, een telefoon, een tv, een wekkerradio, airconditioning en verwarming, een haardroger en wifi. Bekijk de website van

Bekijk de website van Sudima Hotel Christchurch Airport
Aldan Lodge Motel, Nieuw-Zeeland
Lodge Aldan Lodge - Picton
Het Aldan Lodge Motel ligt vlak bij de oever van het beroemde fjordenlandschap van Picton, en bij de ferryterminal en het treinstation. Op de begane grond vindt u uw ruime comfortabele studio met een goed uitgeruste keuken, een badkamer, een tv en wifi. De studio beschikt verder over een eigen terras en u kunt de huurauto voor uw deur parkeren. Bekijk de website van

Bekijk de website van Aldan Lodge Motel
Motueka Garden, Nieuw-Zeeland
Hotel Motueka Garden - Motueka
Het Motueka Garden Motel ligt in een tuin van 3 hectare, en beschikt over een verwarmd buitenzwembad, barbecuefaciliteiten en gratis parkeergelegenheid op het terrein. Het hotel ligt op nog geen 15 minuten rijden van het Abel Tasman National Park. Uw studiokamer is ruim met een aparte badkamer met een douche en een haardroger. Verder beschikt uw studio over gratis wifi, een tv, een telefoon, een volledige keuken met een koelkast en een magnetron, verwarming en een eigen terras met een zitje. Bekijk de website van

Bekijk de website van Motueka Garden Motel
Beachfront Hotel in Hokitika
Hotel Beachfront - Hokitika
Dit hotel ligt op een steenworp afstand van het prachtig strand van de westkust! Daarnaast ligt het Beachfront hotel centraal ten opzichte van Hokitika, met restaurants, winkels en charmante ambachtelijke galerieën met jade, hout en kostbare metalen in de nabijheid. Uw kamer heeft een moderne badkamer met een douche en/of een bad en een haardroger. Uw kamer beschikt verder over een tv, gratis wifi, een koelkast, een telefoon en gratis thee- en koffiefaciliteiten. In het Ocean View restaurant kunt u geweldig vis, schelp- en schaaldieren eten. Dit is de perfecte plaats voor een drankje met uitzicht op zee! Bekijk de website van

Bekijk de website van Beachfront Hotel
Sunset Motel, Nieuw-Zeeland
Hotel Sunset - Fox Glacier
De eigenaren heten u van harte welkom in hun Fox Glacier-accommodatie aan de westkust van Nieuw-Zeeland! Uw studiokamer is ruim met een 2-persoonsbed en twee 1-persoonsbedden, een badkamer en een keuken. U heeft de beschikking over gratis wifi en een terras met tuinmeubilair. Door de glazen gevel heeft u een onbelemmerd en fantastisch uitzicht op Mount Cook en Mount Tasman! Bekijk de website van

Bekijk de website van Sunset Motel
Hurleys of Queenstown, Nieuw-Zeeland
Hotel Hurley's of Queenstown - Queenstown
Dit moderne hotel ligt op paar minuten lopen van het centrum van Queenstown aan de rand van het kristalheldere Lake Wakatipu omgeven door bergen! Uw comfortabele en ruime studiokamer ligt op de 1e verdieping en is voorzien van een balkon met een zitje, een 2-persoonsbed, een volledig uitgeruste kitchenette, wifi, een tv en een badkamer met een bad. Bekijk de website van

Bekijk de website van Hurley’s of Queenstown
Cardrona, Nieuw-Zeeland
Hotel Cardrona - Wanaka
Opgericht in 1863 is de Cardrona Hotel een van Nieuw-Zeelands oudste en meest iconische hotels. Het hotel is een van slechts twee resterende gebouwen uit het tijdperk van de goudkoorts in Cardrona Valley. De historische hotelgevel vertegenwoordigd de nu verdwenen stad en is een belangrijk onderdeel van de Nieuw-Zeelandse geschiedenis. Uw moderne hotelkamer heeft een badkamer met een douche en een toilet, en is verder voorzien van een tv, wifi, en thee- en koffiefaciliteiten. Een continentaal ontbijtbuffet, geserveerd in de historische dinerzaal, is inbegrepen. Maakt u gebruik van de gezellige gastenlounge, prachtige cottagetuin of van het zwembad? Bekijk de website van

Bekijk de website van Cardrona Hotel
Explorer Motel, Nieuw-Zeeland
Hotel Explorer - Te Anau
Gelegen in een prachtige tuin biedt Explorer Motel & Apartments u een warme en ruime studiokamer met alle faciliteiten, inclusief een kitchenette en een badkamer. Op slechts een paar minuten lopen vindt u het centrum van Te Anau en bent u ook aan de oevers van het meer: het grootste zoetwatermeer van heel Nieuw-Zeeland! Bekijk de website van

Bekijk de website van Explorer Motel & Apartments
The Victoria, Nieuw-Zeeland
Hotel The Victoria - Dunedin
Tijdens uw verblijf in The Victoria Hotel heeft u keuze uit twee restaurants en kunt u een drankje nemen in de lounge bar, waar u gratis gebruik kunt maken van wifi. Uw ruime kamer is comfortabel ingericht met een badkamer, een tv, een wekkerradio, gratis thee- en koffiefaciliteiten en een minibar. Het centrum van Dunedin is op loopafstand, evenals de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland! Bekijk de website van

Bekijk de website van Victoria Hotel
Mackenzie, Nieuw-Zeeland
Hotel MacKenzie Country - Twizel
Uw moderne kamer met badkamer is voorzien van wifi, een minibar, elektrische dekens, een tv, een haardroger en gratis thee- en koffiefaciliteiten. Vanaf uw balkon heeft u een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. In het restaurant kunt u genieten van de authentieke Nieuw-Zeelandse keuken of ontspannen met een goed glas wijn bij de grote stenen openhaard. Bekijk de website van

Bekijk de website van MacKenzie Country Hotel
Critereon, Nieuw-Zeeland
Hotel Criterion - Akaroa
Uw studiokamer biedt u een spectaculair uitzicht op de Akaroa Harbour! Deze prachtige haven domineert het landschap en is de thuisbasis van een verscheidenheid aan zeezoogdieren zoals de hectordolfijnen, 's werelds kleinste en zeldzaamste dolfijnen, zeehonden en pinguïns. U heeft er een smaakvol ingerichte kamer met een badkamer, een balkon, vloerverwarming en dubbele beglazing. Bekijk de website van

Bekijk de website van Criterion Akaroa Motel
Sunset Motel, Nieuw-Zeeland
Hotel Ashley - Akaroa
Het Ashley Hotel ligt in het Riccarton, op loopafstand van Hagley Park, winkelcentra, tientallen restaurants en cafés, het treinstation en tal van andere bezienswaardigheden van Christchurch. Uw hotelkamer met aangrenzende badkamer is stijlvol ingericht en onlangs gerenoveerd. Alle kamers zijn voorzien van gratis thee- en koffiefaciliteiten, een tv, een wekkerradio, gratis wifi, een haardroger en gratis toiletartikelen. Bekijk de website van

Bekijk de website van Ashley Hotel
Picton Beachcomber Inn, Nieuw-Zeeland
Hotel Beachcomber Inn - Picton
Picton Beachcomber Inn ligt direct aan het water met een prachtig uitzicht over de jachthaven! Op loopafstand vindt u de aantrekkelijke kustlijn, met allerlei galeries, winkels, leuke cafés en restaurants. Uw ruime kamer is voorzien van een balkon, dubbele beglazing, een badkamer, een kluisje, elektrische dekens, een wekkerradio, een telefoon, gratis thee- en koffiefaciliteiten, gratis wifi, een minibar, een haardroger en een tv. Trekt u een baantje in het verwarmde buitenzwembad of gaat u hier lekker dineren? Bekijk de website van

Bekijk de website van Picton Beachcomber Inn
Monaco Hotel, Nieuw-Zeeland
Appartement Monaco - Nelson
Het Grand Mercure Nelson ligt prachtig, omgeven door tuinen en met uitzicht op het water van de Waimea Inlet. Het hotel beschikt over een onlangs gerenoveerd restaurant, een spa en een zwembad. Nelson ligt op 10 minuten rijden. Uw hotelkamer heeft een ensuite badkamer, thee- en koffiefaciliteiten, een tv, een telefoon en gratis wifi. Geniet u hier aan het eind van de dag van een goed glas wijn of een lokaal biertje? Bekijk de website van

Bekijk de website van Monaco Apartments
Theatre Royal, Nieuw-Zeeland
Hotel Theatre Royal - Kumara
Gebouwd in 1876, aan het begin van de Kumara ‘goudkoorts’, beschikt dit gerestaureerde hotel over verschillende themakamers die herinneren aan dit kleurrijke verleden. Elke kamer is uniek met een Victoriaanse sfeer en antieke meubels, maar is uiteraard ook van alle moderne gemakken voorzien. Uw kamer heeft de beschikking over een aangrenzende badkamer met een haardroger en gratis toiletartikelen en verder een tv, thee- en koffiefaciliteiten en gratis wifi. Bekijk de website van

Bekijk de website van Theatre Royal Hotel
Rainforest Resort, Nieuw-Zeeland
Hotel Rainforest Retreat - Franz Josef
Rainforest Retreat biedt een spectaculaire uitzicht op de bergen en het regenwoud aan de westkust van Nieuw-Zeeland! Het Retreat ligt in een gebied van 6,5 hectare groot, met tuinen en inheemse bomen, op 50 meter van de warme gletsjerbaden. U vindt er een hot tub, een restaurant en een bar. U verblijft in een knusse blokhut met een 2-persoonsbed, thee- en koffiefaciliteiten, een tv, een balkon of een patio met uitzicht op de tuin en een badkamer met toilet. Bekijk de website van

Bekijk de website van Rainforest Retreat
Cathedral Peaks, Nieuw-Zeeland
Bed and Breakfast Cathedral Peaks - Manapouri
Hier geniet u van uw ontbijt met een spectaculair uitzicht op Lake Manapouri en Hunter Mountains! Uw ruime kamer met badkamer is voorzien van thee- en koffiefaciliteiten, een wekkerradio, een tv, verwarming, elektrische dekens, een koelkast, badjassen, een haardroger en gratis internet. Vanuit uw kamer heeft u ook een adembenemend uitzicht, of gaat u heerlijk buiten zitten? De vriendelijke en behulpzame eigenaren, Janice and Neal, heten u graag van harte welkom. Bekijk de website van

Bekijk de website van Cathedral Peaks B&B
Distinction Dunedin, Nieuw-Zeeland
Hotel Distinction Dunedin - Dunedin
Het Distinction Dunedin Hotel is gevestigd in het voormalige postkantoor uit 1930! Het hotel ligt gunstig in het stadscentrum en beschikt over een restaurant, een bar en een fitnesscentrum. Uw studiokamer met een badkamer met een douche, een haardroger en gratis toiletartikelen, is verder voorzien van airconditioning, een tv, gratis wifi, een magnetron, een minibar, een broodrooster en koffie- en theefaciliteiten. Bekijk de website van

Bekijk de website van Distinction Hotel Dunedin.
Peppers Bluewater, Nieuw-Zeeland
Resort Peppers Bluewater - Lake Tekapo
Aan de oevers van Lake Tekapo en omringd door de spectaculaire bergen van de zuidelijke Alpen, is dit de perfecte uitvalsbasis om de omgeving verder te verkennen! Lake Tekapo biedt u tal van activiteiten zoals kajakken, vissen op forel of paardrijden. Uw comfortabele kamer beschikt over airconditioning, koffie- en theefaciliteiten, een tv, een wekkerradio, een volledig uitgeruste keuken, uitzicht op de bergen en een badkamer met een douche. De meeste kamers hebben een balkon of terras. Bekijk de website van

Bekijk de website van Peppers Bluewater Resort
SiloStay, Nieuw-Zeeland
Hotel SiloStay - Little River - Little River
U gaat overnachten in een silo: een unieke ervaring! De eerste verdieping is uitgerust met een volledig ingerichte kitchenette, een zithoek om te ontspannen, een toilet en een balkon. Via een stalen trap vindt u op de stijlvolle bovenverdieping de slaapkamer en een badkamer. SiloStay is ontworpen en gebouwd met behulp van innovatieve milieuvriendelijke systemen. Zo is er bijvoorbeeld wol gebruikt voor de isolatie. Voor de koeling op warme dagen kunt u gewoon het luik aan de bovenkant van silo openen. Zelfs het afvalwatersysteem is milieuvriendelijk: niets wordt er hier verspild! Alle sfeerverlichting, zowel binnen de afzonderlijke silo’s als daar buiten, is LED. Bekijk de website van

Bekijk de website van Silostay

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.


Leren van uw ervaring
We zijn zeer gesteld op uw mening. Die kunt u bij ons achterlaten of via een onafhankelijke partij als Reisgraag.nl. Deel uw ervaringen over uw reis of onze organisatie. Kijk op Reisgraag.nl
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Christchurch en vice versa in de laagste beschikbare boekingsklasse.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
Ruimbagage.
Transfer luchthaven Christchurch – hotel.
15 dagen autohuur Toyota Corolla of gelijkwaardig.
15 overnachtingen in toeristenklassehotels in een 2-persoonskamer met een bad of een douche en een toilet.
Route langs Kaikoura, Abel Tasman National Park, Fox Glacier, Queenstown, Te Anau, Milford Sound, Dunedin, Twizel en Akaroa.
Informatiepakket en routekaart.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw verblijf in Nieuw-Zeeland zo lang maken als u zelf wilt! Diverse plekken nodigen uit tot een langer verblijf. U kunt in ieder gewenste plaats een of meerdere nachten bijboeken. Neem contact met ons op voor meer informatie over alle mogelijkheden.