
Beleef het Phyang Tsedup Festival
Reisleider Bob:
‘Geniet van het onbekende van India tijdens een reis naar Karnataka, Haiderabad en Ladakh! Gedurende deze bijzondere en afwisselende cultuurvakantie maken we kennis met eeuwenoude tradities uit het hindoeïsme, het jaïnisme, het boeddhisme en de islam. Natuurlijk proeven we ook van de bijbehorende diverse en verfijnde keukens!
In de zuidelijke deelstaat Karnataka en de nabijgelegen metropool Haiderabad herinneren vele indrukwekkende paleizen aan de rijkdom van de heersers van voormalige koninkrijken. De ruïnes van Vijayanagar, ooit de hoofdstad van een uitgestrekt hindoeïstisch rijk (13e tot 16e eeuw) en de rotstempels van Badami (6e-8e eeuw) zijn andere hoogtepunten.
Voor het tweede deel van de reis vliegen we naar het hoog in het Himalaya-gebergte gelegen Ladakh, dat ook wel ‘klein Tibet’ wordt genoemd. We nemen uitgebreid de tijd om de hoofdstad Leh en zijn prachtige omgeving te ontdekken. We bezoeken diverse Tibetaans boeddhistische kloosters in de omgeving en zijn in het klooster van Phyang bovendien getuige van het jaarlijkse Tsedup Festival. Gaat u met mij mee op reis om dit alles te ervaren?’
De reis in het kort
Reisbeschrijving
dag 1: Amsterdam – Bengaluru
We vliegen naar Bengaluru, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Karnataka, waar we in de vroege ochtend arriveren. Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht, waar we de komende twee nachten verblijven. (ca. 40 km)
dag 2: Imposant Bengaluru
Tegenwoordig is Bengaluru (ook bekend als Bangalore) de op twee na grootste stad van India. Tijdens een stadsrondrit bezoeken we het 19e eeuwse Wodeyarpaleis. Geïnspireerd door zijn bezoek aan het Engelse Windsor Castle, liet hindoekoning Chamaraja Wodeyar dit imposante paleis in Tudorstijl bouwen. Ook maken we een wandeling door de kleurrijke wijk Malleshwaram en bewonderen we de prachtige collectie van de National Gallery of Modern Art. (ca. 30 km)
dag 3: Bengaluru – Mysore
Vandaag rijden we naar de groene en ruim opgezette stad Mysore. Onderweg bezoeken we Srirangapatnam, de oude hoofdstad van Tipu Sultan (bijgenaamd de ‘tijger van Mysore’), wiens elegante zomerpaleis met indrukwekkende schilderingen goed bewaard is gebleven. In Mysore, eens de hoofdstad van een groot koninkrijk en vermaard vanwege zijn zijde, sandelhout en jasmijn, bezoeken we het paleis en de Devraja markt. We verblijven een nacht in Mysore. (ca. 150 km)
dag 4: Jaïnpelgrimsplaats Shravanabelagola
Shravanabelagola is een belangrijke jaïnpelgrimsplaats. Op de top van een rotsheuvel staat hier het grootste vrijstaande monolitische standbeeld ter wereld van ruim 17 meter hoog, dat werd gebouwd in de 10e eeuw. Na een flinke klim genieten we van het standbeeld dat de eerste leermeester van het jaïnisme uitbeeldt, en natuurlijk van het prachtige uitzicht. We overnachten in Hasan. (ca. 130 km)
dag 5: Belur en Halibed
We bewonderen de tempels van de Hoysala dynastie in Belur en Halibed, daterend uit de 12e eeuw, met gedetailleerde afbeeldingen van hindoegoden en reïncarnaties, sagen en dieren. Vervolgens rijden we over het platteland van Karnataka naar Hospet, waar we twee nachten verblijven. (ca. 260 km)
dag 6: Bijzondere ruïnes in Vijayanagar
Vijayanagar was ooit de hoofdstad van een machtig hindoerijk en een van de mooiste, rijkste en grootste steden van het middeleeuwse India, maar werd in 1565 in twee dagen door de strijdkrachten van verschillende moslimsultanaten verwoest. Tegenwoordig is het een magische plaats van ontelbare ruïnes, verklaard tot werelderfgoed door UNESCO, gelegen in een bijzonder landschap van enorme rotsblokken en bananenplantages (c. 30 km).
dag 7: Tempels van Pattadakal en Badami
In de ochtend bekijken we de tempel van de Chalukya dynastie in Pattadakal. Deze tempels, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, dateren uit de 7e en 8e eeuw en zijn een harmonieuze samenkomst van architectonische vormen uit het noorden en zuiden van India. Badami was van 556 tot 753 na Christus de hoofdstad van de Chalukya-dynastie. In dit vriendelijke plaatsje zien we vele smalle, slingerende stegen en oude huizen, afgewisseld met ruïnes uit die periode. Zeer indrukwekkend zijn de rotstempels, gehouwen uit het oppervlak van een rode zandsteenheuvel en met uitzicht over het pittoreske Agastymeer. We verblijven een nacht in Badami (ca. 160 km)
dag 8: Badami en vlucht naar Haiderabad
Na een laatste bezoek aan Badami rijden we verder naar het vliegveld van Hubli voor onze vlucht naar Haiderabad, de vierde metropool van India en de hoofdstad van de deelstaten Andhra Pradesh en Telangana. We verblijven drie nachten in Haiderabad. (ca. 125 km)
dag 9: Salar Jungmuseum en oude binnenstad Haiderabad
We beginnen de dag in het Salar Jungmuseum. Hier zien we de grootste collectie ter wereld van antiek verzameld door één man, Nawab Mir Yousuf Ali Khan Salar Jung III (1889-1949). In de levendige oude binnenstad van Haiderabad wandelen we door kleurrijke bazaars en bekijken we eeuwenoude islamitische monumenten, zoals het indrukwekkende monument Charminar en de Mekkamoskee, die plaats kan bieden aan maar liefst 10.000 gelovigen. (ca. 20 km)
dag 10: Vestingstad Golconda en bezoek Chowmahallapaleis
Elf kilometer ten westen van Hyderabad ligt, op een 120 meter hoge heuvel, de 14e-eeuwse vestingstad Golconda. Op deze plek werden tot het eind van de 18e eeuw de beroemdste diamanten ter wereld gevonden, waaronder de Koh-i-Noor. Ook bekijken we de nabijgelegen tombes van de Qutb Shahi dynastie. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Chowmahallapaleis, de voormalige residentie van de nizams van Haiderabad. (ca. 30 km)
dag 11: Vlucht naar Ladakh
In de vroege ochtend vliegen we naar Ladakh in het Himalayagebergte. Om te wennen aan de hoogte van 3.500 meter doen we het vandaag rustig aan met een wandeling door de hoofdstad Leh, waar we vijf nachten verblijven. (ca. 30 km)
dag 12: Indrukwekkende kloosters in Leh
In de Indus-riviervallei in de directe omgeving van Leh bezoeken we de kloosters van Thikse en Hemis. Thikse Gompa, ofwel het Thikseklooster, is schitterend gelegen op een heuvelrug. Het is al achthonderd jaar oud en herbergt het bekendste Boeddhabeeld van Ladakh: de Maitreya Boeddha (de Boeddha van de Toekomst). Hemis Gompa, het Hemisklooster, is zeer rijk en groot en staat vol met gouden beelden en stoepa’s die zijn ingelegd met halfedelstenen. Wat ons bezoek het meest bijzonder maakt is dat we getuige zijn van de devotie van de monniken tijdens de gebeden. (ca. 80 km)
dag 13: Markt in Leh en Phyang Tsedup Festival
Leh was vroeger een belangrijk handelscentrum aan de Zijderoute en de lokale markt ademt nog steeds deze sfeer! De vrouwen zijn prachtig gekleed en dragen opvallende hoge hoeden, die kenmerkend voor de regio zijn. Boven het stadje torent het negen verdiepingen hoge paleis van de voormalige koningen van Leh uit. ’s Middags brengen we een eerste bezoek aan het nabijgelegen Tibetaans-boeddhistische klooster van Phyang, waar het tweedaagse Phyang Tsedup Festival wordt gehouden ter herdenking van de leerstellingen van de Boeddha. (ca. 40 km)
dag 14: Phyang Tsedup Festival
Deze dag staat wederom in het teken van het Phyang Tsedup Festival. We zijn getuige van de heilige Tibetaanse maskerdans, de cham, die alleen door mannelijke monniken in kleurrijke zijden kostuums en met prachtige maskers van verschillende goden uitgevoerd mag worden. De dans wordt begeleid door traditionele Tibetaanse instrumenten en viert de overwinning van het goede over het kwade. Een bijzondere ervaring! (ca. 40 km)
dag 15: Prachtig gelegen kloosters in Likir, Lamayuru en Alchi
Vandaag rijden we vanuit Leh naar de andere kant van de Indus-riviervallei en genieten we wederom van het prachtige landschap. Na een korte stop in Likir, waar we het gelijknamige klooster met daarnaast een groot Boeddhabeeld bezoeken, leidt een sensationele route ons naar het oudste klooster van Ladakh in Lamayuru. Dit 10e-eeuwse klooster is prachtig gelegen tegen de rotsen, in een surrealistisch maanlandschap. Op de terugweg naar Leh bezoeken we het Alchiklooster met zijn kleurrijke muurschilderingen uit de 11e eeuw, die zowel boeddhistische taferelen als hindoekoningen van Kashmir laten zien. (ca. 230 km)
dag 16: Vlucht naar Delhi, vrije tijd en naar huis
In de ochtend vliegen we naar Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding. Gaat u op zoek naar leuke souvenirs? Bij Connaught Circus vindt u allerlei winkeltjes waar zeker iets van uw gading te vinden is! Hier bevindt zich ook de gezellige Tibetaanse markt. Uiteraard kunt u uw laatste uren in Delhi ook gebruiken voor een bezoek aan een van de vele musea. U kunt de gehele dag nog gebruikmaken van uw hotelkamer. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in het hotel. Daarna gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)
dag 17: Aankomst in Nederland
We komen in de ochtend aan in Nederland.
Vluchtschema


Delhi - Amsterdam | 03:55 - 10:00 uur |
Amsterdam - Parijs | 07:20 - 08:40 uur |
Parijs - Bengaluru | 10:15 - 23:30 uur |

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.
Schiphol Travel Taxi
Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!
Vluchttoeslag
Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!
Informatie over uw vliegreis
Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.
Hotels
Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Bekijk de website van Hotel Royal Orchid Golf Course

Bekijk de website van Hotel Southern Star

Bekijk de website van Hotel Hoy Sala Village

Bekijk de website van Hotel Royal Orchid Central Kireeti

Bekijk de website van The Heritage Resort

Bekijk de website van Hotel The Park

Bekijk de website van Hotel Royal Ladakh

Bekijk de website van Hotel Pride Plaza Aerocity
Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Volg ons