050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol
U bent hier: Home | India | Onbekend India

Beleef het Phyang Tsedup Festival

Reisleider Bob:
‘Geniet van het onbekende van India tijdens een reis naar Karnataka, Haiderabad en Ladakh! Gedurende deze bijzondere en afwisselende cultuurvakantie maken we kennis met eeuwenoude tradities uit het hindoeïsme, het jaïnisme, het boeddhisme en de islam. Natuurlijk proeven we ook van de bijbehorende diverse en verfijnde keukens!

In de zuidelijke deelstaat Karnataka en de nabijgelegen metropool Haiderabad herinneren vele indrukwekkende paleizen aan de rijkdom van de heersers van voormalige koninkrijken. De ruïnes van Vijayanagar, ooit de hoofdstad van een uitgestrekt hindoeïstisch rijk (13e tot 16e eeuw) en de rotstempels van Badami (6e-8e eeuw) zijn andere hoogtepunten.

Voor het tweede deel van de reis vliegen we naar het hoog in het Himalaya-gebergte gelegen Ladakh, dat ook wel ‘klein Tibet’ wordt genoemd. We nemen uitgebreid de tijd om de hoofdstad Leh en zijn prachtige omgeving te ontdekken. We bezoeken diverse Tibetaans boeddhistische kloosters in de omgeving en zijn in het klooster van Phyang bovendien getuige van het jaarlijkse Tsedup Festival. Gaat u met mij mee op reis om dit alles te ervaren?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage KLM
3 binnenlandse vluchten
uitstekende viersterrenhotels
16x ontbijt, 5x lunch en 16x diner
bezoek Phyang Tsedup Festival
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Phyang Tsedup Festival
Bengaluru en Delhi
Haiderabad en Leh (Ladakh)
Srirangapatnam en Mysore
jaïnpelgrimsplaats Shravanabelagola
tempels van Belur en Halibed
ruïnes van Vijayanagar
Pattadakal en Badami
kloosters van Thikse en Hemis
kloosters in Likir, Lamayuru en Alchi
Reisleider Bob
SRC-reisleider sinds 2006
De authentieke Tibetaans-boeddhistische tradities en indrukwekkende landschappen van Ladakh maken deze reis uniek en onvergetelijk!
Ontmoet onze beste reisleiders in India
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Amsterdam – Bengaluru
Kennismaking Bengaluru
Van Bengaluru, via Srirangapatnam naar Mysore
Jaïnpelgrimsplaats Shravanabelagola en naar Hasan
Tempels van Belur en Halibed en naar Hospet
Ruïnes in Vijayanagar
Pattadakal en Badami
Vlucht naar Haiderabad
Salar Jungmuseum en binnenstad Haiderabad
Vestingstad Golconda en Chowmahallapaleis
Vlucht naar Ladakh en wandeling door Leh
Kloosters van Thikse en Hemis
Leh en eerste bezoek Phyang Tsedup Festival
Phyang Tsedup Festival
kloosters in Likir, Lamayuru en Alchi
Vlucht naar Delhi, vrije tijd en terugvlucht naar Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bengaluru

We vliegen naar Bengaluru, de hoofdstad van de Indiase deelstaat Karnataka. Na aankomst worden we naar ons hotel gebracht, waar we de komende twee nachten verblijven. (ca. 40 km)

dag 2: Imposant Bengaluru

Tegenwoordig is Bengaluru (ook bekend als Bangalore) de op twee na grootste stad van India. Tijdens een stadsrondrit bezoeken we het 19e eeuwse Wodeyarpaleis. Geïnspireerd door zijn bezoek aan het Engelse Windsor Castle, liet hindoekoning Chamaraja Wodeyar dit imposante paleis in Tudorstijl bouwen. Ook maken we een wandeling door de kleurrijke wijk Malleshwaram en bewonderen we de prachtige collectie van de National Gallery of Modern Art. (ca. 30 km)

dag 3: Bengaluru – Mysore

Vandaag rijden we naar de groene en ruim opgezette stad Mysore. Onderweg bezoeken we Srirangapatnam, de oude hoofdstad van Tipu Sultan (bijgenaamd de ‘tijger van Mysore’), wiens elegante zomerpaleis met indrukwekkende schilderingen goed bewaard is gebleven. In Mysore, eens de hoofdstad van een groot koninkrijk en vermaard vanwege zijn zijde, sandelhout en jasmijn, bezoeken we het paleis en de Devraja markt. We verblijven een nacht in Mysore. (ca. 150 km)

dag 4: Jaïnpelgrimsplaats Shravanabelagola

Shravanabelagola is een belangrijke jaïnpelgrimsplaats. Op de top van een rotsheuvel staat hier het grootste vrijstaande monolitische standbeeld ter wereld van ruim 17 meter hoog, dat werd gebouwd in de 10e eeuw. Na een flinke klim genieten we van het standbeeld dat de eerste leermeester van het jaïnisme uitbeeldt, en natuurlijk van het prachtige uitzicht. We overnachten in Hasan. (ca. 130 km)

dag 5: Belur en Halibed

We bewonderen de tempels van de Hoysala dynastie in Belur en Halibed, daterend uit de 12e eeuw, met gedetailleerde afbeeldingen van hindoegoden en reïncarnaties, sagen en dieren. Vervolgens rijden we over het platteland van Karnataka naar Hospet, waar we twee nachten verblijven. (ca. 260 km)

dag 6: Bijzondere ruïnes in Vijayanagar

Vijayanagar was ooit de hoofdstad van een machtig hindoerijk en een van de mooiste, rijkste en grootste steden van het middeleeuwse India, maar werd in 1565 in twee dagen door de strijdkrachten van verschillende moslimsultanaten verwoest. Tegenwoordig is het een magische plaats van ontelbare ruïnes, verklaard tot werelderfgoed door UNESCO, gelegen in een bijzonder landschap van enorme rotsblokken en bananenplantages (c. 30 km).

dag 7: Tempels van Pattadakal en Badami

In de ochtend bekijken we de tempel van de Chalukya dynastie in Pattadakal. Deze tempels, die op de UNESCO Werelderfgoedlijst staan, dateren uit de 7e en 8e eeuw en zijn een harmonieuze samenkomst van architectonische vormen uit het noorden en zuiden van India. Badami was van 556 tot 753 na Christus de hoofdstad van de Chalukya-dynastie. In dit vriendelijke plaatsje zien we vele smalle, slingerende stegen en oude huizen, afgewisseld met ruïnes uit die periode. Zeer indrukwekkend zijn de rotstempels, gehouwen uit het oppervlak van een rode zandsteenheuvel en met uitzicht over het pittoreske Agastymeer. We verblijven een nacht in Badami (ca. 160 km)

dag 8: Badami en vlucht naar Haiderabad

Na een laatste bezoek aan Badami rijden we verder naar het vliegveld van Hubli voor onze vlucht naar Haiderabad, de vierde metropool van India en de hoofdstad van de deelstaten Andhra Pradesh en Telangana. We verblijven drie nachten in Haiderabad. (ca. 125 km)

dag 9: Salar Jungmuseum en oude binnenstad Haiderabad

We beginnen de dag in het Salar Jungmuseum. Hier zien we de grootste collectie ter wereld van antiek verzameld door één man, Nawab Mir Yousuf Ali Khan Salar Jung III (1889-1949). In de levendige oude binnenstad van Haiderabad wandelen we door kleurrijke bazaars en bekijken we eeuwenoude islamitische monumenten, zoals het indrukwekkende monument Charminar en de Mekkamoskee, die plaats kan bieden aan maar liefst 10.000 gelovigen. (ca. 20 km)

dag 10: Vestingstad Golconda en bezoek Chowmahallapaleis

Elf kilometer ten westen van Hyderabad ligt, op een 120 meter hoge heuvel, de 14e-eeuwse vestingstad Golconda. Op deze plek werden tot het eind van de 18e eeuw de beroemdste diamanten ter wereld gevonden, waaronder de Koh-i-Noor. Ook bekijken we de nabijgelegen tombes van de Qutb Shahi dynastie. We sluiten de dag af met een bezoek aan het Chowmahallapaleis, de voormalige residentie van de nizams van Haiderabad. (ca. 30 km)

dag 11: Vlucht naar Ladakh

In de vroege ochtend vliegen we naar Ladakh in het Himalayagebergte. Om te wennen aan de hoogte van 3.500 meter doen we het vandaag rustig aan met een wandeling door de hoofdstad Leh, waar we vijf nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 12: Indrukwekkende kloosters in Leh

In de Indus-riviervallei in de directe omgeving van Leh bezoeken we de kloosters van Thikse en Hemis. Thikse Gompa, ofwel het Thikseklooster, is schitterend gelegen op een heuvelrug. Het is al achthonderd jaar oud en herbergt het bekendste Boeddhabeeld van Ladakh: de Maitreya Boeddha (de Boeddha van de Toekomst). Hemis Gompa, het Hemisklooster, is zeer rijk en groot en staat vol met gouden beelden en stoepa’s die zijn ingelegd met halfedelstenen. Wat ons bezoek het meest bijzonder maakt is dat we getuige zijn van de devotie van de monniken tijdens de gebeden. (ca. 80 km)

dag 13: Markt in Leh en Phyang Tsedup Festival

Leh was vroeger een belangrijk handelscentrum aan de Zijderoute en de lokale markt ademt nog steeds deze sfeer! De vrouwen zijn prachtig gekleed en dragen opvallende hoge hoeden, die kenmerkend voor de regio zijn. Boven het stadje torent het negen verdiepingen hoge paleis van de voormalige koningen van Leh uit. ’s Middags brengen we een eerste bezoek aan het nabijgelegen Tibetaans-boeddhistische klooster van Phyang, waar het tweedaagse Phyang Tsedup Festival wordt gehouden ter herdenking van de leerstellingen van de Boeddha. (ca. 40 km)

dag 14: Phyang Tsedup Festival

Deze dag staat wederom in het teken van het Phyang Tsedup Festival. We zijn getuige van de heilige Tibetaanse maskerdans, de cham, die alleen door mannelijke monniken in kleurrijke zijden kostuums en met prachtige maskers van verschillende goden uitgevoerd mag worden. De dans wordt begeleid door traditionele Tibetaanse instrumenten en viert de overwinning van het goede over het kwade. Een bijzondere ervaring! (ca. 40 km)

dag 15: Prachtig gelegen kloosters in Likir, Lamayuru en Alchi

Vandaag rijden we vanuit Leh naar de andere kant van de Indus-riviervallei en genieten we wederom van het prachtige landschap. Na een korte stop in Likir, waar we het gelijknamige klooster met daarnaast een groot Boeddhabeeld bezoeken, leidt een sensationele route ons naar het oudste klooster van Ladakh in Lamayuru. Dit 10e-eeuwse klooster is prachtig gelegen tegen de rotsen, in een surrealistisch maanlandschap. Op de terugweg naar Leh bezoeken we het Alchiklooster met zijn kleurrijke muurschilderingen uit de 11e eeuw, die zowel boeddhistische taferelen als hindoekoningen van Kashmir laten zien. (ca. 230 km)

dag 16: Vlucht naar Delhi, vrije tijd en naar huis

In de ochtend vliegen we naar Delhi. De rest van de dag is ter vrije besteding. Gaat u op zoek naar leuke souvenirs? Bij Connaught Circus vindt u allerlei winkeltjes waar zeker iets van uw gading te vinden is! Hier bevindt zich ook de gezellige Tibetaanse markt. Uiteraard kunt u uw laatste uren in Delhi ook gebruiken voor een bezoek aan een van de vele musea. U kunt de gehele dag nog gebruikmaken van uw hotelkamer. ’s Avonds dineren we gezamenlijk in het hotel. Daarna gaan we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)

dag 17: Aankomst in Nederland

We komen in de ochtend aan in Nederland.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Parijs 07:20 - 08:40 uur
Parijs - Bengaluru10:15 - 23:30 uur
Delhi - Amsterdam03:55 - 10:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Royal Orchid Golf Course in Bengalore, India
Hotel Royal Orchid Golf Course - Bengaluru
Hotel Royal Orchid Golf ligt in een levendige wijk in Bengaluru. Vanuit het hotel kunt u genieten van het uitzicht over de stad, vooral vanaf het zwembad op het dak! Het hotel beschikt tevens over een restaurant, een lift en een golfbaan. Ook is er gratis wifi beschikbaar. De moderne kamers zijn voorzien van een tv, een koelkast, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Royal Orchid Golf Course
Hotel Southern Star Mysuru, India
Hotel Southern Star - Mysore
Het Southern Star hotel in het hart van de stad Mysore is omgeven door een prachtige tuin. Het hotel beschikt over een restaurant, een lift, een buitenzwembad en een spa waar u kunt genieten van rustgevende behandelingen. Ook is er gratis wifi beschikbaar. De elegante kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Southern Star
Hoy Sala Village in Hassan, India
Hotel Hoysala Village - Hassan
Diep in het historische achterland van Karnataka, tussen de zonnebloemenvelden ligt het hotel Hoysala Village. In dit luxueuze en sfeervolle hotel logeert u in cottages die omgeven worden door een bijzondere tuin waar u een verscheidenheid aan planten en bomen kunt vinden. De accommodatie beschikt over een restaurant, een buitenzwembad, een terras en een spa. De comfortabele kamers zijn van voorzien van airconditioning, een zithoek, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Hoy Sala Village
Royal Orchid Central Kireeti in Hospet, India
Hotel Royal Orchid Central Kireeti - Hospet
Het luxueuze Royal Orchid Central Kireeti hotel ligt vlakbij de UNESCO-plaats Hampi, waar u de ruïnes van de vroegere stad Vijayanagar kunt vinden. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, vier restaurants en een wellnesscentrum. Ook is er een lift beschikbaar. U logeert in sfeervolle, ruime kamers die zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een tv, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Royal Orchid Central Kireeti
The Heritage Resort in Badami, India
Hotel The Heritage Resort - Karnataka
Het Heritage Resort ligt in de oude stad Badami en beschikt over een restaurant en gratis wifi. U verblijft in sfeervolle cottages omgeven door een prachtige tuin. De cottages zijn voorzien van een airconditioning, een tv en een badkamer met een toilet en een bad en/of een douche.

Bekijk de website van The Heritage Resort
The Park in Hyderabad, India
Hotel The Park - Hyderabad
Het Park Hotel bevindt zich in het uitgaansgebied van Hyderabad. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een lift. Tevens is er een spa waar u tegen betaling kunt genieten van een massage of een schoonheidsbehandeling. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar en een eigen badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel The Park
Hotel Royal Ladakh in Leh, India
Hotel Royal Ladakh - Leh
Het Royal Ladakh hotel ligt in de stad Leh en beschikt over een tuin, een restaurant en gratis wifi in het gehele hotel. De sfeervolle kamers bieden uitzicht op de bergen en de tuin en zijn voorzien van een tv, thee- en koffiefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Royal Ladakh
Potel Pride Plaza Aerocity New Delhi, India
Hotel Pride Plaza Aerocity - New Delhi
Hotel Pride Plaza ligt vlak bij de luchthaven van New Delhi en de Central Mall, een groot winkelcentrum. Het hotel beschikt over twee restaurants, een bar en een lift. Ook is er gratis wifi beschikbaar. De luxueuze kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Pride Plaza Aerocity

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.