050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

De onbekende Peloponnesos

Reisleider Arjiris:
‘De rijke geschiedenis, de ongekende schoonheid van het landschap, de prachtige kustlijn en de beeldende mythes maken de Peloponnesos, een schiereiland in Zuid-Griekenland, tot een zeer geliefde streek. Tijdens deze reis ontdekt u met mij de onbekende hoogtepunten, zoals de vestingstad Monemvasia, het ongerepte eiland Kythira en de opgraving van Tegea. Deze worden vaak overgeslagen door de vele toeristen die Griekenland jaarlijks bezoeken, maar zijn fantastische culturele schatten die het ontdekken waard zijn!

Dwalend over het opgravingsterrein van antiek Messini neem ik u met mijn verhalen mee terug in de tijd. Na vele jaren van oorlog werden de Spartanen in 369 voor Christus verslagen en werd deze stad gesticht. De ruïnes van de tempels, theaters en het stadion herinneren aan de tijd dat Messini een van de belangrijkste steden op de Peloponnesos was. De restanten van de oude stadsmuren, die de stad beschermden tegen indringers, zijn indrukwekkend. Antiek Messini is niet de bekendste opgraving van Griekenland, maar wel een van de belangrijkste. En werkelijk prachtig bewaard gebleven!

Op deze cultuurvakantie ziet u het onbekende zuiden van Griekenland, omlijst met het zachte winterse klimaat. Een reis naar het pure, onontdekte Griekenland! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
ferryovertocht Kythira
middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
proeverij lokale producten
Griekse avond
audiosysteem
eventuele lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opgraving en museum Tegea
vestingstad Monemvasia
ongerept eiland Kythira
antiek Messini
kanaal van Korinthe
Chora en het archeologisch museum
klooster van Panagia Myrtidiotissa
tempel van Heraion Perachora
Reisleider Arjiris
SRC-reisleider sinds 2000
Heeft u alle hoogtepunten van Griekenland al gezien? Ga dan mee op deze verkenning van de Peloponnesos. U zult verrast worden door alle onbekende schatten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
Reisleider Arjiris
Reisleider sinds 2000
SRC-reisleidster Helma
Reisleidster sinds 1997
Reisleidster Georgina
Reisleidster sinds 1997
SRC-reisleidster Alexandra
Reisleidster sinds 2018

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Athene
Naar het zuiden van de Peloponnesos en bezoek opgravingsterrein en museum Tegea
Excursie naar vestingstad Monemvasia
Naar Kythira, het eiland van Aphrodite
Verkenning Kythira
Klooster van Panagia Myrtidiotissa en terug naar het vasteland
Antiek Messini, een van de mooiste opgravingen van Griekenland
Vlucht Athene – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Athene

We vliegen naar Athene. Na aankomst worden we naar ons hotel in Isthmia gebracht, vlak bij het kanaal van Korinthe. (ca. 110 km)

dag 2: Antiek Tegea

We reizen naar het zuiden van de Peloponnesos. Onderweg bezoeken we in Tegea het opgravingsterrein en het archeologische museum, dat in 2016 genomineerd werd als beste museum van Europa. De tentoonstelling vertelt het verhaal van het ontstaan en de ontwikkeling van Tegea, een van de machtigste steden van het antieke Arcadië. De verhalen komen tot leven wanneer we op het opgravingsterrein de restanten van een antiek theater uit de Hellenistische periode, een vroegchristelijke basiliek en delen van de Byzantijnse nederzetting zien. Aansluitend bezoeken we de Agia Fotini-kerk in Mantinea. Deze kerk lijkt door haar bijzondere architectuur een brug tussen culturen te vormen. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in Gythion. (ca. 190 km)

dag 3: Vestingstad Monemvasia

Monemvasia, gesticht in de 6e eeuw, wordt het Gibraltar van Griekenland genoemd. De vestingstad ligt imposant op een rotsachtig schiereiland. De strategische ligging maakte van de stad ooit een bloeiende handelsnederzetting. We verkennen de prachtig bewaard gebleven benedenstad en dwalen door de smalle straatjes met traditionele huizen in Venetiaanse stijl. De klim naar de bovenstad, met als hoogste punt de Agia Sofia-kerk, is pittig maar zeker de moeite waard! (ca. 150 km)

dag 4: Naar Kythira

Vanaf de haven van Neapolis nemen we de ferry naar Kythira, de geboorteplaats van de godin van de liefde Aphrodite. Dit bergachtige ongerepte eiland is nog niet ontdekt door het massatoerisme. De verstilde natuur, de rust en de dorpse sfeer maken het een heerlijke bestemming. We bezoeken het Agia Moni-klooster, dat door haar locatie bovenop een berg een mooi uitzicht over de omgeving biedt. De kerk van het klooster is gebouwd in 1840 en gewijd aan de heilige maagd Maria. We verblijven twee nachten in Agia Pelagia. (ca. 90 km)

dag 5: Ongerept Kythira

We bezoeken het fotogenieke Chora, de hoofdstad van Kythira. We dwalen door de smalle straatjes met de witgekalkte huisjes. In de buurt van het meest karakteristieke monument van Chora, het 13e-eeuwse Venetiaanse kasteel, zien we oude herenhuizen en panden gebouwd onder Venetiaanse én Engelse overheersing. We bewonderen het kasteel dat vroeger uitzicht bood op de drie omringende zeeën, waardoor het een uitstekende strategische ligging had. De nog aanwezige kanonnen herinneren aan de verschillende overheersers die het eiland gekend heeft. In het kleine archeologisch museum worden schatten uit verschillende periodes tentoongesteld, zoals een marmeren leeuw uit de 6e eeuw voor Christus. Ook gaan we naar Mylopotamos, een stadje vol tradities en legendes, en bezoeken we het klooster van Ossios Theodoros. Hier leefde de beschermheilige van het eiland jaren als monnik. (ca. 60 km).

dag 6: Panaghia Myrtidiotissa

We bezoeken het Panagia Myrtidiotissa. Dit klooster wordt omringd door mirtenstruiken en amandel- en dennenbomen. Hier bevindt zich de icoon van Panagia, Onze Lieve Vrouw, een belangrijk icoon voor de eilandbewoners en andere pelgrims. Aan het begin van de vastentijd wordt dit icoon naar een kerk in Chora gebracht. Op paasmaandag begint de processie langs vele dorpjes en keert het terug naar het klooster. Verder bezoeken we de producenten van enkele streekproducten als honing, wijn en traditionele koekjes. Aan het eind van de middag varen we weer naar het vasteland. Ons hotel voor de komende nacht staat in Kalamata. (ca. 210 km)

dag 7: Antiek Messenië

In de vruchtbare streek Messenië, ook wel de tuin van de Peloponnesos genoemd, bevindt zich antiek Messini. De opgraving is relatief onbekend, maar is een van de belangrijkste opgravingen van Griekenland en kan qua grootsheid en schoonheid zeker concurreren met Delphi en Olympia. We zien onder andere restanten van het stadion, tempels en de indrukwekkende, lange muren, die de stad vanaf de 3e eeuw voor Christus beschermden. In de middag rijden we naar ons hotel in Isthmia waar we dineren en overnachten. (ca. 200 km)

dag 8: Athene – Amsterdam

We reizen naar Athene voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 110 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Athene16:45 - 21:05 uur
Athene - Amsterdam11:40 - 14:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Kalamaki Beach - Isthmia, Griekenland
Hotel Kalamaki Beach - Isthmia
Het hotel is genesteld in een groene oase met uitzicht op het azuurblauwe water van de Saronische Golf. Hotel Kalamaki Beach ligt aan zee, een locatie die uw vakantiegevoel zal aanspreken, en beschikt over een prachtig goed onderhouden tuin en lichte ruime kamers.

Bekijk de website van Hotel Kalamaki Beach
Hotel Pantheon - Gythion, Griekenland
Hotel Pantheon - Gythion
Dit comfortabele middenklassehotel ligt op circa 600 meter afstand van het gezellige plaatsje Agia Marina. Van het hotel loopt u via rotsplateaus naar een trap, vanwaar u de zee in kunt gaan. Het hotel beschikt over een receptie, een lounge, een lift, een restaurant, een bar en een zwembad met een zonneterras met ligbedden. In het restaurant kunt u genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. ’s Avonds geniet u hier van een driegangendiner, dat soms in buffetvorm wordt geserveerd. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een zitje, een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. De meeste kamers hebben een balkon.

Bekijk de website van Hotel Pantheon
Hotel Venardos - Aghia Pelaghia, Griekenland
Hotel Venardos - Aghia Pelaghia
Hotel Venardos ligt op het ongerepte eiland Kythira, in het kustplaatsje Aghía Pelaghía. Op loopafstand van het hotel ligt een heerlijk, langzaam aflopend zandstrand en een klein haventje, waar de vissersbootjes rustig rond dobberen. Hotel Venardos beschikt over een zwembad, een terras, een restaurant en een loungebar.

Bekijk de website van Hotel Venardos
Hotel Messinian Bay - Kalamata, Griekenland
Hotel Messinian Bay - Kalamata
Gelegen aan het strand op vijf kilometer van Kalamata kunt u bij hotel Messinian Bay genieten van een prachtig landschap. Het hotel biedt een strandbar, een buitenzwembad en een restaurant. Uw kamer is van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Hotel Messinian Bay

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Zuid-Griekenland is een mooie reis en voor mij de 4de keer op de Peloponnesos en toch waren er zaken die ik nog nooit gezien had. In Gytheon en Kalamata ben ik eerder maar kort geweest, maar Kythira en Messenië waren nieuw. Helaas maar één mispuntje. De reis is wel kort in het seizoen, zodat veel restaurants en cafés nog gesloten waren. Gelukkig hadden we Argiris die het voor ons uitzocht, zodat we toch op tijd en stond ons natje en ons droogje kregen. Argiris is een geweldige reisleider, vriendelijk, opgewekt en met een enorme kennis van het land (hij is een Griek en spreekt vloeiend Nederlands) en de geschiedenis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Waar moet ik beginnen om deze reis te bespreken? Van dag 1 tot en met de laatste dag was het voor mij één groot genieten. Alles was perfect: reisleidster Georgina, chauffeur Nikos, de hotels met hun zeer gastvrije eigenaars, bloeiende bomen, musea, zeeën. Windkracht 10 in Neapolis kon ons niet deren; de boot kon de volgende dag wél varen naar Kythera. Verveling was niet aan de orde, want voor elk probleem vond de reisleiding een oplossing. Onbekend Zuid-Griekenland is voor ons open gegaan en wat we zagen was van grote schoonheid, in alle opzichten!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Tijdens onze reis hebben we zeer wisselende weersomstandigheden gehad, tot en met zware storm, windkracht 9! Ik vond het bijzonder knap dat de reisleid(st)er hierop steeds wist in te spelen en het programma steeds wist aan te passen aan de omstandigheden. We hebben geen uur verloren.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een mooie reis! Jammer dat we even vast zaten op het eiland Kythira. Maar alle lof voor de reisleiding en SRC voor alle inspanning.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
De rondreis Zuid-Griekenland en Kythira heb ik in november gemaakt en het was de eerste door jullie ingeplande reis. Het was een fijne reis waarbij er per bezienswaardigheid voldoende gelegenheid was om dingen te bekijken, extra fotostops onderweg etc.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.