050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Canada | Oost-Canada

Ontdekkingsreis tussen Montréal en Toronto

Reisleider Stephan Peters:
‘Sfeervolle steden, uitgestrekte bossen, grootse meren en spectaculaire watervallen: dat is Oost-Canada! Dit is een ontdekkingstocht langs de mooiste steden en de verstilde landschappen van het oosten van Canada. Uw reis start in Montréal: stad van de indrukwekkende Notre-Dame en een verborgen Underground City. Hier proeft u de plaatselijke specialiteit, een broodje smoked meat.

Wanneer u door de straten van historisch Québec wandelt, waant u zich in een oud Frans stadje. In het charmante centrum van deze ommuurde stad ontdekt u schilderachtige geplaveide straatjes, die gesierd worden door prachtige oude gebouwen met vele cafeetjes en knusse boetiekjes. Ook in de wereldsteden Ottawa en Toronto komt u ogen te kort! Maar op deze cultuurvakantie zult u niet alleen verrast worden door de stedelijke pracht van Canada.

De natuur in het oosten van Canada is overdonderend mooi! In Parc National de la Jacques-Cartier stapt u in een traditionele rabaska canoe voor een tocht over een uitgestrekt meer. Met een beetje geluk kunt u in deze geweldig mooie omgeving dieren als elanden en bevers fotograferen. Tijdens een boottocht over de Saint Lawrence River, die de Atlantische Oceaan met de grote meren verbindt, is de kans groot dat u walvissen kunt spotten. Deze voedselrijke wateren trekken onder andere bultrugwalvissen, beloega’s en dolfijnen aan. U sluit uw vakantie af met een bezoek aan een van de spectaculairste natuurfenomenen van de wereld: de Niagara Falls. U stapt aan boord van de Hornblower en vaart naar de bulderende watervallen. Spectaculair! Reis met mij mee en laat u verrassen door het prachtige oosten van Canada!’

Pluspunten
vluchten Air Transat of KLM
ruimbagage
goede toeristenklassehotels en -motels
9x ontbijt, 3x lunch en 5x diner
tocht met rabaska canoe in Jacques Cartier
zwarte beren spotten met gids
boottocht Thousand Islands
Hornblower cruise Niagara Falls
walvisexcursie Saint Lawrence-rivier
inclusief entreegelden
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
Bezienswaardigheden
Montréal en Québec
Ottawa en Toronto
Parc National de la Jacques-Cartier
Trois-Rivières en Lac Delage
bezoek sugar shack
Station Duchesney
Saint Lawrence River
Charlevoix-regio en Montmorency Falls
Canadian Museum of History
Thousand Islands
Niagara Falls
Niagara on the Lake
SRC-reisleider Stephan Peters
SRC-reisleider sinds 2017
In de verstilde natuur van Parc National de la Jacques-Cartier hopen we tijdens de tocht met de rabaska canoe vanaf het water elanden en bevers te spotten. Een unieke ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Canada
SRC-reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
SRC -reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Johan Stalknecht
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleider Stephan Peters
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Montréal
Verkenning van Montréal, smoked meat-lunch en vrije middag
Bezoek Trois-Rivières, stop bij een sugar shack voor traditionele lunch, Lac Delage en observatie zwarte beren.
Parc National de la Jacques-Cartier; uitleg over de flora en fauna en tocht met een traditionele kano met picknicklunch.
Walvis spotten in Tadoussac, via de Charlevoix-regio en de Montmorency Falls naar Quebec
Rondrit Quebec; La Citadelle, Vieux-Québec, Château Frontenac en vrije middag
Hoofdstad Ottawa; stadsrondrit en bezoek Canadian Museum of History
Boottocht Thousands Islands en verkenning Toronto; Saint Michael’s Cathedral, City Hall en de CN Tower
Excursie naar Niagara Falls, boottocht naar de watervallen en ijswijnproeverij in Niagara on the Lake
Vrije tijd en transfer naar de luchthaven van Toronto
Aankomst op Schiphol

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Montréal

We vliegen naar Montréal. Na aankomst worden we naar ons hotel in deze op Parijs na grootste Franstalige stad ter wereld gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Montréal

We verkennen het historisch centrum van Montréal, waar we onder andere het stadhuis, de Notre-Dame en het Place Jacques-Cartier zien. Ook rijden we langs het olympisch park, waar de Olympische Zomerspelen van 1976 plaatsvonden, en bekijken we het Parc du Mont Royal en l’Oratoire Saint-Joseph, dat een katholiek bedevaartsoord is. Nadat we gesmuld hebben van de lokale specialiteit, een broodje smoked meat (inbegrepen), is de middag ter vrije besteding. Een bezoek aan het Musée des Beaux-Arts de Montréal, dat een van de belangrijkste kunstmusea van Canada is, is zeker een aanrader. Het statige complex, dat in 1860 geopend werd, bestaat uit meerdere paviljoens en is een must voor de kunstliefhebbers. Of dwaalt u liever door de Underground City? Dit immense complex van met elkaar verbonden gangen en hallen vormt onder de straten van Montréal een ondergrondse stad met ontzettend veel leuke restaurants en winkels. (ca. 30 km)

dag 3: Trois-Rivières en Lac Delage

We rijden vanochtend naar Trois-Rivières. Gesticht in 1634 is Trois-Rivières een van Noord-Amerika’s oudste steden. In het charmante historische stadshart zien we de Rue des Ursulines, de oudste weg van de stad die omgeven wordt door vele prachtige historische gebouwen, de oude gevangenis en de indrukwekkende Basilique Notre-Dame-du-Cap. Onze volgende stop is Lac Delage, maar voor we daar aan komen bezoeken we een sugar shack. Hier zien we hoe de populaire maple syrup wordt gemaakt. We krijgen in de sugar shack een smakelijke lunch aangeboden. We vervolgen onze weg naar Lac Delage waar ons hotel staat. Onderweg bezoeken we Station Duchesney, waar we met een professionele gids zwarte beren hopen te spotten. (ca. 280 km)

dag 4: Parc National de la Jacques-Cartier

Binnen de grenzen van Parc National de la Jacques-Cartier ligt de spectaculaire Vallée de la Jacques-Cartier. De gelijknamige rivier heeft hier een 550 meter diepe kloof in het bergplateau uitgesleten. Bovenop de hoge bergplateaus zijn naaldbossen te vinden, terwijl loofbomen de diepe valleien bebossen. We horen van een gids meer over de flora en fauna en maken vervolgens een tocht met een rabaska canoe, een traditionele kano, die bekend is vanwege zijn omvang en stabiliteit. We genieten van het serene landschap en hopen dieren te spotten als elanden, reigers en bevers. Aan de oevers van het meer genieten we van een picknicklunch. Liefhebbers kunnen ook nog een korte wandeling maken. We overnachten in Saguenay. (ca. 195 km)

dag 5: Walvissen spotten

Via het indrukwekkende Saguenay-fjord rijden we naar Tadoussac, dat aan de oevers van de Saint Lawrence-rivier ligt. We gaan op zoek naar walvissen! Tijdens een drie uur durende boottocht hopen we deze majestueuze dieren te spotten. De voedselrijke wateren trekken veel zeezoogdieren naar het gebied, zoals beloega’s en bultrugwalvissen, maar ook zeehonden en verschillende soorten watervogels. Na deze onvergetelijke ervaring reizen we via de regio Charlevoix naar Québec, waar we twee nachten verblijven. Dit gebied, met zijn groene heuvels, fjorden en baaien is door UNESCO aangemerkt als biosfeerreservaat en is van grote schoonheid. We maken een stop bij de spectaculaire Montmorency Falls, die we onder andere vanaf een hangbrug kunnen bewonderen. (ca. 380 km)

dag 6: Sfeervol Québec

We bezichtigen het historische centrum van Québec, dat een van de oudste Europese nederzettingen in Noord-Amerika is. Doordat de stad ommuurd is, is het ook een van de best bewaard gebleven koloniale binnensteden ter wereld. De 400 jaar oude gebouwen en geplaveide straatjes geven de stad een sfeervolle uitstraling. We zien de fortificaties, La Citadelle, het statige parlementsgebouw, het fotogenieke Place Royale dat omringd wordt door elegante 18e-eeuwse huizen en de Plains of Abraham, waar de 18e-eeuwse slag om Québec plaatsvond. Natuurlijk slaan we het sprookjesachtige Château Frontenac niet over, dat boven Vieux-Québec uittorent. De middag is ter vrije besteding. Bekijkt u een van de prachtige kerken die de stad rijk is, zoals de Notre-Dame of de Sainte-Anne-de-Beaupré? Of slentert u over de bruisende Grand Allée met haar vele cafeetjes en restaurants, en door de schilderachtige Rue du Petit-Champlain met haar knusse boetiekjes en winkeltjes? (ca. 40 km)

dag 7: Hoofdstad Ottawa

We reizen in westelijke richting naar de hoofdstad van Canada: Ottawa. Hier zien we tijdens een korte rondrit Parliament Hill, Embassy Row, National Memorial, Laurier House en Rideau Canal, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het kanaal werd aangelegd voor strategische militaire doeleinden en is een van de eerste kanalen, waar stoomschepen door konden varen. In de middag brengen we een bezoek aan het Canadian Museum of History, wat een duidelijk beeld schetst van het rijke culturele erfgoed van het land. We overnachten in Gatineau. (ca. 470 km)

dag 8: Thousand Islands

Deze aan de Verenigde Staten grenzende regio dankt haar naam aan de meer dan 1.800 eilandjes in de Saint Lawrence River: Thousand Islands. We maken een cruise over de rivier langs verschillende bewoonde en onbewoonde eilandjes. We genieten van de omgeving en zien prachtige landhuizen, houten cabins en watervogels als aalscholvers en blauwe reigers. Hierna rijden we naar de eindbestemming van onze reis: financieel bolwerk Toronto, waar we twee nachten verblijven. We maken een rondrit langs Saint Michael’s Cathedral, City Hall, Financial District en de iconische 550 meter hoge CN Tower. (ca. 390 km)

dag 9: Niagara Falls

We sluiten de reis af met een excursie naar een van de bekendste watervallen ter wereld: de machtige Niagara Falls. De watervallen zijn een van de grootste natuurwonderen van Noord-Amerika. Over een lengte van bijna een kilometer stort een enorme hoeveelheid water zich met veel geweld ongeveer 60 meter naar beneden. Natuurlijk gaan we de watervallen vanuit verschillende gezichtspunten bekijken. Met de boot ‘Hornblower’ varen we tot dicht bij het indrukwekkende fenomeen: erg bijzonder! Op de terugweg naar Toronto stoppen we in het pittoreske 17e-eeuwse stadje Niagara on the Lake. The loveliest town in Ontario wordt omgeven door wijngaarden. Een ijswijnproeverij mag hier dus niet ontbreken! In het mooie centrum, dat historie ademt, zien we mooie panden, gietijzeren plantenbakken, gevuld met veel groen en kleurrijke bloemen, en leuke boetiekjes. (ca. 260 km)

dag 10: Vrije tijd Toronto

Voordat we terugkeren naar Nederland, kunt u genieten van wat vrije tijd in wereldstad Toronto. Doet u nog de laatste inkopen, of drinkt u een kopje koffie tussen de locals in de gezellige wijk Kensington Market? In de loop van de dag worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 60 km)

dag 11: Aankomst Amsterdam

In de loop van de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Montreal15:20 - 16:50 uur
Toronto - Amsterdam17:15 - 06:25 uur
Amsterdam - Toronto15:00 - 17:20 uur
Toronto - Montreal21:05 - 22:20 uur
Toronto - Amsterdam21:50 - 11:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. Niet alle hotels beschikken over een lift.De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Auberge Royal Versailles, Canada
Hotel Auberge Royal Versailles - Montreal
Het moderne Auberge Royal Versailles ligt nabij het winkelcentrum La Place Versailles en het metrostation aan de rand van Montreal. Binnen 20 minuten bereikt u het centrum van deze levendige stad. De kamers zijn ruim en modern uitgerust. Het rookvrije hotel beschikt over een buitenzwembad en biedt u gratis wifi.

Bekijk de website van Auberge Royal Versailles
Lac Delage, Canada
Hotel Le Manoir du Lac Delage - Québec
Kom tot rust in dit sfeervolle hotel aan de oever van Lac Delage. Het hotel heeft u veel te bieden op het gebied van rust, natuur, comfort en ontspanning. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over airconditioning, een tv en gratis wifi.

Bekijk de website van Lac Delage
Hotel Montagnais, Canada
Hotel Le Montagnais - Chicoutimi
Tijdens uw verblijf in Hotel le Montagnais komt u niets tekort! Het hotel heeft u veel te bieden op het gebied van vermaak. U kunt de dag ontspannen eindigen in de spa of een duik nemen in het binnenzwembad. Het centrum van Saguenay ligt op loopafstand. De kamers zijn ruim en comfortabel ingericht en er is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Le Montagnais
Chateau Repotel Henri IV, Canada
Hotel Chateau Repotel Henri IV - Québec
Dit hotel is uw ideale startpunt om Québec te ontdekken. Het centrum ligt op circa 15 minuten rijden. Eén van de nachten van uw verblijf in Chateau Repotel Henri IV zorgt het hotel voor een transfer, zodat u kunt genieten van een diner in de stad. Het hotel beschikt over een lift en de comfortabele kamers zijn voorzien van airconditioning en gratis wifi.

Bekijk de website van Chateau Repotel Henri IV
Motel Adam, Canada
Hotel Motel Adam Gatineau - Ottawa
Dit nette motel ligt op circa 15 minuten rijafstand van het centrum van Ottowa. De ruime kamers zijn voorzien van een koelkastje, een tv en airconditioning. Het hotel beschikt over een verwarmd buitenzwembad.

Bekijk de website van Motel Adam
Best Western Toronte Aiport Hotel, Canada
Hotel Best Western Plus Toronto Airport West - Toronto
Dit hotel is bij uitstek geschikt om het moderne centrum van Toronto te ontdekken. Het hotel biedt u een gratis shuttle service waarmee u het centrum binnen 20 minuten bereikt. De kamers zijn modern ingericht en bieden ruimte en comfort. Om de dag ontspannen te beginnen of te eindigen kunt u een duik nemen in het zwembad.

Bekijk de website van Best Western Plus Toronto Airport West

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We zijn een week terug van onze reis naar Oost-Canada. Het was een geweldige reis. De natuur was door de Indian summer prachtig gekleurd en de steden waren boeiend. De chauffeur was prettig en de reisbegeleider (Bart van Mierlo) natuurlijk zeer goed! We waren blij verrast dat onze deelnemersgroep maar uit 12 personen bestond. Kortom we hebben genoten!
K. Leenheer-Brunsting
Groepsgrootte
Minimaal 20 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 39 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!