Prachtige klanken in een wondermooi decor

Reisleidster Léonie Wisse-de Waal:
‘Dresden is wellicht niet direct de eerste plek waar u aan denkt om een opera bij te wonen, maar dat is eigenlijk onterecht! Want de beroemde Semperoper in deze Duitse stad wordt gezien als een van de fraaiste en belangrijkste operahuizen ter wereld. Het gerenommeerde huisorkest, de Sächsische Staatskapelle Dresden, en het Staatsopernchor zorgen voor de mooiste opera-vertolkingen. En de akoestiek en de architectuur maken een bezoek tot een ware belevenis.

U heeft nu de gelegenheid om met SRC Reizen in deze prachtige omgeving een opera te bezoeken! Na een heerlijk vroeg diner vlak bij de Semperoper steekt u de Theaterplatz over naar het prachtig verlichte operahuis. Hier naar binnen lopen, geeft al een bevoorrecht gevoel en dan moet de avond nog beginnen! U gaat genieten van Mozarts Entführung aus dem Serail. Deze vroege opera van Mozart wordt vaak geprezen om de zijn opvallende arrangement en vocale bravoure.

Uiteraard nemen we ook de tijd om de prachtige barokke Dresden te bewonderen. Vanuit ons centraal gelegen hotel maken we een uitgebreide stadswandeling langs de vele indrukwekkende monumenten. Natuurlijk ziet u het paleiscomplex Zwinger, een hoogtepunt van de barokarchitectuur. Ook brengt u een bezoek aan de Frauenkirche. Deze kerk heeft na de oorlog 45 jaar langs als ruïne het stadsbeeld bepaald, maar werd na de eenwording van Duitsland weer op gebouwd, zoveel mogelijk met het oorspronkelijke materiaal. Daarnaast kunt u in de vele musea van de stad ware meesterwerken te bewonderen. Reist u deze herfst mee naar Dresden om te genieten van deze bijzondere stad vol kunstschatten en van Mozarts opera in de overweldigende Semperoper? Het zal u aangenaam verrassen!’

Pluspunten
vervoer in first class-touringcar
goed toeristenklassehotel in centrum Dresden
3x ontbijt en 2x diner
toegangskaart opera
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opera in Semperoper
Zwinger en Albertinum
Frauenkirche
historisch hart Dresden
Reisleidster Léonie Wisse-De Waal
SRC-reisleidster sinds 2002
Favoriete plek: de Semperoper in Dresden
De beroemde Semperoper in het Duitse Dresden wordt gezien als een van de fraaiste en belangrijkste operahuizen ter wereld!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleider Bart van Mierlo
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Léonie Wisse-De Waal
Reisleidster sinds 2002
Reisleider Theo Gerrits
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Naar ons centraal gelegen hotel in Dresden voor het diner
Uitgebreide stadswandeling langs het Zwinger en bezoek Frauenkirche
Vrije tijd tot aan het vroege diner nabij de Semperoper en aansluitend bezoek opera
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Dresden

Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar rijden we naar ons centraal gelegen hotel in Dresden, waar we aan het begin van de avond aankomen. (ca 710 km)

dag 2: Stadswandeling Dresden en de musea

Dresden, de hoofdstad van Saksen, ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw tot een belangrijk handelscentrum. Van de rijke culturele erfenis uit deze bloeiperiode is veel bewaard gebleven en sinds de hereniging van Duitsland straalt de glorie van weleer. Het beroemdste monument is de Zwinger, een hoogtepunt van de barokarchitectuur. Vanuit ons hotel maken we een uitgebreide stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden: het Albertinum, de Langer Gang en de Kreuzkirche. We zien uiteraard ook de beroemde Semperoper, waar we morgenavond een opera bijwonen. Natuurlijk bezichtigen we ook de Frauenkirche. Na de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog stond deze kerk 45 jaar als ruïne in het centrum van de stad. Kort na de eenwording van Duitsland werd besloten de kerk weer op te bouwen, zo veel mogelijk met het oorspronkelijke materiaal. In 2005 werd de Frauenkirche onder enorme belangstelling weer ingewijd. ’s Middags heeft u gelegenheid om Dresden zelf te verkennen. De prachtige musea van de stad lonken. In het majestueuze Zwinger vindt u de beroemde Gemäldegalerie Alte Meister met meesterwerken van Rafaël, Vermeer en Rembrandt. In het Albertinum kunt u onder andere schilderijen vanaf de romantiek tot heden bewonderen, en in het historische ‘Grünes Gewölbe’ ziet u indrukwekkende juwelen in overdadige, fraai gerestaureerde barokke kamers. Welk museum kiest u?

dag 3: Mozart in de Semperoper

Vandaag kunt u zelf de dag in te delen. Wat dacht u van een kijkje in de winkels na een rustig ontbijt? Of bent u nog lang niet klaar met de bijzondere musea? We ontmoeten elkaar ’s middags voor een vroeg diner vlak bij de Semperoper. Aansluitend steken we de Theaterplatz over naar het prachtig verlichte operahuis. Hier naar binnen lopen, geeft al een bevoorrecht gevoel en dan moet de avond nog beginnen! De Sächsische Staatskapelle Dresden en het Staatsopernchor vertolken voor u vanavond Mozart’s opera Entführung aus dem Serail. U zult genieten van de uitstekende akoestiek in een prachtig gedecoreerde zaal. Na afloop kunt u kiezen: stapt u in onze touringcar die u naar het hotel brengt of loopt in zo’n 20 minuten terug, waarbij u wellicht in een van de cafés met een drankje nog nageniet van deze bijzondere avond?

Zitplaatsen in de Semperoper
De zitplaatsen in de Semperoper zijn verdeeld in 5 categorieën. Bij de prijs van deze reis zijn kaarten in categorie 3 inbegrepen. U kunt ook een upgrade bijboeken. Kijk voor meer informatie over de indeling van het operahuis en de bijbehorende zitplaatsen bij het tabblad optionele excursies.

dag 4: Terug naar Nederland

Nog nagenietend van de heerlijke opera-avond rijden we terug naar Nederland. (ca 710 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Semperoper in Dresden, Duitsland
Semperoper Dresden
Entführung aus dem Serail van Mozart
kosten toeslag PG2 (kleur blauw): € 20,- per persoon
kosten toeslag PG1(kleur geel): € 27,- per persoon
kosten vanaf: € 0 per persoon
De zitplaatsen in de Semperoper zijn verdeeld in 5 categorieën. Bij de prijs van deze reis zijn toegangskaarten in categorie PG3 (kleur groen) inbegrepen. U kunt ook tegen betaling van een toeslag een upgrade bijboeken naar categorie PG2 (kleur blauw) of categorie PG1 (kleur geel). Voor de loge (kleur rood) zijn geen kaarten verkrijgbaar. Tijdens uw online boeking ziet u de toeslag en kunt u de upgrade bijboeken. Bekijk voor meer informatie de plattegrond van het Semperoper.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 10.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Bastei/Königstein in Dresden, Duitsland
Hotel Bastei/Königstein - Dresden
U verblijft in het goede toeristenklassehotel Ibis in het centrum van Dresden. De Ibis Bastei en Ibis Königstein zijn twee identieke hotels die naast elkaar liggen aan dé winkelstraat van Dresden: de Prager Strasse. Via deze straat loopt u zo naar de bezienswaardigheden in de oude stad. In de buurt van het hotel zijn vele restaurants en cafés te vinden. Het hotel beschikt over gratis wifi, een receptie, een bar en een restaurant voor groepen. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een douche.

Bekijk de website van Hotel Bastei/Königstein

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 32 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!